Şimdi Ara

Apple, 2020'den itibaren Mac'lerde kendi işlemcilerini kullanacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Masaüstü çipset üretmek o kadar kolay değil yılların çipset üreticisi AMD bile performansta inteli yeni yeni yakalamışken Apple'ın birden pazarda fırtınalar estirebileceğini düşünmüyorum ama rekabet ortamı iyidir belki intel fiyat politikasını da değiştirir.

    Apple bunu onlarca yildir zaten yapiyordu, yakalanacak birsey yok ki. Zamaninda PowerPC icin chipset yazilimlarini (belki de ayni zamanda kendi chipsetini) uretiyordu Mac OS X, MacOS ve System 8.x/7.x icin, hatta daha oncesinde 68k mimarisi icin de ayni seyi yapiyordu. ARM tabanli islemciler icin bu zor birsey degil ki Apple icin. Cep telefonlarinin ARM islemcilerini ve chipsetlerini kendisi uretiyor gene. Apple ARM mimarili bilgisayarlari uretsin, AMD'yi birakin Intel'in de Apple'i yakalayabilecegini dusunmuyorum. Bu kaniya nerden mi vardim (kesin bunu sorarsiniz)? Apple urunlerini kullaniyorum, (her ne kadar yok Apple fani vs. deseniz de) gayet stabil, gayet rahat, gayet problemsiz calisiyor. Ya size sorayim, Apple Trackpad 2 kullaniyorum. Bir touchpad bu kadar mi akici, rahat, sorunsuz ve kusursuz calisir?? Boyle bir urun dunyada uretilmedi, bir ornegi daha yok. Apple firmasi trackpad'in icine hem 3d touch, hem haptic feedback koymus, hem de hicbir mekanik parcasi yok, isterseniz tiklayinca olusan sesi arttirabiliyorsunuz. Kullanirken mouse imleci ekranda hareket etmiyor, akiyor! Boyle mukemmel bir urunu hangi PC firmasi yapar?? Size sorayim??

    "Apple uretsin belki Intel fiyatlari dusurur" dusuncesi bence son derece sig bir dusunce sekli. Bu kadar PC ve Intel fani olmamanizi oneriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 3 Nisan 2018; 21:23:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haQQo

    Galiba bundan böyle Windows’ta kuramayacaz Maclerimize?

    Macintosh yazilimlarinin sadeligine ve kullanim rahatligina alistiktan sonra emin olun ustune para verseler bir Mac'e Windows kurmak istemezsiniz. Kenarda bir kosede vmWare Fusion duruyor ama ne zaman yukledigimi, ne zaman guncelledigimi unuttum. En fazla 2 defa kullanmisimdir bugune kadar o da deneme amacli. Mac'ime Windows yuklemek cok da umrumdaydi.
  • csh kullanıcısına yanıt
    Combo kullanmayı tercih ediyorum Mac’lerimde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haQQo

    Combo kullanmayı tercih ediyorum Mac’lerimde.

    Ben size kullandiginiz yazilimlarin macOS versiyonunu bulmanizi, bulamiyorsaniz benzerlerini bulmanizi, gene de kullanmak zorunda oldugunuz yazilimlar varsa CrossOver (Wine) ile calistirmayi denemenizi oneriyorum. Birkac oyun disinda hic ihtiyac duymadim Windows'a, onun icin de o kadar ugrasacagima Playstation 4 alirim, PC'ye o kadar ekran karti parasi falan vermeme de gerek kalmaz. Hem buyuk ekranda oyun oynamak da cok daha guzel olur.
  • macbook'lara mobil işlemci koyup yüksek fiyattan iteleyecekler. yeni macbook'lar daha hafif, daha ince ve çok iyi (bekli 2 kat) batarya süresine sahip olur. macbook pro'lar da ise intel'le yollarına devam ederler.

  • csh kullanıcısına yanıt
    Hocam,mac konusunda bilgili birisine benziyorsunuz. Bilgisayar programcılığı(ünide okuyacağım),deep learning ve Unreal Engine için macbook proyu önerirmisiniz ve 512gb ssd yeter mi bu işler için



    2.olarak 2018 macbook prolarda 6c/12 olan i9 serisi mobil cpular kullanılacak ve 32 gb ram olacak diyorlar(yurtdışı sitelerine bakınca),en son gelen sistem güncellemesiyle e-gpu da kullanılabilecekmiş. i9+vega64 dediğim işlerde iyi performans verir mi



    son olarak,macOS hakkında bilgi edinebileceğim ve windowstaki programların muadillerini öğrenebileceğim bir forum sitesi var mıdır? (ingilizce veya türkçe olabilir,üniyi macaristan'da ingilizce okuyacağım için ingilizce sorun değil)



    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    macbook'lara mobil işlemci koyup yüksek fiyattan iteleyecekler. yeni macbook'lar daha hafif, daha ince ve çok iyi (bekli 2 kat) batarya süresine sahip olur. macbook pro'lar da ise intel'le yollarına devam ederler.

    ARM islemci demek mobil islemci demek degil. x86 mimarisine gore daha yeni nesil oldugu icin ve RISC mimarisine sahip oldugu icin cok daha guzel bir mimarisi var. Macbook Pro'lar yollarina Intel ile devam edecek diye birsey yok. Mac Pro ve iMac Pro'larda bile ARM mimarili Apple islemcileri gorecegiz cok cok buyuk olasilikla. Apple macOS'i ARM islemcilere gore optimize ettiginde bir daha Intel islemci kullanacagini hic sanmiyorum.
    Bu durum "Intel tabanli Mac'ler cop oldu, artik bir ise yaramaz" demek degildir. Apple en az 5-6 yil Intel islemcili Mac'lere de destek verir (PowerPC -> Intel gecisindeki gibi). Sonrasinda sadece ARM tabanli Apple islemcili Mac'lere destek verir sadece.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AI Programmer

    Hocam,mac konusunda bilgili birisine benziyorsunuz. Bilgisayar programcılığı(ünide okuyacağım),deep learning ve Unreal Engine için macbook proyu önerirmisiniz ve 512gb ssd yeter mi bu işler için



    2.olarak 2018 macbook prolarda 6c/12 olan i9 serisi mobil cpular kullanılacak ve 32 gb ram olacak diyorlar(yurtdışı sitelerine bakınca),en son gelen sistem güncellemesiyle e-gpu da kullanılabilecekmiş. i9+vega64 dediğim işlerde iyi performans verir mi



    son olarak,macOS hakkında bilgi edinebileceğim ve windowstaki programların muadillerini öğrenebileceğim bir forum sitesi var mıdır? (ingilizce veya türkçe olabilir,üniyi macaristan'da ingilizce okuyacağım için ingilizce sorun değil)



    Şimdiden teşekkürler

    Guzel dusunceleriniz icin cok tesekkurler. Deep learning dediginiz konu sanirim Artificial Intelligence. Bunun icin guclu bir bilgisayar gerekiyor, 4 cekirdekli i7 islemciye sahip MacBook Pro yeterli olsa da eger ozellikle notebook kullanmaniz gerekmiyorsa 6 cekirdekli bir Mac Pro (silindir gorunumlu olan Mac'ler) daha uygun olabilir. Mac Pro almayi dusunurseniz yeni modellerinin bu yaz WWDC etkinliginde tanitilmasi olasiligi cok yuksek deniliyor, dolayisiyla WWDC etkinligini bekledikten sonra karar vermenizi oneririm. Unreal Engine icin de MacBook Pro yeterli olur, ekran karti yuksek olan modeli secmeniz daha iyi olur. Mac Pro dusunurseniz zaten hepsi icin yeterli.

    2. paragrafta yazdiginiz MacBook Pro her isinizi gorur. Ben 6 cekirdekli Mac Pro kullaniyorum (D700 ekran kartli), Unity 3D, Maya, Photoshop, Inkscape gibi yazilimlari cok rahat kullaniyorum. 16GB RAM'i var, bana yetiyor. 32GB'a ilerde yukseltmeyi dusunuyorum. D700 ekran kartinin performansi yeterli oldugu icin (8000 gibi bir passmark puani var ve profesyonel bir ekran karti) her isimi goruyor.

    macOS yazilimlarini ben bir siteden takip etmiyorum. Ozellikle bir yazilimin Mac versiyonunu ariyorsam ornegin Hede isimli programin mac alternatifini ariyorsam Google'da Hede alternative Mac yazinca birsuru site geliyor. Ozellikle alternativeto.net ve lifewire.com sitesindeki yazilar cok yararli oluyor. Ozellikle kullanmak istediginiz yazilimlari yazarsaniz alternatifleri konusunda ben de bulmaniz icin yardimci olabilirim ama dedigim sekilde cok kolay bir sekilde bulabiliyorsunuz. Zaten bircok yazilimin alternatifi degil kendisinin Mac versiyonu oldugu icin cogu yazilimi aramaniza da gerek kalmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 3 Nisan 2018; 22:43:9 >




  • AI Programmer A kullanıcısına yanıt
    Bu arada sorulariniza ek olarak size CrossOver Mac yazilimini almanizi mutlaka oneririm. 20-30 dolar arasi bir fiyata satin alabiliyorsunuz ve Wine'a gore kullanmasi ve guncellenmesi cok daha rahat, kendisi de Wine iceriyor ve calisirken Wine'i kullaniyor. Bircok Windows yazilimini emulator degil direkt olarak macOS kaynaklarini kullanarak calistirmanizi sagliyor, bazi yazilim ve oyunlari Windows'tan daha hizli bile calistirabiliyor. CrossOver yada Wine kullanmak icin Windows yuklemiyorsunuz bu arada. Ben kullandigim birkac Windows yazilimini Wine uzerinde calistiriyorum. Ornegin Steam'in Windows versiyonunu CrossOver'a yukledim ve sadece Windows versiyonu olan bazi oyunlarimi bu sekilde hicbir problem olmadan calistirabiliyorum (ekran goruntusunu de ekledim).

    Apple, 2020'den itibaren Mac'lerde kendi işlemcilerini kullanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 3 Nisan 2018; 22:59:6 >




  • csh kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Hayatım boyunca hep windows kullandım(oyunlara meraklı biri olarak) ancak sistemin kullanıldıkça inanılmaz yavaşlaması,sürekli format atılması gerekmesi ,profesyonel işlerde bildiğim kadarıyla maclerin iyi olması ve biraz da uzun süre aynı plartformun bayması nedeniyle mac plartformuna geçmeye karar verdim. Oyunlar konusunda sıkıntı çekecek olsam da (macOS ile Windowsu ayrı olarak kurabileceğimin farkındayım ama şahsen bir işletim sistemi için özel olarak geliştirilmiş cihazların başka işletim sistemleri ile kullanılması fikrine pek sıcak bakmıyorum,cihaza hakaret etmişim hissi veriyor bana) katlanacağız artık.



    Okuyacağım okul sürekli laptop getirmemi istemezse Mac Pro serisine bakabilirim,zaten bazı sifelerde Macbook Pro hakkında (bu siteleri "Mac buying guide" diye araştırarak buldum) "Almayın,2018 modeli yakın zamanda tanıtılacak" tarzı uyarılar gördüğüm için balıklama atlamamayı ve WWDC 2018 fuarını beklemeyi seçtim



    Zaten hali hazırda MacII emülatörü ile System 7.5 i bugün yükledim(6.0 dan 7.5 e kadar sürüm sürüm yükselttim,hatta normalde buglu olduğu için(AppleTalk'a bağlanınca sistem çöküyormuş) piyasaya sürülmeyen ama hatayla bazı maclerle birlikte gelmiş 6.0.6 yı da yükledim) 7.0 dan 7.0.1 geçişi sırasında yükseltme işlemi "İllegal Instruction"diye bir hata yüzünden yarıda kaldı. Sistem ayvayı yedi diye beklerken (Malum,windowsta böyle bir şey olsa kuruluma tekrar başlamanız gerekir. Yoksa o sistem mümkün değil açılmwz. XP yüklemesi sırasında elektrik kesintisi yüzünden yükleme sürecine baştan başladığımı bilirim) sistem sanki bir sorun yokmuş gibi yeni versiyon-eski versiyon karışık biçimde açıldı. Umarım bu seviyedeki dayanıklılık hala vardır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • csh kullanıcısına yanıt
    Bu yorumunuzu görmemiştim,kesinlikle aklımda tutacağım bu programı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    macbook'lara mobil işlemci koyup yüksek fiyattan iteleyecekler. yeni macbook'lar daha hafif, daha ince ve çok iyi (bekli 2 kat) batarya süresine sahip olur. macbook pro'lar da ise intel'le yollarına devam ederler.

    ARM islemci demek mobil islemci demek degil. x86 mimarisine gore daha yeni nesil oldugu icin ve RISC mimarisine sahip oldugu icin cok daha guzel bir mimarisi var. Macbook Pro'lar yollarina Intel ile devam edecek diye birsey yok. Mac Pro ve iMac Pro'larda bile ARM mimarili Apple islemcileri gorecegiz cok cok buyuk olasilikla. Apple macOS'i ARM islemcilere gore optimize ettiginde bir daha Intel islemci kullanacagini hic sanmiyorum.
    Bu durum "Intel tabanli Mac'ler cop oldu, artik bir ise yaramaz" demek degildir. Apple en az 5-6 yil Intel islemcili Mac'lere de destek verir (PowerPC -> Intel gecisindeki gibi). Sonrasinda sadece ARM tabanli Apple islemcili Mac'lere destek verir sadece.

    2016/2017 Macbook Pro'da T1 ve iMac Pro'da T2 yardımcı işlemcileriyle ARM mimarisine Mac tarafında adım atılmış durumda. Performans yüzünden ARM işlemcisi yardımcı olarak kalması düşünülsede Microsoft'un Snapdragon işlemcili Windows 10 atağı sonrasında işler ciddiye binmiş olsa gerek. Tamamen ARM işlemcili Mac'ler yakın diyebiliriz. Intel işlemcili Mac'lerde olduğu gibi Windows desteğinin olacağını düşünmüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu


    quote:

    Orijinalden alıntı: csh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    macbook'lara mobil işlemci koyup yüksek fiyattan iteleyecekler. yeni macbook'lar daha hafif, daha ince ve çok iyi (bekli 2 kat) batarya süresine sahip olur. macbook pro'lar da ise intel'le yollarına devam ederler.

    ARM islemci demek mobil islemci demek degil. x86 mimarisine gore daha yeni nesil oldugu icin ve RISC mimarisine sahip oldugu icin cok daha guzel bir mimarisi var. Macbook Pro'lar yollarina Intel ile devam edecek diye birsey yok. Mac Pro ve iMac Pro'larda bile ARM mimarili Apple islemcileri gorecegiz cok cok buyuk olasilikla. Apple macOS'i ARM islemcilere gore optimize ettiginde bir daha Intel islemci kullanacagini hic sanmiyorum.
    Bu durum "Intel tabanli Mac'ler cop oldu, artik bir ise yaramaz" demek degildir. Apple en az 5-6 yil Intel islemcili Mac'lere de destek verir (PowerPC -> Intel gecisindeki gibi). Sonrasinda sadece ARM tabanli Apple islemcili Mac'lere destek verir sadece.

    2016/2017 Macbook Pro'da T1 ve iMac Pro'da T2 yardımcı işlemcileriyle ARM mimarisine Mac tarafında adım atılmış durumda. Performans yüzünden ARM işlemcisi yardımcı olarak kalması düşünülsede Microsoft'un Snapdragon işlemcili Windows 10 atağı sonrasında işler ciddiye binmiş olsa gerek. Tamamen ARM işlemcili Mac'ler yakın diyebiliriz. Intel işlemcili Mac'lerde olduğu gibi Windows desteğinin olacağını düşünmüyorum.

    Aynen, ben de Windows desteginin olacagini dusunmuyorum ama artik islemciler oldukca hizlandi, bir emulasyon katmaniyla hem CrossOver ve Wine yazilimi, hem de vmWare fusion, Parallels Desktop gibi virtualization yazilimlari emulasyon modunda rahatlikla calisabilir. Kullanacagimiz 2-3 tane Windows yazilimi islemci uzerinde direkt olarak calissa ne olur, emulasyon katmaninda calissa ne olur? Benim icin cok farkeden birsey olmaz acikcasi.

    Bu arada yanlis hatirlamiyorsam ARM islemcisi yardimci olarak kullanilmaya baslamadan once de Mac tarafinda ARM soylentileri vardi, yanlis hatirliyor da olabilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AI Programmer

    Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Hayatım boyunca hep windows kullandım(oyunlara meraklı biri olarak) ancak sistemin kullanıldıkça inanılmaz yavaşlaması,sürekli format atılması gerekmesi ,profesyonel işlerde bildiğim kadarıyla maclerin iyi olması ve biraz da uzun süre aynı plartformun bayması nedeniyle mac plartformuna geçmeye karar verdim. Oyunlar konusunda sıkıntı çekecek olsam da (macOS ile Windowsu ayrı olarak kurabileceğimin farkındayım ama şahsen bir işletim sistemi için özel olarak geliştirilmiş cihazların başka işletim sistemleri ile kullanılması fikrine pek sıcak bakmıyorum,cihaza hakaret etmişim hissi veriyor bana) katlanacağız artık.



    Okuyacağım okul sürekli laptop getirmemi istemezse Mac Pro serisine bakabilirim,zaten bazı sifelerde Macbook Pro hakkında (bu siteleri "Mac buying guide" diye araştırarak buldum) "Almayın,2018 modeli yakın zamanda tanıtılacak" tarzı uyarılar gördüğüm için balıklama atlamamayı ve WWDC 2018 fuarını beklemeyi seçtim



    Zaten hali hazırda MacII emülatörü ile System 7.5 i bugün yükledim(6.0 dan 7.5 e kadar sürüm sürüm yükselttim,hatta normalde buglu olduğu için(AppleTalk'a bağlanınca sistem çöküyormuş) piyasaya sürülmeyen ama hatayla bazı maclerle birlikte gelmiş 6.0.6 yı da yükledim) 7.0 dan 7.0.1 geçişi sırasında yükseltme işlemi "İllegal Instruction"diye bir hata yüzünden yarıda kaldı. Sistem ayvayı yedi diye beklerken (Malum,windowsta böyle bir şey olsa kuruluma tekrar başlamanız gerekir. Yoksa o sistem mümkün değil açılmwz. XP yüklemesi sırasında elektrik kesintisi yüzünden yükleme sürecine baştan başladığımı bilirim) sistem sanki bir sorun yokmuş gibi yeni versiyon-eski versiyon karışık biçimde açıldı. Umarım bu seviyedeki dayanıklılık hala vardır

    Mac'e gectigimden beri bilgisayara hic format atmadim. Bazen isletim sistemini acilamaz hale getirdigim oldu, cep telefonu ile Google'a girip ufak bir arastirmayla problemi bulup duzelttim. Bazen format atmayi dusundugum oldu, sonra biraz arastirarak problemleri cozunce hep vazgectim. Stabilitede de herhangi bir problem olmadigi icin, gayet akici ve duzgun, ilk gunku gibi calistigi icin format atma geregi duymadim hicbir zaman.

    Oynadigim oyunlarin %80'inin Mac versiyonu var. Bununla birlikte PlayStation 4 Pro bu kadar guclu ve uygun fiyatliyken ben oyun icin PC kullanmayi hic dogru bulmuyorum. 1850 Liraya dogru duzgun bir PC toplayamazken Playstation 4 Pro aldiginizda hem buyuk ekran TV'de oynuyorsunuz, hem de ayni benchmark puanina sahip bir ekran karti fiyatina komple oyun sistemi satin almis oluyorsunuz. Point & Click Adventure tarzi oyunlar bilgisayarda daha rahat oynaniyor fakat bu tur oyunlarin hemen hemen tamaminin Mac versiyonu da oluyor. Bu durumda Mac'te olan oyunlari Mac'te oynamak, Mac'te olmayan yada buyuk ekranda oynamasi daha zevkli olan oyunlari PlayStation 4'te oynamak bence cok daha dogru bir secim.

    macOS'te dediginiz seviyede saglamlik halen var ve ben cok memnunum. Windows gibi cop bir isletim sistemi degil. Hem ferah hem de stabil.




  • csh kullanıcısına yanıt
    Windows tarafında zaten sadece 32 bit x86 uyumluluğu olduğu için Mac için native Windows desteği gelmesinin bir manası kalmıyor gibi. Ki Apple'ın 64 bit x86 uyumluluğu sunup sunmayacağını bilemiyorum.

    Yardımcı olarak kullanılma mevzusu kullanıcı beklentisinden dolayı gündemi oluşturmuyordu denilebilir. Buna bağlı olarak ARM işlemci kullanılma söylentileri daha eskiye dayanıyor. Fansız Macbook ile birlikte daha çok gündem olmaya başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Windows tarafında zaten sadece 32 bit x86 uyumluluğu olduğu için Mac için native Windows desteği gelmesinin bir manası kalmıyor gibi. Ki Apple'ın 64 bit x86 uyumluluğu sunup sunmayacağını bilemiyorum.

    Yardımcı olarak kullanılma mevzusu kullanıcı beklentisinden dolayı gündemi oluşturmuyordu denilebilir. Buna bağlı olarak ARM işlemci kullanılma söylentileri daha eskiye dayanıyor. Fansız Macbook ile birlikte daha çok gündem olmaya başladı.

    Apple'in macOS uzerinde x86_64 uyumlulugu sunmasi hic zor birsey degil. Ben Apple'in macOS uzerinde 64 Bit x86 uyumlulugu sunmadan ARM'e gececegini hic sanmiyorum. PowerPC'den Intel islemcilere gecisini hatirlayalim. Tam olarak nasil olmustu? O zamanlarda Windows icin PearPC ve SheepShaver isimli iki tane PowerPC emulatoru cikmisti. Bu emulatorler x86 mimarili Intel islemci ve Windows uzerinde PowerPC icin olan Mac OS X'i akici bir sekilde calistirabiliyordu. Apple'in Intel islemciye gecisi de tam bu emulatorlerin yayginlasmasina denk gelir. O gunden beri hep deerim, Apple PearPC ve SheepShaver'in basarisini gorunce Intel islemciye gecip Rosetta isimli bir emulator katmani yazdi, tam da PearPC ve SheepShaver ile ayni teknolojiyi kullanarak. Bu olaya dayanarak iki sey soylemek istiyorum. Birincisi, Apple nasil PearPC ve SheepShaver'i gorup Intel'e gectiyse Microsoft'un ARM'e olan destegini gorup ARM'e gecmeye karar vermis olabilir, bu konuda size tamamen katiliyorum. Ikincisi, bu gecisin aynen PowerPC'den Intel'e gecis gibi olacagini dusunuyorum. Apple Universal Binary diye bir format cikardi. Yazilimlar bu formatta cikartildi, ayni yazilim hem Intel hem PowerPC tabanli Mac'lerde calisabiliyordu bu sekilde, cunku Universal Binary icerisinde ayni yazilimin hem Intel hem de PowerPC icin derlenmis olan versiyonlari vardi. Gene Universal Binary formatinda ayni yazilimlar hem Intel hem de ARM tabanli Mac'lerde calisabilecek buyuk olasilikla. Ikinci olarak eski yazilimlari desteklemek icin aynen Rosetta'da oldugu gibi bir emulasyon katmani olusturacaktir. Bunun icin de qemu bicilmis kaftan. Hem de kernel seviyesinde calisabiliyor, sadece islemci emulasyonu yapip diger kisimlari isletim sisteminde calistirabiliyor. Ornegin Raspberry Pi uzerinde Wine kullanarak Windows yazilimlari qemu ile calistirilabiliyor. qemu sadece x86 islemci emulasyonu yapiyor, kalan kisimlari Wine calistiriyor. Boylece Raspberry Pi uzerinde bile Windows yazilimlari gayet kabul edilebilir bir sekilde calisabiliyor. Raspberry Pi uzerinde bile bu sekilde calisabiliyorsa Mac'lerde x86 islemci emulasyonunun basarili olmamasi icin hicbir neden yok. Bu isin Intel tabanli macOS yazilimlari kismi. Bir de macOS uzerinde Windows yazilimlarini calistirmak var. Bir kere ARM ile BootCamp olayini unutuyoruz, bu kacinilmaz birsey. macOS uzerinde Wine, CrossOver, vmWare Fusion, Parallels Desktop yazilimlari x86_64 islemci emulasyon katmani ile cok rahat calisabilir. Intel islemciye gore daha yavas calissa da gayet kabul edilebilir hizlarda calisabilir. Gene Raspberry Pi ornegindeki gibi, araya bir islemci emulasyon katmani girmis olacak, o kadar.




  • gule gule hekinto$.. nur icinde yat ..
  • csh kullanıcısına yanıt
    İş hayatında işler söylediğiniz gibi olmuyor. Oldukça yoğun kullanım gerekebiliyor. Senaryoları açık açık yazmak istemiyorum ancak sadece ev-okul kullanıcısı gözüyle düşünmemek gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asi_

    İş hayatında işler söylediğiniz gibi olmuyor. Oldukça yoğun kullanım gerekebiliyor. Senaryoları açık açık yazmak istemiyorum ancak sadece ev-okul kullanıcısı gözüyle düşünmemek gerekir.

    Ben Bilgisayar Muhendisiyim. Yazilim Muhendisi olarak calisiyorum. Kullandigim yazilimlarin %90'inin Mac versiyonu var. Mac versiyonu olmayanlarin buyuk cogunlugu da CrossOver (Wine) uzerinde calisiyor. Sadece Windows gerektiren cok durum gormedim. PLC programlamayla bile ugrasiyorsaniz yapabildiginiz herseyi Mac uzerinde de yapabiliyorsunuz.

    Senaryolari yazar misiniz?
  • csh kullanıcısına yanıt
    Ben de bilgisayar mühendisiyim. Senaryoları size uzun uzun yazacak vaktim yok ancak wine savunmanız sadece vakti bol olan arkadaşların ilgisini çekebilir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ -- 5 Nisan 2018; 20:38:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.