Şimdi Ara

Apple artık satış rakamları paylaşmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Üç aylık mali raporları merakla beklenen firmalardan birisi olan Apple artık tablolarında satış rakamlarını paylaşmaya son veriyor. Sadece gelir ve faaliyet karları tablolar içerisinde yer alacak.


     


    Rakamlara elveda


     


    Apple mali şefi Luca Maestri, yılın son çeyreğinden itibaren iPhone, iPad, Mac ve diğer cihazların satış rakamlarını paylaşmayacaklarını açıkladı. Maestri 90 günlük rakamların firmanın gerçek gücünü yansıtmadığını düşünüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Razer Panthera Evo analog kontrolcü satışa çıktı

    Firmanın neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor ancak bazı kaynaklar piyasada yaşanan doygunluk nedeniyle önümüzdeki yıllarda satış rakamlarının azalabileceğini ve Apple’ın da bunu kıyas olarak kullanılmasını istemediği tahminlerini yapıyor.


     


    Aslında Apple sadece 3 ürünün satış rakamlarını vermekteydi. Apple Watch, HomePods, AirPods, Apple TV gibi ürünler Diğer kategorisi altında yer alıyor ve toplu bir rakam veriliyordu. Bu bakımdan hangi ürün ne kadar sattı bilinmiyordu.


     


    Diğer taraftan Samsung, Microsoft ve Google gibi devler de mali tabloları açıklarken rakam vermekten kaçınıyor. Genelde gelir rakamları üzerinden konuşulurken sadece büyüme rakamlarına değiniliyor. Yani aslında Apple bu konuda yalnız değil yine de üçüncü taraf analiz firmaları tarafından satış rakamları bir şekilde elde edilebiliyor.


     







  • Neden acaba :)
    Tabi ki amaç satış rakamlarında ki hızlı düşüşü gizlemek.
    %30 civarı fiyat arttırıp satışlarında artmasını beklemiyorlardı her halde.

  • Satış rakamlarının düşmesi piyasada olumsuz etki yaratacağı için piyasa değerlerinin düşmesine sebep olacak. Piyasa değerlerini korumak için yaptıkları bir cinlik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar Türkiye’deki satışları döviz kurlarındaki artışların ve ekonomik sorunlardan dolayı düşmüş durumda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BlueDay_86 kullanıcısına yanıt
    Alacaklar yine alıyor merak etme sen. Fakirler alamıyor asıl. Artık eskisine göre daha pahalı ve lüks. Dünyada üzerinde satışlar düştü. Fiyatları dolar cinsindende artırıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Apple ın tuvalete gitmesi gerekiyor :D

  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Dünyanın da iyice fakirleşme sürecinde olduğunu da unutmayalım özellikle de ülkemizde yaşanan ekonomik krizler bizi bizden alıp hızlı bir şekilde fakirleşmeye götürüyor.



    Ve elbette epıl'ı zenginler den çok ultra zenginler almaya başlayacak, biraz Vertu misali diyelim



    Hep geçen yeni modelde daha üst sınıfa hitap etme başladı.



    Maalesef acı bir gerçek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne oldu utanıyomu :)

  • eskiden apple satışlarda ikinciydi şimdi huawei ikinci oldu ve muhtemelen bi dahaki yıl xiomi de 3. olup apple 4. lüğe düşecek bu yüzden saklıyorlar.

  • Ben bunun gibi bir hamleyi HTC'de görmüştüm. Düşüş zarar verecekse firmaların uyguladığı bir strateji. Şeffaflıkta uzaklaşan firmalar uzun vadede zarara uğrar, benden söylemesi...

  • çünkü düşüyor

  • Şu fakirler alamıyor diyenlere ayrı gıcığım arkadaş herkes mercedes e bmw ye binebiliyor mu da iphone alacak böyle saçma bir düşünce olamaz kendi gelir düzeyine hangisi uyuyorsa al onu kullan hepsi aşağı yukarı aynı işi yapıyor zaten

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.