Şimdi Ara

Apple iPad Mini [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.941
Cevap
61
Favori
156.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncel.
  • Ipad mini için olumsuz yorum yapan çoğu kişi hangi teknik bilgi birikimine göre yorum yapıyor, mini yi geçtim eline ipad almış mı merak ediyorum.

    Bir eline mini, diğer eline yeni ipad aldığında ikisinin arasındaki boyut daha da önemlisi ağırlık farkı, bu cihazın neden başarılı bir cihaz olduğunu zaten net bir şekilde ortaya koyuyor. İpad i her gün yanında taşımak isteyen bir kullanıcı, ekran boyutundan "birazcık" fedakarlık yaparak çok daha küçük ve hafif olan miniyi seçebilir. Yok ben bu cihazı evden hiç çıkartmam diyen de gider yeni ipad alır. Yeni ipad ile ipad mini her ne kadar özünde aynı cihaz olsa da hizmet ettikleri amaçları çok farklı.

    Teknik konulara gelirsek, retina ekran, mini de olan ekrana göre 4 kat daha fazla piksel içerir. Bu da hem işletim sistemine hem de donanımda daha fazla yük binmesi demek. 10 saatlik pil ömrünü yakalamak için daha yüksek kapasiteli batarya kullanmak durumunda kalırlar ki bu da hem ağırlığın hem de boyutun artması anlamına gelir. İpad mini nin ekranı bariz şekilde diğer 7 inch lik tabletlerden daha büyük. Evet belki aynı boyutta çözülürlüğü daha yüksek cihazlar olabilir ama bu ipad mini nin ekranının kötü olduğu anlamına gelmez.

    Fiyat konusu ise tamamen göreceli, ve yorum yapan kişinin alım gücüne bağlı. Daha ucuz olsaydı tabiki mutlu olurdum ama şahsen tablet için 1000 tlye yakın para harcayacaksam 20-30 dolarlık fiyat farklılıklarını pek ciddiye almam...
  • dün itibari ile iPad mini elime geçti ve kullanmaya başladım.

    öncelikle ifade etmeliyim ki yüksek çözünürlüklü ekranlara alıştıktan sonra iPad mini'nin çözünürlüğü insanı rahatsız ediyor ama katlanılmayacak kadar kötü de değil.

    birkaç hafta asus nexus 7 kullandıktan sonra android işletim sisteminin tablette alması gereken daha çok yol olduğuna kanaat getirdim. kendi adıma kesinlikle iPad mini'nin Nexus 7'den çok daha işlevsel olduğunu düşünüyorum. özellikle ele oturuşu ve hafifliğinden çok etkilendim. performansına zaten diyecek birşey yok. internet kullanımı gayet tatmin edici. öncelikli amaçlarımdan biri de pdf formatındaki açıköğretim kitaplarını, her an yanımda taşıyabileceğim bir tabletten takip edebilmekti ki bu konuda da geçer not aldı benden.

    ilerde retine ekranlı ve çok daha güçlü donanıma sahip iPad mini çıkacaktır sanırım. o zamana kadar şimdiki iPad mini fazlasıyla işimi görecek. ekran çözünürlüğünü çok fazla dert etmeyenler için tavsiye edebileceğim harika bir tablet.
  • 2 gün önce Ipad Mini 32GB modelini uygun diyebileceğim bir fiyata satın aldım (nakit 1000 TL). Ayrıca Ipad 3 diye tabir edilen New Ipad de kullanıyorum. Benim satın alma amacım gün içerisinde yolda geçirdiğim sürede elimde daha hafif ve de küçük tablet olmasıydı. IPhone 5 ile tanıtılan yeni Ipod u da düşündüm ancak film izlemek ve de birşeyler okumak adına ekranı her ne kadar kaliteli olursa olsun yeterli değil. Ipad Mini' yi çantamda istediğim yere götürebiliyorum, şirket telefonumdaki interneti paylaştırarak istediğim yerde kablosuz bağlantı sağlayabiliyorum. Tek elde çok rahat klavyesiyle birşeyler yazabiliyorum. Ancak bu kısa boyut uzun süreli yazılar için uygun değil. Örneğim eşim New Ipad ile okula gidip ders notlarını alıp gerekli düzeltmeleri yapabiliyor ancak 7 inçlik ekranda bunu yapmak bence zor. Pil ömrü bence çok iyi, ilk aldığımda şarjı yüzde 47 deydi, eve ulaştığım 1 saat boyunca internete girdim, kurulum yaptım, uygulama indirdim, sadece yüzde 1 azaldı. Dün sabah güne yüzde 98 ile başladım, gün boyunca Wifi açıktı, mail aldım, gönderdim, yolda 1 saat kadar film izledim, akşam eve geldiğimde sadece yüzde 20 lik bir kullanım olmuştu ki bu 12 saatlik kullanım için bence süper birşey. Şu anda 3G lisi yok ama imkanım olursa ileride aynısının 3g lisini bile alabilirim.
  • İpad mini nin kullanılabilir ekranı en -boy olarak kac cm ,tabi ipad 4 'ün ekranı kaç cm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harpooner

    İpad mini nin kullanılabilir ekranı en -boy olarak kac cm ,tabi ipad 4 'ün ekranı kaç cm

    normal iPad için kullanılabilir ekran boyutu : 148x197
    iPad mini için kullanılabilir ekran boyutu : 120x160
  • iPad mini çin aşağıdaki linkte yer alan kılıftan aldım. kesinlikle çok başarılı bir kılıf.

    cihazın ağırlığını bir miktar artırdı ama hem çok şık oldu hem de cihazı çok iyi muhafaza altına aldı. hem ekran hem de arka yüzey ve yan yüzleri koruyor. içerisinden ekran koruyucu jelatin de çıktı bu arada.

    kılıfın bir diğer güzel özelliği de manyetik özelliği olması. yani orjinal apple kılıflarında olduğu gibi kılıfı kaldırdığınızda ekran otomatik açılyor kapatınca da otomatik olarak kapanıyor.

    http://www.nillkin.com/english/proshow.asp?mid=2&sid=0&tid=0&cid=1&scid=13&id=2916&page=1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hece_he

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harpooner

    İpad mini nin kullanılabilir ekranı en -boy olarak kac cm ,tabi ipad 4 'ün ekranı kaç cm

    normal iPad için kullanılabilir ekran boyutu : 148x197
    iPad mini için kullanılabilir ekran boyutu : 120x160


    Evet mini alınabilirmiş yani. saol bilgilendirdiğin için
  • Sizce ipad 2'den mini'ye gecilir mi, ekran kuculunce kullanim zevki azalir mi diye korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Sizce ipad 2'den mini'ye gecilir mi, ekran kuculunce kullanim zevki azalir mi diye korkuyorum.

    iPad minin ekranı çok küçük değil aslında. ekranın çerçevesi olabildiğince inceltilerek normal iPad'lere göre çok daha küçük ve hafif olması sağlanmış ve bu sayede gerçekten her yere taşınabilecek bir cihaz çıkmış ortaya. performans olarak zaten iPad 2 ile aynı olduğundan o konuda bir sıkıntı zaten yaşamacağınızı düşünüyorum.

    7 inch tabletleri uzun süre inceleyen ve bir süre de nexus 7 kullanan biri olarak cihazın hem 7.9 inch ekranından hem body boyutundan hem de performansından çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.

    ancak 1024x768 olan ekran çözünürlüğünün yeterince tatmin edici olmadığını da üzülerek ifade etmek istiyorum. retina ekrandan bu ekrana geçen birisi ciddi hayal kırıklığı yaşacaktır ama zaten aynı çönürlüğe sahip olan iPad 2 kullanan biri için bu durumun sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
  • tethered jb kullanan varmi ?
  • Yorumumda da belirttiğim gibi Ipad Mini Ipad 2 ya da Ipad 3 ün yerine alınabilecek bir tablet değil, ikisinin de kullanım alanları farklı, Ipad Mini' yi sürekli yanınızda taşıyacağınız bir tablet olarak düşünebilirsiniz, 9,7 inçlik Ipad ler ise daha çok masa üstü kullanıma uygun.
  • merhaba arkadaşlar new ipad var fakat bende ipad miniye geçmek istiyorum aslında tek farkı retina ekran gibi gözüküyor fakat retina ekran olmaması yakından bakmadıkça o kadarda sorun olacağını sanmıyorum internette review larda falan sadece yakından bakınca farkı görebiliyorsunuz diyorlar acaba mini
    kullanan kullanıcalara sormak istediğim şudur ki gerçekten fark ediliyormu normal kullanım doğrultusunda teşekkürler

    mantıklı bir karar gibi gelmeyebilir ama taşınabilirlik konusunda gerçekten çok iyi bir cihaz gibi duruyor o yüzden önemli olan mobilite olduğu için
    bende böyle bir karar aldım gibi
  • Ipad Mini ile Ipad 3 arasındaki ekran farkını şöyle özetleyebilirim:Ipad 3 600 MHZ lik LCD televizyon ise Ipad Mini 100 MHZ lik LCD gibi. Ekranları arasında evet kalite farkı var, ama taşınabilirliği mükemmel ötesi. Smart cover ile beraber bir not defteri ile aynı ağırlığa sahip. Not almak isterseniz dik pozisyonda tutup 2 elle çok rahat ve de hızlı şekilde yazı yazabiliyorsunuz. Ben özellikle gün içerisinde yolda geçirdiğim saatlerde film izlemek için aldım, o yüzden Retina ekran olup olmaması çok sorun değil. Size tavsiyem Ipad 3 ü elden çıkarmadan Ipad Mini alın, ikisinin de kullanım alanları farklı. Mini sürekli yanınızda durabilir, evde de Ipad 3 ile takılırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Sizce ipad 2'den mini'ye gecilir mi, ekran kuculunce kullanim zevki azalir mi diye korkuyorum.

    Eğer Ipad'ini laptop gibi kullanıyorsan azaltır tabiki ama,heryerde yanımda her zaman kullanırım,arabada , wc'de :) , işte , balkonda vs vs o zaman düşün yarı yarıya hafifleyecek ve görüntü kalitesi artacak (ipad 2'ye göre),çok fazla olmasada hızlanacak.
    Bunlara göre karar vermen lazım.
    7" Nexus inan göt kadar bide fiziksel tuş yok onlarda 6.6" net ekran kalıyo diye biliyorum enine tutunca,fark ciddi yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surrealll

    merhaba arkadaşlar new ipad var fakat bende ipad miniye geçmek istiyorum aslında tek farkı retina ekran gibi gözüküyor fakat retina ekran olmaması yakından bakmadıkça o kadarda sorun olacağını sanmıyorum internette review larda falan sadece yakından bakınca farkı görebiliyorsunuz diyorlar acaba mini
    kullanan kullanıcalara sormak istediğim şudur ki gerçekten fark ediliyormu normal kullanım doğrultusunda teşekkürler

    mantıklı bir karar gibi gelmeyebilir ama taşınabilirlik konusunda gerçekten çok iyi bir cihaz gibi duruyor o yüzden önemli olan mobilite olduğu için
    bende böyle bir karar aldım gibi

    Ekran kalitesini net söyleyemeyeceğim ama ipad 3 1gb ram ipad mini 512 mb bu illaki fark yaratacaktır.Ama asla menülerde video izlerken değil.Loading ekranları vs vs biraz detaylarda fark olacaktır.
  • bugün elime ipad mini geçti.

    ipad retina sahibi olarak çok net söyleyebilirim ki ipad mini ekranı ipad 2 den çok daha iyi..

    ipad 2 de ki gibi bir rahatsizlık vermiyor ekran kalitesi.

    öte yandan cihazın boyutları inanilmaz güzel.

    süper taşınabilir boyut olmuş ipad mini
  • bende 2 gun once ıpad mını aldım
    hızı ve ekran kalıtesı oldukca basarılı sahsen memnunum suana kadar bır eksısını goremedım tabıkı gonul ısterdıkı retına ekran a sahıp olsun :))

    eğlence ve multımedya ıcın oldukca ıyı performansı var fılm oyun vsvs..
  • bende de ipad mini var 32gb wifi
    ilk defa ios kullanıyorum fiyatı ipad 2 den bile daha ucuz daha hafif daha ince ve işlemcisi ve ekrani dışında özellik olarak ipad 4 ile aynı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihazi bugun sabah aldim.
    boyutlari cok basarili. surf video kitap okuma hersey icin yeterince buyuk ve ayni zamanda her yerde yaninda tasiyabilecegin kadar kucuk.
    retina olmamasini fazla buyutmeyin mini nin ekrani hic te kotu degil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.