Şimdi Ara

Apple kullanıcılara reklam bildirimi göndererek kendi kurallarını ihlal ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kişisel verilerin gizliliği konusunda sürekli güvenilirliğini dile getiren Apple ne var ki zaman zaman kullanıcıları çileden çıkaracak hamleler yapıyor. Son olarak iPhone kullanıcılarına Carpool Karaoke reklam bildirimleri gitmesi eleştiri konusu oldu.


     


    Sinir bozuyor


     


    Apple’ın televizyon platformunda haftalık olarak yayınladığı ve ünlü isimleri konuk ederek yolculuk macerasının yapıldığı Carpool Karaoke programı bu ay içerisinde bildirim olarak duyurulmaya başlandı.


     


    Ayrıca Bkz.Çin’e özel Google arama motoru planları suya düştü

    7 Aralık ve 14 Aralık tarihlerindeki programların bilgisi pek çok iPhone kullanıcılarına bildirim şeklinde gönderildi. Üstelik kullanıcıların bu programın bildirimlerine hiçbir şekilde abone olmamış olması eleştirilerin kaynağı durumunda.


     


    Twitter üzerinden seslerini duyurmaya çalışan kullanıcılar istemedikleri halde ve üstelik nefret ettikleri insanların konuk olduğu programın bildirimlerinin gönderilmesinden çok rahatsız. Bazı kullanıcılar hakarete varan sözler sarf ederken bazıları ise firmayı Samsung’a geçmekle tehdit etmiş.


     


    Apple’ın uygulama yönergeleri geliştiricilerin kullanıcılara izinsiz olarak reklam bildirimi göndermesini yasaklıyor. Apple’ın bu yönergeyi bizzat kendisinin çiğnemiş olması da ayrı bir ironi olmuş zira bu sebepten dolayı geçmişte pek çok uygulama mağazadan kaldırılmıştı.


     


    Geçmiş dönemde Apple yaklaşık 500 milyon kullanıcısına izinsiz bildirim göndererek U2’nin yeni albümü Songs of Innocence’ı hediye etmişti. Ne var ki büyük bir eleştiri dalgası gelince kampanya iptal edilmiş ve albüm tanımlamaları geri alınmıştı. Yani aslında Apple’ın ilk vukuatı değil.


     



  • Tazminatçılara gün doğdu😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Para lazım olmuştur. Zaten gözü doymaz bir şirket..

  • Aynı bizim hükümet.

  • ABD kesin dava açarlar.

  • Görende herkese geliyor sanacak. İstemeyen kapatır ayarlardan bildirimini. Ki bana bir tane bile bildirim gelmesi apple reklam yapma gereği duymaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim belediyelere döndü Apple.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki belediyeler = Apple

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.