Şimdi Ara

Apple satışları artırmak için üst düzey bir Nokia yöneticisi transfer etti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dünyanın en hızlı büyüyen pazarı olarak gösterilen Hindistan’da Apple ise aksine kan kaybediyor. Geçen yıl 3 milyon civarında iPhone satışı yapan firma bu yıl 2 milyon civarında kalacak ve yılın dördüncü çeyreğinde düşüş yaşaması bekleniyor. Firma bu nedenle harekete geçti.


     


    Ashish Chowdhary kimdir?


     


    Sektörden gelen bilgilere göre Apple Hindistan bölümünün başına Nokia Networks müşteri ilişkileri şefi Ashish Chowdhary getirildi. Chowdhary yıl sonuna kadar Nokia’nın bünyesinde kalacakken Ocak 2019 itibariyle Apple’daki görevine başlayacak.


     


    Ayrıca Bkz.Dev uzantılı alan adları herkese açılıyor

    Ashish Chowdhary uzun yıllar Hindistan’da çeşitli görevlerde bulundu ve bu bakımdan yerel pazara hâkim bir isim durumunda. Apple’ın seçim yaparken bu noktaları göz önünde bulundurduğu anlaşılıyor.


     


    Apple Hindistan bölümü yaz aylarından bu yana bir yeniden yapılanma içerisindeydi. Yeni bir strateji geliştirmek adına yaşanan bu süreçte birkaç yönetici de görevinden ayrılmıştı. Bu bakımdan Ashish Chowdhary hamlesinin tam zamanında yapıldığı ifade ediliyor.


     


    Chowdhary bu yıl için zaten herhangi bir girişimde bulunamayacak. Gelecek yıl başından itibaren Hindistan’da Apple’ın nasıl bir strateji izleyeceği merakla bekleniyor.


     



  • Hindistanda iphone satmak zor ülke zaten fakir telefon nasıl satsınlar.

  • Bir kaç yıl önce lüx moda markalarında yöneticilik yapan Angela Ahrendts'i transfer ettiler, bu amaç doğrultusunda ürünler adeta mücevher gibi sunulmaya başlandı, ve tabi ki fiyatları arttı. Bu durumda Hindistan gibi ülkelerin satış hedefinden uzaklaşması normal. 5c gibi ara modelleri belki o yüzden düşündüler ama onları da uygun fiyatlı sunmaya elleri gitmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 14 Kasım 2018; 21:2:2 >
  • Tamam az satması normal ama azalması garip demek ki bir başarısızlık var sonuçta ülke büyüdü ve alabilecek müşteri potansiyeli geçen seneye göre artmışken azalış olması bir sorun olduğu anlamına gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oneplus birebir aynı görseli oldukça iyi performansla yarı fiyata satıyor. Apple'ın işi zor.

    Geçen arkadaşlarla oturuyorduk herkesin telefonu masa üstünde. Samsung, Huawei, Xiaomi ve Nokia. Yalnız fark ettim ki hepsi iPhone 8 görünümünde :)

    Eğitilmemiş bir gözün özellikle koruma kılıfları takılı ise hangisinin iPhone 8 olduğunu ilk bakışta anlaması neredeyse mümkün değil gibi geldi bana.

  • Eskiden apple'ın rakibi azdı. Fakat artık çinli üreticiler pazara dahil oldu ve apple dan aşağı kalır yanları yok gibi. İşte bir tek yazılım konusunda geriler, yazıl işini halletseler apple'ın işi iyice zorlaşır.

  • inovasyon azaladıkça apple'ın güç kaybetmesi normal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Çinliler her zaman vardı. Yalnızca ülkemizde yeni yeni tanınıyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Çinliler her zaman vardı. Yalnızca ülkemizde yeni yeni tanınıyor...
    Vardı ama son yıllarda daha iyi cihazlar üretmeye başladılar ve pazar paylarını tüm dünyada büyüttüler.
  • Kelin ilacı olsa kendi kafasına sürer, çinlilerden taktik almak daha faydalı olabilirdi.

  • salak bu apple ya. bu adama para vereceğine fiyatları indir. satışlar kendi kendine artlar zaten. hala 3-5 katına nasıl kaktırırım derdindesiniz.

  • Doanc4n D kullanıcısına yanıt
    Tabi bu adama verecekleri maaşı Hindistan'da satılan telefonlardan düşürebilirler bu da etkili olur :)

  • Apple urunlerini biraz daha ucuz yapsa her pazarda birinci olabilir ve boylelikle yine kazancta kalabilir.
    Gercekci konusmamiz gerekirse Iphone Xs, Macbook Air/Pro, Mac mini ve Apple Tv diger alternatiflerine gore daha tercih edilesi, duzgun calisan ve basarili cihazlar. Insanlarin tercih etmemesinin tek nedeni fiyatlari.
    Ben yillarca Windows dizustu kullandim, guncellelerin yavas olmasi, sorunlu olmasi, uygulamlarin dandik olmasi, uygulama guncellemlerinin dandik olmasi, durduk yere performansin dalgalanmasi, abuk subuk hata vermesi ve diger nedenler yuzunden ChromeOS'a gecis yaptim. MacOS'a gecmememin tek sebebi urunlerin pahali olmasi.
    Iphone kullaniyorum ve cok memnunum, imkanim oldukca kullanmaya devam edecegim ve Android cehennemine gecis yapmayacagim.

  • Satışların azalmasının nedeni hiç bir işe yarar yenilik olmaması olabilir mi? 7/7 Plus kullanan birisi sadece kablosuz şarj için mi 8/8 Plus'a geçecekti. Ya da X kullanan birisi sadece ufak tefek şeyler için mi XS'e geçiş yapacak. Avrupa ve Amerika pazarı için ucuz olmasa da satıyor, yenilik olmasa da satıyor adeta. Ama gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler için aynı şey geçerli değil. Fiyatları %50 daha az olsa şuan yeni iPad Pro ile XS Max almıştım şahsen.
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Apple için %50 hayalcilik olur iPad pro 650 dolar iPhone Xr 650 dolar Xs 899 dolar ve Xs Max 999 dolar olsa bence iyidir android üreticilerinden ( Samsung Google Huawei ) daha uygun oluyor bu fiyatlar

  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Huawei tam geçen sene Mate 10 ile kendi tasarım çizgisini oluşturdu dedim Sonra gelen P20 Pro rezaletti tasarımsal olarak Mate 20 Pro desen Samsungdan edge ekranı alalım Apple dan Çentiği alalım bizde çinliyiz fakat biz premium çinliyiz bu yüzden Samsung Apple fiyatına satalım diye düşünülmüş bir telefon Kirin 980 bir kaç ay lider kalsa ne olacak Exynos 9820 ve Snapdragon 8150 yine alt edecek bu sene ilk defa Snapdragon testlerde bir Apple işlemcisini yakaladı fakat uzun sürmeyecek Apple bu sene yeni çekirdek tasarıma geçti bu ilk meyvesiydi zaten A12x ten Apple'ın ne kadar performanslı işlemci üretebileceğini gördük birkaç yıla Macbook serilerinde İntel in fana ihtiyaç olmayan işlemcileri yerine A serisi işlemci kullanır

  • Tabi ki %50 hayalcilik ama malesef bizim ülkedeki alım gücü içinde pazarda yer edinmeye devam etmesi için %50 den aşağı kurtarmıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.