Şimdi Ara

Apple, tesislerinin artık tamamen yenilenebilir enerjiyle çalıştığını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kaliforniya merkezli teknoloji devi Apple, iklim değişikliğiyle mücadele ve daha sağlıklı bir ortam yaratma taahhüdünün bir parçası olarak, bugün küresel tesislerinin yüzde 100 yenilenebilir enerji ile güçlendirildiğini duyurdu. Bu temiz enerji hareketi Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Çin ve Hindistan dahil olmak üzere 43 ülkede perakende satış mağazaları, ofisler, veri merkezleri ve ortak kullanılan tesisleri içeriyor.

     


    Apple'ın CEO'su Tim Cook yaptığı açıklamada "Dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bırakmaya kararlıyız. Yıllarca süren yoğun çalışmalardan sonra bu önemli dönüm noktasına ulaştığımız için gurur duyuyoruz. Ürünlerimizdeki malzemeler ile mümkün olanın sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz, bunları geri dönüştürme şeklimizi, tesislerimizi ve tedarikçilerimizle çalışmalarımızı yeni yaratıcı ve ileriye dönük yenilenebilir enerji kaynakları oluşturmaya iteceğiz çünkü biliyoruz ki gelecek buna bağlı." şeklinde konuştu.

    Apple'ın Yenilenebilir Enerji Projeleri


    Apple ve ortakları dünya çapında yeni yenilenebilir enerji projeleri inşa ederek, yerel topluluklar, eyaletler ve hatta tüm ülkeler için enerji seçeneklerini geliştirmeye kararlı. Bu projeler arasında biyogaz yakıt hücreleri, mikro-hidrojenerasyon sistemleri ve enerji depolama teknolojileri gibi gelişmekte olan teknolojilerin yanı sıra, güneş dizileri ve rüzgar çiftlikleri de yer alıyor.


    Kendi tesisleri için yüzde 100 yenilenebilir enerji üreten Apple, diğer şirketlere de örnek teşkil etmeye çalışıyor. Apple, 32 tedarikçisinin de yüzde 100 yenilenebilir enerji üzerinde çalışmaya kararlı olduklarını açıkladı.  Buna ek olarak, Apple'ın dünyanın dört bir yanındaki bölgelerde ticari olarak uygulanabilir yenilenebilir enerji çözümlerini tanımlamasına yardımcı olmak için geliştirdiği bir çevrimiçi platform olan Apple'ın Temiz Enerji Portalı'na 85'den fazla tedarikçi kayıt olmuş durumda.
     




  • Bu denli büyük bir marka için büyük bir başarı. Darısı diğerlerinin başına.

  • Akasya AVM ve Zorlu Center konuyla ilgili fotoğraflı açıklama yapmadan inanmam.



    Ayrıca belirtilen yerlerde enerji tüketimi üretimdeki kadar asla olamaz. Apple bu konuda samimiyse Foxconn'a bağlı Apple cihaz üreten fabrikaları da %100 çevreye duyarlı hale getirmeli.



    Aksi takdirde aslı astarı olmayan reklam kokan hareket olur bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Akasya AVM ve Zorlu Center konuyla ilgili fotoğraflı açıklama yapmadan inanmam.



    Ayrıca belirtilen yerlerde enerji tüketimi üretimdeki kadar asla olamaz. Apple bu konuda samimiyse Foxconn'a bağlı Apple cihaz üreten fabrikaları da %100 çevreye duyarlı hale getirmeli.



    Aksi takdirde aslı astarı olmayan reklam kokan hareket olur bu.
    Haberi okumaktan aciz olmayınız?!

    quote:

    Apple, 32 tedarikçisinin de yüzde 100 yenilenebilir enerji üzerinde çalışmaya kararlı olduklarını açıkladı.


    Zaten işleri güçleri yok bir de asılsız açıklama yapacaklar. Yıllardır yenilenebilir enerjiye yatırım yapan bir şirketin reklam yapma gibi bir lüksü yok, yaparsa gerçeğini yapar.

    Akasya AVM ve Zorlu Center mağazalarının güç tüketimi ne ki durduk durmadık yere şüpheye düşmüşsün, KOMİK
  • İşkembeden sallamaktansa araştırmayı tercih ediniz. Neleri, nasıl yaptıklarına bakmak isteyenler raporlara kadar açıp inceleyebilirler.
    https://www.apple.com/tr/environment/
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Dostum sen klasik bir tablosun tamam mı. Firma sitesine tabii ki kötü şeyler yazıp koymayacak. Denetleme şitketlerinin bu işi yapıp raporları kamuoyuna sunması gerekiyor eğer firma bu konuda ciddiyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Pazarlama Anonim Şirketi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Ne kadar Apple hisseniz var merak ettim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.