Şimdi Ara

Apple Türkiye, iCloud fiyatlarına 2 kata yakın zam yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    iCloud, Apple tarafından 2011 yılında piyasaya sürülen bulut depolama ve bulut bilişim servisi. iCloud sayesinde kullanıcılar, fotoğraflarını, dosyalarını ve cihazlarında bulunan her şeyi 'bulut'a yedekleyerek muhafaza edebiliyorlar. 5 GB iCloud alanını ücretsiz olarak sunan Apple, 50 GB, 200 GB, 1 TB gibi farklı depolama seçeneklerini belli ücretler karşılığında kullanıcılarına sunuyor.
     
     
    Ülkemizde de bir hayli fazla kullanıcısı bulunan iCloud’dan oldukça üzücü bir haber geldi. Apple Türkiye tarafından yapılan duyuruya göre, iCloud’un ülkemizdeki fiyatlarında 2 kata yakın zam gelmiş durumda.
     
    Yapılan zammı Apple Türkiye, bugün kullanıcılara göndermiş olduğu e-posta ile duyuran Apple, yeni tarifelerin Aralık ayından itibaren geçerli olacağını belirtti. Ayrıca, hali hazırda aboneliğe sahip olan iCloud kullanıcılarının, aboneliklerinin yenileme dönemi geldiğinde zamlı tarifeden ödeme yapacakları da duyuruldu.
     
           iCloud’un güncel fiyatları şu şekilde,
    • 50 GB’lık alan 3,99 TL iken 6,49 TL’ye yükseldi.
    • 200 GB’lık alan 11,99 TL iken 19,99 TL’ye yükseldi.
    • 2 TB’lık alan 39,99 TL iken 64,99 TL’ye yükseldi.







  • Sıkıntı doları olduğundan fazla almaları. 2TB fiyatı 10dolar normalde. Fazla fazla ödetiyorlar ama 3 kuruş diğer ülkelerden az ödeme ihtimalimiz olsa batıyor adamlara. Apple'ın Türkiye'ye yönelik bu tutumu Türkiye karşıtı bir tutumdur. Sonra çıkıp ağlıyor millete Tim efendi. Apple 'a karşı şuan çok daha büyük bir tepki olmalıydı.
    Yalnız apple fiyatlandırmalarıyla alakalı olarak çoğunluğun sürekli atladığı bir konu var. Apple Türkiye fiyatlandırmasını $ olarak değil € olarak baz alır. Türkiye Apple’ın gözünde “euro zone” olarak görülmektedir. Ha bu yapılan doğrudur demiyorum ancak ne yazık ki öyle. Euro kullanan avrupa ülkelerinde 2TB depolamanın fiyatı 9.99€ yani bugünkü kur ile 62 TL civarındadır. 2 TB depolama alanı için 1$ = 3.60 TL civarlarındayken de fiyat olarak 39.90 TL ödeme yapıyordum, düne kadar dolar yükselmesine rağmen yine aynı ödemeyi yapıyordum. Dolar şu an için 5.45 TL oldu hala aynı olması “mantıkken” ne yazık ki beklenemez. Suçu sürekli olarak Apple’a atmanın bir anlamı yok, artık anlayın şunu; son 1 ayda dolar 6.50-7.00’lerden 5.35-5.45’lere dahi inmiş olsa ekonomimiz b.k gibi. Suçu dediğim gibi Apple’a atacağınıza bizi ve ekonomimizi yönetenlere, dolaylı olarak da onları seçen kendinize ve/veya %51’e atın!
    amerika fiyatları
    50 gb 1$
    200 gb 2$
    2 tb 10$

    fiyatlar dolar kuruna göre yüksek. ancak apple bu fiyatları sunup ilerleyen zamanda $ daha yükseldiğinde fiyatları belli süre sabit tutmak istiyor olabilir. ancak diğer taraftan türkiye'de fiyatları daha uygun da yapabilir. örneğin amerikada 1$ olan 50gb alan burada 1$ olmak zorunda değil. daha uygun fiyatlı olabilir.
  • dolarla alıyorlar tabi haklılar galiba sanırsam

  • Benim bu ay son. Alıcam yedeklerimi iptal edeceğim. Herkez de benim gibi yaparsa belki akıllanırlar, ama sanmıyorum . Tim bey ondan sonra Tr ye neden satamıyoruz diye düşünsün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pr0gedys kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı doları olduğundan fazla almaları. 2TB fiyatı 10dolar normalde. Fazla fazla ödetiyorlar ama 3 kuruş diğer ülkelerden az ödeme ihtimalimiz olsa batıyor adamlara. Apple'ın Türkiye'ye yönelik bu tutumu Türkiye karşıtı bir tutumdur. Sonra çıkıp ağlıyor millete Tim efendi. Apple 'a karşı şuan çok daha büyük bir tepki olmalıydı.

  • amerika fiyatları
    50 gb 1$
    200 gb 2$
    2 tb 10$

    fiyatlar dolar kuruna göre yüksek. ancak apple bu fiyatları sunup ilerleyen zamanda $ daha yükseldiğinde fiyatları belli süre sabit tutmak istiyor olabilir. ancak diğer taraftan türkiye'de fiyatları daha uygun da yapabilir. örneğin amerikada 1$ olan 50gb alan burada 1$ olmak zorunda değil. daha uygun fiyatlı olabilir.

  • $10'a IDrive mobil üyeliği aldım. Ömür boyu sınırsız kapasite keyfiyle 5 cihaza kadar yedekleme yapabiliyorum. NAS sürücüm ile senkronize olabiliyor. İhtiyacı olan en azından denesin.
    Masaüstü sürüm aylık/yıllık üyelik gerektiriyor.
    (İsim benzerliğine aldanmayın. Apple değil, Amerikalı farklı bir şirket.)

  • Benim içinde yolun sonu göründü bütün verilerimi ve resimlerimi google servislerine yedekledikten sonra üyeliğimi iptal edeceğim benim için apple ve iphone bitmiştir....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yuhaser Y kullanıcısına yanıt
    Dolar'ın durumu Tim bey'in suçu evet. Şimdiye kadar yükseltmedikleri için teşekkür etmek gerek...
  • Vergilerle fiyatlar anca bu kadar :/

  • işine gelmeyen zemzung kullansın kardeşim ağlamayın.

  • Yalnız apple fiyatlandırmalarıyla alakalı olarak çoğunluğun sürekli atladığı bir konu var. Apple Türkiye fiyatlandırmasını $ olarak değil € olarak baz alır. Türkiye Apple’ın gözünde “euro zone” olarak görülmektedir. Ha bu yapılan doğrudur demiyorum ancak ne yazık ki öyle. Euro kullanan avrupa ülkelerinde 2TB depolamanın fiyatı 9.99€ yani bugünkü kur ile 62 TL civarındadır. 2 TB depolama alanı için 1$ = 3.60 TL civarlarındayken de fiyat olarak 39.90 TL ödeme yapıyordum, düne kadar dolar yükselmesine rağmen yine aynı ödemeyi yapıyordum. Dolar şu an için 5.45 TL oldu hala aynı olması “mantıkken” ne yazık ki beklenemez. Suçu sürekli olarak Apple’a atmanın bir anlamı yok, artık anlayın şunu; son 1 ayda dolar 6.50-7.00’lerden 5.35-5.45’lere dahi inmiş olsa ekonomimiz b.k gibi. Suçu dediğim gibi Apple’a atacağınıza bizi ve ekonomimizi yönetenlere, dolaylı olarak da onları seçen kendinize ve/veya %51’e atın!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mene -- 10 Kasım 2018; 15:16:20 >




  • Apple telefonda da orantısız fiyat istiyor zaten. Bizde ama Apple abi en iyisi bu diyen oldukça bizimkileri ayakta düzerler normal tabi.

  • Gerçekten iCloud + Apple Music + Netflix derken gittikçe saçma saçma fiyatlar öder hale geldik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeter herşeye zam hani bize a

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hüküm-et de satıcılar da Türk milletini hedef almış. Avlayan / avlanan. Av/Avcı hesabı bakacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 10 Kasım 2018; 15:19:10 >
  • Yurtdışı fiyatlarının güncel kur karşılığına %18 KDV eklendiğinde oluşan fiyatlar yaklaşık olarak bu şekilde zaten. Fiyatlara zam yapılmamış, güncelleme yapılmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmayın siz de talep düşerse indirim de gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yandex 200 gb ücretsiz alan verdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.