Şimdi Ara

Arabayı fazla abartıyoruz... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
1
Favori
36.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abdde Japonya'da dediğin gibi araba manyaklığı var mı bilmiyorum ama varsa da adamlar haklı aga. Adamların aslanlar gibi kendi araba markaları var. Gururla bütün dünya piyasalarına hükmediyorlar. Halkları da haliyle kendi ürettikleri arabalara binip bunun haklı gururunu yaşıyorlar. Adamın kendi markası ister tapar ister içinde uyur.
    Peki biz napiyoruz onu söyle? Biz 3. Dünya ülkesiyiz. Elin adamının ürettiği arabayla millete hava yapıyoruz. Biz de kendi markamızı üretelim biz de kendi markamıza tapalım. Yok ama biz el şeyiyle gerdeğe girmeye bayılırız. Elin almanı mercedes üretir biz de itibar diye ortada dolaşırız. Adamın sattığı fiyattan fazla vergi koyar mercedesten daha fazla kar ederiz bununla övünürüz. Dünyanın asalak toplumuyuz biz.
    Ama neymiş abdliler japonlar da arabaya tapıyormu?. Tapsınlar valla helali hoş olsun. Bu gurur onların.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 14 Kasım 2018; 12:11:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arabamla hobi seviyesinde ilgileniyorum, şimdiye değin motor ve mekanik olarak pek çok şeyler denedim ve denemeye de devam edeceğim. Benim için ne ilah tır nede nükleer silahtır, sadece taşımacılık ve gezi hususunda işimi gören ve bazen kendimi geliştirmek adına projeler yaptığım bir avuç civata yığınıdır, ammaaa herkes bu şekilde düşünmeyebilir. Çok da normaldir. Size neden normal gözükmedi konuyu açan sevgili arkadaş? Bazı insanların bazı tutkuları vardır. İcat edildiğinden beridir de otomobil erkekler ve hatta bazı bayanlar için çok mühim bir değere ulaşmıştır. Herkes için geçerli olmasa bile bu şekilde düşünen çok kişi vardır. Bu size garip gelmesin, garipsenecek bir durum yok normal karşılayabilirsin. Kafanı yoracağın başka meseleler bulacağına eminim.
  • Mesele arabaya uzulmek degil. İnsanlar emekleri karsiliginda disinden tirnagindan arttirip para biriktirerek ARAC aliyorlar. Cunku aracin basina bir sey gelse o paralari biriktirebilmek icin harcadiklari emege uzulurler. Para kolay kazanilmiyor.



    Sizin bahsettiginiz dip basik gezen, arabaya insandan daha cok deger veren hastalikli tipler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüsten yazılan mesajlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin350

    Seri üretimden çıkmış bir aracı ailesinin bir ferdiymiş gibi davranmak ve çizilince geceleri uyuyamamak.Artık her arabanın arkasında bilmem ne modeli fun club vs..

    Bazen imreniyorum onlara ne kadar da mutlular.
    Düşünsene o kadar boş, o kadar anlamsız bir hayatın var ki arabanın modeline ait bir klübe katılıyorsun ve bu seni çok mutlu ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksine biz arabasıyla övünen ancak aynı arabayla çukurlara tam gaz girip nasıl olsa kasko karşılıyor diye ufak tefek çarpmalardan kaçınmayan, arabayı zorlayabildiği kadar zorlayan, israfcı, mal kıymeti bilmeyen bir milletiz. Bizim araba sevgimiz markası ve dış görünüşünden ibarettir. Bizde arabasına gözü gibi bakan adam oranı %10'u geçmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Belgeseli çekilen, "yaşambiçimi" haline gelen şeyler genellikle maddiyata bağlanmıyor. Yaşam tarzı oluyor o adamın. Konu sahibinin örneğini verdiği kesimin yaşam tarzı otomobilinin etrafında dönmüyor. Akşam uyumaya evine gidiyor ve çok muhtemelen kalas gibi bir arabaya biniyor . Sadece çok para vermiş. Oyuncaklı ve büyük bir kalasa biniyor. Bu olay ile yaşamtarzı arasında dağlar kadar fark var.

    Motorcular "motorlarına" o kadar da bağlı değiller. Daha çok motosiklet kültürüne bağlılar. O alet olmaz, başkası olur. Rüzgarın surata vurmasını seviyor adam. Onun keyifçisi. Bu bir gusto.

    Kalasın bu anlamda bir keyifçisi olmaz. Kalas sahibi olup, aracına aşık, aracına aşırı değer veren insanlar maddiyatçı bir yaklaşımla bunu yapıyorlar ve itiraf etmek lazım gelir, çok sığ bir yaklaşım.

    Konu sahibi de abartılı tondan yazmış tabi. Büyük bir genelleme yapmış. Ama parmak bastığı bir gerçeklik var. Kabul etmek lazım.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşım neden anlamakta zorluk çekiyorsunuz ki dediğim şey çok basit değil mi ? Genelleme yapamazsın diyorum. Ne yani türk gençleri boş boş konular acar, hayat görüşleri sıfırdır demek mi doğru böyle türk gençleri vardır mi?



    Ayrıca senin yaşam tarzı dediğin sey kime göre neye gore kültürün sunum tarzıyla alakalı böyle şeyler. Amerikada kalas arabasını sevenler derneği kurarlar, kendilerinde bir isim verirler , bi bakmissin kültür olmuş, yaşam tarzı diyorsun iste.



    Yeri gelince mizahı yapılır ama bırakın insanlar isteğini yapsın nasıl mutlu oluyorsa yaşasın,zararı nedir?Şahinlerine gözü gibi bakan toplu buluşmalar yapan insanlar var bende yeri geliyor bune .. diyorum ama adamlar seviyor banane ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbi katılıyorum.Bazen aşağılıyorum böyle tapanları.Aman kapıyı sert vurma aman kasisten hızlı geçme.Tetikleniyorum böyle tipleri görünce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aminoasit

    Arkadaşım neden anlamakta zorluk çekiyorsunuz ki dediğim şey çok basit değil mi ? Genelleme yapamazsın diyorum. Ne yani türk gençleri boş boş konular acar, hayat görüşleri sıfırdır demek mi doğru böyle türk gençleri vardır mi?



    Ayrıca senin yaşam tarzı dediğin sey kime göre neye gore kültürün sunum tarzıyla alakalı böyle şeyler. Amerikada kalas arabasını sevenler derneği kurarlar, kendilerinde bir isim verirler , bi bakmissin kültür olmuş, yaşam tarzı diyorsun iste.



    Yeri gelince mizahı yapılır ama bırakın insanlar isteğini yapsın nasıl mutlu oluyorsa yaşasın,zararı nedir?Şahinlerine gözü gibi bakan toplu buluşmalar yapan insanlar var bende yeri geliyor bune .. diyorum ama adamlar seviyor banane ki.

    Alıntıları Göster
    Genellemenin yanlış olduğunu ben de söyledim zaten. Ancak "böyle tipler var, yazık, garip" demek ve tespitte bulunmak ayıp değil.

    Şahincileri anlıyorum. Kromançi tayfa olmasa, Şahin sevilmeyecek araba değil. Bazı arabalar kötü olduğu için sevilir. Keyif meselesi bu. Şahin kullanan biri, doğru yerlede, çok keyifli bir alet olduğunu bilir. Bu aynı İngiltere'deki Reliant Robin gibi. Tutkunu çoktur. Almanya'da Trabant klübü var. Bunun maddiyatla alakası yok. Özlem duyma olabilir. O "kötü" olanın "kötü" özelliklerinin doğru koşullarda enteresan keyiflere dönüşmesi olabilir...

    Ama gel gör ki, bazı arabalar, keyif açısından, evlat olsa sevilmez. Kalos mesela. Günümüzün sıradan C sınıfı araçları da pek farklı değil. Dizel otomatik Accent Blue kendi klasmanında çok güzel araba; ama kimse keyif için alıp da binmez. Mantık arabalarına biniyoruz. O yüzden çok kapılmanın anlamı yok, "bunlar on yıl sonra jilet, alın kullanın, sonra ne yapıyorsanız yapın, çok kapılmayın" diyorum.

    Benim söylediğim şey basitti. Bazı insanlar çok maddiyatçı. Arabalar üzerinden insanlar hakkında hüküm veren bir grup çapsız da mevcut. Benimle karşılaştıklarında beyinleri yanıyor genelde. Bir geliyor, altımda Kalos. Veriyor notumu. Bir geliyor, altımda Subaru. Bir geliyor, altımda 1957 direksiz V8 Belair. Çapsız iptal. Çapsız pert...

    Şu anda CRX bakıyorum mesela. Temiz, oynanmamışını bulsam alacağım. 57 ile 58'in yanına koyacağım. Arabaya göre değer biçenler, arabayla yatıp kalkanlar, arabasına karşı çay koyup keyif sigarası yakanların beynini yakalım bir.

    Kült arabaların aşığı olursun. Anlarım. Kült arabanın sahibisindir, üzerine titrersin, anlarım. 1.2TSI Golf 7'nin üzerine titriyorsan, o arabaya sana uygun bütçenin çok üzerinde bir para vermişsin demektir. Çünkü bu tarz arabalar kullanıp, zamanı geldiğinde satmak içindir. Müzelik olmayacaklardır. "Müzelik olmayacak kalaslara bağlanmanın anlamı yoktur" diyorum ben. O kadar.

    Golf'ü gömdüğüm sanılmasın. Severim Golf'ü. Kendi sınıfında güzel araç. Bizde süslüsü var, gerçi şimdi İstanbul'da, abim çöktü arabaya: A3 1.8tfsi cabrio var bir tane. Ama bu, aracın kalas sınıfında olduğu gerçeğini değiştirmiyor. A3'ün yaşı ve km'si geldiğinde göndereceğim. Arkama dönüp bakmayacağım bile. Çok güzel araba. Ama standardize edilmiş bir araba. Genele hitap etmek için üretilmiş bir araba. Kült değil. Klasik adayı değil.

    Umarım yaklaşımımı anlatabilmişimdir. Özetle, diyorum ki, Passat'a Mondeo'ya bağlanmayın. Hepsi 10 yıl sonra jilet. Kendinize daha karakerli aletler bulun.
  • Pahalı araba kullanmıyorum kafam rahat ama bizim millet için durum öyle değil :) geçen gün arka tamponu adamın cliosuna az değdirdim kalp krizi geçirecekti resmen. Hani vücuduma zarar gelsin arabaya gelmesin triplerine giriyorlar hemen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulpi

    Bİldiğim kadarıyla İlber hoca milliyetçi bir insan. Yani Türk milletini seviyor. Aşağılamak gibi bir amacının olduğunu sanmam. Böyle bir şey var diye bahsediyor sadece.

    Alıntıları Göster
    Ne bir Türk dünyaya bedeldir, ne de Türkler ahmaktır. İki türlüsünü de kabul etmiyorum, lafa söze gelince globalleşme, no racism ama giydirmeye gelince Türkler şöyle, Türkler böyle. Eğitimsiz, cahil olmayanlar da asimile maalesef, kültürel/folklorik bir gram bir kuruş ederleri yok.

    Mesela ülkemizde düğünlerde silah kullanmak bir gelenektir aynı zamanda hukuken bu yasaktır. Bunda ısrar edenleri örnekleyip "Türkler magandadır" dersiniz bu çok kolaydır ve kabul görür. Bunu İlber hoca da söyler, Fatih Altaylı da söyler, Yılmaz Özdil de söyler söyleyebilir ve gayet de eğlenir keyif alır bunu söylerken. Dinleyen de güler geçer.

    Ben buna kızarım, bana göre bu işin geleneği çok kıymetlidir, eğer bu gelenekse o zaman köy muhtarı düğünü belgeler ve bir koli ses fişeği il özel idaresi bütçesinden karşılanarak muhtarlığa zimmetli kuru sıkı tabanca-tüfeklerle bu kutlama yapılabilir. Buralarda gerçek silahları kullanmaya 5 yıl, yaralamaya 10 yıl ölüme sebep olmaya da 40-50 yıl ceza yazarsın olur biter.

    Umarım anlatabilmişimdir, her şeyin içinden batılılar gibi düşünerek çıkamayız, özenti ile değil, kendimize özgü düşünsel-toplumsal metodlar üreterek. Einstein'ın bilime yaklaşımını incelemenizi öneririm.
  • birber80 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katiliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 14 Kasım 2018; 16:44:0 >
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ama bu malın kıymetini bilmemekten değil, hak etmeden sahip olduklarından dolayıdır zorlukla sahip olunan malına böyle davranmaz. Bu insanın fıtratına vardır ,yabancıların bir sözü vardır kolay gelen kolay gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrcnd

    Arabaya özen göstermek korumak başına bir şey gelince üzülmek ilahlaştırmak mı oluyor ?

    Türkiyede araç fiyatları ortada alım gücü ortada ben aracımın plastik jant kapağı çizilse bile üzülürüm niye çizilsin ?

    Araba için ailesini bile satar demişsiniz bunu yapacak adam olmaz bunu yapacak adam için zaten ailesi yok hükmündedir bırak arabayı başka bir şey için de satar saçma sapan bir düşünce
    Bir benzerini yazacaktım cevap gayet güzel gidiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de arkadaşta 2000- 2001 bi cabrio bmw 3.18 ci vardı arabayı oturduğu semtte merkezi bir yere çekerdi k arabayı çektiği yerdede çay ocağı var saatlerce çay sigara eşliğinde arabayı seyrederdi gelen geçen de onu. arabanın üstünde zerre toz yok bi seferinde biralama yapalım dedik neyse kazara bira döktüm arabasına 3 ay benle konuşmadı bu arada facebook tan paylaşımlar yapıyor aşk 3 harflidir BMW diye neyse bu arkadaş evlilik dolayısıyla arabayı satmak zorunda kaldı. şimdi hyundai e biniyor(getz) Ne oldu dedim geçen hani aşk 3 harfliydi 7 yemi çıktı o gündür benle konuşmuyor.
  • araba almak (kastım Şahin, Uno, Toros değil) hani şöyle yabancıların pazara markete giderken bindikleri arabalar (i20, clio, corsa vb.) almak bile ülkemizde çok güç olduğundan örn:Fiat Egea HB elle tutulur bir versiyonu 140.000TL olduğundan, haliyle insanların arabası da değerli oluyor...Bu bizim ülkemiz için geçerli değil bir malı zor elde ettiğin her ülkede aynıdır.

    Bunun dışında arabasına ad takan, arabasıyla aşk yaşayanlara diycek bir lafım yoktur. Bu da onların tercihidir.

    velhasıl bir ülkede ev fiyatına araba satıldığından premium araç alana da ağa gözüyle bakılıyor işte, bunu değiştirmek için de arabanın asıl özelliği olan "insan taşımak" kısmı için herkes kolaylıkla araba alabiliyor olsa insanlar da buna fazla anlam yüklemezler diye düşünüyorum.
  • 1 kendime 3 tanede hükümete! almaya mecbur bırakılıyorsam ilahlaştırırım tabi ki. 100 liralik arabaya 400 lira veriyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu milletin tek amaci araba almak olmuş bildiğin o arabaya tapıyor yok hani benim arabam yok çokta acil bir ihtiyaç değil

    Ancak millete bakıyorsun hep bir arabayla hava atma derdinde ulan arabanın havasından ne olur

    Ego tatmini başka birşey değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun tamamını okuyamadım ama şöyle bir yorumda bulunayım. Günümüz toplumunda insanlar kendilerini diğer insanlardan farklı (daha iyi anlamında) görmek ve göstermek istiyorlar.

    Mal varlığı da bunun önemli bir göstergesi çünkü pek çok şey (evet her şey değil ama çoğu şey) iki temel göstergeye indirgenebiliyor. Para ve zaman.

    Gelir gruplarına göre bu farklı olma ihtiyacı farklı biçimler kazanıyor. Öğrenci ve maddi durumu olmayanlarda cep telefonu veya saat (çünkü bu gruptaki insanların tamamı istediği telefonu alamıyor). Biraz daha iyi olanların da araba.

    Öteki taraftan en azından araba sadece gösteriş aracı değil (bkz mücevher) size bir kullanım değeri de sağlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.