Şimdi Ara

Aracım çok mu yakıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. 1 ay önce opel astra h kasa 2005 model cosmo paket, yarı otomatik bir hb araç aldım. Bu benim ilk aracım :) Tecrübelerinize ihtiyacım var. Araçta Landrenzo marka sıralı sistem lpg var. 2015 yılında takılmış. Araç 110 bin km'de. Aldığım kişi bütün ağır bakımlarını iki bin km önce yaptırmış. Depoyu 2. kez fulledim. En son fullediğimde 110 liraya 32 lt lpg aldı ve 240 km'de lpg bitmişti. BC ekrandan baktığımda 100 km'de 12 ya da 13 lt gibi bi sonuç görmüştüm. Yakıt hesabı yaptığımda araç km'de 0.50 kuruş yakıyor. Genelde sakin kullanmaya çalışıyorum. Bu sizce normal mi yoksa fazla mı ? Çevremdeki kişiler aracın çok yaktığını anormal bir durum olduğunu söylüyorlar. Kullanan kişilerden fikir alabilirsem iyi olacak. Herkese iyi forumlar.



  • Bizde 2013 modeli var.Lpg ile Ankarada sabah ve akşam iş trafiğinde yol bilgisayarı ortalama 9.7 litre gösteriyor.Kuruş hesabına vurduğumda 35 kuruşa dek geliyor.Sizinki biraz fazla yakıyor gibi.
  • Aracınız zamlardan kaynaklı TL olarak ortalama yakıtı artmış olması mühtemel. Ölçerken litre olarak ölçerseniz doğru sonuca ulaşırsınız. Böyle de aynı kanıya varıyorsanız LPG ayarını kontrol ettirmenizde fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parcaatolyesi.com

    Aracınız zamlardan kaynaklı TL olarak ortalama yakıtı artmış olması mühtemel. Ölçerken litre olarak ölçerseniz doğru sonuca ulaşırsınız. Böyle de aynı kanıya varıyorsanız LPG ayarını kontrol ettirmenizde fayda var.
    BC ekranda (yol bilgisayarında) 100 km'de 13 lt gösteriyor. Aracı aldıktan 2 hafta sonra Ankara Gimat'da yetkili Landirenzo şubesinde LPG filtresini değiştirdim ve gaz ayarı da yapıldı ama sıkıntı nerede de bu kadar çok yakıyor ve aracı Ankara'da nereye götürüp gösterebilirim bilmiyorum.
  • Evet biraz yakıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.