Şimdi Ara

Aracım dondu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
10.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • araba garajdaysa kaputu açıp



    ayaklı ufoyu dayasak yarım saat motora dogru ısıtsa bence calısır araba bu yöntem olmaz mı ?



    merak ettım arkadaslar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeen

    araba garajdaysa kaputu açıp



    ayaklı ufoyu dayasak yarım saat motora dogru ısıtsa bence calısır araba bu yöntem olmaz mı ?



    merak ettım arkadaslar
    olmaz
    hatta buzdan daha soğuk motor bloğu ani ısıya maruz kaldığı için çatlar
    alttan alev tut daha iyi
  • Isıtma bujıleri zaten işini yapıyor zaten ama sorun mazotta. Aracı ısıtan sistemler var bunlara genel adı ile webasto deniyor. Fiyatları 1000-2000 arasında değişiyor. Özellikle kanada ve Rusya da yaygın. Kapalı garaj bir işe yaramıyor çünkü içerisi dışarıdan daha soğuk oluyor. En mantıklısı arabayı hergün iki kere 20'şer dakika çalıştırmak. Çünkü benzinli araçların da donduğu oluyor. Ben kiracı olduğumdan ve garaj evden ayrı olduğundan ayrı bir kalorifer çekemem. Neyse sağlık olsun. Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epgo E kullanıcısına yanıt
    en azından kazan dolusu sıcak suyu geceden kapalı garaja ağzı açık geniş bir leğene döküp bırakın
  • Yaklaşık 3.5 4 sene erzurumda kalmış birisi olarak konuşayım işin zor.ben -35 leri gördüğüm zamanlar oldu bırak arabayı dışarıda hayat belirtisi olmuyor.tabi hava bu kadar keskin soğuk olunca oranın halkı da kendince çözümler bulmuş mesela ilk kez arabanın altında ateş yakıldığını gördüm ama normal bir ateş değil bildiğin devasa kamp ateşi gibi ateş yakmışlar ilk görüdüğümde araçları kundaklıyorlar sandım :D otobüsü ısıtmak için aracın altına kocaman ateş yakıp altına yansın diye sobaya atılan koca kütükleri atanları gördüm.kaynar sular ufolar battaniyeler falan hepsi yalan.ateş yakma işi oluyor ama zor ve tehlikeli ayrıca orada kaldığım sürece şunu da öğrendim doğu bölgelerinden araba alınmaz alırsan iyi incele çünkü araçların altı simsiyahtır.ateş yakmaktan araçların altı kurum olmuş siyah şekilde ben onu görünce buralardan araba almam dedim.dizel zaten başlı başına sıkıntı bazıları gece arabayı kapattıktan sonra depoya alkol döker donmasın diye ama oda teklikeli ve masraflı.Benim gördüğüm en mantıklı çözüm elekrikli battaniye cidden aracı sıcak tutuyor şaka gibi geliyor ama işe yarıyor.bir tanesi bile yeterli aracın motorunun üzerine ötüryorlar bazıları depoyuda kaplıyor sabaha kadar,sabahta rahatlıkla çalışıyor hem senin kapalı garajın var büyük avantaj çünkü rüzgarı keser bazen elekrikli battaniyeler çok soğukta kalınca içindeki teller kopuyor çalışmıyor.bence en mantıklısı battaniye.peki çok yakar mı bence makul fiyatlara gelir diye düşünüyorum en azından elektrikli sobalara kıyasla.bu arada eğer uygulayacaksan kesinlikle iyi birşey al çalıştırmadan dene içindeki telleri muhakkak kontrol et teller koparsa kısa devre yapabilir daha kötüsü yangın çıkarabilir.benim sunacağım en mantıklı çözüm bu.birde aklında bulunsun araç dışarıdayken battaniye kullanma çünkü duman çıkarıyor araç yanıyor zannedip itfaiye çağıran oluyor.




  • Arabayı garaja koyar koymaz motoru battaniye ile ört, gece de bir defa çalıştırmaya in en az 10 dk rölanti de çalışsın, sabaha çalışacağını düşünüyorum. Tabi benzinli olursa bu kadar sıkıntı yaşamazdın. Bir de kışın kamyonlar dolu depoya 10_15 litre benzin atıyorlarmis (pompacılik yaptım ordan biliyorum) sende 2_3 litre atsan hiç bir şey olmaz depoyu fulleyip gez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epgo E kullanıcısına yanıt
    Tamamen donan parçaya sıcak su dökmek zararlı olmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Würth'ün aşırı soğuk iklimler için mazot katkıları var. Çok soğuk bölgelerde(sibirya gibi) zaten bu tür katkılı mazotları kullanıyorlar. Eğer mazotu korursanız, ısıtma bujileriniz sağlıklı çalışıyorsa, akünüz de sorun yoksa -40 da olsa o araç çalışır.
  • Bir ekleme daha yapayım. Eğer aşırı yıpranmış bir motorunuz varsa(Yeni motorların ihtiyacı olmaz). Yine mazotun donmamasını sağladıktan sonra. Marş esnasında motorun hava girişine az miktarda eter sıkabilirsiniz. Uyurken üstünüze su dökülünce ayağa fırlarsınız ya. Motorunuz aynı öyle çalışacaktır :) Tüm dünyada kullanılan eski bir tekniktir, bilmeyenler cevap yazmadan önce araştırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuye -- 14 Ocak 2019; 17:27:5 >
  • Motoru elektrikli battaniyeyle ısıtmaktan başka aklıma gelen tek şey garaja mazot veya basit odun sobası kurmak.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    İstasyonda katkılı olarak satılıyor hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Motoru elektrikli battaniyeyle ısıtmaktan başka aklıma gelen tek şey garaja mazot veya basit odun sobası kurmak.
    Evet burada sanırım en mantıklısı en ucuzu en basiti ve en risksizi odun sobası ve sabahı çıkaracak kadar biraz kömür. Garajın içerisinde hala 2 metre boşluk var. Gece saat 24 gibi sobayı yaksak odunla. İçerisine de biraz kömür koysak sabaha kadar ılık ılık tutar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniuye

    Würth'ün aşırı soğuk iklimler için mazot katkıları var. Çok soğuk bölgelerde(sibirya gibi) zaten bu tür katkılı mazotları kullanıyorlar. Eğer mazotu korursanız, ısıtma bujileriniz sağlıklı çalışıyorsa, akünüz de sorun yoksa -40 da olsa o araç çalışır.
    Bunun yarardan çok zararı olduğunu duymuştum. Biri enjektörlerinin tıkandığını yazmıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silver_Code

    Yaklaşık 3.5 4 sene erzurumda kalmış birisi olarak konuşayım işin zor.ben -35 leri gördüğüm zamanlar oldu bırak arabayı dışarıda hayat belirtisi olmuyor.tabi hava bu kadar keskin soğuk olunca oranın halkı da kendince çözümler bulmuş mesela ilk kez arabanın altında ateş yakıldığını gördüm ama normal bir ateş değil bildiğin devasa kamp ateşi gibi ateş yakmışlar ilk görüdüğümde araçları kundaklıyorlar sandım :D otobüsü ısıtmak için aracın altına kocaman ateş yakıp altına yansın diye sobaya atılan koca kütükleri atanları gördüm.kaynar sular ufolar battaniyeler falan hepsi yalan.ateş yakma işi oluyor ama zor ve tehlikeli ayrıca orada kaldığım sürece şunu da öğrendim doğu bölgelerinden araba alınmaz alırsan iyi incele çünkü araçların altı simsiyahtır.ateş yakmaktan araçların altı kurum olmuş siyah şekilde ben onu görünce buralardan araba almam dedim.dizel zaten başlı başına sıkıntı bazıları gece arabayı kapattıktan sonra depoya alkol döker donmasın diye ama oda teklikeli ve masraflı.Benim gördüğüm en mantıklı çözüm elekrikli battaniye cidden aracı sıcak tutuyor şaka gibi geliyor ama işe yarıyor.bir tanesi bile yeterli aracın motorunun üzerine ötüryorlar bazıları depoyuda kaplıyor sabaha kadar,sabahta rahatlıkla çalışıyor hem senin kapalı garajın var büyük avantaj çünkü rüzgarı keser bazen elekrikli battaniyeler çok soğukta kalınca içindeki teller kopuyor çalışmıyor.bence en mantıklısı battaniye.peki çok yakar mı bence makul fiyatlara gelir diye düşünüyorum en azından elektrikli sobalara kıyasla.bu arada eğer uygulayacaksan kesinlikle iyi birşey al çalıştırmadan dene içindeki telleri muhakkak kontrol et teller koparsa kısa devre yapabilir daha kötüsü yangın çıkarabilir.benim sunacağım en mantıklı çözüm bu.birde aklında bulunsun araç dışarıdayken battaniye kullanma çünkü duman çıkarıyor araç yanıyor zannedip itfaiye çağıran oluyor.
    Elektrikli battaniye 5 ay her gün sabaha kadar. Bence hiç ekonomik olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28

    Tamamen donan parçaya sıcak su dökmek zararlı olmaz mı?
    O da doğru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, öğretim görevlisi bir hocam dizel fluence aracını bu tür sorunlardan dolayı ardahanda kullanamadı benzinli bir fluence aldı, siz aracı ısıtıp kullanırken işi öğrenene kadar araca ciddi hasar verebilirsiniz, ne işle meşgulsünüz bilmiyorum ama eskiden kazan dairelerinin boruları sardıkları ısı yalıtım folyosu vardı içi pamuk dolu, ondan araca yer yer çadır yapabilirsiniz. elektrikli battaniye çok masraflı olur, örnek olarak garajın içine aracın altını kaplayacak kalın bir battaniye serin(garajın kuru olduğunu varsayıyorum) geri kalanına da üstüne o ısı yalıtım folyosuna benzer birşey yada iki battaniyeyi birleştirip direk aracı kapatabilirsiniz, sağından solundan hava almasını engelleyecek şekilde bir kaç battaniye ile aracınızı aşırı soğuktan koruyabilibilirsiniz.Bir defaya mahsus masraflarla bu işi halletmenizi öneririm, Bunları fikir vermesi açısından yazdım bir kısmı deli saçması gelebilir ama araca binlerce lira zarar vermesinden iyidir bir kaç bataniye satın alıp birbirine dikmek . Allah yardımcınız olsun. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aklıma garaja bir petek koydurmaktan başka çare gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.