Şimdi Ara

Araçlar Satılmıyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
3
Favori
11.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba abilerim, yaşıtlarım ve diğer forum ahalileri.

    Hiç tutulmayan araçlar kullandım ve onları satarken bile bu kadar zorlanmamıştım. Hasarsız ve gayet piyasası olan aracımı satamıyorum. Pert kaydı veya başka abartı bir sıkıntısı yok. Hatta çok özel ekstra opsiyonları bulunan bir araç. İlanı koymadan önce fiyat belirlemek için takip ettiğim ilanlar da hala yayında. Sorun bende mi, yoksa piyasada durgunluk mu var? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 15 Kasım 2018; 7:57:42 >



  • 2019 yılında piyasanın daha da daralacağını ve ÖTV indirim oranının devam edeceğini düşünüyorum.

    Efendim satışlar patladı, %400 oranında arttı falan bence fake haberler. Ayrıca ''0 araç fiyat alanlar'' konusunda çoğu bayinin ötv indirimini fırsat bildiğini, kar paylarını düşürmediklerini vs. söylüyorlar. Beter olsunlar inşallah.

    Satışlar genel anlamda çok düştü.Kasım ve Aralık ayındaki ötv indirimini fırsat bilenler zaten araba alacak ve nakiti olan kişilerdi.Çoğu kişi kredi kullandığı için, Faizler düşmediği sürece daha da daralma olacağını bekliyorum.

    Bu 2 aydaki satışlar aslında 2019 yılındaki satışlardan çalıyor.Yani 2019 araç talebi daha düşük olacak. Bu talebi artırmak için ya Ötv indirimi devam edecek, ya daha da düşecek ya da faizler düşecek.
    ÖTV indiriminden yararlanıp ta aracı yenilerim diye düşünen arkadaşlar araçlarınızı ilana koyunca şok olmayın. 😁 Alan aldı satan sattı, bundan sonrası zor. Al satçıların ellerinde patladı araçlar. Galericiler ise daha fazla araç alacak durumda değiller, satılmıyor turşusunu mu kuracak adamlar. 😘😘😁 Yeni bir kur şokunda galericiler de patlar ( tabi çek senet işi yapanların işleri açılır o ayrı. 😁)
    Sportage'ların pek tutulmayan turuncu rengi ise satılması zaman alır. Bir de dediğiniz kriterlere göre 86.000TL altında ilan yok. Zaten 2013 GSL PLUS istanbul diye filtreleyince 3 araç çıkıyor. 80bin TL'ye bırakmayı düşünüyorsanız ilanı 81-82 yapın ki 80'e bırakacağınız belli olsun. Kasko değeri 82binTL tabi bu hasar kayıtsız ve bakımlı olduğu kabul edilerek. Sizin ilan turuncu olansa 2 değişenle 6bin hasar kaydı olduğu yazıyor. Haliyle bu rakam 82'den 76-78'lere doğru düşecektir.

    GDI motorun LPG'ye tam uyumlu olmadığı biliniyor. KM'si 69bin olan ilan ise artık LPG kaynaklı problemler ufaktan kendini göstermeye başlayacaktır. İlanda LPG markasını da belirtmeniz ve kaç km'de iken takıldığını belirtmeniz sizin için artı olur. Üzerine bir de kasa değiştirmiş olması mevcut kampanyalarla eski kasanın albenisini azaltıyor.

    Hakkınızda hayırlısı.
    Afedersiniz ama bizim millet çok uyanık

    2008 model araca 50.000 TL istiyorlar (ortalama fiyat)

    Ondan sonra da yok efendim neden satılmıyor.

    Arkadaşlar konu çok açık ve net şekilde fiyatların yüksek olmasından dolayı ikinci elde ciddi bir durgunluk var.

    Aracını satmak isteyen bi zahmet fiyatları düşürsün veya 5-6 ay beklesin.

    Yani anlamıyorum, sanki aracını satan kişi piyasada eşi benzeri olmayan bir ürün satıyor ve sanki onun aracını alacak kişide artık başka çaresi yokmuş onun aracını almaya mecburmuş gibi bir hava içindeler. (Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum.)

    İkinci eldeki bu dengesizliği hepiniz görüyorsunuz zaten, bir aracın ortalama fiyatı 10K ise 8-9K ya da satılabilir 14-15K ya da satılabilir ama bazı uyanıklar kalkıp 10K lık araca 20K isterse işte o zaman ipin ucu kaçıyor, bunu gören Ahmet efendi "onun aracı 20K ediyorsa benimkisi 25K eder" diyor, Mehmet efendi boş durur mu ? O da 30K yazıyor, kim ne tutturduysa yani, ondan sonra araçlar satılmayınca vay efendim ülkede kriz var, piyasada nakit dönmüyor, kredi faizleri yüksek vs.. vs.. Sen aracını normal fiyattan sat kredi çekmeden satın alacak bir sürü kişi bulursun. Şu dönemde kredileri zaten kısa vadede nakit döndermek isteyenler veya batmadan önce sonra çare olarak görenler kullanıyor. Sıradan bir vatandaş sırf araba alacam diye gidip yüksek faizli krediye bulaşmıyor zaten.

    Bu fiyatlar yüzünden kimse elindeki aracı satıp bir üst modelini veya sıfırını alamıyor. Şuan herkes pusuda, kimileri ÖTV nin daha da inmesini bekliyor, kimileri Araç firmalarının indirim ve faiz kampanyası yapmasını bekliyor, kimileri de bankaların faiz oranlarını düşürmesini bekliyor. Sanırım tüm bunlar olacak gibi, 2. elde de fiyatlar biraz daha aşağıya doğru revize edilirse ciddi bir hareketlilik başlayacaktır.
  • Piyasa durgun
  • ötv indiriminden dolayı şuanda 2.elde yaprak kımıldamıyor...
    Haberlerede çıktı...
  • 2 ay öncesine göre ciddi durgun. Ötv indirimi algı olarak çok etkiledi. Araç satacak olan mart ayını düşünebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır arabalar uygunken ve üstüne sıfır faiz+yıl sonu indirimi+hurda teşvik indirimi varken 2.el satışı şu dönem zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalyalı. -- 13 Kasım 2018; 17:54:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkeril

    2 ay öncesine göre ciddi durgun. Ötv indirimi algı olarak çok etkiledi. Araç satacak olan mart ayını düşünebilir.
    algı falan değil. ötv indirimli araç almak isteyenler ellerindeki araçları satmak istiyor. doğal olarak da arz çoğalınca fiyatlar düşüyor. 1 ay önce 85'e sattığım aracın piyasası şu an 75 (ben 85'e satarken muadil ilanlar 95 idi, şimdi 85'e inmiş durumda).
  • Geçen hafta Ümraniye tapuda 5 kişi vardı öğlen numara akşam işlem , 5-6 işlem vardı , Ümraniye tapu , gerisini siz hesap edin artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam öyle de alabileceği araç en uygun 0 şuan inceledim ve corolla var hurda teşviği ile 77 bin yazıyor. Benim araç bir SUV, otomobil değil. Ayrıca corolla baz model, benim araçta şuan bazı markaların full modellerinde bile olmayan ekstralar var ve ben 80 bine vermeyi düşünüyorum ama olmuyor? Sanırım insanlar ucuza yöneldi.
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ucuza yönelim oldu sanırım.
  • kredi faizleri yüzünden.
    ama ben seviniyorum harama bulaşamadıkları için
  • İlanınızı merak ettim.Araba ne ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlan noyu verin de bi bakalım arkadaşlar araç bakıyordu fiat nasıl bi bakim ilanına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia Sportage 2013 LPG'li gsl plus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    İnandırıcı gelmedi hiç..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excellentwarrior

    İnandırıcı gelmedi hiç..
    Neye inanmadınız ilan paylaşın dedik özel bilgilerinizi değil.Tabi sizin için top secret ise sorun yok.Hayırlı satışlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 13 Kasım 2018; 17:53:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamayın ama samimi gelmedi mesajınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır araçlardaki ÖTV indirimi ve kredi kampanyaları ikinci el piyasasını durdurmuş durumda. Şuan ikinci el araç almak için bankadan ihtiyaç ve oto kredisi çekilse sıfır araçtan pahalıya geliyor. O yüzden kimse ikinci el almak istemiyor. Yıl sonunda ÖTV indirimi kalkarsa o zaman ikinci el piyasası hareketlenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım ayında 60000 satış bekleniyormuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Yıl boyu satılmayan miktarlar son aylara kalmış durumda o halde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.