Şimdi Ara

Araçlar Satılmıyor Mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
3
Favori
11.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excellentwarrior

    Sen rüyanda bile göremeyeceğin arabaya burada çamur mu atıyorsun? Çok bilmiş tavrınla yorum yapmanı istemiyorum çünkü. Arabayı görmeden böyle saçma bir yorum yapan görünce daha ne saçmalıklar yazar kim bilir. Fiyatıyla alakası yok. Fiyat sorun değil 2 aracım var ikisinde de aynı sorunu yaşıyorum. Aracımda LPG mevcut, bakımları düzenli yapılıyor tek bir sorunu bile yok. Ne kitleyeceğim be? Aracıma severek biniyorum satmak istedim seni ilgilendirmeyen sebeplerden ötürü. Aracımın kilometresi de düşük senin dediğin gibi bir hasar kaydı da yok. Diğer yorumlarına baktım da çok gereksiz ve saçma bir üslubun var uzak dur buradan olur mu? Bir şeyi görmeden, bilmeden yorum yapma lütfen. Sen otur ekran başında klavyenle insanların emekleriyle aldığı mallarına görmeden çamur atmaya devam et.
    Puhaaaaaaaaaaa rüyamda mı haaaaaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen puha. Uzaklaş buradan lütfen. İnsanlar bu saçma mesajın yüzünden konuyu yukarıda görmesin.
  • excellentwarrior kullanıcısına yanıt
    Eylül ortasında liste fiyatı 125bin olan fakat ithal edildiği zamanki kura göre fiyatlandırılıp 95 bine fırsat aracı olarak verilen bir sıfır ticari araç aldım. Şu an KDV indirimi ile aynı aracın liste fiyatı 114bin liraya inmiş. Bazı bayiler ise elinde kalanları 89bine vermeye başlamışlar.

    Neyseki aracı alırken 5.20 den aldığım 6500 doları 6.35 den bozdurduğum için çok da zararda değilim. O doları şimdi bozup alsam araç bana daha pahalıya gelecekti dolar cinsinden :)

    Şu an bu araca ihtiyacım kalmadı satıp tekrar binek bir araç alayım diyorum ama satsam 85den fazla etmez ki bayide 89a sıfırı varken 85e de satamam bu aracı. Büyük zarar edeceğim o yüzden binmeye devam ediyorum. 2019 bi gelsin krizin uzun vadede etkisi piyasalarda hissedilince hareket etmekte fayda var.
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Elimizdekini koruyalım o zaman bizde. Yapacak bir şey yok.
  • 2019 yılında piyasanın daha da daralacağını ve ÖTV indirim oranının devam edeceğini düşünüyorum.

    Efendim satışlar patladı, %400 oranında arttı falan bence fake haberler. Ayrıca ''0 araç fiyat alanlar'' konusunda çoğu bayinin ötv indirimini fırsat bildiğini, kar paylarını düşürmediklerini vs. söylüyorlar. Beter olsunlar inşallah.

    Satışlar genel anlamda çok düştü.Kasım ve Aralık ayındaki ötv indirimini fırsat bilenler zaten araba alacak ve nakiti olan kişilerdi.Çoğu kişi kredi kullandığı için, Faizler düşmediği sürece daha da daralma olacağını bekliyorum.

    Bu 2 aydaki satışlar aslında 2019 yılındaki satışlardan çalıyor.Yani 2019 araç talebi daha düşük olacak. Bu talebi artırmak için ya Ötv indirimi devam edecek, ya daha da düşecek ya da faizler düşecek.
  • kia sportage gibi arabalar ha dediğinde satılacak arabalar değil. sabırlı olmak lazım. geçenlerde bi de sıfırndan fazla fiyat isteyen opel astra sedan sahibi biri konu açmıştı aracım neden satılmıyor diye. adam satmaktan vazgeçti.
  • zingfth kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam 0 satışlar artacak, 2.el satışlar azalacak gibi görünüyor.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Hocam benzetme biraz yanlış ben sıfırından fazla yazmadım. Ha deyince satılmaz ama illa ki her aracın alıcısı vardır satılır.
  • Faizler 2.85 kredi ile bedava hayat bitti. Simdi acı gercekler vakti...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani 200 bine passat alip farini söküp icine simsek etkili zenon takip pkk muzigi esliginde gezme bitti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • excellentwarrior kullanıcısına yanıt
    Hayır artmayacak.

    Faizler düşmezse ki uzun süre düşmeyecek gibi, hem sıfır araç hem de 2.el araç satışlarının daha da düşeceğini söylüyorum.

    Sana ipucu vereyim. 100.000tl'nin bugün net 2000TL'ye yakın faiz getirisi var.

    Neden gidip araba alayım ki ?Asla almam.
  • Milletin kıçında don yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam.
    Sıfır araç fiyat teklifi alanlar konusuna yazmıştı bir arkadaş 102bin teklif aldım diye.
    Ben de 72900 isteyerek nerdeyse 30bin altına dedim. Dediğim doğru yani, kelime ilizyonu veya liste fiyatı ilizyonu yapmıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde araba almak için biriktirdiği nakdi olanların araba baktığı bir dönemdeyiz. Sıfır otomobil fiyatları ÖTV indiriminden ötürü düştü ama yükselen kredi faizleri yüzünden insanlar krediye girip araba almaya kalktığı zaman, ÖTV'den sağladığı kazancı kredi faizine vermek durumunda kalıyor. Bu yüzden ya elinde peşinat olarak kullanabildiğin paran olur, üstüne 30 bin 50 bin TL faizsiz borçlanırsın ve alırsın; ya da satabileceğin, takasta para alabileceğin bir araban vardır, verirsin bayiye, farkını ödersin...

    İkinci elde de benzer durumdayız. Satıcı cephesinden bakınca büyük bir çoğunluk, hem arabasız kalmayalım hem de nakit gelsin diyerek, üste fark alıp takasa girmeye razı oluyorlar. Alıcı cephesinden bakınca, yine elinde nakdi olanların veya mevcut aracının üstüne fark verip takasa girenlerin alışveriş yapabildiği bir dönem.

    Özetle bu durgunluğun en büyük nedeni yükselen kredi faizleri ve belirsizleşen yaşam koşulları! Kimse derinliğini bilmediği sulara girmez, girenler de boğulmayı sürüklenmeyi göze alan cesur cahillerdir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 14 Kasım 2018; 11:57:31 >




  • çünkü insanlar delirdi bütün ilanlar ederinin 10 bin üzerinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excellentwarrior

    Hocam yanlış anlamayın ama samimi gelmedi mesajınız.

    İlan çok mu gizli niye paylaşmıyorsunuz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sportage'ların pek tutulmayan turuncu rengi ise satılması zaman alır. Bir de dediğiniz kriterlere göre 86.000TL altında ilan yok. Zaten 2013 GSL PLUS istanbul diye filtreleyince 3 araç çıkıyor. 80bin TL'ye bırakmayı düşünüyorsanız ilanı 81-82 yapın ki 80'e bırakacağınız belli olsun. Kasko değeri 82binTL tabi bu hasar kayıtsız ve bakımlı olduğu kabul edilerek. Sizin ilan turuncu olansa 2 değişenle 6bin hasar kaydı olduğu yazıyor. Haliyle bu rakam 82'den 76-78'lere doğru düşecektir.

    GDI motorun LPG'ye tam uyumlu olmadığı biliniyor. KM'si 69bin olan ilan ise artık LPG kaynaklı problemler ufaktan kendini göstermeye başlayacaktır. İlanda LPG markasını da belirtmeniz ve kaç km'de iken takıldığını belirtmeniz sizin için artı olur. Üzerine bir de kasa değiştirmiş olması mevcut kampanyalarla eski kasanın albenisini azaltıyor.

    Hakkınızda hayırlısı.
  • Araçlar satılmıyor. Al sat yapan bir kuzenim var (her ne kadar oto-alım satımını tasvip etmesem de) 98.xxx km'de 2009 hasarsız fiyatı makul bir corollo satmaya çalışıyor 3 aydır ciddi bir almak isteyeni bulamadı. millette para yok, kredi faizleri zaten malumunuz, sıfır km araçlardaki indirim de eklenince ortaya böyle bir tablo çıkıyor maalesef.
  • ama reyizimiz piyasadan çok memnun. uçuyoruz hatta. yakında mars'ta koloni kuracağız.
  • 2.elde milletin anasını ağlattığı arabalara bir çuval para vermektense kredi çekip sıfır almak şu şartlarda daha mantıklı.Çünkü sıfırla ikinci el araçlar fiyat olarak birbiriyle yarışıyor hatta bazı durumlarda 2.el araçların sıfırından daha pahalı olduğunu dahi görüyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.