Şimdi Ara

arduino ile takometre yapıyorum yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese merhaba projelerimde rpm ölçtürmem gerekiyor ve takometre fiyatları bir hayli pahalı bende linkteki ürünü (kızılötesi hız ölçer) alıp aduinoya okutarak rpm hesaplamayı düşünüyorum. yardıma ihtiyacım olan konu ise arduino ile en az kaç ms delay verebilirim veya delayı ortadan kaldırabilirmiyim ? 50ms delay verdiğim zaman 1000/50=20 , 20x60=1200rpm ye kadar okutabilirim benim 6000 lerde işim var sizce ne yapmalıyım ?

    link: "https://www.direnc.net/infared-hiz-sensor-modul"



  • merhaba.Dişli kutusu ile hızını düşürüp öyle ölçebilirsiniz.bunun gibiyada bunun gibi.Bu dişlilerin içinden uygun bir boru geçirip rahat dönebilcek şekilde yerleştirip yapabilirsiniz.




  • redüktör yapmak benimde aklıma geldi fakat bu sefer de sürtünmelerden dolayı güç kaybına uğrayacak motor :( yabancı kaynaklarda özel bir kod ile arduino için gecikmeleri mili saniye değil de mikro saniye mertebesinde kodlanabiliyormuş onu bilen bir hoca arıyorum açıkçası
  • wert1995 kullanıcısına yanıt
    https://www.arduino.cc/reference/en/language/functions/time/delaymicroseconds/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • syn wert1995

    dakikada 6000 devir yani saniyede 100 devir demektir .
    bu değerler arduıno ıcin kolay hesaplanır değerlerdir.
    senin projende kullanacağın Kızılötesi Hız Sensörü Modülü nerde ve nasıl bir okuma önemli.
    silindirik bir yapıya bağlayacaksın diyelim sensorun silindirin dibinden veya ortasından veya sonundan okuma yapması arasında farklar vardır hesaplamaları yapar iken okuma yaptığın yerin çevresini hesaba katmayı unutma.
    gerisi matematiksel hesap kolay gelsin.
  • A.Kadir. A kullanıcısına yanıt
    açıkçası okuma işini bir daireye delik açarak yapmayı düşünüyorum daire ne kadar büyüsede açısal hız her yerde aynı olur diye biliyorum sadece çizgisel hız değişiyor bizim okutmak istediğimiz değer de her turunda (1) komutu olucak işte açtığımız delik arduinoya 50ms verirsek en fazla 6000rpm i ölçebilir diye hesapladım yazılımı milisaniye yerine mikrosaniye ile yazarsam milyonlara kadar okuma yapabilirim yazılım kısmında desteğe ihtiyacım var :)
  • Bende motorsikletime yeni bir kadran yapıyorum. Herhangi bir arduino ile mikrosaniyelerin altına inebilirsin sıkıntı olmaz. Wemos gibi boardlar ile arduinonun kısıtlı bellek problemini çözdüm. Devir ve hız hesabı içinde hall sensor (manyetik sensör) + bolca matematik kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.