Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.926
Cevap
36
Favori
179.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu modeli kullanan elbette vardır aramızda biz yeni kombi alacaklara yol göstermek adına?

    Evinizin m2?
    Petek Boyunuz?
    Günlük Gaz tüketiminiz?
    Oda termostatı kullanıyorsanız modeliniz?

    Şimdiden yardımınız için teşekkürler...



  • parametre numaralarıı bilmiyorum işe yarayanlardan ama aklımda kaldığı kadar isimlerini yazayım:
    oransal oda etkisi: kombi arayarladığınız derece kadar fazla su sıcaklığı ile yanar ör: kombi 35 le çalışacak ama siz oransal oda etkisini 5 yaptınız kombi 40 la yanmaya başlar oda ısındıkça sıcaklığı keser
    ismini hatırlamıyorum ama dış ısı sensörü kat sayısı ile ilgili bir parametre var o da : çarpanı kaç yaparsanız örnek 1.5 yaptınız dışarıdaki her düşen 1 derece için 1.5 derece kombi sıcaklığını arttırır. siz 2 yaptınız dışarısı 10 dereceden 9 a düştü kombi ekranda 35 le yanacaksa 36 ya çıkar ama dışarısı 10 dereeceden 8 e düşerse kombi 35 dereceden 38 e çıkar.
    pompa min max değerleri var pompa hızı ne olmasını istediğinizi ayarlıyorsunuz. örnek pompa min 45 de çalışsın dediniz pompa % 45 in altına inmez.
    kazan max min sıcaklığı: kombinizin max ve min kaç derecede çalışmasını istediğinizi ayarlıyorsunuz o sıcaklık aralığına çıkmıyor. Bende mantolama yok ilk başta 55 dedim ama kış ortasında yetmedi 60 yaptım şimdi maz 60 da min 39 da çalışıyor. min daha düşük olursa pompa sıcaklık hatasına daha çok geçiyor. Ama bu sizi yanıltmasın bu şekilde de hata alıyorum.
    yumuşak ateşleme değeri : Eğer ki ateşlemede hırıltı varsa yani harlıyorsa bu değeri biraz kısın ama çok değil. Çok kısarsanız çok ateşleme arızası alırsınız.
    kombi gücü: 24 kw lık kombiyi petek değerlerine göre kaç kw lık yanması gerektiğini girebiliyorsunuz.bu değer büyüdükçe kombi alev boyu yükselir.
    ısıtma sistemi kapasitesi: ısıtma siteminin ne kadarını kullandığınızı tanımlayarak kombiyi daha az güçte yakabiliyorsunuz. bu değer büyüdükçe kombi alev boyu yükselir.
    pompa devrede kalma süresi : kombi durduktan sonra pompanın sıcak suyu sistemde ne kadar çevirmesini ayarlayabiliyorsunuz. isterseniz kombiyle beraber pompa da durur.
    Not: Parametreleri tek tek deneyin aynı anda 1 den fazla parametre ile uğraşırsanız kafanız karışır ne yaptığınızı ne yapmanız gerektiğini, kombinin ne yaptığını, hata verirse neden verdiğini anlayamazsınız. Eğer ayarları çok kısarsanız kombi evi ısıtmak için sürekli yanıyor ve olması gerekenden çok çok fazla gaz yakıyor. Denemek isterseniz deneyin ama tecrübeyle de sabittir. Baktınız kombiniz durmuyor ya da evi geç ısıtıyor sıcaklık değerlerinizi biraz yükseltin. Peş peşe günlerde evi ısıtmak için 12 m3 yaktığını da bilirim 7,5 8 m3 yaktığını da. Hiç az yaktığı gün hava ısınmıştır demeyin tam tersi daha da soğumuştu. Seçim sizin.
    Not : parametrelerde neyin ne olduğunu bilmiyosanız kafanız böyle şeyleri almıyorsa kurcalamayın. Kombi çok teferruatlı olduğundan girdiğiniz yanlış parametre, kombinizin arızalanmasına veya çalıştıramamanıza neden olabilir.

    Bu kombiyi alacak olan arkadaşlara söylüyorum: Eğer ki tam kombinasyon yani sensys+ dış ısı sensörü ile kullacaksanız alın yoksa almayın. Zaten bu kombinasyonu 1 defa ayarladınız mı bir daha kombinin yanına uğramıyorsunuz o gereken her şeyi yapıyor :).
    Halil hocam sağolsun paylaşmış çoğunu zaten Çok detaylı ayarları var ama fazlada kurcalamamak iyi özellikle ilk kullanımda...ha birde dediğiniz gibi en iyi ayar diye birşey yok,herkesin evi,konumu,mantolaması,iklimi değişik o yüzden ayarı kendiniz deneye deneye bulacaksınız.İlk baş için pompadır,ateşlemedir,gecikmelerdir vs oynamaya gerek yok.

    Farklı olarak fazla söylenecek birşey yok aslında temel ayarları yapmanız ilk baş için yeterli,şöyle bir toparlamak gerekirse..



    -Grafiğe bağlı kendi durumunuzu bulacaksınız.Seçtiğiniz eğim yeterliyse değeri oynamayın,fazla gelirse azaltın,az gelirse artırın.(Örneğin 1 saat içinde evi hala 22 derece yapamadıysa değeri artırın 1.2 ise 1.3 yapın ve deneyin gibi...) Bu ayarı Sensys servis menüsünden 4.2.2 altında bulacaksınız.

    -Duruma göre eğimi bozmadan yatay olarak kombi kazanındaki ısıyı istenilen derece yukarı aşağı çekebilirsiniz. Buda 4.2.3 Ayar noktası ile değişiyor.

    -Yine duruma göre 4.2.4 altında oransal oda etkisi var bunu her ne kadar tam çözemesemde,halil hocamın dediğine göre yine yukarıdaki ile benzer etkiyi yapıyor,fakat bu sefer odanın ısısını baz alarak ters orantılı sanırım.Yani istenen oda ısısına yaklatıkça ayarlanan kazan derecesinde düşme gösteriyor.

    Öncelikle bu ayarları yapıp tüketiminizi izleyin.Ev eğer yeni ise (inşaatı yeni bitmiş) biraz fazla olabilir,normal.(Ben eskişehirde kışın yeni inşaata ilk günler günlük 22m3 filan yaktım mesela) Ilıman iklimde olduğunuz için pek sorun olmaz sanıyorum ama yinede göz ardı etmeyin..

    Dış sensörü kesinlikle güneş görmeyen bir yere monte edin.Eğer mecbursanız güneşli mekana üstüne gölgelik gibi bir siper yapın.Dış ısı gölgede ölçülür.Evin mümkün olduğunca dış cephesine takın.Kuytuda kenarda olmasın.Ek olarak meteoroloji ile ilk taktığınız zaman doğrumu diye takip edin(mesela benim +1 -1 tam tutuyor),başka dijital termometreyi dışarı koyun ve yine teyit edin.

    Şimdilik benden bu kadar
  • up...güncel
  • upsss ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironmens

    upsss ;)

    Merhaba ariston genus evo yeni bir model oldugu icin pek yorum bulamazsiniz bunla ilgili.forumda hasanbatuhan isimli arkasasimiz almisti en son ama detayli bir bilgi vermedi genel olarak memnun oldugunu belitrtti .bu kombiyi inanin ben de sizin gibi merak edeiyorum.modulasyonlu kombi tercihiniz sanirim o halde eca confeo premix kombiyi de arastirBilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58


    quote:

    Orijinalden alıntı: ironmens

    upsss ;)

    Merhaba ariston genus evo yeni bir model oldugu icin pek yorum bulamazsiniz bunla ilgili.forumda hasanbatuhan isimli arkasasimiz almisti en son ama detayli bir bilgi vermedi genel olarak memnun oldugunu belitrtti .bu kombiyi inanin ben de sizin gibi merak edeiyorum.modulasyonlu kombi tercihiniz sanirim o halde eca confeo premix kombiyi de arastirBilirsiniz

    bir umutla tekrar güncelliyorum başlığı ;)

    kimse bu kombiy ibulamıyor galiba
  • bu kombiyi kullananlar ne şekilde kullandıklarından bahsetseler faydalı olur ariston genus premium da almayı düşündüğüm bir cihaz. evinizde nasıl kullanıyorsunuz termostatik vana mı var peteklerinizde yoks oda termostatı mı var ? nereden aldınız fiyatı nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mespage -- 21 Ocak 2013; 21:47:01 >
  • genus premium alacak arkadas gonul rahatlığı ile alıp kullanabilecegin bir kombi piyasada satılan bir çok yogusmalı kombiden daha hesaplı ve daha kullanıslıdır. gunluk haftalık program kendinden vardır. özelliklerini netten rahatlıkla bulabilirsin ama önemli olan garanti bittikten sonra verebilecegi arızalarda yedek parca fiyatları gayet makuldur. Bu konuda bayilerin değil servislerin önerilerini dinlemenizi tavsiye ederim bayi elinde bulunan kombinin kar marjını düsünür her ne kadar inkar etselerde belli bir kotaları vardır onları doldurma telasındadırlar. ( lutfen bayiler alınmasın ama gercek budur ) Örnegin: Vaillant Viessman Buderus Baymak yoğuşmalı kombilerin yedek parca fiyatlarını bir sorun ne demek istedigimi gayet net anlamıs olacaksınız. Ayrıca Ariston beyaz esya grubu ile Ariston Thermo'yu karistirmayın ariston Kombi termosifon şofben italyandır yerli üretim degildir. Bu arada clas premium evo almanızıda tavsiye ederim aradaki farklar ise gunluk haftalık program yoktur otomatik su doldurma tuşu yoktur ekranda son 10 arızayı göstermez ( bu servisle alakalı bir durum ) tercih sizin... Saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: servis58

    genus premium alacak arkadas gonul rahatlığı ile alıp kullanabilecegin bir kombi piyasada satılan bir çok yogusmalı kombiden daha hesaplı ve daha kullanıslıdır. gunluk haftalık program kendinden vardır. özelliklerini netten rahatlıkla bulabilirsin ama önemli olan garanti bittikten sonra verebilecegi arızalarda yedek parca fiyatları gayet makuldur. Bu konuda bayilerin değil servislerin önerilerini dinlemenizi tavsiye ederim bayi elinde bulunan kombinin kar marjını düsünür her ne kadar inkar etselerde belli bir kotaları vardır onları doldurma telasındadırlar. ( lutfen bayiler alınmasın ama gercek budur ) Örnegin: Vaillant Viessman Buderus Baymak yoğuşmalı kombilerin yedek parca fiyatlarını bir sorun ne demek istedigimi gayet net anlamıs olacaksınız. Ayrıca Ariston beyaz esya grubu ile Ariston Thermo'yu karistirmayın ariston Kombi termosifon şofben italyandır yerli üretim degildir. Bu arada clas premium evo almanızıda tavsiye ederim aradaki farklar ise gunluk haftalık program yoktur otomatik su doldurma tuşu yoktur ekranda son 10 arızayı göstermez ( bu servisle alakalı bir durum ) tercih sizin... Saygılar..

    Sirkülasyon motoru nasıl modülasyon yapıyor.
  • 148 m2 ev
    Petek Ölçüleri

    90x100
    90x70
    90x80
    60x140
    60x120
    60x110
    60x120
    60x120
    60x100
    50x70 Havlupan

    Salonda 3 petek kapalı

    24 Saat aralıksız 50 derecede yanan Premium Evo 30Kw 7 gülük kesilen fatura 99 TL ( Allahtan 100 lira gelmemiş, nasıl öderdik bilemem)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurbagaprens

    24 Saat aralıksız 50 derecede yanan Premium Evo 30Kw 7 gülük kesilen fatura 99 TL ( Allahtan 100 lira gelmemiş, nasıl öderdik bilemem)


    Öncellikle salondaki petekleri tam kapatmayın vanayı çeyrek tur açın, salon ısısı 16°C altına düşmemeli, ardından kombinin kazan ısısı ayarını 45°C'ye çekip sarfiyatınızı tekrar gözemleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurbagaprens

    148 m2 ev
    Petek Ölçüleri

    90x100
    90x70
    90x80
    60x140
    60x120
    60x110
    60x120
    60x120
    60x100
    50x70 Havlupan

    Salonda 3 petek kapalı

    24 Saat aralıksız 50 derecede yanan Premium Evo 30Kw 7 gülük kesilen fatura 99 TL ( Allahtan 100 lira gelmemiş, nasıl öderdik bilemem)





    Isı yalıtımınız iyiyse bugünlerde gece yatarken kombiyi kapatabilirsiniz. İç sıcaklık en fazla 1-2C düşer ve konforunuz çok bozulmaz. Sabah açtığınızda 1 saat 50C'de yakıp sonra 40C'ye indirebilirsiniz. Yine yalıtımınız iyiyse gün içinde dış sıcaklık yükseldiğinde kombiyi ikindi saatlerine dek kapatabilirsiniz. İç sıcaklık korunacağı için sorun olmayacaktır.
    Kapalı peteklerin en azından birini tam açık hale getirmenizde yarar olabilir. Kullanmasanız bile salon veya başka bir alanın sıcaklığını 18-19C'den aşağı düşürmeyin.
    Bu arada evinizi yeni ısıtıyorsanız ilk hafta sarfiyat biraz fazla olur, bunu da gözönünde bulundurun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    quote:

    Orijinalden alıntı: kurbagaprens

    24 Saat aralıksız 50 derecede yanan Premium Evo 30Kw 7 gülük kesilen fatura 99 TL ( Allahtan 100 lira gelmemiş, nasıl öderdik bilemem)


    Öncellikle salondaki petekleri tam kapatmayın vanayı çeyrek tur açın, salon ısısı 16°C altına düşmemeli, ardından kombinin kazan ısısı ayarını 45°C'ye çekip sarfiyatınızı tekrar gözemleyin.


    quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: kurbagaprens

    148 m2 ev
    Petek Ölçüleri

    90x100
    90x70
    90x80
    60x140
    60x120
    60x110
    60x120
    60x120
    60x100
    50x70 Havlupan

    Salonda 3 petek kapalı

    24 Saat aralıksız 50 derecede yanan Premium Evo 30Kw 7 gülük kesilen fatura 99 TL ( Allahtan 100 lira gelmemiş, nasıl öderdik bilemem)





    Isı yalıtımınız iyiyse bugünlerde gece yatarken kombiyi kapatabilirsiniz. İç sıcaklık en fazla 1-2C düşer ve konforunuz çok bozulmaz. Sabah açtığınızda 1 saat 50C'de yakıp sonra 40C'ye indirebilirsiniz. Yine yalıtımınız iyiyse gün içinde dış sıcaklık yükseldiğinde kombiyi ikindi saatlerine dek kapatabilirsiniz. İç sıcaklık korunacağı için sorun olmayacaktır.
    Kapalı peteklerin en azından birini tam açık hale getirmenizde yarar olabilir. Kullanmasanız bile salon veya başka bir alanın sıcaklığını 18-19C'den aşağı düşürmeyin.
    Bu arada evinizi yeni ısıtıyorsanız ilk hafta sarfiyat biraz fazla olur, bunu da gözönünde bulundurun...

    Aslında faturayı gördükten sonra sıcaklığı 38ê düşürdüm evin halen daha sıcak olduğunu gördüm.
    Bugünden itibaren gündüz evde kimse olmayacak misafirlerimiz gitti. Artık haftalık bir program yapacağım kombiden ona göre açma-kapama saatleri belirleyeceğim. Ve sıcaklığı 40C'ye ayarlayacağım. h.içi Sabah 6:00-7:30 Akşam 5:00-8:00 ve gece 10:00-12:00 gibi programlamam doğru olur mu? bir de termostat alsam mı diye de düşünüyorum. Öneriniz olur mu?
  • İhtiyacınız olan proğramı sizin belirlemeniz uygun olur. Ariston Evo serisi kombilerle uygun oda termostatları ve nerden temin edilebileceği hakkında link:http://forum.donanimhaber.com/m_54186290/mpage_2/tm.htm
  • ariston thermo,MODÜLASYONLU ODA KUMANDASI teknolojisinde gerçekten ileri düzeyde bir şirket
    bu alanda bana göre sektörün öncü markası,bu alanda buderus/bosch grubu ile birlikte en donanımlı kombi üreticisi

    kombi ve modülasyonlu oda kumandası kombinasyonu düşünüyorsanız ariston ve buderus/bosch grubundan şaşmayacaksınız


    http://www.ariston.com/tr/media/files/483_AristonEVOBrosur.pdf

     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...  Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...  Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...
  • Telefonunu özelden atarmısın arkadaşım
  • ben bu tam modülasyon olayını çözemedim bende genius premium evo alıcam mutlaka modulasyonlu oda termostatıda almak mı gerekiyor verimlilik açısından soruyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven06

    ben bu tam modülasyon olayını çözemedim bende genius premium evo alıcam mutlaka modulasyonlu oda termostatıda almak mı gerekiyor verimlilik açısından soruyorum?

    mutlaka almanız gerekmiyor , tasarruf ettirip ettirmeyeceği sizin evinize ve tesisatınıza bağlı .
    kar da ettirebilir zarar da , kısacası eviniz ve tesisatınız önemli bu konuda ...
  • İstenen oda sıcaklığına yaklaşırken modülasyonlu OT kombinin alev boyutunu minimuma indirip set değere yavaşça ulaşmasını sağlar. Modülasyonlu olmayan OT'lere göre yanma/durma sayısı daha az olur. Ek olarak bazı kombilerin (Buderus, Bosch gibi) modülasyonlu OT'leri ile mekana göre ideal ısıtma/konfor ayarları yapılabiliyor. Ariston'un modülasyonlu OT'lerinde bu türden ayarların yapılıp yapılamadığını bilemiyorum. Kullanan arkadaşların deneyimleri önemli, paylaşırlarsa çok faydalı olacaktır...
  • bazı tanıdıklarımın evlerinde ariston rcw modülasyonlu klima manager ve ariston rsw modülasyonlu oda sensörünü gözlemleme fırsatı bulabilmiştim.
    ariston rcw modülasyonlu klima manager ile birçok fonksiyon izlenebiliyor ve bazı ayarlar yapılabiliyor.ayrıca her iki modülasyonlu oda kumandası kombi ile tam uyumlu bir şekilde çalışıp cihazı "oda sıcaklığına göre modülasyon" fonksiyonunda çalışıtırıyor.alev boyu yavaş yavaş ortam sıcaklığına uygun biçimde kısılıyor
    bu alanda ariston thermo, buderus/bosch grubu ile birlikte çok başarılı bir şirket
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.