Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.216
Cevap
40
Favori
155.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar sahip oldugum seagate 500gb ST3500320AS Barracuda 7200.11 diskim bir sure once arıza yaptı bigisayarı actıgımda diski gormuyordu.
    Bende ufak bir arastırmadan sonra seagatetürkiye sitesinden sorgulayarak diskimin garanti kapsaında oldugunu gördüm acıkcası ne faturası elimde vardı nede hangi tedarikciden aldıgımı hatırlamıyordum.Seagate sitesine uye olarak gerekli olan seri ve model numaralarını arıza formuna doldurdum ve verilen rma numarasıyla bana verilen adrese diski kargo ucretimi kendim odiyerek gonderdim.12 aralıkta kargoya verdıgım disk 13 aralıkta onlara ulastı(siteden surec takip edilebiliyor ve maille bilgilendirme geliyor.)Bugün Yani 15 aralık itabiriylede yeni diskim bana ulastı.model 3500418AS 7200.12 ve thailand uretimi gerı gonderdigim disk cin uretimiydi.Birde enteresan olan gonderdigim adres sefaköy istanbul adresiydi ama bana gonderilen urun Hollanda seagate den dhl ile gonderildi.Diskin icindeki veriler izlemiş oldugum filmlerden ibaret oldugu icin bu olayı zararsız atlatmıs oldum.
    Bu tecrubemi seagate disklerde bu tur arızaların olmasından dolayı ve cok kısının care aradıgını gorerek yazma ıhtıyacı duydum umarım faydası olur.
    Diskiniz garanti kapsamındamı burdan öğrenebilirsiniz.
    http://support.seagate.com/customer/warranty_validation.jsp
    ürününüz iade kapsamındaysa siteye uye olup iade bolumunde formu doldurun ve verilen rma numaraıyla beraber diski sefaköy/istanbuldaki adrese gonderin.umarım sorunsuzca size isinizi halledersiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • bendede 320as var ve bad sector olustu
    ancak güç kaynağı girişindeki minicik kırık hiç bir sorun yaratmamasına rağmenarena almadı harddisk i
    acaba direk seagate e yollarsam alırlar mı?
    cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar
  • Konuyu açan blacklegend arkadaşıma buradan çok teşekkür ediyorum.

    Benim de elimde yaklaşık bir yıl önce bozulan Seagate 7200.11 serisi 500 GB Sata HDD vardı. Ne attım ne de 5-10 Liraya satmaya kıyamadım. Öylece duruyordu.Açılan konuyu görünce bir şansımı deneyeyim dedim. Arkadaşında yazdığı gibi Seagate sitesinden garanti sorgulama yapınca diskimin 2012 'ye kadar garanti kapsamında olduğunu gördüm. İade işlemlerine girip "Order No" veren sayfanın çıktısıyla beraber 7 Ocakta kargoyla Sefaköydeki adrese yolladım. Mail adresine gerekli bilgilendirme geliyor. 8 Ocakta diskim onlara ulaşmış ve bugün 12 Ocakta Yeni diskim elime geçti.

    Özetlersem:
    -Siz de 7200.11 serisi 500 GB Baracuda mağdurlarından biriyseniz (başka seri ve modelde olabilir Seagate ve Maxtor marka Diskler için geçerli) diskinizi nerden aldığınızı bilmiyor veya aldığınız yer kapanmış veya diskinizi getirten firmayı bulamadıysanız Seagate sitesine üye olup İade formunu dolduruyorsunuz. Yalnız formda önce SeaTools programıyla diskinizi test edip Hata Kodunu da bildirmenizi istiyor. Benimki 7200.11 serisi olduğu için sanırım (değişimi kesin olduğundan olsa gerek) benden istemedi.

    -Size vereceği "Order no" ile "rma numarası" ikisi aynı şeyler . Adresinizi , e-mail adresinizi doğru yazdığınızdan emin olun. "Order No" sayfasının çıktısını alın veya not edin.

    -Kargo ile Diskinizi ve "Order No" yu yazdığınız notu beraber Sefaköydeki adrese gönderebilirsiniz (fatura, Garanti Belgesi vs. gerekmiyor). Eğer yakınsanız elden de götürebilirsiniz.

    -Mail adresinize bilgilendirme mesajı gelecek. Bana bu süreçte toplam üç mesaj geldi. "Your order is shipped" ürününüzün postalandığı anlamına geliyor.

    -Değişen Harddisk DHL kargoyla geldi ve hiçbir ücret ödemedim. Yeni disk Barracuda 7200.10 Serisi 16MB Cacheli.

    Umarım blacklegend arkadaşımın açtığı bu konu ne yapacağını bilmeyen başka insanlara da yardımcı olur. En azından mağduriyetleri bir derce giderilir. Benim işim görüldü başkalarına da faydası olsun tarzı yardımlaşmalar çok güzel. Tekrar Teşekkürler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan19 -- 17 Şubat 2010; 14:44:15 >




  • Sefaköydeki adresi bir arkadaş şuraya yazabilirse tam süper olacak.
  • arkadaşlar benimde 7200.8 model segate 200Gb harddiskim var ancak çok sesli çalışıyor ve ben burayı okuyunca yollamaya karar verdim bi sorunum var ben bu harddiski alalı en az 4 sene olmuştur ama linkteki siteden sordurduğumda In Warranty Expiration 23-Apr-2012 yazıyor yani 2012 yılına kadar garanti kapsamında olduğunu gördüm göndersem değişirler mi? ya takır tukur cart curt seslerden bıktım...
  • Maxtor'un aynı serisi var elimde aynı şekilde arızalı, Seagate bandında üretilen model. Garanti kapsamında mıdır aacaba ?
  • peki nasıl üye olacağız ve nasıl bir yol takip edeceğiz (malum herkez ingilizce bilmiyor)
  • birisi biraz yardım etsin tam olarak ne yapmamız gerekıyor?...
  • Arkadaşlar geçen hafta biraz yoğun olduğum için forumla fazla ilgilenemedim.

    Bana gönderdikleri disk üzerinde "Certified Repaired HDD" şeklinde bir ifade var. Yani bana fabrikada tamir görmüş başka bir disk göndermişler. Diske 2 Defa format attım. Diskte 1 GB'den sonra 20 KB BAD SECTOR var. Diske kurduğum işletim sistemi kitlenip durduğu için 2. formatı attım ve daha da birşey yüklemedim. En kötüsü ise disk aşırı derece de titreşiyor. Öyleki diski kasaya sımsıkı vidalanmazsa kasayı bile sarsıyor.Diskin sıcaklığına bakmak için elimle azıcık temasta dahi sarsıntı başlıyor. SeaTools Programıyla yaptığım tesetlerden de "FAIL" başarısız oluyor.

    Açıkçası bu diski kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum. Tekrar geri göndereceğim.
    Başka arkadaşlara da yardımcı olabilmek adına olayı anladığım kadarıyla tekrar açıklamaya çalışayım.

    1-) Olay Seagate'nin resmi sitesiyle ilgili olduğu için başka marka HDD'ler için kendi sitelerinin Garanti - İade - Ürün değişimi kısımlarını incelemeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Sitede Seagate ve Maxtor diskler için destek veriliyor diye yazıyor.

    2-) Seagate veya Maxtor marka bozuk HDD'niz varsa önce diskinizin "Seri no - Seri numarası" ve "Part Number - Parça numarası" bilgilerine ihtiyacınız var. Bunlar disk üzerinde "S/N" ve "P/N" olarak gösterilen numaralar. Ayrıca diskinizin "seri no" sunu SeaTools veya HD Tune programlarıyla da öğrenebilirsiniz.

    Dikkat etmeniz gereken bu numaraları okurken sıfır rakamı - O Harfi ve Q Harfi "0 - O - Q" birbirine benziyor, bu yüzden SeaTools veya HD Tune ile Diskinizin seri No'sunu bulmanızı tavsiye ederim.

    3-) Diskinizin garanti kapsamında olup olmadığını öğrenmek için Siteye üye olmanıza gerek yok. Blacklegend'in aşağıda verdiği linke tıklayın.

    Seagate customer number : Bu kımı boş bırakın.
    * Serial number : Buraya diskinizin "seri no" sunu yazın. "S/N"
    * Model number OR Part number : Buraya diskinizin "Part no" sunu yazın. "P/N"
    * Country : Turkey olarak seçin.

    Altta resimde çıkacak olan iki kelimeyi kutucuğa doğru olarak yazdıktan sonra diskinizin garanti kapsamında olup olmadığını ve Garanti bitiş tarihini göreceksiniz.

    http://support.seagate.com/customer/warranty_validation.jsp

    4-) Diskinizin garantisi devam ediyorsa siteye üye olup iade işlemlerine geçebilirsiniz.

    Öncelikle ingilizcesi yetersiz olanlar için Seagate Türkiye sitesinin Linkini veriyorum. Buradan bir yere kadar Türkçe olarak devam edebilirsiniz.

    http://www.seagate.com/www/tr-tr/

    En üstte "Oturum aç" yanındaki "Hesabınız" yazan linke tıklayın. Sizi ingilizce bir sayfaya yönlendirecek.

    Ben bu sayfada "New user" kutucuğunun altında "Register and Submit an Email Case" yazılı linke tıklayarak üye olmuştum. "User ID" kullanıcı adınız oluyor ve bir şifre belirledikten sonra diğer bölümleri de dolduruyorsunuz. (Ben siteye bu şekilde üye olmuştum).

    5-) SeaTools for Windows programını indirip diskinizi test edebilirsiniz. Seagate Türkiye sitesinde
    "Destek ve İndirmeler" altında SeaTools programının iki versiyonu var. Biri windows diğeri dos altında çalışıyor. Ben SeaTools for Windowsu indirip kurdum.

    SeaTool For Windows Linki

    Programı indirip kurun. Programı çalıştırın. Sisteminizde takılı olan tüm diskleri seri numaralarıyla beraber gösterecek.

    Sadece seri numarasını alıp garanti kontrolü yaptığınız diskin önündeki onay kutucuğunu işaretleyin. Programda "Basic Tests" işareti yeşile dönecek. Buraya tıklayarak S.M.A.R.T Testten başlayarak sırayla testleri uygulayabilirsiniz.

    Önce SMART testi uygulayın. Eğer bu testi geçerse PASS yazacak. Yok geçemezse kırımızı yazıyla SMART-FAİL yazacak ve programın üst kısmında Help menüsünün hemen yanında sarı üçgen içinde ünlem işareti simgesi ve Fail Info yazısı belirecek.
    Eğer Smart Testi geçiyorsa sırayla "Short Drive self test" ..... ve diğer testleri uygulayın taki FAIL verene kadar. Ancak Advanced Tests'i tıklarsanız devam etmeniz halinde verilerinizin silineceğini söyleyen bir uyarı mesajı veriyor. Dolayısıyla bu testi mecbur kalmadıkça sakın yapmayın.Yoksa Diskinizdeki veriler silinebilir.

    Eğer yaptığınız test başarısız olup FAIL olmasına rağmen Help menüsünün yanında "Fail Info" yazısı belirmiyorsa programı kapatıp tekrar başlatın. Sadece seri numarasını aldığınız diski onaylayıp aynı testi tekrarlayın. Test başarısız olursa Fail Info
    yazısının görünmesi gerekir.

    Help menüsünün yanındaki Fail Info ya tıklayın açılan pencerede SeaTools Test kodunu verecek. Warranty Checker sekmesini tıklayın altta mavi yazıyla alt çizgili Warranty Checker linkine tıklarsanız sizi Seagate'nin sitesine yönlendirecek. Açılacak sayfada Diskinizin seri numarası , model numarası ve test kodu yazılmış olacak. Resimdeki kelimeleri yazıp submit'e tıklarsanız açılacak sayfada diskin garanti süresi yazacak. İşte bu sayfada "Create RMA" yazan yere tıklayarak iade işlemini başlatıyorsunuz.


    Bu aşamadan sonra gerekli yerleri doldurup adres ve mail bilgilerinizi doğru girdikten sonra diskinizi iade etmek istediğiniz yeri seçmenizi isteyecek. İşte bunlar arasından İstanbul / Sefaköydekini seçiyorsunuz. Bozuk diskinizi göndereceğiniz adres burası.

    Size vereceği "Order No" (order no ile rma numarası aynı şeyler) ile birlikte diskinizi güzelce paketleyip bu adrese kargo parası sizden olmak üzere göndereceksiniz. Bir iki gün içerisinde mailinize gerekli bilgilendirmeler gelecek.


    Başkalarına yardımcı olabilmek adına elimden geldiğince basit olarak açıklamaya çalıştım. Son olarak birkaç tavsiyeyle bitirmek istiyorum.

    1-) Öncelikle diskinizin seagatenin garantisi altnda olup olmadığına bakın.
    2-) Sitede Seagate'ye kesinlikle garantisi bitmiş veya farklı bir ürün göndermeyeceğinizi taahhüt etmiş oluyorsunuz. Aksi halde firma masraflar için sizi sorumlu tutabileceğini söylüyor.
    3-) RMA Numarasıyla beraber olmadan hiçbir ürünü verilen adrese kargolamayın.
    4-) İngilizcesi az olanlar Seagate Türkiye sitesinde İade ve garanti kısımlarını iyice inceleyebilirler.
    5-) İngilizceniz az ve diskinizin garantisi devam ediyor görünüyorsa sonraki adımları yanınızda ingilizcesi iyi biriyle devam ettirin.
    6-) Eğer yeni dikiniz gelirse tekrar SeaTools ile tüm testleri yapmanızı ve HD Tune Pro 3.5 ile de Bad sector ve Healty testlerini yapmanızı öneririm.

    Son olarak bütün sorumluluğun size ait olduğunu belirtmek istiyorum. Eğer bu şekilde diskini değiştirenler olursa sonucu buraya yazarlarsa herkese faydalı olur diye düşünüyorum. Umarım yazdıklarım birilerine yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan19 -- 17 Şubat 2010; 14:50:17 >




  • çok tşk ederim üstadım senin sayende gönderiyorum diskimi
  • Arkadaşlar bana gelen bozuk diski tekrar geri gönderdim. Bu hafta yenisi gelir herhalde. Onun da sonucunu burada yazarım.
  • arkadaşım ALLAH c.c. senden razı olsun sıfır ürün geldi bana seagateden ve süper hdd
  • Arkadaşlar yeni Diskim dün elime ulaştı.

    İlk gönderdikleri bozuk disk için Seagate'ye e-mail atıp bana gelen diskin bozuk olduğunu bildirmiştim. e-maille özür dilediler. Gelen yeni Diski formatlayıp SeaTools ve HD Tune ile test ettim. Testleri geçti ve Bad Sector içermiyor. Bu sefer sağlam bir disk gönderdiler. Disk sorunsuz. Barracuda 7200.10 Serisi 16M Cacheli. Merak edenler olabilir; ikinci gelen disk için de kargo ödemedim.

    Siz de gelecek diskte "Certified Repaired HDD" ibaresinin olup olmdığına dikkat edin ve gerekli testleri yapın.

    Biraz gecikmeli de olsa yeni bir diskim oldu. Burdan konuyu başlatan blacklegend arkadaşıma tekrar teşekkürler. Ayrıca başka arkadaşlarında işlerinin hallolduğunu görmek sevindirici.
  • Arkadaşlar çok güzel bilgiler ellerinize sağlık.

    Bizim distirbütörlerimize örnek olsun, fatura garanti belgesi olmayıca ancak seri nosunu göre göre işlem yapmayan teknik servislerimize yazıklar olsun.
  • çok sağolun.ancak benim 7200.7 serisi seagate 80 gb hddyi bilgisayar hiç görmüyor.SeaTools Test kodunu haliyle seatools for windows ile göremiyorum da. bu şekilde göndersem olur mu?
  • 7200.11 serisi diskleri sorgusuz değiştiriyor seagate,, ısrar ederseniz ve hollandadaki laboratuvarı ararsanız verilerinizide kurtarıyor,, ama malum diski benim gibi bozmadıysanız :)
  • Güzel bir paylaşım olmuş.
  • hesap açıp, rma numarası falan filan aldım bakalım. paketi de güzelce yaptım. yarın verecem kargoya..2 tane yolluyorum ben.

    biri maxtor 250 gb diamond 21 serisi,
    diğeri 80 gb seagate 7200.10 serisi

    ikisinin de garantisi varmış kontrol ettim. çok sağol dostum
  • nevarbe disklerden haber var mı?

    Bende bir disk için kayıt yaptım pazartesi bende kargolayacağım. Teşekkürler.
  • ark.lar diskim için kayıt yaptırdım, fakat diskimi önceden raid için kullandığım için ve sistemimi bozduğu için çıkardım, yani düzgün çalışmıyor. kısaca rma numarası alamadım seatools sayesinde. yardımcı olabilirmisiniz acaba?
    birde kargo için nasıl bir paket yaptınız? yada herhangi bi karko şirketine direk diskimi götürmem yeterlimi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.