Şimdi Ara

ARM tabanlı Samsung Galaxy Book 2 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Galaxy Tab Pro S modeliyle Windows tablet segmentine başarılı bir giriş yapan Samsung macerasına devam ediyor. Bugün tanıtılan Galaxy Book 2 ise seri içerisinde ARM işlemci barındıran ilk model olacak.


     


    Samsung Galaxy Book 2 özellikleri ve fiyatı


     


    Qualcomm ve Microsoft arasında başlayan ARM tabanlı Windows bilgisayar ortaklığına dahil olan Samsung, Galaxy Book 2 modelini Snapdragon 850 yonga setiyle güçlendirmiş. Snapdragon 845 yonga setinin biraz daha performansı arttırılmış versiyonu diyebileceğimiz Snapdragon 850 hali hazırda bu kategori için en iyi optimize edilmiş işlemci durumunda. Bunu Samsung’un Exynos işlemcilere yer vermemesinden anlıyoruz.


     


    Ayrıca Bkz.Intel görsel bilişim hızlandırıcı kartlarını duyurdu

    Snapdragon 850 ile birlikte 1.2Gbps hızlara çıkabilen X20 LTE modem de kendisine yer bulmuş. Böylece tablet modeli en iyi performans yanında en hızlı internet bağlantısını da sunacak.


     


    12 inçlik Super AMOLED ekranında 2160 x 1440 piksel çözünürlük sunan Galaxy Book 2 modeli görünüm olarak önceki nesilden farklı değil ancak arka kısımdaki entegre stand Surface ailesini hatırlatıyor. Bellek tarafında ise 4GB RAM ve 128GB SSD yer alıyor.


     


    İki adet USB Tip-C portu ve 3.5mm kulaklık girişi olan tablette Windows 10 S modu ön yüklü olarak geliyor. Bu modda 20 saate kadar kullanım süresi sunuluyor. Kullanıcılar isterse Windows 10 Home sürümüne geçiş yapabiliyorlar.


     


    Arka kısımda 8MP çözünürlüğünde, ön kısımda da 5MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor. Çift stereo hoparlör AKG tarafından optimize edilmiş ve Dolby Atmos destekli.


     


    Galaxy Book 2 modeli klavyeli kılıfı ve S Pen ekran kalemi ile birlikte 1000$ fiyat seviyesinden satılacak. 2 Kasım tarihinde ABD’de başlayacak satışlar yıl sonuna kadar globale de yayılacak.


     







  • Çeşitlilik iyidir.Bir de fiyatı uygun olursa muhteşem olur.

  • 1000 doları görünce gülme tuttu beni.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exynos gelir gelmesine lakin biraz uzun sürer Microsoftla Samsung'un çalışması lazım.

  • 1000 dolar az 2000 olaymış

  • Bu fiyatları sağlam kafa ile yapmıyorlar orası kesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • son kullanıcı düşünerek değil de kurumlar düşünülerek tasarlanmış bir cihaza benziyor. Özellikle fiyat seviyesiyle ve sunulan özelliklerle

  • Neden bu tabletin RAM'i telefonlardan daha düşük? Ben tabletlerin telefonlardan daha güçlü (bu biraz notebook sınıfına giriyor galiba) notebooklardan zayıf olması gerektiğini düşünüyorum.

  • Sözde ARM tabletler uygun fiyatlı ve uzun pil ömürlü olacak.

  • En azından ram ve diskten çalarak 1000 dolar dememişler.
  • ARM mimarisinde Windows kullanmak akıllıca değil. Stabilite ve performans sorunları var.

  • Notumun ilk halinde uzun yazmıştım. Kısaltıyorum: Mesele avuçüstü - masaüstü farkında.
    Avuçüstünde yaşayanların bu ve benzeri aletleri tartabilmeleri mümkün değil. Çünkü onlar başka ve son derece küçük bir gezegende yaşıyorlar.
    Yabancı sayfalara baktığımda hakikaten esaslı meselelerden bahsetmişler. Bana en tuhaf geleni ise x86-arm emülasyonu oldu. Hatta doğrudan x64 yazılmış programların hiç çalışmayacağı iddia edilmiş. Tabi bunlar konunun felsefesi değil, teknik kademede detayları.
    Gezegen meselesi ise aynen duruyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstdem -- 28 Şubat 2019; 16:21:10 >
  • Windows 10 ile ARM karın ağrısı bir SD kart hazırlığından sonra Raspberry Pi ye kurdum daha açılış ekranında mavi ekranı yedik çok yol alması lazım Intel yada AMD harici alt yapılarda Windows görmek isteriz ama stabil olarak.

    Cihaza gelince fiyat her zamanki gibi markadan dolayı pahalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.