Şimdi Ara

Artık lpg’nin bir mantığı kalmadı, dizel veya benzinli alın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu saatten sonra lpg takanlar net kazık yer, lpg bir anlamı kalmadı lpg olmuş. 3.5₺, kit olmuş 3000₺ oda giriş seviye git, adam akıllı kit için 6000₺ gözden çıkarmak gerekiyor.

    Benzinle dizel arasındaki farkta kapanmak üzere, gır gır sesi çekerim diyen dizel sessiz araba isteyen benzinli almalı.

    Lpg cidden bitti bu ülkede, litresine 3.5₺ vermek için, 3000-6000₺ lpg taktırılmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • her türlü yakıtın bir mantığı kalmadı.

    birçok benzinli araç turbolu çıkıyor. bunlara takılan kitler de çok pahalı hale geldiler. takılan kitin parasını çıkarmak çok zor hale geldi. dizel ve benzinin pompa fiyatları arasındaki fark da çok azaldı.

    ne yaparsanız yapın az yakmaz. hükümetimiz elektrikli araçların vergisini azaltsa da ucuza gezebilsek
  • Sana bir kız bulalım.
    Çık dolaş takıl biraz dışarıda.
    Hava al.
  • 1800 e sorunsuz atiker grand kit var.
    3.39 a total lpg var.
    23 kuruş uzun yolda sehir ici 29 krş yakıyorum.
    90 tl lik yakıtla 360 km yapabilen var mı benzinde, varsa o aracı alalım.
    ha maddi durum izin verse hep benzinle dolaşsam ama %45 fazla yakıt bana ayda 150 lira ekstra gider demek.
    aldığımda tüp takılı olmasa bile taktırırdım ve kendisini 1 senede amorti ederdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 13 Kasım 2018; 23:2:25 >
  • dizel ve lpg'li araçların bitme ihtimali hiç yok. asıl biten benzinli araçlardır. benzinli araç almak için çok cesaretli olmak gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Sana bir kız bulalım.
    Çık dolaş takıl biraz dışarıda.
    Hava al.
    Hocam o çok farklı kısmet işi 30 yaşıma geldim bu saatten sonra sevgiliyle işim olmaz evlenmem gerekiyor ama Allah biliyor vaktini bir vakit çıkacak zorlarsam hüsranla sonuçlanır, zaten sevgili yapacak olsam dahi 40-45 yaş arası kadınla sevgili olurum aklı başında ağır başlı olgun kocası tarafından hor görülmüş boşanmış sevgiye aç bir kadın, genç deli dolu kızlarla hoşlaşmıyorum çünkü çakal deli dolu biri değilim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bakın kabaca bir hesap yapalım (kesinlikle hesap kitap işlerinden anlamam ama bunu yapabilmek için dahi olmanıza gerek yok.) A markasının A modeli olsun. Bu aracın benzinli modelini ortalama 75 bine bulunabilirken, dizel modelini 80 bine bulmaktasındır o zaman dediğinizi anlarım. Ama aradaki fark 10-15 binler civarındayken, adamın 3 bin TL verip LPG taktırmasının neyi yanlış olabilir ki? 3.5 TL diyorsunuz LPG için ama 6.60 benzin fiyatı var, 6.30 motorin diyelim. LPG neredeyse yarısı 3.5 TL. (daha uyguna da bulunabilir ama neyse.) Bu kişi yıllık ortalama 5 bin TL yakıt alsa; 757 litre benzin yapar, 793 litre motorin yapar, 1428 litre LPG yapar. Buradaki toplam alınabilecek yakıt farkı 2 katı. Tamam LPG'de araç çok yakıyor ama 2 katı değil. Biraz daha farklı bakmak lazım bazen konuya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 13 Kasım 2018; 23:18:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millette şaşırdı neye binsin ne yapsın

    Türkiyede arac sahibi olmak bol cukurlu yolda direksiyonu habire manevra yapmak gibi

    sagdaki cukurdan kurtarsak soldakine düşüyoruz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excellentwarrior

    Hocam bakın kabaca bir hesap yapalım (kesinlikle hesap kitap işlerinden anlamam ama bunu yapabilmek için dahi olmanıza gerek yok.) A markasının A modeli olsun. Bu aracın benzinli modelini ortalama 75 bine bulunabilirken, dizel modelini 80 bine bulmaktasındır o zaman dediğinizi anlarım. Ama aradaki fark 10-15 binler civarındayken, adamın 3 bin TL verip LPG taktırmasının neyi yanlış olabilir ki? 3.5 TL diyorsunuz LPG için ama 6.60 benzin fiyatı var, 6.30 motorin diyelim. LPG neredeyse yarısı 3.5 TL. (daha uyguna da bulunabilir ama neyse.) Bu kişi yıllık ortalama 5 bin TL yakıt alsa; 757 litre benzin yapar, 793 litre motorin yapar, 1428 litre LPG yapar. Buradaki toplam alınabilecek yakıt farkı 2 katı. Tamam LPG'de araç çok yakıyor ama 2 katı değil. Biraz daha farklı bakmak lazım bazen konuya.
    Kısmen doğru, ama aslında en mantıklısı benzin tüm dünyada iptal edilip hibrit olarak çıkarılmalı, hem lpg ile uğraşmaktan iyidir hemde lpg’den bile daha ekonomik olur, firmalar benzinli üniteleri hibrit yapmak için neyi bekliyor, petrol kartellerinin izinlerinimi?



    Hadi elektrikli aracı istemezler anladıkta hibrit gayet makul.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz de haklısınız ama maliyetleri düşük değil ve pazarlama sıkıntısı yaşıyor olabilirler. Örnek olarak Türkiye'de kaç tane hibrit araba gördünüz? İnsanlara henüz hibrit araçlar mantıklı gelmiyor. Çünkü çok yüksek menzil vermiyor hibrit araçlar. Biraz daha zamanı var gibi. Ayrıca LPG çok çok düşük maliyetli kalıyor hibrit araçlar yanında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 13 Kasım 2018; 23:23:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excellentwarrior

    Siz de haklısınız ama maliyetleri düşük değil ve pazarlama sıkıntısı yaşıyor olabilirler. Örnek olarak Türkiye'de kaç tane hibrit araba gördünüz? İnsanlara henüz hibrit araçlar mantıklı gelmiyor. Çünkü çok yüksek menzil vermiyor hibrit araçlar. Biraz daha zamanı var gibi. Ayrıca LPG çok çok düşük maliyetli kalıyor hibrit araçlar yanında.
    Hocam hibrit için menzile gerek yokki, benzini yüklüyorsun belli hızlarda elektrikle gidiyorsun ve araba o elektriği kendi kendine şarjlıyor, çok basit bir iş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen LPG nin bı avantajı kalmadı. Herkes benzine geçsin. LPG nizi söküp atın. Alacaklarda benzin, dizel alsın. LPG saatli bomba. Canınıza yazık. Ben her bindigimde dua ile biniyorum. Kelle koltukta geziyorum. Hee diyiceksiniz o zaman LPG liye binme. Napayım, adrenalin tutkunuyum.



    Bugün kü LPG kötüleme görevini de başarıyla yerine getirdim beyler. Fiyatları 5-6 kuruş daha düşer. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.