Şimdi Ara

Asansör Hareket Edince DSL Hattın SNR Düşmesi (Eskiden Reset Atıyordu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
2
Favori
6.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar internette şöyle bir gezdim benzer sorunla karşılaşanlar olmuş fakat ben bazı şeyleri uygulamama rağmen sonuç alamadım.

    Asansörün çağırma tuşuna basınca modem reset atıyor 1-2 dk içinde geri geliyor.

    Tek tek prizlerin voltajlarına baktım 215-220 v aralığında asansör çalışınca voltaj dalgalanması olmuyor.
    Kabloları yeni çektim.(ev içi tesisatı,herhangi bir ek filan yok) apartman zaten yeni
    Modemdeki sinyal değerlerim gayet iyi snr vs..
    Her ne kadar faydası olmasada akım koruyucu priz üzerinden bağlı (ürün:http://st4.bimeks.com.tr/img/urun/p_130870_01_04.jpg )

    Şimdi sorun ne olabilir,fikirleriniz,düşünceleriniz nelerdir? Gördüğüm kişilerin hep elektrik voltajı yüzünden olmuş ama bende sorun yok.Son kat bu arada asansör dairesi modemin bulunduğu yerin yan odasında.Parazit diyeceğim fakat bu kadar kuvvetli olabileceğini zannetmiyorum.İnternet düşmüyor sadece (sinyal gitmiyor yani) komple elektrik hattı sanki reset atıyor.

    Modemin adaptörü smps 110-220v dalgalanma kaldıran bilen bir adaptör zaten
    Modem Huawei HG655D

    _______________________________________

    Güncel durum değişti fakat sorun farklı şekilde devam ediyor.
    BKNZ :https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125134425



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 29 Mart 2017; 19:1:3 >







  • Voltaj dalgalanması hariç aklıma bir şey gelmiyor.Denemek için yüksek kapasiteli bir kondansatörü(16v 4700uF olabilir) adaptörün çıkışına takip modemi o kondansatör üzerinden beslemeyi deneyebilirsin.Büyük ihtimal sorun çözülecektir.Kondansatörü bağlarken adaptörün + ucunu kondansatörün + kutbuna,,kondansatörün - kutbunu modemin + kutbuna, adaptör ve modemin - uçlarını ise birbirine bağla.Kondansatörü elektronikçilerde 1-2 Tl gibi bir fiyata bulabilirsin.
  • Ani voltaj düşmesi reset attırıyor bir regülatör koyarsan prize düzelir...
  • UPS'de alabilirsiniz regülasyon yapabilmesi için. (online - line interactive bir ups)
  • güç kaynağı da olabilir.
  • splitter kullanıyormusunuz ve akım korumalı prize değilde direk prize takılıyken denedinizmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 26 Mart 2014; 17:36:57 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Ani voltaj düşmesi reset attırıyor bir regülatör koyarsan prize düzelir...

    Hocam elimdeki hem multimetre üzerinden hemde tüketim ölçen alet var (şu :http://src.discounto.de/pics/Angebote/2010-08/76073/99250_Energieverbrauch-Messgeraet_xxl.jpg )

    Sürekli evin içindeki farklı prizlerden takip ettim.En düşük 212 v a kadar düşüyor.Asansörü filan çağırınca yazan voltaj değişmiyor.Yinede ani bir düşme söz konusu olabilir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Logic_Man

    splitter kullanıyormusunuz ve akım korumalı prize değilde direk prize takılıyken denedinizmi?

    Splitter üzerinden kullanıyorum.Akım korumalıyı iptal edip deneyeceğim.Aklıma gelmemişti belki etkiliyordur denemekten zarar gelmez,teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SysEdit

    Ani voltaj düşmesi reset attırıyor bir regülatör koyarsan prize düzelir...


    quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    UPS'de alabilirsiniz regülasyon yapabilmesi için. (online - line interactive bir ups)

    Fikir güzel arkadaşlarda bir modem için o kadar masraf yapmak bana mantıksız geliyor,birde onun yüzünden olduğunu nereden bileceğim.Voltajda düşme olmuyor çünkü,alıpta boşa gitmesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Voltaj dalgalanması hariç aklıma bir şey gelmiyor.Denemek için yüksek kapasiteli bir kondansatörü(16v 4700uF olabilir) adaptörün çıkışına takip modemi o kondansatör üzerinden beslemeyi deneyebilirsin.Büyük ihtimal sorun çözülecektir.Kondansatörü bağlarken adaptörün + ucunu kondansatörün + kutbuna,,kondansatörün - kutbunu modemin + kutbuna, adaptör ve modemin - uçlarını ise birbirine bağla.Kondansatörü elektronikçilerde 1-2 Tl gibi bir fiyata bulabilirsin.

    Hocam en kısa sürede alıp deneyeceğim,umarım bir faydası olur teşekkürler..

    Bu arada bu verdiğin kondansatör kesin olurmu (16v 4700uF),bulamazsam yakın bi değer filan alabilirmiyim?
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Benzer bir sorun bende de oluyordu. Bende modeme reset atacak boyutta olmuyordu ancak evdeki iptv hizmetinde donmalar yaşanıyordu. Bir de kombide reset atma sorunu oluyordu. Kombi için sadece 500va lik bir regülator sorunu çözdü. Modem için de büyük çaplı ups ler yerine araştırmayla modemler için satılan küçük DC-DC upslerden buldum. Bilinen sitelerden 60-70 tl gibi bir fiyata edinebilirsiniz. Bende sorunu çözdü. Arkadaşın önerdiği kondansatörlü çözümün bir tık ötesi aslında. Sorununuzu çözebilir.
  • cadwalader C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocamda bu dc-dc upslere bir örnek verebilirmisin,nereden bulunur ben şöyle bir baktım pek satan bir yer göremedim de bir tek şu var iyimidir bilmem :http://www.hepsiburada.com/liste/powerful-micro-dc-kgkpm-0912-modem-icin-ups-/productDetails.aspx?productId=bd303224&categoryId=60001544



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 26 Mart 2014; 22:56:18 >
  • Bende de klimayı açınca gidiyordu 1-2 dk modem değiştirdikten sonra sorun düzeldi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XnetaS

    Teşekkürler hocamda bu dc-dc upslere bir örnek verebilirmisin,nereden bulunur ben şöyle bir baktım pek satan bir yer göremedim de bir tek şu var iyimidir bilmem :http://www.hepsiburada.com/liste/powerful-micro-dc-kgkpm-0912-modem-icin-ups-/productDetails.aspx?productId=bd303224&categoryId=60001544

    Benim aldığım doğrudan linkteki ürün. reklam olmasın diye marka vermemiştim. aslında mantık basit, arada dalgalanmalara yastık görevi görecek (buffer mantığı) bir alet gerekiyor. Linkteki alet AC-DC dönüşümü yapıyor, sonra kendi aküsünü dolduruyor. Modem ise bu aküden besleniyor. Hem dalgalanmalar engelleniyor, hem de elektrik kesilmiş dahi olsa, kesintisiz bir şekilde (hitless) 15-30 dk daha modemi kullanabiliyorsanız. Tabi bu fiyata malzeme kalitesi çok çok iyi değildir. Ömrü ne olur bilemiyorum ama benim sorunumu çözdü.




  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Yakın değer alabilirsiniz fakat cadwalader arkadaşın dediği sistem daha kesin çözüm olur ve elektrikler kesildiğinde de kullanabilirsiniz.Verdiğiniz linkteki ürün gayet güzel duruyor fiyatıda uygun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Yakın değer alabilirsiniz fakat cadwalader arkadaşın dediği sistem daha kesin çözüm olur ve elektrikler kesildiğinde de kullanabilirsiniz.Verdiğiniz linkteki ürün gayet güzel duruyor fiyatıda uygun.

    Arkadaşlar valla bugün komple neredeyse bununla uğraştım.

    -16v 4700uF aldım ve dediğiniz gibi bağladım fakat modem hiç çalışmıyor,defalarca bağlantıyı kontrol ettim vs ama yok çalıştıramadım.Nedendir acaba?

    -Kendi adaptörü 12v 1,5a ,elimde 12v 2a ve 12v 3a adaptörler vardı onları denedim onlardada olmadı.
    -Ev içindeki kabloyu cat6 stp ile değiştirdim banamısın demedi.(telefon kablosu olarak kullandım sadece 2kablosunu) başka korumalı kablo bulamadım.
    -Logic arkadaşın dediği gibi direk prizden bağladım,akım k. priz olmadan değişen olmadı.
    -Asansör dairesinde bir tane asansör panosuna giriş bir tanede hemen yanında boşta priz var oradan voltajı kontrol ettim haraket ederken 220-219-222 seviyesinde hep hiç değişmiyor.

    -Tam olarak neden olduğunu çözmeye çalışıyorum,şu yukarıdaki upsi alırım fakat çözüm olacağından ciddi süphelerim var.

    Başka fikri olan varmı,şunu dene diyebilecek kafayı yemek üzereyim.




  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Eğer modem hiç çalışmıyorsa bağlantıda bir sıkıntı olabilir ama kondansatör işini bence geçin düşününce çok mantıklı gelmedi.
    Ups konusuna gelecek olursak bence kesin çözüm olur fakat aklında soru işareti kalmaması için imkanın varsa tanıdık birinden ups bulup deneyebilirsin.
    Ayrıca eğer kullandığın telefon kablosu uzunsa cat-6 stp kablo dsl hattını daha stabil hale getirecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşım,

    Saçmasapan mesajları görünce dayanamadım yazayım dedim.
    Adaptör çıkışı DC voltaj verir ve kondansatörü adaptör modem arasına seri bağlarsan DC geçirmez ve fizik kuralları gereği elbette çalışmaz!

    Modemin güç kaynağı eğer büyük trafolu ise yani trafo ile voltaj düşümü yapılıyorsa trafoların ani değişimlere ataleti (spike lara) bazı durumlarda yeterli gelse de genelde yetmeyecektir. Hoş, aynı şey SMPS güç kaynakları için geçerli...

    Asansörün motoru devreye girdiği anda muhtemelen motoru tahrik eden kontaktörün oluşturduğu arktan dolayı ani voltaj yükselişlerine maruz kalıyorsun. Bu değişimleri elindeki enerji metreler ile görmen pek olası değil ancak osiloskop ile gözlemleyebilirsin.

    Çözüm olarak yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi akım korumalı priz kullanman sana fayda sağlayacaktır. Burada içerisindeki MOV (metal oxide varistör(mavi daire hap gibi olan)) voltajın ani yükselmesi durumunda yükselişleri üzerinde tutmaktadır. Ayrıca bu tip spike'lardan bilgisayarınızı, yazıcınızı, modeminizi korumak için en ucuzundan UPS almak da anlamlı bir çözüm olacaktır.

    Sevgiler, saygılar...




  • !brahim kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum ilginiz için,problem değil benim için artık yapacak şeyler azaldığından belki işe yarar diye denedik

    Tahmini olarak bende bahsettiğiniz gibi birşey olduğunu düşünüyorum.Fakat bir türlü kanıt olarak birşey bulamadım.Osiloskop vs de ne yazık ki yok.

    Akım koruyuculu priz kullanıyorum zaten mov sistemli hatta telefon hattı içinde giriş ve çıkışlar var.Onlarıda bağlayarak denedim ama değişen olmadı.

    En son ihtimal biryerden ups bulmaya bakacağım denemek için fakat enerjisel bir sorun varsa diğer tüm aygıtlara (bilgisayar,kombi,led tv vs) zarar verebileceğini düşünüyorum.Yani hepsine ups alacak değilim saçma birşey olur.Çözümü için ne yapılabilecek birşey varmı diye hem ttnet ekibini hemde asansörün servisinide çağıracağım bakalım ne diyecekler.

    Bu tip ani dalgalanmalar için başka bir çözüm yolu biliyormusunuz? (Asansörün elektrik hattına yapılabilecek vs birşey varmı,asansör zaten benim üstümde gerekli birşey varsa yaptırırım)




  • Teknik bilgi ibrahim arkadastan gelmiş :) ups guzel bir harcamadir, her türlü isinize yarar. Line interactive modellerden birini alabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.