Şimdi Ara

Asansör Hareket Edince DSL Hattın SNR Düşmesi (Eskiden Reset Atıyordu) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
6.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ev benim olsa satar giderdim, kiracı olsam zaten kaçar giderdim, böyle sorun mu olur arkadaş? İnsan aklını oynatır.

    Sizlere sabır ve bol şans diliyorum.
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Asus'un ayar menüsü farklı kombinasyonlar için fazlasıyla seçenek sunuyor. Tabi bu seçeneklerin ne anlama geldiği hakkında bir önbilgi sahibi olmak gerek. %100 sonuç alırsınız diyemem ama denemeden zarar gelmez. İlgilenirseniz; menüde yer alan seçeneklerin ne anlama geldiğini ve nasıl çalıştığını anlatan sayfanın translate linkini ekliyorum:
    https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fwww.asus.com%2Fsupport%2Ffaq%2F1015709%2F&edit-text=&act=url

    Bu dsl protector ürünlerinin nette fazlasıyla çeşidi var. Fakat Türkiyede kullanan ne duydum ne gördüm. İşe yarayacak gibi yazmışlar fakat pratikte ne olur denemeden bilmek imkansız. Bunun yanısıra akım korumalı prizlerinde bazılarında rj11 telefon hattı bağlananlar var. Bunlarda hatdan gelecek zararlı akım pulse'lerini engellediği yazıyor, fakat sizin yaşadığınız sorunla ilgili bir teknik yazıya rastlamadım prizler için.

    Aynı üründen birkaç çeşit daha:https://www.aliexpress.com/wholesale?spm=2114.01010208.8.5.4khGbX&initiative_id=QRW_20170331034037&SearchText=rj11+surge+protector&productId=32719842591

    Modem dsl ayar menüsündeki ayarları denedikten sonra sonucu yine yazarsınız. Bunun dışında hat ayarıyla ilgili bir farklı bir önerim daha olacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 31 Mart 2017; 14:6:45 >




  • Hocam ne kadar yardımcı olur, ne kadar yaptırabilirsiniz bilmem ama size nacizane bir çözüm önereceğim.

    Karbon fiber sinyal geçirmiyor diye biliyorum, üniversitedeki ürettiğimiz araçta da anteni içeri koyunca sinyal alamamıştık mecburen anteni dışarı aldık, siz de odanın asansörle komşu olan duvarını karbon fiber ile kaplamayı deneyin bir, belki işe yarar...
  • Arkadaşlar LiYCY kablo apartmandaki ara hat için uygun olur mu? Sadece bir yerde ekranlı olarak bu kablo var.Fakat adsl sinyali taşırken sorun çıkartırmı ki?

    http://www.ersekablo.com.tr/tr-TR/liycy/3/24/558
    http://www.etabirkablo.com/data-kablo.asp?sayfa=LIYCY
  • Bu sorunun aynısını 3 aydır ben de yaşıyorum. ilk başlarda asansör çalıştığında modemin dsl bağlantısı kopuyordu ve 1-2 dakika içinde geri geliyordu (Bu sorun sürekliliği olan bir sorun değildi, yani bazen oluyor bazen olmuyordu.), bundan dolayı voltaj dalgalanmasından şüphelendim (snr değerlerine hiç bakmamıştım) ve ups aldım ama sorunum çözülmedi.
    Daha sonra snr değerlerindeki düşüklüğü fark ettim(hem upstream hem de downstrem 10 dB altındaydı.). Telnet ile bir kaç ayar yapıp download hızını düşürerek downstream snr margin değerini arttırmayı başardım ama upload hızına herhangi bir etki edemediğimden upstream snr margin değerleri 7-8 dB civarında seyretmeye devam ediyor, haliyle de kopmalar devam ediyor. Neden olduğunu bilmediğim bir şekilde bazen upload hızı kendi kendine düşüp, upstream snr değeri de 12-13 dB civarına geliyor, o zaman interneti kopma olmadan kullanabiliyorum ama daha sonra upload normal hızına döndüğünde aynı sorun tekrar başlıyor. Yani bunlar geçici çözümler oldu hep.

    Türk telekom'dan ise artık umudu kestim 3 aydır tek bir teknik elemanı bile hatları kontrol etmesi için getirmeyi başaramadım. Sayısız arıza kaydı, alınan elit ekip randevularına kimse gelmedi. Aralarından sadece bir tane insaflı olanı arayıp hattınız paketinizi kaldırmıyor paketinizi düşürmemiz lazım dedi. (Hem hızım düşecek hem de faturam neredeyse iki katına çıkacak.) Kendisine gelip hatlarımda herhangi bir kontrol yapılmadığı sürece herhangi bir paket değişikliği yapmayacağımı belirttim. Uzun ikna çabalarından sonra gelip hatların kontrolünü yapması konusunda anlaştık ama beklediğim gibi ne gelen oldu ne de giden. Açıkçası iss firmalarının sorunları çözme şekline aşina olmasam bu teklife balıklama atlardım çünkü artık düşük de olsa kopma yaşamadan internete bağlanmak istiyorum ama artık işi resmen inada bindirdim diyebilirim, bu kadar uğraştıktan sonra bu sorunu kökten çözmeden bırakmaya niyetim yok. Ayrıca fiberliyoruz diye reklamlar yapıp da her sorunda internet hızı düşürmeyi önermeleri de ayrı bir ironi ama orasına girmeyeceğim. Artık kendilerini aramıyorum bile tek yaptıkları hiçbir çözüm sunmayan arıza kayıtları maalesef. Yani sonuç olarak 3 aylık süreçte anladım ki, çözümü bulmak bana kaldı.

    Çözüm seçeneklerine gelirsek, yaptığım araştırmalar ve sizin de yorumlarınızla bina içi tesisatını yenilemek de dahil olmak üzere bir kaç fikrim var(Yeni modem almak vs.) ama herhangi bir masrafa girmeden önce sizlerin de tavsiyelerinizi merak ediyorum. Bu berbat sorunu yaşayanlar olarak umarım en kısa zamanda kalıcı bir çözüm bulabiliriz.




  • Ne yaptınız? Daha önce bahsettiğim modem ayarlarında farklı kombinasyonlar denediniz mi?
  • Arkadaşlar bir süre evde değildim,ilgilenemedim kusura bakmayın konu askıda kaldı.

    Bu süreçte yaptıklarım;
    -Hattımı Adsl2 den VDSL e geçirdim,adslde SNR sınırdaydı ve asansör haraket edince snr 9dan 4 lere kadar düşüyordu, vdsle geçince snr yükseldi fakat asansör hareket edince yine internet tamamen donup crc üretiyordu.yani snr yükselse bile internet yine kullanılmıyordu.

    -Şehirdeki bir elektrikçiden sipariş ile sonunda aldım folyolu kabloyu(cat 6 23awg ftp).Apartman girişindeki telefon kutusundaki jak çakılan yerden komple iptal edip,direk yak ile boncuklama yaparak folyolu kabloya geçirdim.Folyonun içindeki boş teli ve folyoyuda topraklamaya verdim.Oradan 5.kata kadar çektim tüm hattı ve eksiz olarak modeme kadar ulaştırdım.(35m tuttu)

    -Bunun sonucundan bu aradaki kablodan kaynaklı asansör haraket edince snr kaybı ve internetin donup crc üretmesi tamamen olmasada %99 civarı düzeldi.

    -Özellikle Bu konuda hiç anlamayan ve yardım etmeyen/edemeyen türk telekom yetkililerine de büyük teşekkürlerimi iletiyorum.Forumdaki arkadaşlar olmasa olayı çözemeyecektim belkide.Hiç anlamsız şekilde 2 hafta hattımı kestiler birde inceleme için mişmiş..

    Yani arkadaşlar genel olarak çözdüm sayılır,asansörede konuda geçen filtre 2 ay içinde takılacak inşallah,düzeldi sayıldı ama taksınlar yinede

    Konudaki fikirlerini ve değerli bilgilerini veren herkese çok teşekkür ederim.Eminim benim gibi sorun yaşayan başka arkadaşlarada yardımcı olacaktır.

    Şuanki hat değerlerim.

    Asansör Hareket Edince DSL Hattın SNR Düşmesi (Eskiden Reset Atıyordu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 12 Mayıs 2017; 4:13:11 >




  • Son olarak arkadaşlar bir sorum olacak nacizane,eğer bilen varsa yanıtlayabilirse çok sevinirim.

    Aradaki kabloyu tamamen iptal edip apartmana giren kutudan itibaren eski yaptığım denemelerde modemi direk bağladığımda bile yine snr kaybı oluyordu asansör harakete geçince.(crc üretmiyordu ama snr düşüyordu)

    -Sebep olarak 5-6metre kadar telefon ile apartmana gelen ana güç hattı yan yana verilmiş bu olabilir diye düşünüyorum.
    Bu Apartmana giren ana telefon kablosunu dışdan alüminyum bantla veya alüminyum folyo gibi birşeyle sarsam ve topraklamaya versem bir etkisi olurmu ne dersiniz? Sizin görüşleriniz nedir acaba?

    Hala 1-2 db arası düşüyor onu bile iptal etmek istiyorum eğer mümkün ise



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 12 Mayıs 2017; 4:9:57 >
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    bence herhangi bi faydası olmaz ama istiyorsan dene
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz sorunları büyük oranda düzeltebilmeniz başarılı

    Daha önce bahsettiğim G.INP ayarını modemde aktif olarak ayarlayın. Hat değeri sayfasındaki INP symbol değerlerinde değişiklik oluyormu, arada kontrol edin. Bunun dışında kabloya yapmak istediğiniz folyolama işleminin bir zararı olacağını sanmıyorum. Binaya gelen telefon kablosunun kendinden ekranlaması yoksa siz bir miktar folyo bant yapıştırabilirsiniz. Telefon kablosu; ana güç hattıyla fiziki temas edecek bir ortamdaysa, bu iyi bir tercih olmayabilir. Güç kablosuyla temas edecek başka bir kablonun dışında yalıtkan olması gerekir. Folyolama işlemini asansöre takılacak filtre sonrasınada erteleyebilirsiniz. Filtre takılması sonrasında sorun tamamen çözülebilirde.

    Bunların dışında yapacağınız basit işlem ise hattınızı fastpath modundan interleaved moduna geçirilmesini istemek olacaktır. Bu internetizindeki kopmaları önleyecek bir yöntemdir. Bir miktar ping artışı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 12 Mayıs 2017; 11:50:17 >




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan hiç ayar yapmadan bu halde:) g.inp aktif hale getirip yinede deniyeceğim,daha önce olmamıştı bir faydası ama şuan olur belki,sağolasın.

    Asansör Hareket Edince DSL Hattın SNR Düşmesi (Eskiden Reset Atıyordu)

    Doğrudan temas halinde değil tabi güç kablosu ile ama dediğin doğru ayrı bir yalıtkanla üstünü tekrar kapatmak gerekOlmazsa folyoyu dolayıp,üstüne kablo bandı vs dolayabilirim.

    Şuan şükürler olsun ki kopma,donma,crc,paket kaybı vs vs yok.O yüzden illa ki yapmam gerekmiyor bu bahsettiğimi ama olur ya tekrar bir sıkıntı ben öğreneyim sizlerden dedim Filtre takılsın olmazsa sonra yaparım dediğin gibi.Tekrardan teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 13 Mayıs 2017; 0:11:46 >




  • Kabloyu boydan boya metal spiral boru içine geçirirseniz ve o spirali topraklama hattına bir kabloyla baglarsanız elektriksel gürültü etkisinden kurtulursunuz.
  • husozi H kullanıcısına yanıt
    Fikir güzel teşekkürler.Ekonomik olarak o boruyu bulmak biraz sıkıntı olabilir Aklımda bulundracağım,sağolasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 13 Mayıs 2017; 3:28:8 >
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Vdsl'ye geçmenizden dolayı portunuzda değişti. Dslam'daki yeni portta, g.inp aktifte olabilir kapalıda. Bir süre deneyin, g.inp symbol değerinde rakamsal değişiklik gözlemlemezseniz kapatabilirsiniz.

    Yinede kopma olursa interleaved moda geçiş için iSS'nızı aramanız gerekir. Bu mod sorunlu hatlarda tercih edilir.
  • XnetaS kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.

    Asansör 380 Volt enerji çeker bu enerji için ayrı bir hat çekilir görünen o ki sizin inşaatı yaptıran firma hep kolayına kaçmış , elektrikçi kolayına kaçmış , iskanı verenler sallamasyon bakıp çıkıp onay vermişler bu ülkede hangi iş doğru işliyor ki torpil olsun yeter.

    Asansörün elektrik hattı felan yoktur.Binaya gelen elektrik hattı üzerinden bütün binaya ve asansöre dağıtım olmuştur bu sebeple asansörü çalıştırdığınızda bile voltaj dalgalanmaları sebebiyet verebilir zaten anlarsınız.

    Türk Telekom Bakır hattı , Ana hat Bina girişi elektrik kablosunun yanında götüremez şu sorun çıkar yan yana veya yakınındaysa çızırtı sesleri ve internet hattınızı ciddi etkilerdi.

    Snr değerleri devamlı düşer bu saha dolabının o andaki yoğunluğuna göre değişebilmektedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XnetaS

    Fikir güzel teşekkürler.Ekonomik olarak o boruyu bulmak biraz sıkıntı olabilir Aklımda bulundracağım,sağolasın

    Bütün büyük eletrikcilerde bulunur.
    Size ic cap 11 dıs cap 14 olan fazlasıyla yeter.
    Metresi de 1 lira bile değildir.
  • biraz hort olacak ama binada kullanilan asansör motoru dişlilimi dişlisizmi (asenkron/senkron)acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç bir sorun. Bizde de komşular modemi açınca diğerlerinin Snr değeri düşüyordu. Hala öyle ama sebebi sanırım interferasyon ve dijital gürültü. Yani dandik altyapı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde asansör çalıştığı an snr 4-5 db kayıp yapıyor sonra düzeliyor.
  • Ankastreden gelen hat normal odalara giden her kablo cat6 olarak değiştim asansör çalışınca düşen snr dalganan internet kabloyu değiştirdikten sonra problem yaratmadı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.