Şimdi Ara

ASELSAN ve Sabancı Üniversitesi, grafen tabanlı OLED ekran geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Savunma Sanayi Başkanlığının ELMAS Projesi kapsamında Sabancı Üniversitesi ve ASELSAN iş birliğiyle OLED ekran geliştiriliyor. Henüz prototip aşamasındaki çalışmayla dünyanın en yüksek çözünürlüklü GOLED ekranı geliştirildi.

     

    ELMAS Projesi, askeri araçların kokpit göstergelerinde kullanılan ve ihraç lisansına tabi LCD ekranlar yerine kullanılabilecek OLED ekran geliştirilmesi amacıyla oluşturuldu. Askeri amaçla kullanım senaryolarına daha uygun olacağı için grafen tabanlı OLED ekranlar geliştiriliyor.

     

    Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde (SUNUM), ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen prototip tasarımlar olumlu sonuç verdi. Geliştirilen GOLED ekranlar, bugüne kadarki en yüksek çözünürlüklü grafen tabanlı ekranlar olma özelliği taşıyor. AA tarafından paylaşılan bilgilerde ekranın kaç piksel çözünürlüğe sahip olduğu bilgisi bulunmuyor.

     

    Grafen malzemesinin esnek ekranlarda ve giyilebilir teknolojide kilit rol oynayacağı düşünülerek OLED ekranlarda anot malzemesi olarak kullanılan indiyum kalay oksit (ITO) yerine grafen malzemesi kullanıldı.

     

    Tek atom kalınlığındaki karbon kristali olan grafenin ışık geçirgenliği, yüksek elektriksel iletkenliği, sağlamlığı ve esnekliğiyle pek çok teknolojide uygulama alanı bulması bekleniyor. Şeffaf, esnek, hafif ve taşınabilir grafen tabanlı ekranların askeri ve sivil alanda büyük oranda mevcut çözümlerin yerini alması öngörülüyor.









  • Yerli düşmanı kişiler bekleniyor...

  • Ama garfeni biz uretmiyoruz. Yerli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal, bize böyle aselsan gibi bir kaç firma daha lazım. Burada çalışanların çok iyi korunması ve desteklenmesi gerekli. Ve hızla bu yeni teknoloji ürünleri fabrikalaşarak son tüketiciye uygun hallerini üretip satmalıyız. Dünyada markalaşmalıyız. Son tüketiciye satılan ürünler, askeri alanda daha gelişmiş versiyonların üretimi ve geliştirilmesi için ar-ge kaynağı yaratır.

  • Azda olsa böyle önemli teknolojik gelişmelerin yurdumuzda olması mutlu ediyor insanı. İnşallah daha fazla benzer haberler almaya devam ederiz. Emeği geçen her vatandaşımıza saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum :)

  • Bu ülkede kimse yerli düşmanı degil kardeşim, sadece yerli adı altında milletin kandırılmasına karşıyız iyi ürünle kötü ürün arasındaki farkı ayırt edemiyorsanız yanlış yerdesiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VS18

    Bu ülkede kimse yerli düşmanı degil kardeşim, sadece yerli adı altında milletin kandırılmasına karşıyız iyi ürünle kötü ürün arasındaki farkı ayırt edemiyorsanız yanlış yerdesiniz.
    Bu konuyla ilgili yorumunuz nedir? Hiç değinmemişsiniz.
  • bkadem B kullanıcısına yanıt
    Ülkemde geliştirilen her türlü teknoloji sonuna kadar destekliyorum yerli olan teknolojilerin hepsini takip ediyorum ancak tutumunuz tamamıyla yanlış, gerçekten bir şeyler başarmayan yurtdışından bir şeyler kopyalıp bakın yaptım diyenleri desteklemek halkı kandırmaktır ayrıca gerçekten bir şeyler başaran veya başarmayı deneyenlere büyük hakarettir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 6 Ağustos 2018; 13:26:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    Önemli olan grafeni üretip üretmemek değil, önemli olan bunun ar-gesini yapabilmek. Satılan teknolojik ürünlerin asıl maliyetleri üretimden değil ar-geden kaynaklanıyor. Tabiki grafen de yerli olsa daha iyi olur ama dediğim gibi asıl mesele o değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çözünürlük nedir peki ?
  • Çok gördük böyle haberleri yalan dolandır hepsi



    Keşke işe yarar bişeyler olsada yurtdışına satabilsek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 EVET 2013 PIONEER bunun flexıbıl olanını yapmıs zaten amerıkayı tekrar kesfetmeye gerek varmı
  • zaten samsung, lg ve sharp ın hiç aklına gelmemişti bu ya tühh

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pegasus1881

    2013 EVET 2013 PIONEER bunun flexıbıl olanını yapmıs zaten amerıkayı tekrar kesfetmeye gerek varmı
    adamlar farklı bir şey yapmaya çalışmıyor. Sahip olmadığın teknolojiye sahip olup yurtdışına olan bağımlılığını azaltmaya çalışıyor.




  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    ozaman saman ıthalatını bırakarak baslasınlar daha kolay olur
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    Iste sizin IQ puaniniz bu kadar.



    Haberde XXXX Uretilecek.



    Yarin nukleer baslik yapsak hemen altina gelecek yorum;



    SAMAN YERLI DEGIL.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işallah yaparlarda tv mönütör ve telefon ekranlarında kulanılabilceklermi?

  • Eğer kendi araştırmalarımızla özgün şekilde projeyi geliştiriyor isek gerçekten büyük başarı. İnternette GOLED ile arama yaptığımda daha yeni ham teknolojiler ile karşılaşıyoruz. Biz iyi konumda görünüyoruz.

  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    Ya hu adı üstünde Graphene OLED. bir ikincisi ona bakarsan led den türeme zaten dün LCD idi led oldu oled oldu ips ti s-ips ah-ips oldu böyle gidiyor mevcut olanı geliştimişiz kaldı ki grephene gibi bir teknolojik buluş ile ilişkilendirmiş üstün bir ırk ortaya çıkarmışız. sen de çıkmışsın " amerıkayı tekrar kesfetmeye gerek varmı " 10000 mesaj atmışsın ama yazdığın kadar okumayı öğrenememişsin. Yazık.
  • Black_Ang3l B kullanıcısına yanıt
    Keşke grafenin ne olduğunu nasıl üretildiğini bir araştırsanız cevabınızla ne kadar komik duruma düştüğünüzü anlardınız. Youtube onbin tane video var graphene ' nin neolduğu nasıl üretildiği vs. ile ilgili.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.