Şimdi Ara

Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
14
Favori
45.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Brotherhood'u yeni bitirdim ve ağlamak istiyorum Oyunun sonlarındaki o müthiş aksiyona kapılıp gitmişim. Fazla şey anlayamadım. Ama diğer arkadaşlardan öğrendiklerimle telafi ettim. Zaten en az bir kere daha bitiririm oyunu Şu shop quest idi galiba... İşte bu olaya acayip gıcık oldum Oyunun senaryosu gerçekten müthiş. Her şey acayip bağdaşıyor. Lucy'e çok üzüldüm. Ben daha var oyunun bitmesine derken bir de baktım jenerik geçiyor. Yıkıldım resmen Yeni oyun bence 2012'de geçecek. Artık geçmişle işimiz kalmadı zaten. (ama gene de bir animus koysunlar da Ezio'yu göreyim son kez) Desmond ile oynayacağız ama Ezio reyis olmadan tadını çıkaramam ben. Hele o İtalyan aksağındaki İngilizce beni derinden etkiliyor. Oyunun ortası ve sonundaki bölümlere hayran kaldım. The Truth hakkında ise yukarıdaki bütün yorumlara katılıyorum. Gerçekten süper bir teori atmışlar. Ama arkadaşların da belirttiği gibi dinimden hiçbir şey kaybetmedim. Bu sadece bir oyun sonuçta... Okuma zahmeti gösterdiğiniz için teşekkürler...




  • Oyunu dün bitirdim ve bence ne uncharted ne rdr bunun gibi kimse hikaye kasamaz arkadaş varmı ya rpg mpg geçiniz en derin senaryo bu oyunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birman


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: RIDANES

    2.oyundaki Adem ve Havva'nın insan soyunu nasıl başlattığını anlatıyor. Minerva'nın insanları köle olarak kullandığını gösteriyor. Ben pek yorum getiremedim açıkcası.

    Brotherhood'daki ise hiç anlamadım. Başka bi konudan aldıklarım:

    Glyph'leri çözdüğümüzde Subject 16'in o dosyasını açmadan önce ekranda, "The miracle is in the execution" ("Mucize ölüm cezasındadır" veya "Mucize dosyayı çalıştırmandadır") yazıyor.

    Ve Subject 16 bize bu dosyanın (labirentin) sonuna geldiğimizde "O (dişi) senin tanıdığın gibi değil!" diyor. O dediği kişi ya Minerva, ya da Juno.

    Kızı öldürdüğümüzde de Juno isimli tanrı bizi yönetiyor.

    Ve Juno uyandırmamız gereken altıncı bir histen söz ediyor.


    Şu köle mevzusunun nereden geldiğini de anlatayım. Uzaylılarla yakın temasta olduğunu iddia eden birkaç kişinin söylediği bir olaydır hatta Tanrı'nın arabaları isimli kitapta da geçer. Şu an ismini hatırlayamadığım bir uzaylı ırk dünyaya madenlerde ve ağır işlerde çalışması için insanımsı ama bizden çok daha güçlü bir yarı insan ırkın tohumunu atarlar. Bu insanlar bir süre sonra diğer uzaylı ırklardan aldıkları yardımla kendilerini dünyaya bırakanlara karşı ayaklanır ve bağımsızlaşır ve insan ırkı o günden bu güne gelir. İşte tam bu sırada Ubisoft Adem ile Havva'yı işin içine sokuyor..


    arkadaşlar benim de bu truth ile ilgili bir kaç söyleyeceğim şey var.

    benim bugune kadar takip ettiğim gündeme göre ve öğrendiklerime göre dünya bir zamanlar bizden daha ileri bir üst ırkın kolonisiymiş.yani bunlar bizim din kitaplarımız da ve sümerlerde geçen(ayrıca roma ve antik yunan,mısır,iskandinav) tanrılarla eşleşiyor.

    bu varlıkların başka bir gezegenden dünyaya gelip koloniler kurdukları (atlantis mu yonaguni) ve insan ırkını yarattıkları veya evrim ağacında ilerlemelerine yardımcı oldukları ve onları işlerinde çalıştırdıkları anlatılır.fakat her ne kadar bu üst ırka bağlı olsak da bizler iradeyle yaratılmışıszdır.yani az buçuk akıl ve korku nefret isyan gibi duygulara sahibizdir.the truth videosunda da gördüğümüz üzere adem ve havva işçi olarak çalıştırıldıkları yerden kaçmaya çalışıyorlar.galiba bir de ellerinde yasak elma denen çok önemli bir güç var aslında. bu yasak elma çoğu antik yazılarda güçlü bir silah olarak geçer.bazılarında ise bunun saf bilgiyi temsil ettiği söylenir.yani adem ve havva kaçarlarken ellerinde bilgi ağacı(küresi) ile birlikte kaçıyorlardı.işte bu bilgi küresi veya ağacı çok güçlü bir silah gibiydi.insanlıkla ilgili olan ve hatta insanlığı kontrol eden bir bilgi veya silah.

    oyunun bazı yerlerinde çözdüğümüz bulmacalarda çoğu ünlü kişinin bu küreye sahip olduğunu görürüz.örneğin franklin delano roosevelt,hitler,napoleon,edison gibi gibi. işte bu güce sahip olanlar tarihi yazdı çoğu zaman da kötü güç kulanarak.bir de hikayemizde de olduğu gibi iyilik için ve insanlık için savaşan önemli insanlar vardı.bunlar da john f kennedy,nikola tesla,lenin gibi gibi tarihin ta eski zamanlarından beri iyiyle kötü arasındaki savaş hala ve hiç duraksamadan süre geliyor.

    kimileri bu eski antik dönem öncesi güce şu anki klisenin sahip olduğunu söylüyor.fakat geçmişte bir zamanda rodrigo borgia adlı papanın bu gücün peşinden koştuğu ve hatta elde ettiği söyleniyor.zaten oyunda da bu konu işleniyor(templar ve assassinsler).

    kimin hangi güce sahip olduğunu bilmiyorum ama eski güçlü bir medeniyetden maddi ve manevi birşeyler kaldığı bir gerçek.işte bu eski güçlü erk medeniyet insanlar isyan ettiğinde ve bağımsız kalmak istediğinde bu yabancı ırk güya sirius gezegenine gidiyor ve tarihin belli dinemlerinde dünyayı ziyaret etmeyi ihmal etmiyor

    masonların ve hatta afrikadaki adı duyulmamış bazı kabilelerin sirius gezegenine taptığını biliyor muydunuz.mason olan alleister crowley psişik yollarla bazı güçlerle bağlantı kurdu hem de onlarca kişi de vardı yanında.bazı zengin ailelerin hala bu güçlere bağlantı kurduğu söyleniyor.bu güç şeytanı temsil ediyor ve sözde sirius gezegeninde bulunuyor.rockefeller ailesi hala bu işleri sever.herneyse işte masonlar yoda adı verilen ve de gizli şef denilen master of yoda için dua eder.master of yoda kötü gücü temsil eder.star wars da neyi temsil ediyor bilmiyorum ama masonlarda baphomet yani şeytanı temsil eder.

    konuyu daha fazla uzatmadan dünyada bir zamanlar güçlü bir ırkın yaşadığı ve daha sonra insanların isyanıyla dünyayı terkedip sirius gezegenine gittikleri ve bazı insanların buradaki varlıklarla hala psişik yollarla bağlantılı olduğu söylenir.yani birebir olarak kocakafalı uzaylılarla temas yok.bu arada ben de kocakafalı yeşil uzaylılara inanmıyorum ufolar ve uçan diskler sadece propaganda ve korku aracı fakat gerçekten bazı zengin ve manyak para babalarının bu varlıklarla manevi temasa geçtiği ve hatta bunlardan emir aldıkları söylenir ve de onlara taparlar.bir çok gizli cemiyet baphomet denen şeytani varlığa tapar (BOHEMİAN GROOVES)

    eyes wide shut filmini izleyin ayrıca yonaguni,alleister crowley ve madame blavatsky konularına da bir bakın.yonaguni denen yerin oyunda adem ve havvanın kaçtığı yer olduğu söylenir.yonaguni kalıntıları şu an japonya da denizin altında olduğu bilinmekte ve birçok bilim adamı ve zengin aileler bu kalıntının araştırılmasını ve ispat edilmesini baltalamaktadır.

    nothing is true everything is permitted yani olmaz olmaz demeyin hiçbir şeye körüne körüne bağlanacak kadar bağnaz olmayın ama sorgulayın ve araştırın.bu yazım hakkında ne düşündüğünüzü de bir zahmet belirtin.ayrıca bu oyun olmasaydı bu konuyla bu kadar ilgilenmezdim.yani bu oyunun kıymetini bilmek gerek.ÇOK ÖZEL BİR OYUN... NOTHİNG İS TRUE EVERYTHİNG İS PERMİTTED yorum bekliyorum

    Dostum cidden yazın çok güzel çok keyif aldım okurken saydığın isimlerininde hepsini araştırdım crowley falan filan gerçekten oyunda çok fazla gerçekçilik payı var senin anlattıklarınlada daha fazla fikir sahibi oldum. Ben xbox360 ımı assasins creed 2 için almıştım ve tam bir hayranıyım 20 yaşında olmama rağmen. Hiç bir oyun beni böyle cezbetmez çünkü her ufak sembolün farklı anlamı ve önemi var. Ben eminim ki , gerçekten yaşanmış bir senaryo üzerine kurulu bir oyun bu tam olarak aynı olmasada. Benim gözümde öyle. Tekrardan zahmet edip yazdığın için teşekkür ederim.




  • tesekkurler arkadaslar walla bnde oyunları bitirmeme ragmen aklımda soru isaretleri vardı aydınlandım bu baslıkla :D
  • Arkadaşlar Medici ailesiyle ilgili bilgi verebilecek var mı? Geçen Tarihin Arka Odası'nda işte bu aile olmasaydı Da Vinci falan icat yapamazdı, Papa'lığa kafa tutmuşlar falan dediler. Oyunda Auditore ailesi kafa tutuyor da gerçekte Medici ailesi önemliymiş İtalya'da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

    Arkadaşlar Medici ailesiyle ilgili bilgi verebilecek var mı? Geçen Tarihin Arka Odası'nda işte bu aile olmasaydı Da Vinci falan icat yapamazdı, Papa'lığa kafa tutmuşlar falan dediler. Oyunda Auditore ailesi kafa tutuyor da gerçekte Medici ailesi önemliymiş İtalya'da.


    medici ailesi gerçekten çok önemli bir aileydi.kendileri o dönemde bildiğimiz üzere para işleriyle uğraşan banker bir aileydi.bu aile donatello adlı heykel tıraşa ve bildiğimiz üzere oyundaki kadim dostumuz leoya maddi olanaklar sağladı.leonardo ve daha onlarca sanatçıya hem maddi olarak hemde manevi olarak medici aile çatısı altında korudular.donatello italya'da bulunan birçok klisenin fresk ve heykel çalışmalarını yaptı leonardo ise sayısız icat peşinde koştu.ama bence en çok ilgilendiği konu insan vucudu ve doğada bulunan ve de tanrının oranı denilen altın oran üzerinde yaptığı çalışmalardır

    dönemin papası rodrigo borgia ise gerçekten devrinin en kötü adamlarından biriydi.kendisi kardinalken papa olmak adına birçok kişiye rüşvet yedirdi.hakketmediği bir şekilde papa oldu.papa olduktan sonra hazzetmediği kişileri suikastle ortadan kaldırdı.oğlu cesare borgia kızkardeşiyle ensest ilişkiler yaşarken babası da küçük kızlarla aşk meşk olayları yaşıyordu ne adam ama ya papa değil sanki teke.artı bir de oyunda bizimle birlikte assassinslerin tarafından bulunan ünlü politikacı yazar makyaveli(macchiaveli) ünlü kitabi il principle'yi yazarken de ceasare borgiayı odak noktasına koyarak yazmıştır.yani bizim makyaveli aslında suikastçi filan değil veya öyle tam bilmiyorum

    böyle bir ortamda papa kendisinden parasal olarak daha güçlü aileleri hep yanına çekerken medici ailesinin tam olarak papaya destek vermediği söylenir.medici ailesi soylu bir aile olarak italya da bir dönem içinde çığır açtı kimileri bu aile için rönesans devrinin godfatherları olarak bahseder.düşünün artık ne kadar nüfuslu ve güçlü olduklarını.elbet güçlü olunca düşmanın da çok olur.daha sonra bu aile tarih sahnesinden yavaş yavaş kayboldu ama italya da ve fransaya gelin giden kızları sayesinde fransa da 13,14,15 ve 16 yüzyıllara dek nüfusunu korudu.

    papalık ise vatikanda hala ayakta ve dünyanın en zengin dini devlet şirketi.eskiden cahil insanlara cennete gitmeyi müjdeleyen endüljans kağıtlarını parayla satarken şimdi de noel yortu diyerek ziyarete gelen katoliklerin parasını sömürerek zengin olmaya devam ediyor.dünyanın birçok yerinde de para fonları var.heryerden para akıyor şırıl şırıl.bir nevi tanrıyı ve isa peygamberi halklarına pazarlıyorlar heryerde ise isanın heykelleri var bir nevi puta da tapıyorlar

    leonardoya geri dönersek eğer.bizim leonun uğraşmadığı el atmadığı konu yoktur.bazen kanat takar uçar bazen gider ölüleri inceler yani otopsi yapar.fakat bazende simyacı olur büyü kitapları okur ve doğanın bazı gizemlerini çözmeye çalışır.da vinci kimilerine göre kabalayla uğraşmış (kara büyü,ezoterizm) ve de birçok icadını kabala adlı kitaba göre yapmıştır.nostrdamus adlı kişinin de geleceği görme gücünü açmak için kabala kitabına başvurduğu söylenir

    en büyük bomba ise şimdi geliyor belki konuyla alakası omayabilir.sizce neden tarih sahnesindeki birçok bilim adamı yahudi örnek albert einstein örnek ilk atom bombasını teknik olarak üreten opphenheimer örnek niels bohr.özellikle opphenheimer'ın kabala(ezoterik kara büyü) adlı yahudi kitabını okuduğu söylenir

    yoda dostum yorum bekliyorum senden.bak üşenmedim yazdım tarihin ön odasına çevirdin bizi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birman


    quote:

    Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

    Arkadaşlar Medici ailesiyle ilgili bilgi verebilecek var mı? Geçen Tarihin Arka Odası'nda işte bu aile olmasaydı Da Vinci falan icat yapamazdı, Papa'lığa kafa tutmuşlar falan dediler. Oyunda Auditore ailesi kafa tutuyor da gerçekte Medici ailesi önemliymiş İtalya'da.


    medici ailesi gerçekten çok önemli bir aileydi.kendileri o dönemde bildiğimiz üzere para işleriyle uğraşan banker bir aileydi.bu aile donatello adlı heykel tıraşa ve bildiğimiz üzere oyundaki kadim dostumuz leoya maddi olanaklar sağladı.leonardo ve daha onlarca sanatçıya hem maddi olarak hemde manevi olarak medici aile çatısı altında korudular.donatello italya'da bulunan birçok klisenin fresk ve heykel çalışmalarını yaptı leonardo ise sayısız icat peşinde koştu.ama bence en çok ilgilendiği konu insan vucudu ve doğada bulunan ve de tanrının oranı denilen altın oran üzerinde yaptığı çalışmalardır

    dönemin papası rodrigo borgia ise gerçekten devrinin en kötü adamlarından biriydi.kendisi kardinalken papa olmak adına birçok kişiye rüşvet yedirdi.hakketmediği bir şekilde papa oldu.papa olduktan sonra hazzetmediği kişileri suikastle ortadan kaldırdı.oğlu cesare borgia kızkardeşiyle ensest ilişkiler yaşarken babası da küçük kızlarla aşk meşk olayları yaşıyordu ne adam ama ya papa değil sanki teke.artı bir de oyunda bizimle birlikte assassinslerin tarafından bulunan ünlü politikacı yazar makyaveli(macchiaveli) ünlü kitabi il principle'yi yazarken de ceasare borgiayı odak noktasına koyarak yazmıştır.yani bizim makyaveli aslında suikastçi filan değil veya öyle tam bilmiyorum

    böyle bir ortamda papa kendisinden parasal olarak daha güçlü aileleri hep yanına çekerken medici ailesinin tam olarak papaya destek vermediği söylenir.medici ailesi soylu bir aile olarak italya da bir dönem içinde çığır açtı kimileri bu aile için rönesans devrinin godfatherları olarak bahseder.düşünün artık ne kadar nüfuslu ve güçlü olduklarını.elbet güçlü olunca düşmanın da çok olur.daha sonra bu aile tarih sahnesinden yavaş yavaş kayboldu ama italya da ve fransaya gelin giden kızları sayesinde fransa da 13,14,15 ve 16 yüzyıllara dek nüfusunu korudu.

    papalık ise vatikanda hala ayakta ve dünyanın en zengin dini devlet şirketi.eskiden cahil insanlara cennete gitmeyi müjdeleyen endüljans kağıtlarını parayla satarken şimdi de noel yortu diyerek ziyarete gelen katoliklerin parasını sömürerek zengin olmaya devam ediyor.dünyanın birçok yerinde de para fonları var.heryerden para akıyor şırıl şırıl.bir nevi tanrıyı ve isa peygamberi halklarına pazarlıyorlar heryerde ise isanın heykelleri var bir nevi puta da tapıyorlar

    leonardoya geri dönersek eğer.bizim leonun uğraşmadığı el atmadığı konu yoktur.bazen kanat takar uçar bazen gider ölüleri inceler yani otopsi yapar.fakat bazende simyacı olur büyü kitapları okur ve doğanın bazı gizemlerini çözmeye çalışır.da vinci kimilerine göre kabalayla uğraşmış (kara büyü,ezoterizm) ve de birçok icadını kabala adlı kitaba göre yapmıştır.nostrdamus adlı kişinin de geleceği görme gücünü açmak için kabala kitabına başvurduğu söylenir

    en büyük bomba ise şimdi geliyor belki konuyla alakası omayabilir.sizce neden tarih sahnesindeki birçok bilim adamı yahudi örnek albert einstein örnek ilk atom bombasını teknik olarak üreten opphenheimer örnek niels bohr.özellikle opphenheimer'ın kabala(ezoterik kara büyü) adlı yahudi kitabını okuduğu söylenir

    yoda dostum yorum bekliyorum senden.bak üşenmedim yazdım tarihin ön odasına çevirdin bizi

    Çok güzel yazmışsın. Hepsini okudum, ellerine sağlık. Bilmediğim birçok şey öğrendim.




  • 10 numara başlık olmuş. Oyun bölümleri içinde gördüğüm en dolu başlık diyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birkaç gündür takip ediyordum fakat şimdi yazma imkanım oldu bunları. Oyunu oynamaya pek vaktim yok şu sıralar ama buradaki olayları görünce kesinlikle oynayacağımı söyleyebilirim. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
  • ACII'nin sonunda, Minerva'nın da içinde bulunduğu ırk olan "Those Who Came Before" ile İnsan ırkının savaştan sonra çiftleşerek üredikleri anlatılmıştı (İnsanların başkaldırışından sonra, ilk Güneş Patlamasının ardından geriye kalanların içinde, köleleriyle çiftleşmiş olanların evlatları da vardı. Birlikte Dünya'yı baştan kurdular, ama "Those Who Came Before" un HEPSİ ölmemişti. Juno ve Minerva gibileri hayatta kalmıştı). Eagle Vision'a sahip olan Altaïr Ibn-La'Ahad'ın bu soydan olduğunu düşünüyorum ben. Çünkü hem Ezio hem de Altaïr'in ullandığı Eagle Vision olayı tamamen insanüstü bir durumdur.

    Eğer AC'i bir kez daha oynarsanız, oyunun ilk başlarında, Masyaf kalesine ilk geldiğinizde Eagle Vision açık dolaşırsanız birinin kırmızı yani düşman olarak gösterildiğini görürsünüz. Bu adam Masyaf'ın kapılarını Templar'lara açan adamdır. En ufak örnek olarak bundan yola çıkarsak, bu özelliğin (Adamı, ihanetini gerçekleştirmeden önce düşmanlarla işbirliği yaptığını önceden bilebilmek) gayet insanüstü olduğunu farkedebiliriz.

    Ancak şöyle bir durum var ki, bütün Çoktanrılı dinlerin araştırması içine de girmiş Ubisotf ve bize şu bilgiyi sunmuş durumda:
    Yunan/Mısır/Nordic "Tanrı" ları aslında ilk güneş patlamasından kurtulabilen (ve bunu muhtemelen Sirius Gezegenine VEYA Ay'a kaçarak yapmış olan) "Those Who Came Before" dan başkası değildir.

    AC Evreninde 6 tane Elma, bir kılıç ve bir asa vardır. Bu 6 Elma'dan birisi, Ay'ın yüzeyinde bulunmuştur(ACII, The Truth bulmacası). Hatta J.F. Kennedy Suikastı'nın nedeni budur.
    J.K.F. Ay'daki Elma hakkında bilgiye sahipti ve rivayet üzerine onu alabilmek ve (muhtemelen Emperyalist Amerika'nın) çok cici emeller için kullanmak adına Sovyetlerle işbirliğine girmişti...

    "Assassin's Creed: The Fall" çizgiromanında Vladimir Lenin ve ağabeyi Aleksandr Ilyich Ulyanov'un birer Assassin olduğu, Aleksandr'ın Çar 3. Alexander'ın (Çar 3.Aleksandr Aleksandrovich) suikastı planını yakın arkadaşı Assassin Nikolai Orelov'a (The Fall'daki assassin karakteri) yaptırmaya çalıştığı için asıldığı söylenir.
    Şimdi, Sovyetler'in de Templar'ların düşmanı olduğunu da öğrendikten sonra, J.K.F. suikastı ve devam eden olarları fark etmiş bulunduk. Peki size birşey sormak istiyorum:
    Allah'ın Ay'ında, Eden parçası bir Elma ne geziyor?

    Güneş Tutulması'nı sağlayan Ay, "Those Who Came Before" ları Güneş Patlaması'nın zararlarından korumuş olamaz mı? Bence mantıklı... Çünkü tarih içinde insanlığa birkaç kez daha müdahele etmişler belli ki (Bknz: Yunan Tanrıları'nın insanlardan olma çocukları)

    Kırma insanlardan söz etmiştim, bu kırma insanlara örnek boldur.
    Hani biraz önce Ubisotf'un Çoktanrılı dinler araştırmasından dem vurmuştum.
    Size şunu çıkça söyleyebilirim; ACII'yi oynayanlar "Yunan Tanrıları" nın Mitolojilerdeki farklı isimleriyle karşılaşmışlardır:
    Neptune, Pluto, Jupiter, Minerva, Diana, Apollo, Mars ve Venus şeklinde.

    Peki sizce bu "Tanrı" ların "Ölümlü" lerden olan çocukları olan Demi-God'lar (Perseus, Herkül vb. gibi) Ezio ve Altaïr'den ne kadar farklı olabilirler? Tabii ki onlar "Tanrı" lardan direk doğuruldukları için mükemmel güçlere sahipler ve Ezio/Altaïr ikilisi yüzyıllardır insanın insanla çiftleşmesi nedeniyle yozlaşmış şekilde kanlarındaki o gücün sadece belli bir miktarını kullanabiliyorlar.

    Ah nasıl da aklımızdan çıkmış; ACII'nin tüm hikâyesi boyunca Rodrigo Borgia'nın kendisi olduğu, ama aslında Ezio'nun, kehânetteki "Peygamber" oluşu doğru değil miydi?
    Aynı zamanda Elma'nın; Al-Muallim'le olan kavgasında Altaïr'i, Papa olan Rodrigo'yla kavgasında Ezio'yu etkilememesinin başka bir nedeni var mı?

    Bu arada oyunun 2012'de geçiyor oluşu, Maya takvimleri, Maya'ların uzaylılara benzer "Tanrı" lara sahip oluşu, Maya Takvimi'ne göre 2012'de Dünya'nın yok olacağı kehâneti...

    ---

    Başka bir Teori ise, Lucy Stillman'ın bize ihanet ediyor oluşu...

    Şimdi, ACII'deki tabancanın yapım olayının hikâyesini bilmeyen varsa izin verirseniz anlatayım:
    Altaïr Grand Master olup hayatının neredeyse geri kalanını Elma'nın sırlarını ortaya çıkarmak için harcadığı zamanlarda bunu biraz başarmış, gerçek anlamda zaman içinde seyahat ederek barutun silah yapımında kullanımını VE fiziksel yollarla kırılamaz bir çelik türünün icadını yapmıştır.

    Çelik türü, Altaïr's Master Armor adıyla ACII'nin sonlarında kullandığımız giysi. Ve Brotherhood'da, Desmon kontrolündeyken bir Bleeding Effect sanrısı sırasında Sanctuary'yi ziyaret eden yaşlanmış bir Ezio görürüz. O Ezio üzerinde o zırhı taşımaktadır. Bunun anlamı zırhın Monteriggioni işgali sırasında enkaz altında kalmasıyla yok edilemediğidir.

    Yazının ilkbaşlarında söylemiştim; Eagle Vision gücü, zamanın ötesine etki ederek gerçeklik dokusunu zedeleyebiliyor. Şöyle ki suçu işlemeden önce suçluyu bize gösterebiliyor.
    BENCE bunun anlamı; "Those Who Came Before" ile ilgili olaylar zamanın ötesine geçiş yapabiliyor. Buyrun tabanca, buyrun zırh, buyrun Eagle Vision'un gerçekliği, buyrun ACII'nin sonunda Minerva'nın "Ezio" yerine "Desmond" deyişi...

    Lucy dedim, bambaşka şeyler anlattım gibi duruyor. Ama inanın ki birbiriyle ilgililer bu olaylar. Şöyle ki, AC'de Oyunun sonlarına doğru Eagle Vision'ı Desmond olarak kullanabiliyorduk ve o an Lucy'ye baktığımızda onu bembeyaz görüyorduk. İkinci oyunun başında da bir baktık ki, Lucy bizim gibi bir assassin!?!?!

    Bunun anlamı elimizde 3 ayrı teoriye giden soru var:
    1 - Masyaf'ta kapıları açan suçluyu işini yapmadan önce bize gösteren Eagle Vision, oyunun sonlarında işe yaramıyor mu? (Oyunun bir OYUN olduğunun göstergesi olarak, bir hata mı?)

    2 - Desmond'un kanı Altaïr'in kanından çok mu fazla zayıf?

    3 - Yoksa Lucy'nin ihaneti Ubisoft'un SONRADAN aklına gelen birşey mi?

    Brotherhood oyununda Lucy'nin bilgisayarına bakıldığında Project Legacy'nin Hafıza (Memory) bölümünü kullandığı söyleniyor. E biz facebook'ta Project Legacy oynarken tam teşekküllü bir Abstergo çalışanı değil miyiz?

    ---

    Bunu da geçtik, zamanın ötesine geçiş demiştim biraz da o konuda aklınızı kurcalayayım...
    Brotherhood'da Denek16'nın bütün bulmacalarını çözdüğümüzde (Xbox versiyonunda)
    ".. .- -- .- .-.. .. ...- ."
    İsimli bir Archievement'i açmış oluyoruz. Bu bir mors alfabesi ve anlamı "I AM ALIVE." demektir.
    Yani:
    "BEN HAYATTAYIM!"

    Denek16 bize "I am with you 'til the end. Find me in the darkness." demişti. Yani "Ben en sonuna kadar seninleyim. Beni karanlıkta bul." diyor.

    ACIII, bizim Denek16'yı bulmamız üzerine mi olacak? Malum, Elma artık elimizde; Altaïr'e, Ezio'ya veya herhangi birine artık ihtiyacımız kalmadı? Ah, bir dakika! Denek16 bize "She... in Eden. Find Eve" dememiş miydi?

    "O (kadın) Eden'da. Havva'yı bul."

    Hmm... Durup biraz düşünelim şu Mu Kıtası/Atlantis/Yonaguni olayını. Bir saniye, bu üç kavramın hâlâ Dünya üzerinde kalıntıları olduğu rivayetleri ortalıkta dolaşmıyor mu?

    "Havva'yı bul" ... Hmm... Eğer Denek16 hayattaysa, Minerva ve Juno bize zamanın ötesinde hükmedebiliyorsa, Havva hayattaysa... Zaman içinde seyahat edebilmiş olan Altaïr neden hayatta olmasın?

    ---

    ACIII için hep "Amerika Kıtası'nın keşfi üzerine olacak!" derdim ben. Fakat şimdi Project Legacy sağolsun öğrendim ki Amerika'yla ilgili Eden Parçası olan "Kristal Kafatası" Giovanni Borgia tarafından keşfediliyor.
    Yine Project Legacy sağolsun öğrendik ki Hz.İsa'nın "Kefeni" oalrak adlandırılan, insanların yaralarını iyileştiren ama bunu yaparken aynı anda insanların zihinlerine hükmedebilen bir Eden Parçası daha var.

    İşin güzel yanı ise; bir Assassin'den olma(Perotto Calderon), bir Borgia'dan doğma (Cesare'nin kızkardeşi Lucrezia Borgia) olan Giovanni, sakat bir bebek olarak doğmuş, babası tarafından "Kefen" yardımıyla hayata tutunabilmiş bir insan. Aynı zamanda Giovanni daha küçücük bir çocukken Elma'yı kullanarak maddesel şeyler "Yaratan" biriydi.

    Hele ki bu Giovanni Borgia işini daha da karıştıran bir durum daha var, onu da yazmadan edemeyeceğim:
    Perotto Calderon, "Kefen" i Assassin Birliğinden almak için bütün kuralları çiğnemiş ve ölümü pahasına oğlunun hayatını kurtarmıştı. Calderon'un öğrencisi Francesco Vecellio öğretmeninin affedilmesi için çok uğraşmış ama bu uğraşları Birlik tarafından dinlenmemişti. Francesco Vecellio öğretmeninin infazını işleyen assassin birliğinin bir parçasıydı... Yıllar sonra Giovanni ailesinden kaçtığı gün, onu sokakta bulan Francesco Vecellio'dan başkası değildi.

    Elma ile Kefen'in güçleri sağolsun; Perotto Calderon, oğlu Giovanni'nin bedeni üzerinden Francesco'ya onu affettiğini söyleyebilmiştir.

    Şimdi düşünüyorum da, Juno'nun Desmond'un vücudunu kullanabilmesi, bununla aynı olay mı?

    Ha birde Erudito var... Hem Project Legacy'de hem de Bortherhood'da mevcut kendisi.

    ---

    Umarım yazımı beğenirsiniz. Eğer imla hatalarım olduysa affediniz? İyi sabahlar. (06:15)

    Ne de olsa:
    ليس هناك ما هو صحيح ، كل شيء مسموح به,
    Nothing is True, Everything is Permitted
    Hiçbir şey doğru değil, her şeye izin vardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrozenTheCommando -- 16 Aralık 2010; 6:34:26 >




  • Vay anasını ac 1'i tekrar oynayasaım geldi
  • @FrozenTheCommando

    Çok teşekkürler. Yeni yeni fikirlerin olursa paylaşmanı sabırsızlıkla beklediğimizi söyleyebilirim.
  • @FrozenTheCommando

    arapçasını benden mi aldın læ

    nothing is true
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

    @FrozenTheCommando

    arapçasını benden mi aldın læ

    nothing is true



    Wikiden çaldım vallahi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Yine anlamadım oyunun sonunu.

    SPOILER!!! Spoiler butonu nerde ya?

    Lütfen animusten çıktıktan sonraki olanları anlatın. Ezio appleı Roma'ya saklamış oraya gittik fakat sonra geçen konuşmalar? Shaun 72 şifresini nasıl buldu Allahın 99 ismi falan neler dedi biri güzelce anlatabilirse çok mutlu olacağım.




    SPOILER!!!



    Yukarıdaki mesajları okuyunca şu yazdığımdan utandım valla...
    Yukarıda yazılanlar çok ilgi çekici, AC'ye aşık olma sebebim de bu zaten. Ama oyunun sonunu tam anlamadan yorum yapmamak için böyle bir mesajla dalmıştım konuya kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 17 Aralık 2010; 18:26:25 >




  • FrozenTheCommando
    O neydi öyle, inanılmazdı tebrikler.
    Vay canına tüylerim ürperdi valla, inanılmaz...
    Ama bu yazdıklarında bilmediğim şeyler var, onlar faceteki oyunda mı geçiyor? Hemen face açıyorum...
    Bu arada Brotherhood'da Lucy'nin bilgisayarına nasıl girebiliyorduk ki?
  • FrozenTheCommando döktürmüşsün vallahi Benim senin gibi arkadaşım olsun 1 milyar borcum olsun yani Müthişsin gerçekten. Bildiğin şeyler ve yorumların çok süper.

    Ben oyun sonuyla ilgili bir tahmin yapacağım. "She... in Eden. Find Eve" derken acaba Lucy de Havva'nın soyundan gelebilir mi? Elmanın aktif hale gelebilmesi için onun soyundan gelen birinin kanına ihtiyacı vardır. Bu kişi de Lucy olabilir. Bu sadece bir tahmin Yanlışsa affedin. Ama bana mantıklı geliyor...
  • Bu konuda bu tarz teorilerin olduğu kitaplar biliyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Bu konuda bu tarz teorilerin olduğu kitaplar biliyor musunuz?


    vallahi kardeşim sinan meydanın kayıp kıta atlantisle ilgili kitabını okuyabilirsin.bu arada frozen comando resmen döktürmüş.o yazıya da ayrı bir yorum yapıcağım inşallah bravo tebrikler kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrozenTheCommando

    ACII'nin sonunda, Minerva'nın da içinde bulunduğu ırk olan "Those Who Came Before" ile İnsan ırkının savaştan sonra çiftleşerek üredikleri anlatılmıştı (İnsanların başkaldırışından sonra, ilk Güneş Patlamasının ardından geriye kalanların içinde, köleleriyle çiftleşmiş olanların evlatları da vardı. Birlikte Dünya'yı baştan kurdular, ama "Those Who Came Before" un HEPSİ ölmemişti. Juno ve Minerva gibileri hayatta kalmıştı). Eagle Vision'a sahip olan Altaïr Ibn-La'Ahad'ın bu soydan olduğunu düşünüyorum ben. Çünkü hem Ezio hem de Altaïr'in ullandığı Eagle Vision olayı tamamen insanüstü bir durumdur.

    Eğer AC'i bir kez daha oynarsanız, oyunun ilk başlarında, Masyaf kalesine ilk geldiğinizde Eagle Vision açık dolaşırsanız birinin kırmızı yani düşman olarak gösterildiğini görürsünüz. Bu adam Masyaf'ın kapılarını Templar'lara açan adamdır. En ufak örnek olarak bundan yola çıkarsak, bu özelliğin (Adamı, ihanetini gerçekleştirmeden önce düşmanlarla işbirliği yaptığını önceden bilebilmek) gayet insanüstü olduğunu farkedebiliriz.

    Ancak şöyle bir durum var ki, bütün Çoktanrılı dinlerin araştırması içine de girmiş Ubisotf ve bize şu bilgiyi sunmuş durumda:
    Yunan/Mısır/Nordic "Tanrı" ları aslında ilk güneş patlamasından kurtulabilen (ve bunu muhtemelen Sirius Gezegenine VEYA Ay'a kaçarak yapmış olan) "Those Who Came Before" dan başkası değildir.

    AC Evreninde 6 tane Elma, bir kılıç ve bir asa vardır. Bu 6 Elma'dan birisi, Ay'ın yüzeyinde bulunmuştur(ACII, The Truth bulmacası). Hatta J.F. Kennedy Suikastı'nın nedeni budur.
    J.K.F. Ay'daki Elma hakkında bilgiye sahipti ve rivayet üzerine onu alabilmek ve (muhtemelen Emperyalist Amerika'nın) çok cici emeller için kullanmak adına Sovyetlerle işbirliğine girmişti...

    "Assassin's Creed: The Fall" çizgiromanında Vladimir Lenin ve ağabeyi Aleksandr Ilyich Ulyanov'un birer Assassin olduğu, Aleksandr'ın Çar 3. Alexander'ın (Çar 3.Aleksandr Aleksandrovich) suikastı planını yakın arkadaşı Assassin Nikolai Orelov'a (The Fall'daki assassin karakteri) yaptırmaya çalıştığı için asıldığı söylenir.
    Şimdi, Sovyetler'in de Templar'ların düşmanı olduğunu da öğrendikten sonra, J.K.F. suikastı ve devam eden olarları fark etmiş bulunduk. Peki size birşey sormak istiyorum:
    Allah'ın Ay'ında, Eden parçası bir Elma ne geziyor?

    Güneş Tutulması'nı sağlayan Ay, "Those Who Came Before" ları Güneş Patlaması'nın zararlarından korumuş olamaz mı? Bence mantıklı... Çünkü tarih içinde insanlığa birkaç kez daha müdahele etmişler belli ki (Bknz: Yunan Tanrıları'nın insanlardan olma çocukları)

    Kırma insanlardan söz etmiştim, bu kırma insanlara örnek boldur.
    Hani biraz önce Ubisotf'un Çoktanrılı dinler araştırmasından dem vurmuştum.
    Size şunu çıkça söyleyebilirim; ACII'yi oynayanlar "Yunan Tanrıları" nın Mitolojilerdeki farklı isimleriyle karşılaşmışlardır:
    Neptune, Pluto, Jupiter, Minerva, Diana, Apollo, Mars ve Venus şeklinde.

    Peki sizce bu "Tanrı" ların "Ölümlü" lerden olan çocukları olan Demi-God'lar (Perseus, Herkül vb. gibi) Ezio ve Altaïr'den ne kadar farklı olabilirler? Tabii ki onlar "Tanrı" lardan direk doğuruldukları için mükemmel güçlere sahipler ve Ezio/Altaïr ikilisi yüzyıllardır insanın insanla çiftleşmesi nedeniyle yozlaşmış şekilde kanlarındaki o gücün sadece belli bir miktarını kullanabiliyorlar.

    Ah nasıl da aklımızdan çıkmış; ACII'nin tüm hikâyesi boyunca Rodrigo Borgia'nın kendisi olduğu, ama aslında Ezio'nun, kehânetteki "Peygamber" oluşu doğru değil miydi?
    Aynı zamanda Elma'nın; Al-Muallim'le olan kavgasında Altaïr'i, Papa olan Rodrigo'yla kavgasında Ezio'yu etkilememesinin başka bir nedeni var mı?

    Bu arada oyunun 2012'de geçiyor oluşu, Maya takvimleri, Maya'ların uzaylılara benzer "Tanrı" lara sahip oluşu, Maya Takvimi'ne göre 2012'de Dünya'nın yok olacağı kehâneti...

    ---

    Başka bir Teori ise, Lucy Stillman'ın bize ihanet ediyor oluşu...

    Şimdi, ACII'deki tabancanın yapım olayının hikâyesini bilmeyen varsa izin verirseniz anlatayım:
    Altaïr Grand Master olup hayatının neredeyse geri kalanını Elma'nın sırlarını ortaya çıkarmak için harcadığı zamanlarda bunu biraz başarmış, gerçek anlamda zaman içinde seyahat ederek barutun silah yapımında kullanımını VE fiziksel yollarla kırılamaz bir çelik türünün icadını yapmıştır.

    Çelik türü, Altaïr's Master Armor adıyla ACII'nin sonlarında kullandığımız giysi. Ve Brotherhood'da, Desmon kontrolündeyken bir Bleeding Effect sanrısı sırasında Sanctuary'yi ziyaret eden yaşlanmış bir Ezio görürüz. O Ezio üzerinde o zırhı taşımaktadır. Bunun anlamı zırhın Monteriggioni işgali sırasında enkaz altında kalmasıyla yok edilemediğidir.

    Yazının ilkbaşlarında söylemiştim; Eagle Vision gücü, zamanın ötesine etki ederek gerçeklik dokusunu zedeleyebiliyor. Şöyle ki suçu işlemeden önce suçluyu bize gösterebiliyor.
    BENCE bunun anlamı; "Those Who Came Before" ile ilgili olaylar zamanın ötesine geçiş yapabiliyor. Buyrun tabanca, buyrun zırh, buyrun Eagle Vision'un gerçekliği, buyrun ACII'nin sonunda Minerva'nın "Ezio" yerine "Desmond" deyişi...

    Lucy dedim, bambaşka şeyler anlattım gibi duruyor. Ama inanın ki birbiriyle ilgililer bu olaylar. Şöyle ki, AC'de Oyunun sonlarına doğru Eagle Vision'ı Desmond olarak kullanabiliyorduk ve o an Lucy'ye baktığımızda onu bembeyaz görüyorduk. İkinci oyunun başında da bir baktık ki, Lucy bizim gibi bir assassin!?!?!

    Bunun anlamı elimizde 3 ayrı teoriye giden soru var:
    1 - Masyaf'ta kapıları açan suçluyu işini yapmadan önce bize gösteren Eagle Vision, oyunun sonlarında işe yaramıyor mu? (Oyunun bir OYUN olduğunun göstergesi olarak, bir hata mı?)

    2 - Desmond'un kanı Altaïr'in kanından çok mu fazla zayıf?

    3 - Yoksa Lucy'nin ihaneti Ubisoft'un SONRADAN aklına gelen birşey mi?

    Brotherhood oyununda Lucy'nin bilgisayarına bakıldığında Project Legacy'nin Hafıza (Memory) bölümünü kullandığı söyleniyor. E biz facebook'ta Project Legacy oynarken tam teşekküllü bir Abstergo çalışanı değil miyiz?

    ---

    Bunu da geçtik, zamanın ötesine geçiş demiştim biraz da o konuda aklınızı kurcalayayım...
    Brotherhood'da Denek16'nın bütün bulmacalarını çözdüğümüzde (Xbox versiyonunda)
    ".. .- -- .- .-.. .. ...- ."
    İsimli bir Archievement'i açmış oluyoruz. Bu bir mors alfabesi ve anlamı "I AM ALIVE." demektir.
    Yani:
    "BEN HAYATTAYIM!"

    Denek16 bize "I am with you 'til the end. Find me in the darkness." demişti. Yani "Ben en sonuna kadar seninleyim. Beni karanlıkta bul." diyor.

    ACIII, bizim Denek16'yı bulmamız üzerine mi olacak? Malum, Elma artık elimizde; Altaïr'e, Ezio'ya veya herhangi birine artık ihtiyacımız kalmadı? Ah, bir dakika! Denek16 bize "She... in Eden. Find Eve" dememiş miydi?

    "O (kadın) Eden'da. Havva'yı bul."

    Hmm... Durup biraz düşünelim şu Mu Kıtası/Atlantis/Yonaguni olayını. Bir saniye, bu üç kavramın hâlâ Dünya üzerinde kalıntıları olduğu rivayetleri ortalıkta dolaşmıyor mu?

    "Havva'yı bul" ... Hmm... Eğer Denek16 hayattaysa, Minerva ve Juno bize zamanın ötesinde hükmedebiliyorsa, Havva hayattaysa... Zaman içinde seyahat edebilmiş olan Altaïr neden hayatta olmasın?

    ---

    ACIII için hep "Amerika Kıtası'nın keşfi üzerine olacak!" derdim ben. Fakat şimdi Project Legacy sağolsun öğrendim ki Amerika'yla ilgili Eden Parçası olan "Kristal Kafatası" Giovanni Borgia tarafından keşfediliyor.
    Yine Project Legacy sağolsun öğrendik ki Hz.İsa'nın "Kefeni" oalrak adlandırılan, insanların yaralarını iyileştiren ama bunu yaparken aynı anda insanların zihinlerine hükmedebilen bir Eden Parçası daha var.

    İşin güzel yanı ise; bir Assassin'den olma(Perotto Calderon), bir Borgia'dan doğma (Cesare'nin kızkardeşi Lucrezia Borgia) olan Giovanni, sakat bir bebek olarak doğmuş, babası tarafından "Kefen" yardımıyla hayata tutunabilmiş bir insan. Aynı zamanda Giovanni daha küçücük bir çocukken Elma'yı kullanarak maddesel şeyler "Yaratan" biriydi.

    Hele ki bu Giovanni Borgia işini daha da karıştıran bir durum daha var, onu da yazmadan edemeyeceğim:
    Perotto Calderon, "Kefen" i Assassin Birliğinden almak için bütün kuralları çiğnemiş ve ölümü pahasına oğlunun hayatını kurtarmıştı. Calderon'un öğrencisi Francesco Vecellio öğretmeninin affedilmesi için çok uğraşmış ama bu uğraşları Birlik tarafından dinlenmemişti. Francesco Vecellio öğretmeninin infazını işleyen assassin birliğinin bir parçasıydı... Yıllar sonra Giovanni ailesinden kaçtığı gün, onu sokakta bulan Francesco Vecellio'dan başkası değildi.

    Elma ile Kefen'in güçleri sağolsun; Perotto Calderon, oğlu Giovanni'nin bedeni üzerinden Francesco'ya onu affettiğini söyleyebilmiştir.

    Şimdi düşünüyorum da, Juno'nun Desmond'un vücudunu kullanabilmesi, bununla aynı olay mı?

    Ha birde Erudito var... Hem Project Legacy'de hem de Bortherhood'da mevcut kendisi.

    ---

    Umarım yazımı beğenirsiniz. Eğer imla hatalarım olduysa affediniz? İyi sabahlar. (06:15)

    Ne de olsa:
    ليس هناك ما هو صحيح ، كل شيء مسموح به,
    Nothing is True, Everything is Permitted
    Hiçbir şey doğru değil, her şeye izin vardır


    çoook çoook iyi bir yazı olmuş.bir iki sorum olucak sana kardeşim inşallah yazarsın.nikola tesla ve onun projesi bedava enerji (free energy) hakkında neler biliyorsun.

    birde tüm papaların genelde kullandığı EPHOD adlı bir alet vardır.bu alet veya makinanın tanrıyla papa arasında connection sağladığı söylenir yani bağlantı.
    eğer resmi buraya yükleyebilirsem sizler de göreceksiniz.bu nedir detaylı bilgisi olan var mı?





     Assassin's Creed ''The Truth'' ile ilgili fikirlerimizi tartışalım




  • birman , burakcav ,frozenthecommando çok sag olun..... oyunlarda boyle seyler oldgunu bılıyordumda bu kadar detaylı oldugnu bılmıyordum........ bu oyun serısını delice sewiyorum...oda ayrı bırşey çok sag olun...

    ..Nothing is true ... Everything is permitted( hiçbirşey dogru deil... herşey mümkündür..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkroyal7 -- 18 Aralık 2010; 3:43:58 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.