Şimdi Ara

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.488
Cevap
75
Favori
315.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ARŞİV İLK MESAJ


    ASSETTO CORSA



    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]


    OYUN HAKKINDA


    Assetto Corsa, İtalyan simulasyon geliştirici Kunos Simulazioni tarafyndan geliştirilen bir Yarış Simulasyonudur. Oyunun geliştirilmesindeki en büyük amaç sürüş deneyimini geliştirmek olmuştur. Oyun piyasadaki en iyi sürüş kalitesine(dinamikler,his,fizikler) sahip oyunlardan biridir. Assetto Corsa'nın 'Multiplayer' modu en önemli özelliklerinden biridir. Sorunsuz çalışan bir 'Çoklu Oyuncu' moduna sahip olan AC, arkadaşlarınızla nefes kesen yarışlar yapmanıza olanak sağlar.

    Oyun sürekli geliştirilmektedir ve 2018'e kadar geliştirilmeye devam edeceği açıklanmıştır. Ücretli ve ücretsiz içerikler zamanla oyuna eklenmektedir. Yapımcının yanında oyuna tutkuyla bağlı 'mod yapımcıları' da sürekli olarak mod geliştirmekte ve birçok kaliteli modu, ücretsiz olarak bizlere sunmaktadır.

    Donanımhaber Assetto Corsa olarak etkinliklerimizi simracerstr.net üzerinden devam ettiriyoruz ve Steam Simracerstr Steam Grubunda 250 kişiyi geçen bir topluluğuz.

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    - "None of that really matters, though, when the driving is this good." -Eurogamer
    - "A shining masterpiece of virtual motorsport" -IGN Italia


    Oyun Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin:

    -http://www.assettocorsa.net/?lang=en
    -https://store.steampowered.com/app/244210/


    Sistem Gereksinimleri:



    Minimum PC gereksinimleri:
    OS: Windows Vista SP2, 7, 8, 8.1
    Processor: AMD Athlon X2 2.8 GHZ, Intel Core 2 Duo 2.4 GHZ
    Memory: 2 GB RAM
    Graphics: DirectX 10.1 (AMD Radeon HD 6450, Nvidia GeForce GT 460)
    DirectX: Version 11
    Network: Broadband Internet connection
    Hard Drive: 15 GB available space
    Sound Card: Integrated

    Tavsiye Edilen PC Gereksinimleri:
    OS: Windows Vista, 7, 8, 8.1
    Processor: AMD Six-Core CPU, Intel Quad-Core CPU
    Memory: 6 GB RAM
    Graphics: DirectX 11 (AMD Radeon 290x, Nvidia GeForce GT 970)
    DirectX: Version 11
    Network: Broadband Internet connection
    Hard Drive: 30 GB available space
    Sound Card: Integrated

    Klavye ile oynanabilse de direksiyon veya Xbox Controller (F710,DS3...) gibi cihazlarla oynanmasy ?iddetle tavsiye edilir.



    ARAÇ LİSTESİ - Her zaman güncel



    PİST LİSTESİ - Her zaman güncel



    BÜTÜN DLC'LER İÇİN TIKLAYINIZ - Her zaman güncel



    __________________________________________________________________



    WEB SİTEMİZ VE ETKİNLİK SAYFAMIZ


    Steam Grubumuz: https://steamcommunity.com/groups/ACDH
    Web Sayfamiz, bütün etkinlikler bu siteden düzenlenmektedir! - http://simracerstr.net/


    Mod Siteleri:



    __________________________________________________________________


    DIGER




    Lut Generator Kullanimi

    LUT Generatorü açıklayalım:https://onedrive.live.com/redir?resid=1A77C680AAA7CA0C!11131&authkey=!AGxSUgGAqCAEwo4&ithint=folder%2c

    aramayın diye drive ıma koyup paylaştım. Bu linkten iki dosyayı indiriyoruz. herhangi bir klasöre mesela masaüstüne açıyoruz.
    sonra adım adım şöyle:
    Direksiyonumuz takılı halde;

    1- Wheelcheck.exe yi çalıştırıyoruz.
    2- Açılan arayüzde en üstün bir altındaki spring force seçim alanından "Step Log 2 (linear force test)" seçip bekliyoruz. (direksiyona dokunmadan) Bittiğinde belgelerim klasöründe bir csv dosyası oluşmuş olacak.
    3 Şimdi Lutgenerator.exe yi çalıştırıyoruz.
    4- Açılan arayüzdeki tek butona tıklayıp wheelcheck ile oluşmuş olan csv dosyasını seçiyoruz. Ardından save istiyor, My Documents\Assetto Corsa\cfg klasörüne, boş görünen dosya adı alanına herhangi bir isim yazıp mesela mylut gibi, kaydediyoruz.
    5- My Documents\Assetto Corsa\cfg\ içinde ff_post_process.ini dosyasını notepadle açıp TYPE=LUT, ENABLED=1 and CURVE = mylut.lut (yani 4. adımda ne isim verdiyseniz) şeklinde değiştirip kaydediyoruz.
    6- Assetomuzu başlatıyoruz, ayarlar controls advanced de minimum force 'u mutlaka 0 (sıfır) a ayarlıyoruz. vee tamammm.

    Ben logitech profiler da da assettoda da gain ayarını 100 olarak tutup, oyuna girdikten sonra + - num tuşlarıyla araç için gereken ffb değerini ayarlıyorum. 75 civarı süper bende.

    Kesinlikle değiyor. Hemen hemen herkesin hayran kaldığı bir sonuç ortaya çıkmış. Herkese çılgın sürüşler, tabi sanal alemde.
    -"LEVENT TR" 'ye tesekkurler


    Bu mesaj herhangi bir gelisme sonrasinda en kysa sürede yenilenecektir...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bu güne kadar çıkan yarış oyunlarının hemen hemen hepsini oynamışlığım vardır. Arkadaşlar en nihayetinde oyundur... Fakat ; Dediklerinin hiç birine katılmıyorum, Oyunun çok eksikleri var doğrudur geliştiriyorlar ama gerçek sürüşe en yakın oyun şu an budur dediğin abartmalar yoktur. Arabanı sokakta yol lastikleriyle kullanmakla pistte silik lastiklerle kullanmak arasında dağlar kadar fark var. Eğer öğrenmek istersen birgün istanbul park Formula pistine gidip denemeni tavsiye ederim. He onuda yapmıyosan aynı arabalarla aynı pistlerde oyun ve gerçek tur zamanlarını yanyana gösteren videolar var onlarıda biraz inceleye bilirsin. Gerçeğe ne kadar yakın olduğuna bakarsın. Tabiki gerçek değil simulasyon.

    Project cars oyununa gelince görüntüler mükemmel yağmur ve çevre muhteşem alınıp oynanır ve zevk alınır ama en fazla shift kadar simulasyon olur. iki oyunda yüklü oynuyorum ama simulasyon istiyosan AC eğer OYUN oynıycam zevk alıcam diyosan P.C alın...

    Kimseyi kırmak rencide etmek veya aşağılamak gibi bir niyetim yok "Fakat bazı arkadaşlar rage boy luk mu desem artık fan boyluk mu yapmış - lemişler hemen" bu laf hoş olmamış. kendinize göre yorum yaparken lütfen başkalarını karalayarak değil araştırarak yorumlayın. Mesela AC zor geldi ben P.C den daha çok zevk aldım diyebilirsiniz. Ama hiç gerçekçi değil tamamen saçma cümleleri komik oluyor. Ayrıca oyun daha gelişme aşamasında her geçen gün dahada gerçekçi oluyor


    Tekrar söylüyorum Kimseyi kırmak yada laf söylemek için yazmıyorum yukardaki lafınıza istinaden yazma gereği gördüm. Yoksa herkezin tabiki kendine göre bir fikri var...
    Merhabalar,

    Bugün günlerden 5 KASIM, biliyor musunuz 5 Kasım'ın bana neyi hatırlattığını, hemen söyleyeyim; bu tarih 2015 yılında bu konu üzerinden (özel mesaj grubuna kadar uzanan) düzenlemeye başladığı, yarış takvimi olan, yarış öncesi antrenman yapmamızı sağlayan, bir takım kurallara sahip ilk şampiyonasının (öncesinde tabi Fiat 500'lerle bir deneme ligi yapıldı, onu da es geçmeyelim ) ilk yarışıydı: Marcas Pist Şampiyonası.

    Saygıdeğer Aranel Ciryatan namı diğer ozdalcom, o sene Eylül ayında bomba* gibi bir giriş yapana kadar, biz yani DH Assetto Corsa topluluğu o ana kadar forum üzerinde arada bir toplanabilen, saatleri bir araya getiremeyen, bazen işte Nordscleife'da asfalt üzerinde toplanıp fotoğraf çeken bir topluluktan fazlası değildi. Derken Aranel Ciryatan çıkageldi ve "ben de aranıza katıldım" şekline bir mesaj paylaştı, dikkat edin daha ilk mesajlarından itibaren sunucu kurma odaklı, topluluğun isteklerine yönelik ve onların amatör ruhuna hitap edecek şekilde (ben de dahil kimse alınmasın, o tarihe kadar o konudaki neredeyse herkes daha nfs kafasındaydı ) bir düzenlemeye, bir toparlamaya girişti. Çünkü kendisi bu konuda tecrübeliydi ve tecrübelerini bizim gibi sıradan yarışçılarla paylaşmak isteyerek bugünlere gelmemizde önayak oldu.

    İlk olarak katılımı ölçmek için Ekim ayında 3-4 günde yarışılacak şekilde bir Fiat 500 ligi (şampiyon Semih Emre Ekinci'yi tebrik ederiz) yapıldı ve incelenip görüldü ki yarışlar için belirlenen gün ve saatte yarışılabilecek bir potansiyel var. Bu ligden alınan sonuçlar itibariyle çok geçmeden yeni lig/şampiyona için hazırlıklar başladı ve işte ilk yarış için tarihler 5 Kasım'ı işaret ediyordu.

    O tarih yaklaşırken o sene o yarışta yarışacaklar biliyorlardır ki herkeste tatlı bir telaş; direksiyon ayarları, araç ayarları (setup için çok seçenek yoktu), pisti ve aracı öğrenmek/deneyimlemek için antrenman turları vs. derken yarış günü gelmişti. Özel mesaj grubundan sunucu şifreleri alındı ve yarış saatine yetişmek için herkes sunucuya girmeye başlıyordu.

    Yarış başlangıcında kırmızı ışıkların yanmaya başladığı anı hiç unutmuyorum; hayatımda ciddi anlamda ilk defa bir simde yarış öncesi antrenman yapmış ve bir organizasyona katılmış bulmuştum kendimi, bacaklarım titriyordu! Çoğu kişinin ilk defa böyle bir organizasyona şahit olması ile birlikte ilk yarış ve sonraki yarışlar çarpışan araba modundaydı.

    Zamanla gelişti, iyileşti, güzelleşti herşey...
    Marcas Pist Şampiyonası şampiyonu Serkan Kaplan'ı tebrik ederiz.

    * Bu konunun 271. sayfasına döndüğünüzde ayrıntılara ulaşabilirsiniz


    Teşekkürler Aranel Ciryatan teşekkürler car_lover teşekkürler Serkan Kaplan teşekkürler #5Kasım

    Buyrun buradan izleyin yarışın özetini:

    Oyunun fiziklerine gerçekçi değil diyen arkadaşlar için:
    Öncelikle adamların merkezleri vallelunga pistinde.Adamlar oyuna koydukları her arabayı tek tek test ederek üzerlerine sensörler yerleştirerek simülasyona aktarıyorlar(facebook ve twitter da paylaşılan resimlerden görebilirsiniz).Onun için 150 tane hayali fiziklere sahip araba yok oyunda.
    Daha sonra bu arabaları kullanan yarış pilotlarını getirip onlara oyunu oynatıp yorumlarına göre ince ayarları yapıyorlar.
    Şimdi bu oyun gerçekçi olmayacak ta hangi oyun gerçekçi olacak bana bir söyleyin.Üstelik bir de lazerscan pistler var.
    Arkadaş demişki 20 ile viraj dönemiyorum Valla ben 100 lede dönüyorum 200 ile de.500 beygir 1100 kg arabayla virajda tamgaz verirsen tabiki araba spin atar.
    Son olarak hiçbirimiz bu arabaları kullanmadık ve nasıl tepki verdiklerini bilemeyiz.Bunun için de adamların yarış pilotlarıyla çalışmasına güveniyorum.
    Assetto Corsa Competizione Basit Setup Rehberi

    TYRES (LASTİKLER):
    Tire pressure and temperature:
    GT3 Araçları için kuru hava koşullarında ideal basınç 27-28 PSI yağmurlu havalardaysa 28,5-31 PSI arasıdır.

    Toe in: Ön Lastikler
    Negatif Toe: Viraj girişinde daha fazla stabilite sağlar;
    Virajlarda daha fazla önden kaymaya neden olur.

    Toe-in: Arka Lastikler
    Toe out (Negatif) / Toe in (Pozitif) açı değerleridir.
    Negatif toe stabiliteye yardımcı olur.

    Toe Out: Ön Lastikler
    Pozitif Toe: Arkadan kaymaya daha çok sebep olur.

    Toe Out: Arka lastikler:
    Pozitif Toe denemeyin.

    Camber Açısı:
    ön lastikler: iç ve dış kamber açısı arasındaki fark 9 ° C'ye eşit veya daha az;
    ön lastikler: iç ve dış kamber açısı arasındaki fark 5 ° C'den az veya buna eşit olmalı.

    Caster Açısı:
    Temel olarak, viraj almayı kolaylaştırdığı için yüksek Caster açısıyla sürüş daha iyidir; fakat, araba yüksek hızda viraj alırken viraj ortasında önden kaymaya sebep olabilir.

    ECU mapping setting:
    Değer ne kadar düşükse, aracınız o kadar hızlı ve yakıt tüketimi o kadar yüksek olur.

    Brake pads:
    Değer ne kadar düşükse, aracınız o kadar hızlamır ve de lastik aşınması o derece yüksek olur. Qualify ve kısa yarışlarda düşük değer kullanılmalı.

    Anti Roll Bar:
    Ön ARB:
    Arka ARB'ye göre viraj alma davranışı üzerinde daha büyük bir etkiye sahiptir;
    Viraj girişinde önden kaymayı dengelemek için yumuşatın(değeri düşürün);
    Viraj girişinde arkadan kaymayı dengelemek için için sertleştirin.(Değeri Yükseltin).

    Arka ARB:
    Hızlanma açısından ön ARB'den daha büyük bir etkiye sahiptir;
    Viraj çıkışında arkadan kaymayı dengelemek için yumuşatın(değeri düşürün);
    Virajlardan çıkışında önden kaymayı dengelemek için sertleştirin(değeri yükseltin).

    Brake Bias:
    Fren dağılımı, ön tekerleklere gönderilecek fren kuvveti miktarını temsil eder.
    arkadakilere göre. %50'den fazla olması, ön tekerleklere daha fazla fren basıncının gönderileceği anlamını taşır.
    Bu değeri ön tekerlere verirseniz (sağa doğru arttırırsanız) araç frenleme sırasında daha dengeli olur ancak viraj girişlerinde önden kayma problemi yaşayabilirsiniz.
    Bu değeri geriye çekerseniz ,araç daha az dengeli frenleme yapar ve viraja girerken arkadan kaymaya neden olabilir.Frenlemenin optimal bir dağılımı vardır, bu nedenle bu başlıkta küçük değişikliklerle müdahale edin.

    Differential:
    Tekerleklerin farklı hızlarda dönmesini sağlayıp daha dengeli viraj almayı sağlayan unsurdur.
    Genel olarak, daha az differential preload oranı ile:
    + arabanın Virajlarda daha çevik olur.
    +araç viraj çıkışında daha fazla önden kayar.
    + araç daha yumuşak ve daha doğrusal hızlanma davranışı gösterir.

    Daha fazla preload oranı ile:
    +araba viraj girişinde daha stabil olur.
    +araj viraj çıkışlarında daha fazla arkadan kayar.
    +araç daha az düzgün ve doğrusal hızlanma davranışı gösterir.
    Diferansiyel preload, yalnızca hızlanma durumu sırasında, yani gaz pedalı devredeyken aracı etkiler.

    Yavaş Virajlarda:
    +Düşük değer: Ayak gazdan çekildiğinde /frenlemede çevik ve dengeli araba; daha az çekiş ve hızlanma sırasında hafif önden kayma hissedilir.
    +Yüksek değer: gazı bırakma /frenlemede sırasında otomatik olarak önden kaymaya sebep olurken hızlanma sırasında daha fazla çekiş ve arkadan kayma hissedilir.

    Hızlı Virajlarda:
    +Düşük değer: Ayak gazdan çekildiğinde /frenlemede hem de hızlanmada daha stabil ve çevik hissedilir.
    +Yüksek değer gazı bırakma /frenlemede hem de hızlanmada otomatik olarak önden kayma hissedilir.

    MEKANİK YOL TUTUŞ (MECHANICAL GRIP)
    Wheel rate:
    Süspansiyon sistemindeki yaylardan ziyade ,lastiklerin merkezinden ölçülen süspansiyon sisteminin etkin sertliğinin oranıdır.
    Motor konumuna göre arka ve ön değer ayarlanmalıdır. Örneğin Motor bloğu önde olan bir racın ağırlık merkezi ön tarafta olduğu için ön kısımda daha sert süspansiyonlara ihtiyaç duyacaktır.

    Bumpstop Rate
    Süspansiyonun yol tümseklerine adaptasyonu için çarpma sertliğini dengeleyen süspansiyonun üzerinde bulunan elastik, kilitleme parçasıdır.

    Bumpstop range
    Bu parametre daha çok süspansiyonun sürüş yüksekliği ile ilgilidir. Süspansiyon ne kadar yumuşak olursa yol tutuşu o kadar iyi olur, ancak çok yumuşak bir araca sahip olmak bazen çok büyük bir dezavantaj olabilir.
    + Sert Süspansiyon yayları pürüssüz pist yüzeyleri için uygundur.
    + Yumuşak süspansiyon yayları eğimli ve engebeli yüzeyler için uygundur.

    Araçlar yük transferi sırasında aerodinamik yönden değişiklik gösterdiği için süspansiyonların iyi ayarlanması gerekir. Araç stabil gitmediği durumlarda Bumpstop Range arttırılmalıdır. Özellikle Araç arkadan kayma eğilimliyse Rear(arka) Bumpstop Range oranı arttırılmalıdır. Bumpstop Rate oranı ve Wheel Rate Rear(arka) ise arkanın kopması önlenmesi için düşürülmelidir. Wheel Rate Front(ön) azaltılması ise önden kaymayı giderirken arttırılması durumunda ise arkadan kaymayı azaltır.

    DAMPERS
    darbe sömünleyici parçalar olarak bilinen amotrisörlerin gerginliğinin ayarlandığı unsurlara verilen isimdir. Her bir amortisör için Rebound oranı (uzatma),Bump değerinden (sıkıştırmadan) daha büyük olmalıdır.Damperlerde yüksek değerler daha fazla çeviklik sağlarken düşük değerler daha stabil bir sürüş sağlar.

    Bump:
    Yayların içe doğru salınımını durdurur. Daha yüksek bir sayı sıkıştırmayı daha yavaş bir oranda azaltacaktır.

    Fast Bump: Daha yüksek bir sayı, sıkıştırmayı daha yüksek bir oranda azaltacaktır.

    Rebound: Yay salınımını dışa doğru durdurur. Daha yüksek bir sayı, dekompresyonu daha yavaş bir oranda azaltacaktır.

    Fast Rebound: Daha yüksek bir sayı, dekompresyonu daha yüksek bir oranda azaltacaktır.
    Slow rebound ve Slow bump Frenleme ve viraj alınması sırasındaki yayların esnekliği ile ilgilidir.

    Önden kaymaya meyilli bir araçlar için Front Bump(Ön yay sıkıştırması) ve Front Rebound (Ön yay uzatması) oranları arttırılmalıdır.
    Arkadan kaymaya meyilli araçlarda ise Rear Bump(Arka yay sıkıştırması) ve Rear Rebound (Arka yay uzatması) oranları azaltılmalıdır.

    Damper ayarlarının daha doğru yapılabilmesi için eMoTeC telemetry gibi yazılımlar ya da add on aplikasyonlar kullanılması daha doğru sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.

    AERO
    Kurulumun bu bölümünde dikkat edilmesi gereken en önemli şey “Front Aero Variation”.

    Ana hedefiniz, arka tarafı sabit tutarken mümkün olan en iyi ön tutuşu elde etmektir. Ön Yük Değişimi parametresini, aracınızın arka kısmının stabilitesinden emin olana kadar düşürün veya arka denge kaybını hissetmeden hemen öncesine kadar artırın. Bu ayar aerodinamik yükün ön tarafa mı ya da arka tarafa mı verileceğiyle ilgilidir. Ön Yük Değişimindeki artış (örneğin %2'den %2,6'ya), aerodinamik ayarlamaların yere basma kuvvetini ileriye taşıdığını gösterir; bir azalma (örneğin %2'den -%1'e), aerodinamik yükün önemli ölçüde arkaya doğru kaydığı anlamına gelir.

    Arkada daha fazla dengeye sahip olmak için mutlaka Ön Yük Değişiminin negatif değerlerine sahip olmanız gerekmez (% 2,7'den 1,5'e gitmek zaten önemli bir farktır). Yalnızca bazı otomobillerin arka tarafı dengelemek için negatif bir Ön Yük Değişimi değerine ihtiyacı vardır (örn. BMW M6 veya Porsche 911 GT Cup).

    Ride Height:
    Aracın ön/arka sürüş yüksekliği, yere basma kuvvetinin derecesini belirler. araç çok fazla indirilirse, sürükleme (DRAG) artabilir. Daha uzun bir araba ile başlayın, somut faydalar hissedene kadar arabayı indirmeye devam edin.

    Rear Wing:(Arka Kanat açısı)
    Değeri düşürürseniz daha yüksek bir azami hız elde edersiniz, ancak daha az viraj tutuşu olan bir arabanız olur. Çok fazla yere basma kuvveti, sürtünmenin artmasına neden olur.

    Arka kanat açısındaki artışın daha az fazla savrulma ürettiğini unutmayın; Arka kanat açısı çok fazla arttırılırsa , daha az hız ve aşırı önden kayma ile sonuçlanır. tam tersi durumda düşürüldüğünde arkadan kayma probleminin giderilmesine yardım eder.

    More front wing/splitter (Ön Kanat Açısı):
    Bu değer arttırıldığında ağırlık transferi ön tarafa doğru olacağı için daha az önden kayma ve daha çok arkadan kayma üretir.

    Brake Ducts:
    Fren kanalının işlevi, fren disklerine az ya da çok hava getirmek ve onları optimum sıcaklık aralığında tutmaktır. 0 ayarı, tamamen kapalı bir fren kanalına karşılık gelir ve 1000 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda hızlı fren aşınmasına neden olabilir.

    Onları asla yarışta tamamen kapatmayın. Bir ayar 6, tamamen açık bir kanala karşılık gelir ve frenler soğuk kalabilir ve tam olarak etkili olmayabilir.

    Fren kanalı sadece frenlerin maksimum sıcaklığını kontrol etmekle kalmaz, daha da önemlisi, frenleri bıraktıktan sonra ısının nasıl dağılacağını belirler.

    Düşük bir ayar, ardışık frenlemeler arasında frenleri daha uzun bir süre sıcak tutarken, daha yüksek bir ayar yalnızca daha düşük bir tepe sıcaklığına neden olmaz, aynı zamanda daha hızlı soğur.

    İdeal olarak, widget, frenlemenin sonunda ön tarafta yeşile ve/veya hafif sarıya dönmeli ve arkada yeşil kalmalıdır. Sadece iki veya üç fren seansına güvenmeyin. Birkaç dönüş yapın ve doğru ayara ulaşmak için frenlerin birkaç ısınma/soğutma döngüsünden geçmesine izin verin. Yağmurlu koşullarda fren kanalını daraltmak daha iyidir.

    YARIŞ KOŞULLARI VE PROBLEM ÇÖZÜMLERİ:
    VIRAJLAR:
    UNDERSTEER(ÖNDEN KAYMAYI DÜZELTME):
    • Ön lastik basıncını düşürün.
    • Ön Anti Roll Bar değerini düşürün.
    • Negatif Front toe açısını düşürün. Problem sadece viraj çıkışındaysa değiştirmeyin. / (Toe out (Negatif) / Toe in (Pozitif) açı değerleridir.)
    • Negatif ön camber açısını arttırın. Problem sadece viraj çıkışındaysa değiştirmeyin
    • Mevcut Caster derecesini bir miktar arttırın.
    • Problem viraj ortasındaysa Differential Preload oranını azaltın.Viraj girişindyse arttırın.
    • Front Bump & Front Rebound arttırın.
    • Problem Viraj ortasındaysa Front Bumpstop rate & Bumpstop rage azaltın.
    • Front Wheel Rate düşürün.
    • Rear Wing açısını düşürün ya da Front wing açısını yükseltin.
    • Rear Ride Height arttırın ya da Front Ride Height düşürün.
    • Frenlemede sorun varsa Brake Bias oranını geri(sola) çekin.

    OVERSTEER(ARKADAN KAYMAYI DÜZELTME):
    • Arka Lastik basıncını düşürün
    • Pozitif Front toe açısını arttırın. Problem sadece viraj çıkışındaysa değiştirmeyin / (Toe out (Negatif) / Toe in (Pozitif) açı değerleridir.)
    • Arka Anti Roll Bar değerini düşürün.
    • Differential Preload oranını arttırın.
    • Rear Bump & Rear Rebound düşürün.
    • Rear Bumpstop range arttırın. Problem sadece viraj girişindeyse değiştirmeyin.
    • Bumpstop Rate değerini düşürün.Problem sadece viraj ortasındaysa değiştirmeyin.
    • Negatif arka camber açısını arttırın
    • Rear Wheel rate düşürün ya da Front Wheel rate arttırın.
    • Frenlemede sorun varsa Brake Bias oranını ileri(sağa) çekin.
    • Differential Preload oranını azaltın.
    • Rear Wing açısını yükseltin.Problem viraj ortası ve çıkışındaysa Front wing açısını da düşürün.
    • Rear Ride Height düşürün ya da Front Ride Height arttırın.

    VİRAJLARDA DENGESİZLİĞİN GİDERİLMESİ:
    • Rear Tyre (Arka lastik) basınçlarını düşürün.
    • Dengesizlik viraj çıkışlarındaysa Traction Control değerini arttırın.
    • Viraj çıkışında sorun yoksa sadece Negatif Toe değerlerini azaltın.
    • Viraj çıkışında sorun yoksa sadece Negatif Camber açısı değerini arttırın.
    • Sadece viraj girişlerinde problem varsa Brake Bias değerini öne doğru verin(Sağa çekin).
    • Viraj çıkışında sorun yoksa sadece Bumpstop Range değerini arttırın.
    • Viraj çıkışında sorun yoksa sadece Wheel Rate değerini azaltın.
    • Ride Height (Sürüş yüksekliği) değerlerini azaltın.
    • Viraj girişinde sorun yoksa sadece Rear Wing(Arka kanat) ve Front Splitter(Ön kanat) değerlerini arttırın.

    LIFT OFF OVERSTEER PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜ:
    (viraja hızlı girildiğinde aracı toparlamak için gazın aniden kesildiği durumda ani ağırlık transferiyle otomobilinizin arkasını tamemn kaybettiğiniz durumdur)
    ÇÖzüm:
    • Preload Differential oranı arttırılır.
    DÜZLÜKLER:
    ANİ HIZLANAMAMA PROBLEMİ(ACCELERATION) İÇİN:
    • Traction control oranını düşürün
    • ECU Mapping değerini bir kademe arttırın.
    • Differential Preload oranını azaltın.
    • Rear and Front wing oranını düşürün.
    • Brake Ducts oranını bir kademe düşürün.

    SON HIZA ULAŞAMAMA(TOP SPEED) PROBLEMİ İÇİN:
    • Lastik basınçlarını yukarda belirtilen ideal aralıklarda bir kaç kademe arttırın.
    • Daha düşük toe ayarları kullanın (Değeri sıfıra yaklaştırın)
    • Negatif Camber açılarını arttırın.
    • ECU Mapping değerini bir kademe arttırın.
    • Rear and Front wing oranını düşürün.
    • Brake Ducts oranını bir kademe düşürün.

    DÜŞÜK HIZDA SPİN ATMA PROBLEMİ İÇİN:
    • Rear Tyre (arka lastik) basınçlarını düşürün.
    • Rear Camber (Arka lastik) açısını düşürün.(Değeri sıfıra yaklaştırın)
    • Traction control oranını arttırın.
    • Rear Anti Roll Bar değerini düşürün
    • Differential Preload oranını azaltın.

    DİREKSİYON HAKİMİYETİ AŞIRI HASSASLAŞIRSA:
    • Front ve Rear Toe değerlerini azaltın.
    • Front Camber (ön lastik) açısını düşürün.(Değeri sıfıra yaklaştırın)
    • Caster değerlerini arttırın.
    • Steering Ratio değerini azaltın.

    LASTİKLER
    OVERHEATING (AŞIRI ISINMA PROBLEMİ):
    • Lastik basınçlarını arttırın.
    • Toe değerlerini düşürün (Değeri sıfıra yaklaştırın).
    • Brake bias değerini ısınan lastiklerin tersine göre arkaya ya da öne doğru arttırın ya da eksiltin.
    • Traction Control değerini arttırın.
    • Brake Ducts değerlerini arttırın.

    OVERCOOLING (AŞIRI SOĞUMA PROBLEMİ):
    • Lastik basınçlarını arttırın.
    • Toe değerlerini düşürün.
    • Brake bias değerini soğuyan lastiklerin tersine göre arkaya ya da öne doğru arttırın ya da eksiltin.
    • Brake Ducts değerlerini düşürün.

    LASTİKLERİN İÇ KÖŞELERİNİN AŞIRI ISINMASI PROBLEMİ:
    • Lastik basınçlarını düşürün.
    • Toe değerlerini düşürün (Değeri sıfıra yaklaştırın)
    • Negatif Camber açısı değerlerini düşürün.

    LASTİKLERİN DIŞ KÖŞELERİNİN AŞIRI ISINMASI PROBLEMİ:
    • Lastik basınçlarını arttırın.
    • Toe değerlerini düşürün (Değeri sıfıra yaklaştırın).
    • Negatif Camber değerini arttır.

    LASTİKLERİN GENEL ANLAMDA STABİL OLMADIĞI DURUMLARDA:
    •Lastik basınçlarını azaltın.
    • Traction Control değerini arttırın.
    • Bumpstop rate değerlerini azaltın
    • Bumpstop Range değerini arttırın.

    FRENLEME PERFORMANSINI ARTTIRMAK İÇİN:
    • ABS Oranını düşürün.
    • Pads No:4'ü kullanın. (Bu ayar Fuel & Strategy bolumunde)
    • Braking Power değerini maksimumda tutun.

    FRENLEMEDE KİLİTLENME PROBLEMİNİN DÜZELTİLMESİ:
    • ABS Oranını arttırın.
    • Brake bias değerini kilitlenen lastiklerin tersi yönüne çekin. (Genelde ön lastikler kilitlendiği için muhtemelen değer geriye (sola) çekilerek azaltılacak.
    • Braking power oranını bir miktar düşürün (Tavsiye edilmez)

    FRENLEMEDE DENGE PROBLEMLERİ OLDUĞUNDA:
    • ABS Oranını arttırın.
    • Toe değerlerini düşürün (Değeri sıfıra yaklaştırın)
    • Brake bias değerini önlastiklere doğru (sağa doğru) arttırın.
    • Braking power oranını bir miktar düşürün (Tavsiye edilmez)
    • Bump değerlerini azaltın
    • Rear Wing ve Front Splitter değerlerini arttırın.

    FRENLEMEDE CONTROL KAYBI VARSA:
    • Brake bias değerini öne çekin (sağa doğru).

    KERBLERİN RAHATSIZ ETTİĞİ DURUMLARDA:
    • Wheel Rate değerini azaltın.
    • Bumpstop Rate değerini azaltın.
    • Bumpstop Range değerini arttırın.
    • Fast Bump değerini azaltın.
    • Fast Rebound değerini azaltın.

    ARAÇ TABANI YA DA SPLİTTER PİSTİN EĞİMLİ BÖLÜMLERİNDE ZEMİNE AŞIRI YAKIN OLMASI DURUMUNDA;
    • Wheel Rate değerini arttırın.
    • Bumpstop Rate değerini arttırın.
    • Bumpstop Range değerini arttırın.

    AĞIRLIK AKTARIMI SIRASINDA ARAÇ SEKMELER:
    Frenleme,Hızlanma ve Dönüşteki transfer dengesi için:
    •Slow damper değerlerini arttırın.
    Tümsek ve Kerbler üzerindeki transfer dengesi için:
    • Fast Damper ayarlarınıarttırın.


    YARIŞ KOŞULLARI: ( PIT STOP TAVSİYELERİ)
    YÜKSEK YAKIT TÜKETİMİ İÇİN:
    • Lastik basınçlarını arttırın.
    • ECU Mapping değerini azaltın.
    • Kanat yüksekliklerini düşürün.

    YARIŞ KOŞULLARI:( PIT STOP TAVSİYELERİ)
    LASTİK SICAKLIĞI ARTTIĞINDA:
    • Lastik basınçlarını arttırın.
    • Traction control değerini arttırın.

    YARIŞ KOŞULLARI:( PIT STOP TAVSİYELERİ)
    LASTİK SICAKLIĞI DÜŞTÜĞÜNDE:
    • Lastik basınçlarını düşürün.
    • Traction Control değerini arttırın.

    YARIŞ KOŞULLARI:( PIT STOP TAVSİYELERİ)
    AŞIRI LASTİK UFALANMASI OLDUĞUNDA:
    • Toe değerlerini düşürün (Değeri sıfıra yaklaştırın).
    • Caster açısı değerlerini azaltın.
    • Lastik basınçlarını düşürün.

    YARIŞ KOŞULLARI:( PIT STOP TAVSİYELERİ)
    FREN BALATALARINDA AŞIRI AŞINMA OLDUĞUNDA:
    • ABS Değerini yükseltin.
    • Brake Ducts(Fren kanalları) değerini arttırın.
    • Brake Pads No:2 ve ya 3'ü kullanın. (Bu ayar Fuel & Strategy bolumunde)
    • Brake bias değerini kilitlenen lastiklerin tersi yönüne çekin.

    YARIŞ KOŞULLARI:( PIT STOP TAVSİYELERİ)
    FREN BALATALARINDA AŞIRI ISINMA OLDUĞUNDA:
    • ABS Değerini yükseltin.
    • Brake Pads No:2 ve ya 3'ü kullanın. (Bu ayar Fuel & Strategy bolumunde)
    • Brake Ducts(Fren kanalları) değerini arttırın.
    • Brake bias değerini ısınan lastiklerin tersi yönüne çekin.
    • Braking Power değerini düşürün (sola çekin) / Tavsiye edilmez.

    Kaynak:
    * Scott Mansell (Racer & Sim Racing Eğitmeni / Driver61)
    * Adam isailovic (Derleme )
    * Chris Haye (Sim Racing içerik üreticisi)
    * Aristotelis Vasilakos (kunos-simulazioni.com geliştiricisi)
    * Mkmdesign (Çeviri)
    Assetto Corsa tam sürümünün 4. yıldönümü kutlu olsun.

    Heyecanla beklenen 24 saat döngüsünden son görüntüler:

  • Hadi bakalım. Bayağı iddialı birşey geliyor. Bekliyoruz.
  • benim sevdiğim kazma arabaların modu olursa oynarım
  • CARS kokusu alıyorum
  • Tıpkı cars gibi dx11 desteği var ve yine imola bu aralar çok moda ne oldu da hepsi imola koydular oyunlarına bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulusalonur

    DX11 artık standart oldu gibi bir şey,olmasaydı tuhaf olurdu.

    Adam İtalyan ya Monza,ya Mugello yada İmola'yı tercih edecekti,İmola'yı seçmiş

    Araçların çoğuda bence yine İtalyan markaları olacak,Abarth ile Ferrari kesin olur diyorum gerisini bilemem

    Aklıma S.C.A.R (Squadra Corse Alfa Romeo) geldi. Şimdi bugünün teknolojisi ile yeniden çıksa ne güzel olurdu...
  • Üstteki video gerçek mi oyun mu çözemedim ben? Oyunsa mükemmel olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ninapersson

    Üstteki video gerçek mi oyun mu çözemedim ben? Oyunsa mükemmel olmuş.

    gerçek
  • Abarth 500SS ve Magione pisti lisanlanmış.
    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]




  • neden bu özellikleri nK ya koymuyorlarda ayrı bi sim çıkarıyorlar ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Banzai!

    neden bu özellikleri nK ya koymuyorlarda ayrı bi sim çıkarıyorlar ki?

    Grafik motoru da fizik motoru da komple değişik bir oyun olacak bu oyun çünkü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Banzai!

    neden bu özellikleri nK ya koymuyorlarda ayrı bi sim çıkarıyorlar ki?

    aa olur mu illa para alacaklar ekstradan sistemleri yeniletecekler bu gidişle
  • neyse ki aldıkları parayı hak ediyorlar. nK ya biraz daha ağırlık verseler çok daha iyi olacak

    grafiklerde harika görünüyor
  • Monza lisanslanmış. Hemde laser scaner teknolojisiyle beraber. Bakalım nasıl birşey çıkacak ortaya

    http://www.virtualr.net/assetto-corsa-monza-announced
  • Silverstone son hali ile pist listesine girdi.

    http://www.virtualr.net/assetto-corsa-silverstone-announced

    Ekip coştu .

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]




  • Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]




  • Tatuus FA01 Formula 3 car.

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]

    Assetto Corsa (2014) [ANA KONU]




  • Arkadaşlar son durum nedir bilgilendirme var mı yeni?
  • Bi Gran Turismo değil


    Şaka şaka , gayette güzel gözüküyor çok kaliteli bir oyun geliyor gibi.
  • Önce yeni bir ekran kartı ve ardından bu oyunu almam lazım

    Netkar ın fiziklerini mi aktracaklar acaba oyuna ? Bir bilgi mevcut mu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.