Şimdi Ara

ASTRA H 1.3 EASYTRONIC(MAGNET MARELLI) P0780 SORUNU VE ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba P0780 sorununun çözümü kendi başıma geldi,

    2008 model astra h sahibiyim. bundan 4 ay önce aracım normal giderken 3. vitesten 4. vitese geçerken devir düştü biraz duraksadı ve 4. vitese geçti. İlk başta önemsemedim.1 ay ara ara devm etti. Sonra bir gün aracı çalıştırırken göstergede F hatası verdi ve araç çalışmadı. Bir kaç kez denedikten sonra çalıştı. Sonra özel servise götürdüm P0780 hatası çıktı karşımıza. Sorun beyinde dedi ve pek anlamadığını söyledi. İstanbuldan bir beyin ustası ile telefonda konuştum. arabayı getirin dedi. ama masraf olur dedi. bu şekilde de şansınıza gider dedi. 2 ay böyle kullandıktan sonra uzun yola korka korka çıktım ve yolda kaldı. araba mola yerinde vitese geçmedi ve soğumasını bekledim 2 saat sonra çalıştı. daha sonra yetkili servise götürdüm. beynin bozulduğunu ve 10000 tl ye değişeceğini söyledi. ben inanmadım. araştırmalar sonunda elektronikte iyi olan bir usta buldum. aracın vites robotunun sağlam olduğğunu 3 adet sensörün ve hidrolik basınçların uygun olduğunu söyledi. aracın baskı balata azaldığını düşündü ve robot kendini mesafe kısalınca tekrardan kalibre edemediğini düşündü. bunun için yazılım atarak tekrar tanıtmak gerektiğini düşündü tech2 ile yazılım atmaya kalktı yarıda sürekli hata verdi. bu arada oraya gitmeden önce forumda üstte yazılanları okudum ve akü altındaki yağı değiştim. ama faydası olmadı çünkü açtığımda yağ iyi durumdaydı. sonuç olarak birkaç gün uğraştık ama sorun çözülmedi. son olarak usta hiç şanzıman yağı değiştin mi diye sordu. bende 130000 km dir kullanıyorum ve hiç değişmedim. 150 tl ye değişelim dedi ve bende tamam dedim.

    veee sonuç olarak bir anda vites düzeldi. çünkü içinden yağ akmadı katran attı. sonra araçtırdığımda belli sürelerde astra h ların şansıman yağı değişmesi gerekiyormuş. aa kimsenin haberi yok. şansıman kuru kuruya çalışıp sıcaklık yükselince robot kendini korumaya alıyormuş.

    P0780 nolu hata ile karşılaşan veya yukarıda benim sorunum ile karşılaşan arkadaşlar önce robotu söktürüp tonla para harcamadan aracın şanzıman yağına baktırın.

    ben çok stres yaptım sorun çözüldü umarım yazdıklarım başka arkadaşların sorununu da çözer

    bol şanslar







  • faydalı bir bilgi olmuş.
    yakın zamanda bakıma götüreceğim. Şanzıman ve Direksiyon Yağı 75/85 ile bakımı yapılıyormuş diye öğrendim.

    sıkıntı olursa ile yağı değiştirmelerini isteyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.