Şimdi Ara

Astra H CDTI Anlık Gaz Kesme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    111.yıl serisi 1.3 cdti astra sahibiyim. 184.000km'yi çok şükür devirdik. Lakin şu sıralar başımda çözümlenemeyen bir problem var.

    Hız sabitleyici de olsun sabit gazda olsun hızlanırken olsun an ve hareket fark etmeksizin arada bir anlık gaz kesmesi yapıyor. Bunu belli bir tekrarlama sıklığı yok yada birşey yaparken tekrarlama gibi bir durum söz konusu değil. En çok yokuş aşağı inerken viteste gazı kestikten sonra düzlüğe gelince gazı açtığımda bir anlık kesip öyle devam ediyor bu dikkatimi çekti sadece. Aracın en son maf, lambda oksijen sensörleri temizlendi. mazot filtresi değiştirildi aynı sorun hala devam ediyor. Özel serviste ki usta egr geçici hata vermiş "takılı kaldı" şeklinde dedi. EGR den yapıyor olabilir dedi. Egzozdan hafif kara duman atıyor. Kara tren gibi değil ama normalden biraz fazla tabi. Cihaza bağlayınca herhangi bir arıza kaydı vermiyor da bununla ilgili aceba neden olabilir bir fikri olan?

    Yakıtta artma var çekişte özellikle üst devirlerde ciddi olumsuz etkilenme söz konusu ve devir yükselirken sanki hafif bir şıkırdama başlıyor ama emin değilim.



  • Sorunun sebebine dair kimse bir fikir üretemese de biz çözdük olayı EGR bozulmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.