Şimdi Ara

Asus AC750 Modemde Wifi ile Maçlara Giremiyorum Ama Ethernetle Sorun Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Tuhaf mı tuhaf bir problemim var. Günlerdir araştırıyorum internette ama çözüme dair nihai bir sonuç elde edemedim.

    Şöyle:

    Asus DSL AC750 modemim var. Bu modemle Armored Warfare 'e Wi-Fi ile bağlanıyorum. Oyun açılıyor yani oyuna dair herhangi bir ban veya engelleme yok. Hatta tank poligonuna girip tek başıma tankları deneyebiliyorum. Her şey normal ama maçlara girmek istediğimde her şey garipleşiyor.

    Oyun "matchmaking"i sıraya alarak maça dahil ediyor ve maç yükleniyor ama maça bağlanmıyor. Aşağıda numaralandırarak yazdığım üzere bildiğim, bulduğum her şeyi denedim ama sonuç alamadım.

    İşin garibi şu ki aynı oyuna "Ethernet" yoluyla kabloyla bağlanırken her şey normal ve herhangi bir erişim sorunum yok ancak Wi-Fi ile bağlanmaya kalkınca oyuna giriş yapabiliyorum yani oyunun ağına bağlanıyorum ama sunucu maçlara almıyor.

    Daha da tuhaf olan Wi-Fi ya da kablo (ethernet) ile bağlıyken bu oyun maçları dışında hiçbir erişim/bağlantı sorunum yok. Yani WiFi sadece bu oyunun maçlarına girmeye çalışınca saçmalıyor.

    Sorun kesinlikle modemin kablosuz ayarlarında zira farklı modemle kablosuz bağlantı ile maçlara girebiliyorum ama sorun yaşadığım Asus DSL AC750 ile girmeye kalkınca farklı bir WiFi alıcısı hatta farklı bir bilgisayar dahi sonucu değiştirmiyor. Anlaşılan sorun modemin kablosuz ayarlarında. Oyun destek servisi ile görüştüğümde soruna bir çözüm bulamadılar. Zaten herhangi bir ban vs. yok. Başka bir modemle denediğimde oyuna da da maçlara da girebiliyorum.

    Çözüm olur diye denediklerim:


    1-Modem resetlendi.
    2-Modemin iki farklı firmware'i denendi.
    3-Tüm Wi-Fi ayarları tek tek açılıp kapatıldı. Modemde her ne ayar varsa açıp kapattım. Sonuç yok.
    4-Port açıldı. (Nihai olarak oyunun portlarını açsam da portchecking gibi sitelerde kapalı görünüyor.
    5-Ethernet ile bağlanırken de portlar kapalı görünüyor ama oyuna ve oyunun maçlarına da bağlanabiliyorum. Wi-Fi ile deneyince maçlara almıyor.
    6-Defalarca format atıldı sürücüler denendi.
    7-Farklı dizüstü bilgisayarlar denendi. Sonuç Wi-Fi ile bağlanırken aynı!
    8-Farklı bir modem denendi. Wi-Fi ile de kablo ile de (ethernet) maçlara girebiliyorum. Kendi modemimle deneyince maça almıyor.
    9-DMZ denendi.

    Bonus: Asus Türkiye Servisi ile görüştüm ve sadece bir oyunda böyle bir şey yapıyorsa modemde bizim açımızdan sorun yoktur deyip kestirip attı. Port açmam işe yarıyabilirmiş! Nasıl açacağım anlatır mısınız dediğimde yönerge okuyarak modemi anlatan port nedir bilmeyen bir müşteri temsilcisi ile karşılaşınca iyicene umutsuzluk kapladı içimi. Eski Asus servis kalitesi ve çalışanları yok sanırım.

    Görüldüğü üzre modemin kablosuz bağlantı modunda bir sorun var. Başka bir modemle kablosuz bağlantıyla maçlara girebilirken (iki modemin de ağ adından şifresine kadar her şeyi aynı) Asus DSL AC750 ile giremiyorum.

    Nedir bu kablosuz ayarlarında değiştirilmesi gereken?







  • Hersey, senin modeminden kaynakli oldugunu gosteriyor. Eger port ayari filan yoksa firmware den kaynaklidir diyecegim ama onuda denemisin, modemi degistirmen gerekiyor sanirsam yada kabloya mahkum kalacaksin.
  • başka laptop denemiş olsanda sorun wi-fi sinyalinden kaynaklandığı için yinede:
    1.wi-fi şifreni çok karakterli rakamlı büyüklü küçüklü değiştirmeyi dene
    2.çok farklı saatlerde oyuna girmeyi dene acaba komşulardan biri wi-fi kullanıyor olabilir mi?
    3. modemde 2.4 ve 5 ghz sinyal ayarları varsa ve eğer 5 ghz seçili ise bilgisayar ile modem aynı odada olmadığı zaman sorun oluyor.cihazlar birbirini direk görmüyorsa 5ghz sinyalini kullanmak doğru değil.bu olay ping i etkilesede bilgisayar işinde arıza normal yollarla çözülmüyorsa artık mantık ve kural aramamak lazım..
    4.garanti varsa wifi çalışmıyor ethernet çalışyor şikayetiyle arızalı diyerk modemi direk asus a gönder test etsinler.telefonu boşver.
    bir süre ekran kartı ile sorun yaşamıştım maalesef ciddi can sıkıcı oluyor.servise gönderdim bir oyunda bakıp normal dediler gönderiler.sürücü sorunlu idi..kaldı ki ben sürücü yüde değilştirip odaklanmıştım.. hala çok gariptir...
    umarım çözülür..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.