Şimdi Ara

Asus ekran kartı alacak olanların dikkatine;

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene Vatan Bilgisayar'dan aldığım Asus GeForce GTX980Ti ROG STRIX OC GDDR5 6GB 256Bit ekran kartımı sıkıntısından dolayı garantiye gönderdim. Garantide ki Asus çalışanının aktardığı:"Ekran kartınızın tamiri olmuyor. Vatan'dan yenisi ile değişebilirsiniz" dedi. Şu an üretilmeyen ekran kartını nasıl alacağım dedim Vatan'dan? Çalışanın cevabı ise "o zaman ücretini alırsınız" dedi. Peki dedim ben bu kartı aldığım zaman ki fiyatı ile şu anda ki fiyatının farkını kim karşılayacak dedim! Ses yok... Asus'un prosedürü böyle dedi ve artık diyecek bir şey kalmadı.

    Bilginize arkadaşlar...


    Ek Bilgi:
    Uzun uğraşlar sonucunda Asus 1080ti 11gb ddr5 bir üst muadili yollanmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 29 Ağustos 2018; 17:13:41 >



  • Ne bekliyordunuz? Adamlar güncel fiyat üzerinden mi iade yapacaklar? Tabi ki ödediğiniz rakam iade edilir. Öncelik ürün değişimi olur, yoksa ücret iadesi. Bunun asusla falan bir ilgisi yok, kullanıcı hatası demediklerine şükredin siz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vatan satarken dolar kuru üzerinden satıyor ama iş iadeye gelince tl üzerinden iade ediyor. 2 sene önce dolar olarak 500$ a vatandan aldığın kart o gün 1500tl ise bugün 500$ 2500tl iade edeceği zaman 1500tl iade ediyor. Tabi 1500tl ye o seviyede kart almak mümkün olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    ikinci el 1060 6gb alabilirsiniz daha memnun kalırsınız
  • Bence bu durumda yapılması gereken kartın piyasadaki muadilinin müşteriye verilmesidir. Ama yapılmıyor elbette. Müşteri mağdur edilmemeli.
  • BULLSHITT kullanıcısına yanıt
    Ben örnek ola ra k verdim fiyat örnek. Rx 480 çıktığında dolar düşükken alıp 1 sene sonra kartı bozulan ama vatandan 480 verilmeyip aldığı günün tl değerini iade alan da var 480 verin diyor yok diyorlar 480 in değeri 2 katına çıktı tl olarak diyor kabul etmiyorlar örnek ola ra k adam 1000tl ye almış ilk çıktığında kart bozulduğunda 2500tl olmuş vatan 1000tl veririm diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Peki tam tersini düşünelim; fiyatların yükseldiğini değil de düştüğünü varsayarsak 1000 tl’ye aldığınız kart arızalanıp para iadesi onaylandığında 600 lira olmuşsa ne olacak? O zaman kabul edecek misiniz? Sizin dediğiniz gibi olursa firmalar asla iade onaylamazlar, en doğrusu aynı ya da muadil ürün ile değişimi ama yoksa da yapacak bir şey yok ödenen rakam iade edilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • allaturca89 kullanıcısına yanıt
    Artık o da bahtına. 10 tane cumhuriyet altını borç aldın 1 sene sonra adam 10 altın isterim dedi o zaman 6000tl idi bugün 10 bin oldu ona yapacak bişey yok. Ya da tam tersi 4000tl oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 19 Temmuz 2018; 15:55:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde muadili olan 1060 verilmeli

    Teknik servise ısrarla kartın aynısını ıstıyorum yada muadılını dıye baskı kurarsanız belkı çözersiniz çünku onlar rapor yazıyor vatan bılgısayara kartın uretımı yok dıye yerıne para ıadesı veya muadılı 1060 verılebılır dıye burda asusta uyanıklık yapıyor nedenıde fatura uzerınden vatana odeme yapayım dıye dıger konuda yazan arkadaslar emın olun kartın fıyatı alındıgından dusuk olsa ne yapar eder tamır eder veya aynısını yollarlar dıye dusunuyorum.
  • Ödemeyi TL yaptıysanız fatura üzerinde yazan kadar TL iade alırsınız.
    Ödemeyi Dolar ile yaptıysanız fatura üzerinde yazan kadar Dolar iade alırsınız.
    Ödemeyi Avro ile yaptıysanız fatura üzerinde kadar kadar Avro iade alırsınız.

    Sanıyorum başka bir şey yazmaya gerek yok.
  • Arkadaşlar burada ki amacım benim gibi kullanıcıları bilgilendirmek. Daha önce MSI da böyle bir sorun yaşamıştım ve firma muadili ile değiştirmişti. Asus senelerden beri kullandığım ve gerçekten sevdiğim bir firma fakat ekran kartları ile ilgili prosedürleri bu ve bilinsin istedim.

    Sanırım çözümü @OtoburPirana arkadaşımız vermiş. Doların düşme olasılığı gerçeği az olduğuna göre Asus ekran kartını dolar ile almak en iyisi olacak.
  • Kanunen önce satıcıya başvurdunuz.Ama sizin ithalatçı firmaya ve ardından üretici firmaya talebinizi iletme hakkınız var prosüdür budur diye bişey yok kanun neyse onu uygulamak zorundalar.
    Seçimlik haklarınızdan misliyle değişim talebiniz kart hangi firma tarafından ithal edilmişse onlardan isteme hakkınız var.Eğer onlarda hayır yok derse o zaman asustan isteme hakkınız var.Prosüdür diye bişey yok.
  • bu olayın asusa özel bir durum olarak gösterilmesi ne alaka?
  • Sadece asusa has bir durum değil. Şu an o iade/değişim raporunu düzenleyip sana verecek Ama vatan değişim hakkını sana kullandırmayacak. Satıcının Ayıplı maldaki seçimlilik hakkını kullandırmasında sıkıntı var. Tüketicinin seçim hakkı var.

    a) Satılanı iade edip bedelini geri istemek

    b) Satılanı iade etmeyip ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,(İndirim)

    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, (Ücretsiz tamir)

    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme (Satılanı aynı modelin yenisi ile değiştirme yoksa muadili ürünün verilmesi)


    Eline servis raporunu aldıktan sonra tüketici hakem heyetine gidebilirsin. onlar seni yönlendirecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 23 Temmuz 2018; 11:55:8 >
  • Arkadaşlar bağlı bulunduğum ilin/ilçenin tüketici hakem heyeti ile konuştum ve söylediği; Fatura bedeli üzerinden paranız iade edilir dedi. Biz firmaya dava açarız muadili verilsin diye fakat davayı siz kazansanız bile (6 aylık bir süreç) karşı taraf fatura üzerinden tutarı ödemeye mahkum olur dedi. Yani yasada bir açık var ve bu açık firmalarca kullanılabilir duruyor.

    Bozuk olan ekran kartlarını firmalar(Asus'un çalıştığı) ne yaptığı konusunda bilgisi olan var ise söylerse sevinirim.
  • Kardeşim direkt fatura bedeli verilir. 15-20 gün sonra kartım yapılamazsa benim de başıma geleceği bu. Ekim 2016'da 870 liraya aldığım RX 470'in bedelini alıp üstüne para katarak RX 570 alacağım muhtemelen. İki katı fiyat çıkıyor ortaya.
  • Asus degil Vatan Bilgisayar dan ekrankarti alacaklarin dikkatine, seklinde degistirmen daha dogru olur zira konu bu senin baslik baska icerik baska, asus servisi daha ne yapsin. Ekrankarti bircok sebepten bozulabilir, servisi kullanici hatasi dememis sonucta iade/degisim demis, buraya kadar normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde boyledır zaten.Bu senelerden berı bu sekılde yapılır.Sende fırma olsan sende boyle yapardın.1500tl ye tl olarak aldıysan 1500tl lık cek verırler.Uzerıne ekleyıp ıstedıgın kartı alabılırsın.
    Mıllet gtx1080 lerı 1700tl lerden alanlar oldu.Sımdı kartları bozulsa fırma aynısını bulabılır cunku pıyasada var.Fakat fırma pıslık yapıp ucret ıadesıde dıyebılır ıste o zaman hakkınızı savunursunuz.Ama 980 ler ıcın aynı seyı soylemek mumkun degıl
  • Evga yurtdisina gtx 980 yollarsan adamlar sana gtx 1080 yolluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.