Şimdi Ara

Asus: Intel isterse Coffee Lake işlemciler Z270 platformunda da çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asus: Intel isterse Coffee Lake işlemciler Z270 platformunda da çalışır


    Intel’in bir süre önce duyurduğu ve yeni 300 serisi çipsetler ile uyumlu olan Coffee Lake tabanlı sekizinci nesil Core işlemciler için yeni bir anakart şart. Ne var ki 200 serisi çipsetlere de geriye dönük uyumluluk sunma imkanı var.


     


    Gizli ayrıntı


     


    Asus ROG anakart ürün müdürü Andrew Wu tarafından verilen bilgiye göre önceki nesil Z270 çipsetlerinde Coffee Lake işlemciler çalışabiliyor ancak Intel’in ilk önce buna izin vermesi gerekiyor.


     


    Yani aslında 200 serisi çipsetler için bir çözüm çoktan geliştirilmiş ancak Intel uygun görmediği için gün yüzüne çıkmıyor. Bu noktada elbette mali endişelerin ön planda olduğu ve kullanıcıların Z370 anakartlara yönlendirildiği yadsınamaz bir gerçek.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Raven Ridge APU’ları iddialı geliyor

    Z270 anakartlarının önündeki tek engelin enerji aktarımındaki bir farklılık olduğu belirtiliyor. Intel uyumluluğu kaldırmak için bir şekilde bunu kısıtlamış. Bunun geçebilmek için ise yönetim motorunda - ME ve BIOS’da bir güncelleme yapılması gerekiyor.


     


    Gelecekte Z270 anakartlar için uyumluluk sunulacak mı ve en önemlisi Intel buna izin verecek mi? Muhtemelen bunun cevabını uzun bir süre beklemek zorundayız. Zira Coffee Lake işlemciler hali hazırda çok kısıtlı stoğa sahip ve yaygın satış seviyesine geçmesi gelecek yılı bulacak. 


     



  • Bütün yorumları okudum, hayatımda hiç amd işlemci kullanmadım, ama bence amd'ciler haklı. Intel fena düdüklüyor. Körü körüne fanboyda olmamak lazım. Bende kaç senelik alışkanlığımı değiştirmek istemediğim için bari 8. nesili bekleyeyim çekirdek artıyormuş, belki oyun/workstation ortalaması ryzen'e yaklaşır, hatta geçer dedim ama yakın bile değil hala. Tamamen rezalet. Hani 8600K'yı 1000TL'den verseler anca rekabete yakışacak diyecem ama bu kadar fanboy varken 2000'dende satarlar. Bende Intel'in hala nasıl burnu bu kadar havada diyordum, burayı okuyunca anlıyorum.
    İntel neden kendi sonunu hazırlasın? Oyunlarda hala en performanslı çalışan modeller intel tarafından çıkarılıyor. Ryzen alanlar tarafından da söylenen bir şey bu.



    Adamlar işin tekeli, kendi sonunu hazırlıyormuş. Laflara bak. Amd keşke oyunlarda stabilize çalışan işlemciler yapsa bizde şikayet etmesek.
    Hocam ben demiştim. Lakin benim bunu deme sebebim bunun imkansız olması değil Intel'in bunu bilinçli olarak engellemek için her şeyi yapacak olması sebebiyleydi.



    @Donanımcı123; Hep hayal dünyası hep hayal dünyası... Vallahi.

    Isınıyor dedik; Yanıyor. 2-3 tane ne idüğü belirsiz siteden rakam çekmişsiniz onları techniquest ile birlikte döne döne paylaşıyorsunuz. Hem Linus hem Tomshardware babalar gibi sıvı soğutmayla 90-100 dereceleri görmüş 4,8 Ghz civarı OC ile. Evde likit nitrojen kullanıyorsanız 5,2'yi göreceğinize eminim

    Oyun performansı kötü diye bir şey demedim. Oyun dediğine bugün bütün işlemciler yetiyor zaten. Ryzen 1200 ya da i5 7500 bile günümüz oyunlarını çoğunlukla sorunsuz oynatıyor. Önemli olan bugün değil yarın. Ben 2-3 sene sonra o 7700K'leri göreceğim. 3 sene sonra çıkacak bir DX12 oyunda 5 Ghz'lik 7700K stok 1600'den düşük performans verecek. Bunu görüp ağlayacaksınız. Intel bile sene sonunda 8 çekirdeğe geçiyor. Biraz şükredip AMD'ye teşekkür edeceğinize düşmanlık yapıyorsunuz. AMD sizi 2050'ye kadar 4 çekirdekli, aynı işlemciye 350 USD ödemekten kurtardı.

    Anakartlar kazık evet. 600 TL'den aşağı anakart yok. Kalburüstü bir B350 anakart 380-400 TL. 220 TL kafadan gitti. O 600 liralık anakartta da 4,8 yap bakalım 8700K'yi, VRM'leri soba olarak kullanmaya başlıyor musun başlamıyor musun gör

    Çevre faciası sebebiyle Akkuyu Nükleer santralinin yerine 5,2 Ghz'deki 8700K'lerden işlemcilerden kurulu bir termik santral düşünülüyormuş bence sen Intel'in bu ürünlerini devlete de pazarla. 5,4 yaparsan çekirdek füzyonu yapıp nükleer enerji bile elde edebilirsin belki. Olay verdiğin voltaja bakar. Bakarsın Nükleer Santralde ruslara ve japonlara bağımlılıktan kurtuluruz

    8700K dediğin işlemci 1900 TL'ye falan satılıyordu en son Vatanda, biz 1300 TL'ye 1700 alıp stok soğutucuyla 3,7 Ghz'e OC ediyoruz. Full yükte 70-75 derece dolaylarında kullanıyoruz, siz 1900 TL'ye 8700K alıp üstüne bir de 600 TL'lik sıvı soğutma alıp stok ayarlarda 75-80 derecelerde takılıyorsunuz. 2-3 sene sonra AMD 12/24, Intel de 8/16'yı 250-300 USD bandına verdiğinde sizin Coffee Lake'leri de göreceğim. O kadar bilgisiz, o kadar geleceği görmekten yoksunsunuz ki, gerçekten sizi görünce hayret ediyorum... Allah şifa versin ne diyelim.

    Z270 Asus'a kalsa çalışacakmış ama Intel babanız "Ommaz" diyor. O yüzden olmaz. Hadi aslan öde 150 dolar daha Intel baban biraz da chipsetten para kazansın.

    Biz "Intel yalan söylüyor" derken senin o bilgisiz ekürin "Mühendislerden iyi biliyorsun zaten hahahah" falan yazıyordu.
    Anakartlar hakkında da tek bilgin "Z370 iyi". O iş öyle değil. 120 USD'lik Z370 ile 300 USD'lik Z370 arasındaki tek fark kozmetik fark değil. 120 USD'lik Z370'lerin VRM tasarımları-soğutmaları FET'leri MOSFET'leri kalitesizdir. Bu sebeple de çok ısınırlar. Sen 8700K'yi stok olarak bile kullandığında o anakart ısınacaktır. Sıcaklık da materyalin ömrünü düşürür. He tabi zaten kullan at soket anakart alınca bozulması da çok sorun değil

    Ama o kadar para verip 8700K ile falan sistem kurup soba kıvamında ısınmak çok komik bir mağduriyet. Tam size yakışır.

    Bu arada anakart pahalı olunca sorunsuz olmuyor. Crosshair 6 çok güzel bir anakart benim de 1 haftaya bitecek sistemimin anakartı olur kendisi. Malzeme kalitesi-komponent kalitesi harika. Bu anakart beni 2020'ye kadar götürür ona eminim. Sonra 110 USD'ye bir Ryzen 4200 takar OC ile sizin 8700K'leri geçerim.
    Soket desteği gelirse sizin yerinizde de yeller eser.

    8.nesili eleştirmek için elinizdeki argümanlar oldukça azalıyor. Isınıyor yanıyor dediniz yalan çıktı, oyun performansı ryzenden kötü dediniz i5'leri bile sizin ryzenleri tokatlar seviyede çıktı, pahalı olur dediniz sizin işlemcilerle aynı fiyata çıktı, anakartlar kazık olur dediniz sizin eli yüzü düzgün olan ryzen anakartlarla aynı fiyatla çıktı birkaç aya daha ucuz anakartlarda geliyor. Oc olamıyor dediniz 5.2 ghzler görüldü.

    Şimdi elde tek kalan "intel sürekli soket değiştiriyor yaaaavvvv" şimdi işlemciler z270 de falan çalışmaya başlarsa ordan da darbe yiyeceksiniz. Artık dahili bileşenler kategorisine girmeyin o aşamadan sonra. Ben yerinizde olsam girmezdim kime nasıl açıklardım nasıl savunurdum ki kendimi

    Ayrıca yapılamaz diyen arkadaşlara yüklenen arkadaşların amacı ne anlamadım. Sanki işlemciyi bu arkadaşlar üretti de onlara yükleniliyor, intelin kendisi açıklama yaptı elektriksel değişiklik yaptık çalışmaz diye, haliyle işlemcide yapılmış bir elektriksel iletim değişikliğini bios ile uyumlu yapmanın mantıklı bir tarafı yoktur. Eğer böyle birşey mümkünse intel net açıklama yapmamış demektir, anakart üreticileri intel'in tam veremediği bilgiyi vermiş demektir. Bu konuda intel'e küfür edebiliriz, insanları yanıltmış sonuçta.
    Bir tarafta 2020 yılına kadar bu soketi kullanacağım diyen AMD.
    Öbür tarafta zırt pırt soket değiştiren ve anakart firmasına bile aslında Intel izin verse eski sokette de çalışır dedirten Intel.

    Bir tarafta fırsatını bulduğunda çekirdek sayılarını iki katına fırlatıp onu da rakibinin yarı fiyatına satan AMD.
    Öbür tarafta yıllardır yapabileceği halde çekirdek sayısını gıdım arttırmamış, her yıl %3-5 fark koyup rakibinin Ryzen hamlesiyle apar topar çekirdek sayısını yükzelten ama fiyatı da yükselten Intel.

    İkisi de ortada. Hala oyunlarda 100 yerine 105 FPS almaya tav olup "ama Intel oyunlarda daha performanslı" diyerek Intel almak isteyen gitsin Intel alsın. Ama yani anakartı almayı da unutmasın zira eskisiyle çalışmıyor. Hem de çalışması mümkün olduğu halde.
    Hayal kırıklığı bile değil. İş yerinde bazen kafa dalgın oluyor okuduğunu yanlış yorumluyor insan

    Ayrıca soket desteği gelmeyeceğini tahmin ederek aldım o anakartı. Yine olsa yine alırım sanırım çünkü gerçekten başka anakartla (misal Z170A ya da Z170K falan) o kadar voltajı vermeyi gözüm yemezdi. Günlük 4.5GHz'te kullanıyorum ve ekstra güç lazım olunca da 4.9GHz'e yükleniveriyorum. İşlemciyi de 4-5 yıl kullanma niyetindeyim ki bir önceki X2 555BE'yi 6 yıl kullanmıştım çekirdek açıp. Zaten 4K'da oyun oynadığım için darboğaz vs durumu da yok. Ryzen bile alsam 4-5 yıl sonunda anakart değiştirme durumum olur diye alırken çok da umursamadım.

    AMD'nin yaptığını ben mutlulukla takip ediyorum. Intel maalesef piyasadaki inanılmaz yüksek pazar payı ve hızlı para akışına dayanarak (haklı olarak) bu tarz kurşunları atabiliyor. AMD'nin daha da iyi ürünler çıkarması onların da hızı keser umarım. Ayrıca bu kadar marka savunucusu hatta herhangi bir fikri bu kadar körü körüne savunmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Ben 2016 yazında işlemci alırken 6600K oyun için gayet alınabilir bir işlemciydi aynen şu an Ryzen 1700'ün ya da 1500'ün olduğu gibi. Birine laf dokundurmaya çalışmıyorum ama genel olarak bizim ülke insanında hatrı sayılır bir kesim hata yaptığını kabullenme erdemine sahip olamıyor.
  • Geçmiş olsun..
  • intelin nasıl bir firma olduğu tekrar anlaşıldı. GO AMD GO

  • intel yavaş yavaş kendi sonunu mu hazırlıyor diye içimden geçmiyor değil.tek rakibi amd giibi kendisinden kat kat daha küçük bir şirket olduğundan pek imkanı yok ama doğrudan kullanıcıyı sinirlendirip küstürürseniz olmayacak şey değil

  • İntel neden kendi sonunu hazırlasın? Oyunlarda hala en performanslı çalışan modeller intel tarafından çıkarılıyor. Ryzen alanlar tarafından da söylenen bir şey bu.



    Adamlar işin tekeli, kendi sonunu hazırlıyormuş. Laflara bak. Amd keşke oyunlarda stabilize çalışan işlemciler yapsa bizde şikayet etmesek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen'ler gayet stabil çalışıyor oyunlarda, 1080Ti i alıp full hd de çalıştırıp aaa ryzen 20 fps fark yemiş bu oyunda denmesinden cidden gına geldi zaten DH yeni 8.nesil i5 ile ryzenleri karşılaştırmış full hd üzerinde gtx 1080 çalıştırılıp neredeyse arada fark yok oyunlarda, ama saf işlemci gücünde %40 a varan farklar mevcut, zaten soket desteği, oc flexilibity, piyasada sadece Z370 bulunması falan bir ton eksisi mevcut. i7-6700 aldık upgrade etmek istesek neye edeceğiz 7700 e mi? Paşa paşa 8.nesli verebilirdi en azından çekirdek sayısında bir artış alırdık Skylake ve Kaby-Lake kullanıcıları olarak.

  • Bunun böyle olduğu belliydi z170 de de calisir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense "Intel'in sokette yaptığı değişiklikler sebebiyle durum böyle, mühendisler söylemiş onlardan iyi mi bileceksin" diye boş boş konuşan bazı arkadaşların yerinde yeller esiyor bu konularda.
  • Düşünüyorum z270 alan adam işlemci olarak ne alır? 7 serisi işlemci aldığına göre 8 serisine günceller mi? Ya da z270 alıp da 6. nesil işlemci kullanayım mı demiştir? Böyle dedikten sonra 8 i tercih eder mi? Aslında 8 ve hatta 9 serisini de desteklemesi lazım. Yani güzel bir nokta ve çok zorlayıcı değil ama izin vermeyip para kazanmak da makul. Zira kısıtlı bir kitle olacaktır 7 den 8 e geçecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Nedense "Intel'in sokette yaptığı değişiklikler sebebiyle durum böyle, mühendisler söylemiş onlardan iyi mi bileceksin" diye boş boş konuşan bazı arkadaşların yerinde yeller esiyor bu konularda.

    Soket desteği gelirse sizin yerinizde de yeller eser.

    8.nesili eleştirmek için elinizdeki argümanlar oldukça azalıyor. Isınıyor yanıyor dediniz yalan çıktı, oyun performansı ryzenden kötü dediniz i5'leri bile sizin ryzenleri tokatlar seviyede çıktı, pahalı olur dediniz sizin işlemcilerle aynı fiyata çıktı, anakartlar kazık olur dediniz sizin eli yüzü düzgün olan ryzen anakartlarla aynı fiyatla çıktı birkaç aya daha ucuz anakartlarda geliyor. Oc olamıyor dediniz 5.2 ghzler görüldü.

    Şimdi elde tek kalan "intel sürekli soket değiştiriyor yaaaavvvv" şimdi işlemciler z270 de falan çalışmaya başlarsa ordan da darbe yiyeceksiniz. Artık dahili bileşenler kategorisine girmeyin o aşamadan sonra. Ben yerinizde olsam girmezdim kime nasıl açıklardım nasıl savunurdum ki kendimi

    Ayrıca yapılamaz diyen arkadaşlara yüklenen arkadaşların amacı ne anlamadım. Sanki işlemciyi bu arkadaşlar üretti de onlara yükleniliyor, intelin kendisi açıklama yaptı elektriksel değişiklik yaptık çalışmaz diye, haliyle işlemcide yapılmış bir elektriksel iletim değişikliğini bios ile uyumlu yapmanın mantıklı bir tarafı yoktur. Eğer böyle birşey mümkünse intel net açıklama yapmamış demektir, anakart üreticileri intel'in tam veremediği bilgiyi vermiş demektir. Bu konuda intel'e küfür edebiliriz, insanları yanıltmış sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 20 Ekim 2017; 14:49:45 >
  • Kullandıgım işlemci i5 6500 amd her zaman sevmişimdir 8.nesil ryzen sayesinde arttırılmış çekirdek ve performansla geldi fan boy olsanız bile amd taktir etmek gerekir yapılan yorumlar akıl alır gibi değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimdi bilmiyorum da ben yapılabilir bu iş; Z270 ve Z170 desteği gelebilir deyince topa tuttuydu birkaçı. Bir gelsinler allasen.

    Buldum buldum. Bu konuya da yazan bir arkadaş kendisi. Hatta "Intel Z170 ve Z270'lere destek gelmeyeceğini açıkça defaatle söyledi. Böyle bir beklentiye girmeye lüzum yok" demiş arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 20 Ekim 2017; 14:51:9 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Mikrokod güncellemesiyle Z170 anakartlar Z270'e döndüğü için (işlemci uyumluluğu açısından) mümkün. Zaten ilk 8xxx serisinin benchmarkı Z270 bir kart üzerinde sızdırılmıştı.
  • asusun elinde fazlaca z270 anakart kalmış demekki inteli rezil edecek kadar ileri gitmiş
    bu işlerin sebebi hep para fanboy ergenler anlamaz.

  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Bu amdciler işlemci değiştirmeye alışkın napsınlar her seride bi ümitle alıyolar zaten z170 z270 serisi sistene sahip olan adam z370 e geçmesine gerek yok.Tek çekirdeği vasat,biosu çıktığı günden beri bozuk olan işlemciler kim napsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş... Tanrı istemezse insan ölmeezmiş... Sen Tanrı mısın? Z270 platformunu öldürdün...

  • massacrer kullanıcısına yanıt
    donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben demiştim. Lakin benim bunu deme sebebim bunun imkansız olması değil Intel'in bunu bilinçli olarak engellemek için her şeyi yapacak olması sebebiyleydi.



    @Donanımcı123; Hep hayal dünyası hep hayal dünyası... Vallahi.

    Isınıyor dedik; Yanıyor. 2-3 tane ne idüğü belirsiz siteden rakam çekmişsiniz onları techniquest ile birlikte döne döne paylaşıyorsunuz. Hem Linus hem Tomshardware babalar gibi sıvı soğutmayla 90-100 dereceleri görmüş 4,8 Ghz civarı OC ile. Evde likit nitrojen kullanıyorsanız 5,2'yi göreceğinize eminim

    Oyun performansı kötü diye bir şey demedim. Oyun dediğine bugün bütün işlemciler yetiyor zaten. Ryzen 1200 ya da i5 7500 bile günümüz oyunlarını çoğunlukla sorunsuz oynatıyor. Önemli olan bugün değil yarın. Ben 2-3 sene sonra o 7700K'leri göreceğim. 3 sene sonra çıkacak bir DX12 oyunda 5 Ghz'lik 7700K stok 1600'den düşük performans verecek. Bunu görüp ağlayacaksınız. Intel bile sene sonunda 8 çekirdeğe geçiyor. Biraz şükredip AMD'ye teşekkür edeceğinize düşmanlık yapıyorsunuz. AMD sizi 2050'ye kadar 4 çekirdekli, aynı işlemciye 350 USD ödemekten kurtardı.

    Anakartlar kazık evet. 600 TL'den aşağı anakart yok. Kalburüstü bir B350 anakart 380-400 TL. 220 TL kafadan gitti. O 600 liralık anakartta da 4,8 yap bakalım 8700K'yi, VRM'leri soba olarak kullanmaya başlıyor musun başlamıyor musun gör

    Çevre faciası sebebiyle Akkuyu Nükleer santralinin yerine 5,2 Ghz'deki 8700K'lerden işlemcilerden kurulu bir termik santral düşünülüyormuş bence sen Intel'in bu ürünlerini devlete de pazarla. 5,4 yaparsan çekirdek füzyonu yapıp nükleer enerji bile elde edebilirsin belki. Olay verdiğin voltaja bakar. Bakarsın Nükleer Santralde ruslara ve japonlara bağımlılıktan kurtuluruz

    8700K dediğin işlemci 1900 TL'ye falan satılıyordu en son Vatanda, biz 1300 TL'ye 1700 alıp stok soğutucuyla 3,7 Ghz'e OC ediyoruz. Full yükte 70-75 derece dolaylarında kullanıyoruz, siz 1900 TL'ye 8700K alıp üstüne bir de 600 TL'lik sıvı soğutma alıp stok ayarlarda 75-80 derecelerde takılıyorsunuz. 2-3 sene sonra AMD 12/24, Intel de 8/16'yı 250-300 USD bandına verdiğinde sizin Coffee Lake'leri de göreceğim. O kadar bilgisiz, o kadar geleceği görmekten yoksunsunuz ki, gerçekten sizi görünce hayret ediyorum... Allah şifa versin ne diyelim.

    Z270 Asus'a kalsa çalışacakmış ama Intel babanız "Ommaz" diyor. O yüzden olmaz. Hadi aslan öde 150 dolar daha Intel baban biraz da chipsetten para kazansın.

    Biz "Intel yalan söylüyor" derken senin o bilgisiz ekürin "Mühendislerden iyi biliyorsun zaten hahahah" falan yazıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Hocam ben demiştim. Lakin benim bunu deme sebebim bunun imkansız olması değil Intel'in bunu bilinçli olarak engellemek için her şeyi yapacak olması sebebiyleydi.



    @Donanımcı123; Hep hayal dünyası hep hayal dünyası... Vallahi.

    Isınıyor dedik; Yanıyor. 2-3 tane ne idüğü belirsiz siteden rakam çekmişsiniz onları techniquest ile birlikte döne döne paylaşıyorsunuz. Hem Linus hem Tomshardware babalar gibi sıvı soğutmayla 90-100 dereceleri görmüş 4,8 Ghz civarı OC ile. Evde likit nitrojen kullanıyorsanız 5,2'yi göreceğinize eminim

    Oyun performansı kötü diye bir şey demedim. Oyun dediğine bugün bütün işlemciler yetiyor zaten. Ryzen 1200 ya da i5 7500 bile günümüz oyunlarını çoğunlukla sorunsuz oynatıyor. Önemli olan bugün değil yarın. Ben 2-3 sene sonra o 7700K'leri göreceğim. 3 sene sonra çıkacak bir DX12 oyunda 5 Ghz'lik 7700K stok 1600'den düşük performans verecek. Bunu görüp ağlayacaksınız. Intel bile sene sonunda 8 çekirdeğe geçiyor. Biraz şükredip AMD'ye teşekkür edeceğinize düşmanlık yapıyorsunuz. AMD sizi 2050'ye kadar 4 çekirdekli, aynı işlemciye 350 USD ödemekten kurtardı.

    Anakartlar kazık evet. 600 TL'den aşağı anakart yok. Kalburüstü bir B350 anakart 380-400 TL. 220 TL kafadan gitti. O 600 liralık anakartta da 4,8 yap bakalım 8700K'yi, VRM'leri soba olarak kullanmaya başlıyor musun başlamıyor musun gör

    Çevre faciası sebebiyle Akkuyu Nükleer santralinin yerine 5,2 Ghz'deki 8700K'lerden işlemcilerden kurulu bir termik santral düşünülüyormuş bence sen Intel'in bu ürünlerini devlete de pazarla. 5,4 yaparsan çekirdek füzyonu yapıp nükleer enerji bile elde edebilirsin belki. Olay verdiğin voltaja bakar. Bakarsın Nükleer Santralde ruslara ve japonlara bağımlılıktan kurtuluruz

    8700K dediğin işlemci 1900 TL'ye falan satılıyordu en son Vatanda, biz 1300 TL'ye 1700 alıp stok soğutucuyla 3,7 Ghz'e OC ediyoruz. Full yükte 70-75 derece dolaylarında kullanıyoruz, siz 1900 TL'ye 8700K alıp üstüne bir de 600 TL'lik sıvı soğutma alıp stok ayarlarda 75-80 derecelerde takılıyorsunuz. 2-3 sene sonra AMD 12/24, Intel de 8/16'yı 250-300 USD bandına verdiğinde sizin Coffee Lake'leri de göreceğim. O kadar bilgisiz, o kadar geleceği görmekten yoksunsunuz ki, gerçekten sizi görünce hayret ediyorum... Allah şifa versin ne diyelim.

    Z270 Asus'a kalsa çalışacakmış ama Intel babanız "Ommaz" diyor. O yüzden olmaz. Hadi aslan öde 150 dolar daha Intel baban biraz da chipsetten para kazansın.

    Biz "Intel yalan söylüyor" derken senin o bilgisiz ekürin "Mühendislerden iyi biliyorsun zaten hahahah" falan yazıyordu.

    Yine boş atıp tutuyorsun nightsniffer.

    400 lira dediğin b350 kart ryzenler için giriş seviyesi bir kart. 8.nesil ise direk orta-üst seviye z370 kartlarla çıktı. Sen 400 liraya dandirik b350 kart alırken 500 liraya z370 kart veriliyor indirim yakalarsan daha da ucuza bulunur. 8.nesil için daha ucuz kartlar gelmedi birkaç aya kadar o kartlarda gelecek.

    400 liralık kartla oc yapacak adam zaten yapmasın, siz o ne idiü belirsiz b350 kartlarla oc rekorları falan mı kırıyorsunuz? Ya onu geçtim en baba kartı da alsanız ryzen stabil şekilde oc olmuyor, üstüne bir ton ram sorunu, bios cold boot sorunu. 1200 liralık asus x370 ch6 konusu 50 küsür sayfa olmuş. Bildiğin konu ryzen işlemci-anakart sorunları konusu olmuş, intelde rast geldin mi böyle konuya?

    Neyse nightsniffer kardeş sen kendini kandırmaya devam et uzun uzun yazarak.
  • Plan zaten buydu; İlk etapta anakart sattırmak için bu işlemciler Z270'de çalışmaz dendi satışlar istenilen ölçüye ulaştığında büyük ihtimal Z270 desteğinide açacaklar.
  • Bütün yorumları okudum, hayatımda hiç amd işlemci kullanmadım, ama bence amd'ciler haklı. Intel fena düdüklüyor. Körü körüne fanboyda olmamak lazım. Bende kaç senelik alışkanlığımı değiştirmek istemediğim için bari 8. nesili bekleyeyim çekirdek artıyormuş, belki oyun/workstation ortalaması ryzen'e yaklaşır, hatta geçer dedim ama yakın bile değil hala. Tamamen rezalet. Hani 8600K'yı 1000TL'den verseler anca rekabete yakışacak diyecem ama bu kadar fanboy varken 2000'dende satarlar. Bende Intel'in hala nasıl burnu bu kadar havada diyordum, burayı okuyunca anlıyorum.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.