Şimdi Ara

ASUS ROG Strix Wireless incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ses candır.Güzel ses konser salonundaki orkestra gibidir.Çok fazla enstrüman bile olsa ortamda her biri ayrı ayrı duyulmalı.
    Şimdi gelelim başlık konusuna. 10 gündür kulaklık araştırıyorum kendime.
    - kablosuz olmalı
    - pili en az 8-10 saat gitmeli
    - baslar yapay olmamalı
    - rahat olmalı
    - kraliyet ailesinden gelmiyorum, çok pahalı bir ürün olmamalı
    Logitech serisini inceledim. G533, G933, G930
    Corsair Void serisini inceledim
    Turtle Beach stealth serisini inceledim
    Razer serisini inceledim.
    bir de Asus ROG Strix Wireless kulaklıklara baktım. herbirini birbirleri ile karşılaştırdım.https://versus.com/en/headset-pc-and-gaming/best

    Asus ROG strix wireless serisini istediğim özelliklere en uygun olarak buldum.https://versus.com/en/asus-rog-strix-wireless

    Almadan önce bir de sizi dinlemek istedim. Fikirlerinizi paylaşır mısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgurcan -- 13 Haziran 2017; 23:27:14 >







  • Çoklu Platform destekleyen Kablosuz oyuncu kulaklığı Asus ROG Strix 7.1 wireless incelemesi
    (ilk incelemem, lütfen eksiklerim için kusura bakmayın)

    ASUS ROG Strix Wireless incelemesiASUS ROG Strix Wireless incelemesiASUS ROG Strix Wireless incelemesiASUS ROG Strix Wireless incelemesi

    Kulaklığı aldım ve bir süredir kullanıyorum. Alırken internet üzerinden uzun incelemeler yapmış olsam da ses konusu kişiden kişiye farklılaşacağı için aklımda hep bir tereddüt vardı.
    Olabildiğince büyük bir kutu içinde gelen kulaklık içinden başka bir şey çıkacakmış gibi gözükse de iki kitapçık ve 3-5 kablodan ibaret kutu içeriği. Ve o turuncu dış kapaklı kulaklıklar ben buradayım diyor. Asus’un republic of gamers serisinin bir üyesi olan kablosuz kulaklık yanında siyah bir dikdörtgen kutu ve 2.4 ghz çalışan bir usb dongle ile geliyor. Kutunun içinden;
    -3,5 jack girişli bir mikrofon,
    - yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda USB kablo (*bu kablo sadece şarj için kullanılıyor. Data aktarımı yapma özelliğine sahip değil),
    - kablolu pc bağlantısı için mikrofon-kulaklık birleştirici adaptör (20 cm),
    -analog bağlantı destekleyen yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda çift tarafı 3.5 mm jacklı kablo,
    - kitapçıklar ile geliyor
    Kutunun içinden yazılım CD’si maalesef çıkmıyor. Bu nedenle strix sonic studio’yu sitesinden indirmeniz gerekecek. (https://www.asus.com/tr/Headphones-Headsets/ROG-Strix-Wireless/HelpDesk_Download/ ) Siteye girmişken kasım 2016 da çıkan firmware güncellemesini indirirseniz ( pil tüketimi ile ilgili iyileştirme içeriyor) bir daha aramakla zaman kaybı yaşamazsınız.
    Not: Firmware güncelleme için içinden çıkan usb kabloyu data taşıma özelliği olmadığı için kullanmayın.
    Strix Sonic Studio yazılımı tüm ayarları üzerinden basitçe yapabileceğiniz kolay bir ara yüze sahip. Fakat kanımca bir güncellemeye hatta yeni bir versiyona geçişi gerektiriyor.
    Güncelleme ve yazılım kurulumu bittikten sonra kulaklığın sol tarafında en geride olan tuşa 4 saniye basınca anında açılıyor ve Çin yapımı kötü bluetooth kulaklıklarda olduğu gibi sizinle anlamsızca konuşmuyor.

    7.1 çevresel ses donanımlı kulaklık özellikleri:

    - Kulaklıkta pasif ses yalıtımı mevcut
    - Kulaklık üzerinde küçük ve kullanışlı (ezberlemesi kolay) bir kontrol ünitesi var ve tüm kontroller buradan rahatlıkla yapılabiliyor.
    - Mikrofonun portatif ve istenilen şekli alıyor olması ve gürültü kesmesi mükemmel bir özellik olsa da hassaslığının -40dBV/PA olması onu vasat üstü sınıfına sokuyor. Ayrıca 50 hz üzerindeki sesleri yakalaması ise daha bas seslerle dolu bir kayıt yapmaya neden oluyor. (eşime mikrofonla seslenince baya bir otoriter oluyorum, kahve ve çay servisi 5 dakikada masamda )
    - Kulaklığı kulaklık yapan son teknoloji neodymium mıknatıslar ve 60 mm sürücüler ile sanırım sınıfının en büyüğü. Bas ve tiz ses ayırımı bana göre gerçekten çok iyi.
    - Sınıfındaki çoğu kulaklık gibi 20 hz ve 20000 hz aralığında çalışıyor ve teknik dokümanda yazdığına göre 98dB/mW ses üretiyor. Benim kulaklarım mı çok hassas bilemiyorum ama son seste müzik dinlerken canım yandı. Buradaki eksi tarafı ise sesi dışarıya veriyor. Ses yalıtımının daha iyi olmasını beklerdim.
    - Çevresel 7.1 ses ise çok tatmin edici değil fakat şu an için yeterli donanıma sahip olmadığımı düşünüyorum.( Bu konuda daha net bir cevabı kısa sürede buraya eklerim.) Stereo kulaklıklar ise işlerini mükemmel yapıyorlar. Özellikle oyunlardaki bas sesler, çeşitli silahların ateşlenirken çıkardıkları seslerin ayırımı, bastığınız yüzeyin ses detayları gerçekten çok farklı. Oyunlar çok farklılaştı benim için. Özellikle “resident evil 7” yi bu kulaklıklarla oynayamıyorum. (çok korkunç oluyor)
    - Kulaklıkta kullanılan kulaklık köpükleri yerlerinden çıkabiliyor ve deri kaplılar fakat henüz çok fazla sıcaklara maruz kalmadığım için terleme yapmadı hiç. Ayrıca ilk zamanlarda biraz fazlaca (otomatik olarak) sıkan kafa bandı 3 haftalık kullanımda normale döndü. İşin iyi tarafı asla kafamdan düşmüyor.
    - Çift anten ile donatıldığı belirtilen kulaklık 10-12 metre mesafede yayın kopmadan ve arada bir duvar varken bile sesi gayet güzel aktarıyor.
    -İlk şarjımda yaklaşık 9 saat çalışan kulaklık 3. Şarjımda 12 – 13 saat kadar gitti. (Yüksek ses pek sevmediğim için en fazla 1/3 seste dinliyorum)

    Kısaca bana göre eksi ve artılar

    + Daha önce bu şekilde gaming bir kulaklık sahibi olmadığım için kıyaslama yapamayacağım fakat baslar tek kelimeyle harika. Asla ses patlaması olmuyor. Müzik dinlerken (flac) tüm orkestrayı neredeyse tek tek seçebiliyorsunuz. Sanırım 60mm neodymium mıknatısların çok etkisi var.
    + Menzili gayet iyi. (koridoru geç, buzdolabine git, yemeğini al gel ve bu arada hiçbir konuşmayı kaçırma)
    + Pili uzun gidiyor. (12-13 saat arası)

    - Kesinlikle daha iyi bir yazılım ve daha kısa aralıklarla güncelleme istiyor.
    - Pil durumu pc ekranında gözükse iyi olurdu.
    - Şarjlı pillerinin nasıl değişeceğini henüz keşfedemedim.


    Not2: PS4 ve XBOX desteklediği içerikte yazıyor fakat bu cihazlara sahip olmadığım için test edemedim.

    Umarım az çok fikir sahibi olmuşsunuzdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgurcan -- 8 Haziran 2017; 23:16:15 >




  • cgurcan C kullanıcısına yanıt
    Güzel bir inceleme olmuş hocam. Sade ve net, elinize sağlık. Ben de kablosuz bir oyuncu kulaklığı araştırmasına başladım. Steelseries Arctis 7 ile Logitech G533 arasında bir seçim yapacağım gibi gözüküyor. G533 inceledim demişsiniz, nasıl kulaklık sizce?
  • erjunt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler şık yorumlarınız için.

    Tatil dönemi olunca siteye uğramaz olmuştum. Şimdi gördüm mesajınızı. Umarım geç kalmadım cevaplamakta.

    G533 ü Media Markt ta yakından inceleme sansım olmuştu. Şık ve kulağa rahat oturan bir tasarımı vardı fakat sesini dinleyemedim satıcının kaprisi yüzünden . Okuduğum yorumlardan bir bölümünde basların yeterli olmadığı yazıyordu. Bunun haricinde cihazı sürekli öven yorumlar vardı. Ayrıca kullandığım fare ve oyun padi logitech marka. Adamların inanılmaz bir yazılım güncelleme alışkanlıkları var.Benim 5 senelik g700 fareme hala güncelleme geliyor. 7+1 yazılımla çalışan ve iyi yazlılımla daha gerçekçi olabilecek sanal ses sistemine sahip kulaklıklarda çok önemli bir etmen olduğunu düşünüyorum.

    Daha fazla yardım edemediğim için üzgünüm. Strix için sorularınız olursa daha kesin bir şekilde cevaplamaya çalışırım.

    Güzel günler dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgurcan -- 1 Ağustos 2017; 21:7:44 >




  • Merhaba,

    İnceleme için teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel ve faydalı oldu.



    7.1 sanal ses sisteminin sadece bilgisayarda çalıştığını yazıyor kendi sitesinde.

    Ek bilgi olarak kalsın



    https://www.asus.com/tr/Headphones-Headsets/ROG-Strix-Wireless/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama kulaklığı hala kullanıyor musun ilişkiniz nasıl ilerliyor bir sorun oldu mu ve en çok merak ettiğim uzun süreli kullanımda ağrı yapıyor mu?
  • Yılbaşına takılınca biraz gecikme oldu kusuruma bakmayın...

    Merhaba,
    Size çok uzun süreli kullanıcı tavsiyesi verebilecek durumdayım.:)

    Hala zevkle kullanıyorum. Pil durumu hala çok iyi. Yaklaşık 8-9 saat sürekli çalışabiliyor.

    Kulaklık süngerlerinde (deri yada yapay deri sanırım) ufak bir deformasyon bile yok. Kulaklığın kafada duruşundan, hem sıkmamasından hem de asla düşecek gibi olmamasından memnunum. Sadece yazın sıcaklarda biraz terleme yapıyor o kadar.

    Tek sorunum cihaza güncelleme gelmiyor olması. Elimde yaklaşık 6 sene önce aldığım logitech oyuncu klavyesi var. Hala senede 4 yada 5 güncelleme alıyor. Strix ise 2 senede sadece bir güncelleme aldı. Güncellenmediği için hiç bir şekilde sorun yaşamadım fakat böylece adamların ilgilenmediğini görüyorum. :(

    Umarım yazdıklarım ve inceleme size karar verme aşamasında yardımcı olur.

    Not: Bas tiz çıkışlarından oldukça memnunum. Çevresel ses destekli oyunlarda seslerin nereden geldiğini ayırt edebiliyorsunuz. ( fakat sanırım bu seviyede kulaklıkların hepsi bunu yapıyor)




  • Mikrofon ayarlarınızı nasıl yaptığınızı atar mısınız
  • Ben hiç bir şekilde 7.1 olarak kullanamıyorum. Stereo bu. SOnicden açılmıyor kanallar zaten. Sen açabildin mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 17 Mart 2019; 1:32:47 >
  • Yeni aldım. Ben de 7.1 olarak kullanamıyorum. İşletim sistemim Windows 10. Sadece stereo. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Sonic'te de problem aynı.
  • Merhabalar
    Biraz hortlatmış olucam ama kulaklığı hala kullanıyor musunuz?
    Kullanıyorsanız sizce hala alınabilir bir kulaklık mı?
    Almalımıyım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.