Şimdi Ara

Asus VG248QE Kullananlar Klubü - 3xSurround Portrait 3240x1920

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.120
Cevap
29
Favori
72.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla arkadaşlar monitörün özeliklerini şöyle böyle diye yazma gereği duymadım kusura bakmayın. Fotoğraf çeksem ne kadar anlaşılırdı bilmiyorum. Aşağıda yazacaklarım eminim sizi daha iyi aydınlatacaktır.

    Ekranın 144Hz, 350nit parlaklık, 1ms, pivot ayaklı, lightboost destekli olması almamda kriter oldu. 24" olması 27" ten geçenler için biraz alttan dar geliyor göze ama zamanla alışılıyor. Boyuttan kaybettim ama nokta aralığı 0.31 den 0.27 ye düşmeside texture ların daha net görüntülenmesi + olarak yansıdı. Bunun dışında mat panellere karşı alerjim var Samsun S27A950DS teki ultra clear parlak paneli gözüm ister istemez arıyor. Bu ekrandaki arka ışın kuvvetinin iyi olması benim memnun etti diyebilirim. Samsung a göre renkler biraz daha renkli diyeyim. (teknik terim bulamadım.. belki sıcak denebilir) Samsung taki estetik tabi yok ama ben her zaman işleve bakarım estetik 2. plandadır. Grafiker olmadığımdan renk paletiyle ilgili birşeyler geveleyemem. Sadece LED TV im dururken kalkıpta bu montörde filim filan izlemem o sebepten kendi adıma film kalitesini değerlendirmeyi es geçiyorum.

    Oyunları Scenery Mode da oynamalısınız. Işık etkisi çok iyi oluyor. masaüstünde değil tabi. BF3 te mesala lazerin göze gelmesi acayip dikkat çekici oluyor.. sanki biri gerçekten gözüme lazer tutuyor (abarttım tabi) ama etki çok güzel. birde yerde ki su birikintilerinde güneşin yansıması bir başka güzel oluyor. Gerçek gibi Bir şey daha geldi aklıma! Crysis3 te silahımın üzerindeki güneşin etkisi/varlığı daha belirgin oluyor.

    Vatandan bir adet aldım geçen cumartesi ve memnun kalınca kampanyanında gazıyla şu surroundu bir denemek istedim. Denedim Sonra oğlum sen ne yapıyorsun bir ekran neyine yetmiyor abartma dedim kendi kendime vicdan ve cüzdan muhasebesi yaptım.. neyse.. tek monitörü bağladım BF3 yapayım biraz dedim abi!! bu ne ya! abartmıyorum arkadaşlar 1080p gözümde küçüldüde küçüldü ki hiç sormayın sanki 1024x768 gibi ufak bir çözünürlük duruyor karşımda. Ne oynamak istiyorum ne hedefi görebiliyorum ne hedef beni görmek istiyor. Diyeceğim o ki 3240x1920 çözünürlükten sonra geriye dönüş YOK! Bunu bilin bir abi tavsiyesi

    Arkadaşlar araba yarışı yapmayı seven biri iseniz bu surround u mutlaka tecrübe etmelisiniz. Neredeyse araba kullanmaktaki hissiyatı size veriyor. (görsel olarak tabi) yolu, diğer arabaları falan çok rahat görüyor ve hızınızı daha iyi hissediyorsunuz. 1080p de bir kaçtur atar sıkılırdım çünkü oyuncak gibi geliyordu görüntü beni kısa zamanda sıkıyordu yarış oyunları. Şimdi bu surround sayesinde başından kalkmak istemiyorum. BF3 te de keza aynı hissiyetlar geçerli. Uçak kullanmak olsun, ne dieyeyim başka?? Atmosfer falan bambaşka ya! analtılmaz aslında bunlar yaşanır biliyorsunuz.

    Ekrandan biraz daha bahsedecek olursam; portrait modda ekranı yan çevirdiğimizde ekranın kontras/parlaklığı yatay durumdakine kıyasla artıyor. Lcd adeta parlıyorBu kişisel fikrim lcd ekranından gelen ışığın iki göz arasındaki mesafeden dolayı farklı kırılımından kaynaklanıyor. Ne demek istediğimi sizde mevcut ekrana başınızı yan çevirerek baktığınızda tecrübe edebilirsiniz.

    Sizde benim gibi eğer bir 690 ayarında ekran kartına sahipseniz GTX Titan mitan alayım demeyin bacaklarınızı kırarım ona göre hıııı

    Titan parasına bu Surround zevki kaçmaz

    Ha unutuyordum BF3 te GPU kullanımı düşük kalması gibi artık bir sorunum yok artık

    Sonuç olarak şunu söyleyebilirim oyuncular için çok iyi bir monitör.




    Sistem Özelikleri
    GPU: GTX 690
    CPU: 2500K - 4.9 GHz with Noctua NH-D14 air cooling
    MB: MSI P67A-G45
    RAM: 16 GB 1600 MHz Gskill
    DISPLAY: 3x 120Hz Portrait Perfect Motion Clarity 2D Lightboost Surround (Asus VG248QE's)

    F1 2012 @ 3344x1920 Resolution / All graphical settings maxed including 16X AA.




    SLI kurulumlarda; Monitörler 144Hz olarak çalıştığından üstteki grafik kartı daha fazla voltaj çekiyor ve bu sebepten alttaki karta göre daha sıcak. 60Hz e alınca çektikleri voltaj aynı olduğundan sıcaklıklarda eşit oluyor.

    Bende ilk başlarda üstteki kartın alttaki kartın sıcaklığına maruz kaldığından sıcaklık farkının bu kadar fazla olduğunu düşünmüştüm lakin işin aslı böyle değil. Merak eden arkadaşlar için not düşeyim dedim.




     

    ♥♥♥ Asus VG248QE Kullanan Kulüp Üyeleri ♥♥♥
    ________________________________________

    Epey bir kişi olduk !!
    ________________________________________

    orhan
    Soin
    hknups
    Emre.Demir
    OkyanusAskin
    Nessarien
    bjk_sefa
    kartalcin
    NewLiFe61
    Crimea
    ReDDoG
    elazulreal
    Eorlund Gray-Mane
    kalpsiz23
    mArio4BJK
    sarppy
    Salvatuon
    n_geen
    L.Goshin
    -erna-
    CemUsUs
    _Dominic_Toretto_
    greenflash
    A.M.G
    KanameSama
    Erai
    kngndr
    L.Goshin
    EgeTurk
    born2bemad
    alican_kirac33
    4Justice
    half life
    dodi--
    burak14
    mArio4BJK
    Assassino!
    orhancub
    misterrium
    by__metallica
    mur88
    Rüzgar81
    buyukbang
    SKRlllEX
    Mckhan
    y.C.g
    VEGETTO
    Praétorian
    Maskeli Bilo
    glemrel
    KyLeGs
    ylmzfrk
    ..
    ..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 16 Temmuz 2014; 22:09:44 >







  • Crysis 3 @ 3240x1920 Resolution / Çok Yüksek.



    Crysis 3 @ 3240x1920 Resolution / Yüksek.





  • Need for Speed Most Wanted @ 3240x1920 Resolution / Riva Tuner 60FPS set edildi

  • İlk yorum benden o zaman :) çok güzel olmuş ellerine sağlık.bu haftasonu bende alıyorum bu monitörü.

    144hz niye ayarlamadınız?
  • Videolar için teşekkürler, hazır konu yeni açılmışken VG248QE ana konusu olsun. Monitör hakkında yorum isterseniz, fabrika renk ayarları çok abartılı içlerinden sadece sRGB modu gerçekçi yalnız sRGB modunun ışık ve renk ayarlarından hiçbirini değiştiremiyoruz. Monitörün hoparlörleri fena değil sesi gayet temiz veriyor. Nvidia denetim masasında monitör ancor communications inc vg248 olarak görünüyor araştırdım ama paneli kimin ürettiği hakkında bilgi bulamadım. Vatan bilgisayardan aldım ürün penta garantili, ölü piksel çıkmadı çıkarsa vatan 7 gün içinde değiştiriyor. Hdmi dan bağlayınca 60 Hz çalışıyor, 144 Hz için dvi ile bağlamanız şart (displayport ile denemedim). Monitörden memnunum sadece iyi bir renk ayarı yapamadım sRGB modunda kullanıyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir kaç fotoğraf çektim umarım almak isteyenler için faydası olur.

    Monitör sRGB modunda çekildi
     Asus VG248QE Kullananlar Klubü - 3xSurround Portrait 3240x1920

    NFS Shift 2 sRGB modunda
     Asus VG248QE Kullananlar Klubü - 3xSurround Portrait 3240x1920

    Dirt 3 sRGB modunda
     Asus VG248QE Kullananlar Klubü - 3xSurround Portrait 3240x1920

    Dirt 3 Oyun modunda
     Asus VG248QE Kullananlar Klubü - 3xSurround Portrait 3240x1920

    Dirt 3 Manzara modunda
     Asus VG248QE Kullananlar Klubü - 3xSurround Portrait 3240x1920




  • Radikal konular açıyorsun hep. Eline sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soin

    İlk yorum benden o zaman :) çok güzel olmuş ellerine sağlık.bu haftasonu bende alıyorum bu monitörü.

    144hz niye ayarlamadınız?
    120Hz LCD Ekranızı 480Hz TÜP Ekran gibi yapın - SIFIR Motion Blur LCD

    Yukarıdaki başlıkta Zero motion blur LCD!!! den bahsediyorum arkadaşlar.

    LightBoost la ilgili; ASUS VG248QE de 3D modda ışık azalması olmakta 350nit ten 250nit e bir düşüş var. tabi bu değerler tahmini. Samsung S27A950DS ile kıyaslarsam 300nit 200 nit gibi oluyordu sanki. Her iki monitörde de 100nit lik bir azalma olmakta. Anlayacağınız, LightBoost ta da düşüş oluyor. Fark anladığım kadarıyla sadece 3D gözlüklerde ortaya çıkıyor şöyleki Samsung ta gözlük takınca 200nit e düşen ışık gözlükle biraz daha düşüyordu, azalıyordu. ASUS ta gözlük takınca ekstra bir ışık kaybı, azalma olmuyor. Olay buymuş arkadaşlar. Ama bizim gözlükle işimiz zaten yok Bunu açıklayan videoyu da aşağıda paylaştım zaten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 9 Nisan 2013; 22:45:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    Teşekkürler sağol,hayırlısıyla bende alıyorum bu haftasonu :) monitörü ayırttım ve sonunda sistemim bitmiş oldu...bi işlemci fanı alacağım belki birde ses kartı alırım asus xonar phoebus gibi ondan sonra keyfinden yenmez oyunların :)
  • Teşekkür ederim böcekgrafik faydalı oluyorsam ne mutlu bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soin

    quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    Teşekkürler sağol,hayırlısıyla bende alıyorum bu haftasonu :) monitörü ayırttım ve sonunda sistemim bitmiş oldu...bi işlemci fanı alacağım belki birde ses kartı alırım asus xonar phoebus gibi ondan sonra keyfinden yenmez oyunların :)

    hayırlı olsun
  • konuyu okuyamadım mrb herkeze selamlar

    ben bu monitörü aldım 24" C24B550US GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR % 30 ındırımde hemde 650 e gelmıstı suan vatanda %25 ındırım var 717 e satılıyor hiç kullanmadan hz düşük diye geri yolladım kargoyu cevırdım suan acil ihtiyacım var yenı monitör alacam

    da

    sizce bumu ASUS 24" VG248QE GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR vatanda %25 ındırımde 885 tl
    yoksa SAMSUNG 23" S23A750D 3D GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR bumu vatanda %25 ındırımde 965 tl


    karar veremedım
  • Kulübe beni yazarmısın :) cumartesi aldım 1 saat kadar oyun oynadım müthiş bir zevk..verdiğim,beklediğim para ve süreye değdi..kesinlikle herkese tavsiye ederim oyuncu monitörü alacaksanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soin

    Kulübe beni yazarmısın :) cumartesi aldım 1 saat kadar oyun oynadım müthiş bir zevk..verdiğim,beklediğim para ve süreye değdi..kesinlikle herkese tavsiye ederim oyuncu monitörü alacaksanız.

    matlık nasıl film izlerken resimlere bakarken felan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada tipi nasıl :) ne kadara aldın sen bazıları tipi kayık diyor kötümu durusu felan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuncu monitörü olarak geçiyor zaten :) ama bu kadar renk dolgunluğu beklemiyordum açıkcası :) matlık çok güzel aşırı kullanılmamış yani bundan önceki Asus MX239H idi onda rahatsız edici bir matlık vardı. şöyle diyeyim,ekranın mat kaplaması karıncalı karıncalı gözüküyordu ama renkli renkli :) bu monitörden cidden memnun kaldım 144hz olması ayrı bir + zaten.. kesinlikle tavsiye ederim FPS oyunlarında inanılmaz bir akıcılık oldu :) tepkime süresi süper zaten,ghosting diye input lag diye bir olayı yok :) kısacası oyun oynayacak oyuncu monitörü arayan herkese tavsiye ederim.. bu da benim 3ncü monitörüm oldu ve bu da son oldu artık :)
  • tip olarak gayet iyi ne klasik ne de aşırı bir görünüm de ikisinin arasında çok güzel yakalamışlar tam istediğim gibi.. fiyatı ise 887 TL'cik.
  • bende bugun Asus vg248qe almayı dusunuyorum. bır kac soruım var. mevcut ekran phılıps 220xw baya cag gerısınde kaldı. 1680x1050 cozunurluk kesmıyor artık.

    24' bır full hd monıtor ıstıyorum. 120hz onerıyorlar genelede ancak ekran kartım gtx660 dcu2 top edıtıon(120hz de darbogaz yaratırmı cogu oyunda ultra 70 fps alıyorumi, far cry 3 gıbı oyunlarda 50-60 arası aa kıstıgım zaman ozaman). 120hz benq alıcaktım ama asus 144hz ve 160 lıra cıvarı daha ucuz. 144 hz verım alamasam bıle 120hz de kullanırım dıyorum ne dersınız. 3d pek dusunmuyorum kullanmayı. genel kullanım olarak oyun, 3d modellıng, dızı-fılm ıcın kullanıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tyber

    bende bugun Asus vg248qe almayı dusunuyorum. bır kac soruım var. mevcut ekran phılıps 220xw baya cag gerısınde kaldı. 1680x1050 cozunurluk kesmıyor artık.

    24' bır full hd monıtor ıstıyorum. 120hz onerıyorlar genelede ancak ekran kartım gtx660 dcu2 top edıtıon(120hz de darbogaz yaratırmı cogu oyunda ultra 70 fps alıyorumi, far cry 3 gıbı oyunlarda 50-60 arası aa kıstıgım zaman ozaman). 120hz benq alıcaktım ama asus 144hz ve 160 lıra cıvarı daha ucuz. 144 hz verım alamasam bıle 120hz de kullanırım dıyorum ne dersınız. 3d pek dusunmuyorum kullanmayı. genel kullanım olarak oyun, 3d modellıng, dızı-fılm ıcın kullanıcam.

    120 veya 144 hz olması darboğaz yapmaz, monitörün hertz i ile oyunun fps si farklı şeyler. Örneğin 144 hz monitörde 60 fps oyun oynuyorsanız monitör görüntüyü yeniden işleyerek 144 hertz çalışır. Ancak oyunun fps si monitörün hz ayarından yüksekse örneğin 144 hz monitörde 200 fps oyun oynamak gibi durumlarda yırtılma olabilir. Bu durumda da vsync ayarını açmak önerilir.

    Düzeltme: Yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan -- 7 Nisan 2013; 16:51:02 >




  • öneriyorsun yani şu eksik dediğin birşeyi varmı veya bunu değil şunu alsaydım dediğin model varmı tip olarak pek beğenmiyorlar di ama yakından görmek farklıdır tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı forumlar da bahsetmısler, dusuk fps ler de takılma oluyormus. sonucta 144hz monıtor alıcaz ama 144fps zor. 120 bıle kullansam kafı ama, guncel oyunlar da cok ucuk kart almadıkca 120fps zor gıbı. nese ozaman 60-70 fps cıvarı alsak sorun olmaz dıyorsunuz ozaman. 120hz'e ayarlar kullanırız. aslında benq 120hz alıcaktım ama bu cok daha ucuz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.