Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.504
Cevap
174
Favori
1.151.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Asus Zenfone 5

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım


    Tasarım ve Yapı Kalitesi :

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım


     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım


    Donanım :

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım




    Ekran :


     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım


     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım


     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım


     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım



    Kameralar :

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım


    Batarya Ömrü :

    Normal kullanım senaryosunda 11saat kullanım sundu. Ekran parlaklığı sonda wifi sürekli açık olarak. ( Not: Bu süreler kişinin kullanım alışkanlığına göre artıp azalabilir )

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

    Ekran parlaklık seviyesi %60 - 65 civarında ve Ses yarım ayardayken Zenfone 5 ile 1saat 54 dakika çeşitli oyunlar oynandı ve kalan pil %29 arkadaşlar. Devam etseydim 3saat, 3saat 10 dakika gibi biterdi diye tahmin ediyorum. Oyun oynarken kameranın üst bölümünde hafif bir ısınma oluyor. LG G2 daha çok ısınıyor buna biraz şaşırdım. ( Not: Bu süreler kişinin kullanım alışkanlığına göre artıp azalabilir )

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

    Bataryanın tam dolması 2.5 saat civarında sürüyor.

    Yazılım :

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım



    Ses :

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım







    Telefona KitKat Romunu Yüklemek için sırasıyla:

    Önemli Not: Şarzınızın enaz %50 olduğundan emin olun.

    1:http://www.asus.com/tr/Tablets_Mobile/ZenFone_5_A500CG/HelpDesk_Download/ Adresine girip İS bölümünden ''Android'' seçin.

    2: Açılan Menüde Firmware bölümüne tıklayın ve en üstteki 724.47 MBytes ASUS ZenFone 5(T00F/T00J) software Image: V2.19.40.6 for WW SKU only* İsimli dosyayı bilgisayarınıza indirin.

    3: Bilgisayarınıza inen zip dosyasının içerisinde bulunan 2. zip dosyasını telefonunuzun içerisine atın ve usb kabloyu çıkarın. Telefon ekranında ''Güncelleme var'' diye bir uyarı gelecek OK deyip işlemi bitirin.

    4: Yükleme yardımcısı PDF'inden aşamaları görebilirsiniz. http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/ZenFone/A500CG/Software_Update_SOP_140718.pdf


    Root Yöntemi:

    ÖNEMLİ NOT : ZENFONE 6 İÇİN DEĞİLDİR! SADECE ZENFONE 5 ANDROID 4.3 VERSİYONUNDA ÇALIŞIR. OLABİLECEK HERHANGİ BİR SORUNDA MESULİYET KABUL ETMİYORUM. SORUMLULUĞU ÜSTÜNE ALABİLECEK HERKES YAPABİLİR...

    Önce bu linkten root apk yi indirin :

    http://www.asus-zenfone.com/2014/09/rootzenfone-144r-apk.html

    Ardından apk yi kurun. Kurulum işleminden sonra wi-fi ve mobil verinizi kapatın. Cihazı uçak moduna alın. Sonra uygulamayı acın ve ilk seçenek olan superuser chainfire seçeneğini seçin. Kısa bir yükleme süresi olacak. Ardından cihazı yeniden başlatmanız için bir uyarı verecek ^ plase reboot^ gibi. Cihazı yeniden başlatın. Cihaz kendini güncellemeye alıp açılacak.. cihazınız root olmuştur.. artık menünüzde süperuser uygulamasıni goreceksiniz. Yinede root kontrolü yapmak isterseniz marketten root checker uygulamasını indirin ve denetleyin... Kolay gelsin....

    ÖNEMLİ NOT - 2 : ROOTTAN SONRA XPOSED FRAMEWORK YUKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. ZENFONELAR DESTEKLEMİYOR. CİHAZINIZ SOFT BRİCK OLABİLİR...

    FM Radyo Aktif Etmek ;


    Roottan sonra titanium backup uygulamasını kurun. YEDEKLEME-GERİ YÜKLEME seçeneğine girin. Oradan uygulamaları aşağı doğru sürükleyerek alfabetik sıraya göre f kısmında Fm Radyo uygulamasını göreceksiniz. Dondurulmuş olacak. Uygulamanın üstüne basın. Ve hemen yukarıda Çöz yazan yere basın. İşlem bu kadar. Artık Menüde radyo uygulaması gözükecektir. Güle güle kullanın :)

    @..scream.. 'den alıntıdır

    TELEFONU DEMO MODA' GEÇENLER,

    Muhtemelen cihaza root atmaya çalıştınız, atamadınız. Cihazda kilitleyip kendini demo moda aldı. Sol üst koşede mavi simge çıkar, asus offline demo diye.. Hatta rehbere girin saçma sapan kişilerlen dolu olduğunu göreceksiniz. Eğer root yaparken olmadıysa başka ne yapmış olabileceğinizi bilmiyorum açıkcası. Ama söylediğiniz olay root işlemi bitmeden ekranda çıkan kutulara müdehale etmekten kaynaklanıyor.

    ÇÖZÜM
    ----------------------------------------------------------------------
    -Öncelikle Adb sideload yöntemiyle cihazınızdaki yazılımı tekrar yüklemeyi deneyin.

    -Adb sideload ile çözemezseniz aşağıdaki yöntemle cihazı sıfırlamaktan başka çözüm kalmıyor.

    Cihazı sıfırlamak içinde yapmanız gerekenler.

    - Demo mode çalışmaya başlıyor, ekran video gelecek bekleyin. Video gelince ekranın ortasına dokunun, web sayfası benzeri bir ekran açılacak ZF tanıtımı yapan.
    - Bu ekranda 10 saniye kadar geri tuşuna basılı tutun.
    - Bir kod girmenizi isteyen ekran gelecek karşınıza
    - 741603 giriyorsunuz. Cihaz kendini sıfırlayıp resetliyor, ilk aldığınız gibi kurulum sihirbazı ile yeniden açılıyor. ordan sonrasını da yaparsınız artık.

    2smoke 'den alıntıdır..






    Zenfone’larda bilinmesi ve kullanılması gereken 14 hazır özellik ve uygulama:

    1. Telefon görüşmelerinin otomatik kaydedilmesi (Auto Record Calls)
    2. İşlevsel kilit ekranı (Lock Screen)
    3. Zenfone ses sihirbazı (Audio Wizard)
    4. Asus ücretsiz 5 GB Web deposu (Asus Webstorage)
    5. İndirilen yazılımları ve kullanım sıklığını pratik bir şekilde görerek kullanılmayan yazılımlardan kurtulmak amaçlı yazılım tasnifçisi (Apps Drawer Sorter)
    6. Sonra yapılacaklar listesi oluşturma ve takibi (Do It Later)
    7. Batarya tüketimini daha verimli kullanmak amaçlı mod seçimlerine imkan sağlayan akıllı tasarruf (Smart Saving)
    8. Telefon kurulumu esnasında atlanan ve önem arz eden parametrelerin sonradan da basitçe değiştirilebilmesine imkân sağlayan Kurulum Sihirbazı (Setup Wizard)
    9. Gelişmiş bildirim sistemi (Notifications)
    10. Çekilen fotoğraf ya da ihtiyaç duyulan dosyaların kablosuz ağ üzerinden dağıtımını sağlayan kablosuz grup bağlantısı (Party Link)
    11. Bilgisayarınızın uzaktan kumandasına imkân sunan uzak erişim (Remote Link)
    12. Bilgisayar klavye ve faresi ile Zenfone’u bilgisayarınız üzerinden kullanmak (PC Link)
    13. Diğer cihazlarla çalışmayı ve medya paylaşımını kolaylaştıran bağlantı paylaşımı (Share Link)
    14. Ekranı aynaya çevirerek günlük bakım desteği sağlamak (Mirror)




    Kullanıcı Deneyimleri :

    @Wren http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memid=510770

    S4 Mini ve Zenfone 5 sahibiyim;

    Üzerime düşen bir görev olduğunu düşündüğüm için özelliklerde bir karşılaştırma yapmak istedim;

    Başlamadan önce S4 Mini'nin fiyatının 900 TL ve Zenfone 5'in fiyatının 700 TL olduğunu belirteyim.

    İşlemci, Genel Performans: Kesinlikle Zenfone 5 önde. Açıkçası S4 Mini'deki 1.7 GHz Krait'in daha iyi bir işlemci olduğunu düşünüyorum ki testler de bunu gösteriyor. Lâkin Zenfone 5 genel akıcılık ve hız anlamında daha önde. Bunda Samsung arayüzünün ve işletim sistemine yapılan çeşitli müdahalelerin etkisi kesinlikle vardır. Oyun oynayan biri değilim. Bu konuda birşey söyleyemem.

    Ram: S4 Mini'de 1.5 GB, Zenfone 5'te 2 GB ram olduğu için karşılaştıracak çok fazla şey yok. Zenfone 5'de hemen her zaman 300 - 500 MB daha fazla RAM boş görünüyor.

    Ekran: Super AMOLED ekranlı S4 Mini'nin ekran parlaklığı Z5'ten bir tık yukarıda. Ama gerçekten bir tık. Kesinlikle parlaklığı bahane edip almaktan vazgeçecek kadar değil. Z5'in ekran parlaklığı da çok iyi, Splendid'den vivid modu açınca renkler de harika oluyor. Ayrıca ekranın dokunmatik kalitesi ve camın hissiyatı (kayganlığı) S4 Mini'den çok daha iyi. Ayrıca Z5'te Gorilla Glass 3 olması da avantaj.

    Tasarım: Estetik olarak Zenfone 5 bariz şekilde önde. Fakat telefon 5 inçlik diğer telefonlara göre biraz daha büyük. Bu net bir dezavantaj. S4 Mini'nin boyutlarının çok daha ideal olduğunu düşünüyorum.

    Kalite, Sağlamlık: Kasa sağlamlığı, malzeme kalitesi açısından Zenfone 5 bariz şekilde önde. S4 Mini çok daha narin bir cihaz. İnsan kullanırken korkuyor. Özellikle arka kapakta Zenfone 5 çok daha kaliteli, çizilmelere karşı daha dayanıklı.

    Kamera: S4 Mini'nin kamerasının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu belki biraz göreceli bir alan. Fakat özellikle renkler, ışık ve video çekiminde S4 Mini önde. Ön kamerada da S4 Mini daha iyi derim.

    Pil: Açıkçası pil ömürleri kafa kafaya görünüyor. İki telefonun da pil ömrü pek iyi değil.

    Isınma: S4 Mini yoğun kullanımda adeta yanıyor. Zenfone 5'te de ısınma var fakat çok normal seviyede.

    Şebeke Bağlantısı: Bağlantı kalitesinde bir fark olduğunu söyleyemem. Fakat S4 Mini'de 4G desteği var.

    WiFi: S4 Mini'de WiFi bağlantısı daha kaliteli. Zenfone 5'te tek diş çektiği yerde S4 Mini full çekebiliyor. Fakat Z5'te de bir kopma vs. yaşamadım.

    GPS: S4 Mini bu konuda şimdiye kadar kullandığım en iyi cihaz. Hemen her şartta (elbette kapalı ortamlar haricinde. hatta geniş camlı ve kısmen gökyüzü gören kapalı ortamlar dahil.) saniyeler içerisinde uydulara kilitleniyor. Zenfone 5'de ise bu biraz uzun sürüyor. Şartlara göre süre uzayıp kısalabiliyor. Fakat bağlanıyor. Biraz optimizasyon gerektiğini düşünüyorum.

    Kulaklık ses kalitesi: S4 Mini'de en çok şikayet ettiğim şeylerden biri kulaklık ses seviyesinin çok düşük olması. Zenfone 5 bu konuda daha iyi.

    Aramalar: Zenfone 5'de ses en yüksekteyken karşı tarafın sesi cızırtı yapabiliyor. Bizim sesimiz ise karşıya biraz boğuk gidiyor. S4 Mini sorunsuz.

    İşletim Sistemi, Genel Kullanışlılık: Asus henüz herşeyi oturtmamış gibi. Bazı ayarlar kısıtlı. Müdahale etmek isteyeceğimiz bazı yerlere erişimimiz yok. S4 Mini'de sistem daha oturaklı gibi. Daha çok güven veriyor. Ama Z5'de sistem daha akıcı çalışıyor.

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Lityum Pilleri Kullanım Kuralları:

    Günümüzde çoğu telefon, tablet ve diğer mobil cihazlar lityum ion veya lityum polimer pillerini (aküleri) kullanıyor. Bu tür piller büyük kapasiteli ve uzun ömürlüdür ancak pilin uzun süre sağlam çalışması için katı kurallar vardır. Bu kurallar genel anlamda ikiye ayrılır.

    1. Kullanıcıdan bağımsız kurallar
    2. Kullanıcıya bağımlı kurallar.

    1. Kullanıcıdan bağımsız kurallar
    Bu gruba pilde bulunan şarj kontrol elementi ve telefonda bulunan ek şarj kontrolörü tarafından uygulanan temel şarj kurallar giriyor. Bu kurallar basittir.

    - Bir lityum pilin voltajı ömrü boyunca max 4.2V, min 2.7V aralığında bulunmalıdır. Bu değerler sırayla %100 ve %0 değerlere tekabül eder. Min 2.7V'luk voltaj kok elektrodlu piller için geçerli, ancak yeni mobil cihazlarda çoğu lityum pil grafit elektrodludur ve bunlar için min voltaj 3V'tur.

    - Pilin %100'den %0'a doğru deşarj olurken verdiği enerji miktarı pilin kapasitesini belirler. Bazı üreticiler pilin max voltajını 4.1V2ta ayarlıyor, bu iekilde pilin ömrü uzamış oluyor, ama kapasitesi %10 kadar düşüyor. Aynı şekilde bazen min voltaj değeri 3.0-3.3V değerine çekiliyor ve aynı sonucu veriyor.

    - Pilin için en uygun şarj miktarı %45 civarıdır, bu durumda en uzun yaşam döngüsüne sahiptir. Bu değerin altına ve üstüne çıktığında pilin ömrü kısalmaya başlar. Ancak yukarıda belirtilen voltaj sınırları içinde olduğu sürece ciddi bir kayıp yaşanmamaktadır. (bu yüzden yeni aldığınız telefonlar genelde sadece yarıya kadar dolu bir pille gelir)

    - Belirtilen voltaj sınırların üstüne veya altına düştüğünde ise pilin ömrü hızlı bir şekilde kısalır. Bu durumlara aşırı şarj ve aşırı deşarj deniliyor ve pil için çok tehlikelidir.

    - Pil kontrolörleri (kaliteli bir şekilde üretildiyse) pilin voltaj değerlerini asla sınır değerlerinin dışına çıkartmaz. Üst voltaj değerini max 4.2V'ta tutarken, alt voltaj değerini cihaz durumuna göre değişebilir. Örneğin bir pilli tornavidada bu alta voltaj değeri gerçekten en düşük değer olabilir (2.7V) ama bir smartphonda bu alt eşik daha yukarılarda bulunacaktır, çünkü cihazın elektronik devreleri daha çok güç tüketir (3V veya üstü). Bunun için gelişmiş mobil cihazlarda pilde bulunan kontrolör haricinde cihazın içinde ek bir şarj kontrolörü bulunmaktadır.

    Şimdi ise şarj işleminin nasıl yapıldığına bakalım. Lityum pillerin şarj aletleri DC 5V ve pil kapasitesini %50-100 civarında akım verebilecek şekilde üretilirler. Yani 1000mAh kapasiteli pil için min 500mA, NŞA 1A akım verebilecek şarj aleti gerekiyor.
    Lityum pilin şarj işlemi temelde 3 evreden oluşuyor (Sony firmasının örneği üzerinde inceleme yapalım)
    Altta gördüğünüz grafikte
    Kırmızı - Pil Voltajı
    Pembe - % Şarj değeri
    Mor - Şarj Akımı

    0

    - İlk aşama yaklaşık bir saat sürer; pil, sabit akımla, 4.2V değerine ulaşana kadar şarj olur, arkasında ikinci evre başlar
    - İkinci evre de yaklaşık bir saat sürer; bu evrede şarj cihazı pildeki 4.2V değerini sabit tutarak yavaş yavaş şarj akımını kısmaya başlar. Şarj akımı belli bir değere düştüğünda (pil kapasitesinin %20 civarı) üçüncü evre başlar.
    - Üçüncü evre; bu evre ikinci evreyle aynı işlemi yapar, voltajı sabit tutup şarj akımını kısmaya devam eder, ama ilk iki evreden farklı olarak bu evrenin sabit zamanlaması vardır - tam 1 saat. Bu süre bittiğinde kontrolör pil ve şarj aleti arasındaki bağlantıyı tamamen keser.

    Pilin doluluk oranları sırayla ilk aşamada %70, ikinci aşamada %90, üçüncü aşamada %100.
    Bazı firmalar üretimi ucuzlaştırmak adına basitleştirilmiş şarj şemalarını kullanıyorlar. Örneğin şarj işlemi pilin voltajı 4.2V değerine ulaştığı anda bitirilir Bu şekilde "hızlı şarj olma" yeteğini elde edilir ancak gerçekte pilin sadece %70 dolmuş oluyor.
    Sonuç itibariyle gerçek şarj süresi 3 saat civarı olmalıdır, piliniz daha az sürede doluyorsa, üreticisi üçkağıtçılık yapmış olabilir.

    2. Kullanıcıya bağımlı kurallar.
    Bu gruba kullanıcıların uyması gereken ve pilin ömrünü etkileyen kurallar giriyor. Yine zor bir kural yok aralarında:

    - Pili "öldürmeye" çalışmayın, özellikle de cihazın kapanıp bir daha açılmadığı şarj değerlerine getirmeyin. Böyle bir durum olduysa da en kısa sürede şarja takmaya çalışın.

    - Sık sık veya kısmi şarj etmelerden korkmayın. Kısmi şarj pillere zarar vermiyor.

    - Genel düşüncelerden farklı olarak aşırı şarj lityum pillere derin deşarjdan daha fazla zarar verir. Pil ve cihazın içindeki kontrolör voltaj sınırlamasını yapıyor tabi ki, ama burda bazı püf noktalar mevcut. Bilindiği gibi pillerin kapasiteleri sıcaklık değişimlerinde etkilenir. Yani siz pilinizi oda sıcaklığında %100 şarj ettiğnizde dışarıya çıktığınız zaman hava çok soğuksa pilin kapasitesi %80'e düşebilir veya tam tersi hava çok sıcaksa pilin kapasitesi %105'lere çıkar bu da pile zarar verir. Bu tür durumlarla en sık cradle tarzı adaptör kullanırken karşılaşırsınız. Cihaz sürekli kapalı alanda ve şarj ediliyor, pil sıcaklığı artıyor ve aşırı şarj değerlerine çıkıyor. Bunu önlemek için cihazı cradle takarken eğer şarjınız doluysa, şarj kablosunu takmayın. Bu arada aynı durum ve tavsiyeler notebook tarzı bilgisayar kullnıcılarını da ilgilendirir.

    - Lityum piller için en ideal uzun süreli saklama/depolama koşulları, cihazdan ayrı durması ve %50 civarında şarj içermesidir. Bu şartlarda sağlam bir pil aylarca durumunu koruyabilir.

    Son olarak birkaç not daha:
    - Lityum pillerinde "hafıza etkisi" neredeyse hiç yoktur. Bunun için yeni bir pili "şarj antremanlarına" ihtiyacı yoktur. Hala kendinizi rahatlatmak istiyorsanız bir iki sefer tam şarj/deşarj yapın ama abartmayın.
    - Lityum piller derin dondurulmayı sevmezler, aşırı soğukta pil ömürlerini hızlı bir şekilde kısalır dolayısıyla uzun süre dışarıda eksi derecelerde telefonlarınızı kullanmamaya özen gösterin
    - Lityum pillerin kapasitesini etkileyen unsur sadece sıcaklı değildir. Hava basıncı azaldıkça pil kapasiteleri düşer. Yüksek dağlık bölgelerde oturanlara ve uçaklarda sık sık seyahat edenlerin bilgisine.
    - Yüksek kapasiteli pil aldığınızda telefonunuz bazen tam doğru şarj göstermeyebiliyor veya saçmalamaya ve kitlenmeye başlıyor. Bunun iki sebebi olabilir, şarj durum bilgisi kontrolör tarafından doğru iletilmiyor veya şarj cihazınız bu pil için yeterli akım vermemektedir.

    Telefondaki 3G İnternetinizi Diğer Cihazlarınıza Paylaşmak için :

    Ayarlar >>> Diğer >>> Tethering ve Taşınabilir Hotspot >>> Kablosuz Hotspot Kurulumu Yap >>> Wifi Adı ve Şifre belirle..




     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

    TWRP TOUCH RECOVERY Artık Zenfone 5 ile çalışır durumda.

    Nedir? Ne işe yarar? :

    Zenfone 5'te bulunan Recovery menüsünün gelişmiş versiyonudur. Tüm Wipe işlemlerini ve en can alıcı noktası tek sürükleme ile cihazın komple back-up ini almasıdır. Buna Nandroid Backup ta denir. Nandroid Backup sayesinde herhangi bir sistem müdahelesi yapmadan önce kullandığınız romun komple yedeği alınarak doğabilecek olası bir hatada en kısa sürede cihazımızı eski haline getirebiliriz. Örnek verecek olursam herhangibir rom yüklemeden ya da sisteme müdahale edecek bir uygulama yüklemeden önce Nandroid Backup almak kesinlikle en garantili dönüş işlemidir...

    ONCELİKLE CİHAZIMIZ ROOTLU OLMAK ZORUNDA. HERHANGİ BİR DURUMDA ASLA SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM. SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALAN HERKES YAPABİLİR...

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/55163217/TWRP-AutoInstaller%20v2.zip

    Kolay gelsin..


    Sizlere yükleme örneği olarak bu videoyu iyice izlemenizi tavsiye ediyorum..

    http://m.youtube.com/watch?v=lzSMsdkGH64


    Kitkat 40.54 versiyonda Fm radyoyu çalıştırmak (root gerektirir) RhPolitik hocama yardımı için teşekkürler.


    system/framework içindeki com.broadcom.bt.jar ve com.broadcom.bt.odex dosyalarını silip yerinehttps://yadi.sk/d/BXmpsxApkSzS5
    bu dosyaları atıp izinlerini -rw-r--r-- olarak ayarlayın. Hem jar hem odex dosyalarının değiştirilmesi gerekiyor. Reboot işleminden sonra "Android yeni sürüme geçiriliyor" uyarısı geliyor, bekliyoruz...
    Telefon açıldığında radyo yine çalışmazsa system/app içerisinden FMradyo.apk yı çalıştırın.


    Lollipop 40.78 versiyonda Fm radyoyu çalıştırmak (root gerekir) ydostlar hocamın paylaşımıdır.

    system/framework içindeki com.broadcom.bt.jar dosyasını silip yerinehttps://drive.google.com/file/d/0B-L0sH6hOMxBczNpNmJFclNTUWM/view?pref=2&pli=1 bu linkteki dosyayı atın ve izinlerini -rw-r--r-- olarak ayarlayın. Cihazı yeniden başlatın.



    ZENMOTION

    Xda üyelerinden tank0412 ve BORETS24 ün çalışması olan 3.23.40.78 Lollipop sürümü için geçerli olan Zenmotion DT2W ve 400-2000mhz cpu frekanslarını destekleyen kernelini (orjinal konu linki) yüklemek için;

    Kernel i yüklemeden önce cihazınızın bottloader kilidi açık olmalı. Aksi takdirde kerneli yüklediğinizde usb logosu çıkacaktır.
    Bootloader kilidinizi açmak içinhttps://drive.google.com/file/d/0B-Fin8UxrD6PRU9MM1lQZkV0SG8/view?pli=1 bu dosyayı kullanabilirsiniz.

    https://drive.google.com/file/d/0B-Fin8UxrD6PWWRBT1gwak16Tnc/view?pli=1 asus.hardware.touchgesture.double_tap.xml indirin
    system/etc/permissions içine atıp izinlerini 0644 rw- r-- r-- olarak değiştirin.
    Daha sonrahttps://yadi.sk/d/uJgWAU5fmMUq2 bu linkten 20.12.2015 DT2W kernelini indirin.
    new_20.12.img isimli yeni kernelimizi masaüstüne çıkartıp ismini boot.img olarak düzeltin.
    Adb klasörünüzün içerisine yeni boot.img dosyasını atın.
    (ADB klasörünüz yoksahttps://drive.google.com/file/d/0B-Fin8UxrD6PUmN6SkVPMXR3UTA/view?pli=1 bu linkten indirebilirsiniz.)
    Telefonu kapatın ve ses arttırma + güç tuşuna basarak fastboot (droidboot) modunda açın.
    Telefonu usb kablosuyla bilgisayara bağlayın. Intel driverlarınız yoksahttps://dl.dropboxusercontent.com/u/36199740/Mobile/Asus/intelandroiddrvsetup1.1.5.zip bu linkten indirebilir veya PcLink kurarak yükleyebilirsiniz.
    Masaüstündeki Adb klasörünü açın. Boş bir yere sol tıklayın. Shift tuşuna basılı tutarken yine klasörün içerisinde boş bir yere sağ tıklayıp Komut penceresini burada aç seçeneğiyle komut penceresini açın.
    Açılan komut penceresine fastboot flash boot boot.img komutunu girip bekleyin.
    Yükleme bittikten sonra droidboot menüsünden reboot bootloader ı seçin.
    Droidboot menüsü tekrar açılırsa kernel yüklenmiştir. Reboot system now komutunu seçerek cihazı yeniden başlatın.
    Telefon açılınca Ayarlar/Zenmotion menüsünden DT2W u aktifleştirerek kullanabilirsiniz.

    Usb logosuyla karşılaşırsanız veya kernelden memnun kalmazsanız endişelenmeyin. Orjinal boot.img dosyasınıhttps://drive.google.com/file/d/0B1ASiIgUFaUjdTNsTEVBRmEzQ00/view?pli=1 linkinden indirip ismini boot.img olarak değiştirip adb klasörüne attıktan sonra komut penceresine fastboot flash boot boot.img komutunu yazarak flashlarsanız cihazı orjinal kerneliyle açabilirsiniz.


    ZENFONE 5 LOLIPOP TAN KITKAT A DÖNÜŞ (TÜM VERİLERİNİZ SİLİNECEKTİR) (@2smoke hocamdan alıntıdır)

    Cihazda sistem dosyalarında oynama yaptıysanız önce onu normale döndürün. Daha sonra ardından aşağıda vereceğim 5.3.3.3 ü telefona atın. Sistem güncelleme uyarı gelecek. Normal olarak işlemi devam ettirirn. Cihaz Lolipop olarak açılacak. Ardından 5.2.2.2 olan sürümü yükleyin. Bu işlemden sonra cihaz 4.4.2 kitkat a dönmüş olacak. Donüş versiyonu 2.21.40.44 tür. En son kitkat için Asus sitesinden 2.22.40.54 ü yüklemelisiniz.

    5.3.3.3
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/ZenFone/A500CG/UL-ASUS_T00F-WW-5.3.3.3-user.zip


    5.2.2.2
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/ZenFone/A500CG/UL-ASUS_T00F-WW-5.2.2.2-user.zip


    Kutu açılış videosu
    http://youtu.be/n1Fh9KQAbVo

    Oyun (Minionrush ve Manuganu2)
    http://youtu.be/Rs50IR23xAY

    Oyun (Asphalt8 - GT Racing 2 - Real Racing 3 )
    http://youtu.be/HEPbd-H0sGU

    Zenfone 5 vs LG G2 ekran karşılaştırması
    http://youtu.be/mRjd_3ysYt8




    Güncelleniyor..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKartaL84 -- 4 Temmuz 2016; 3:00:29 >







  • ZenFone PixelMaster Camera










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 11 Temmuz 2014; 15:57:33 >




  • ASUS Zenfone 5 vs Samsung Galaxy S5




    ASUS Zenfone 6 vs Galaxy S5




    ASUS Zenfone 6 vs Galaxy Note 3



    ASUS ZenFone 4 vs iPhone 5





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 11 Temmuz 2014; 15:40:52 >




  • 2 çekirdek olması kotu olmuş
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Bakalım fiyatlarıda 2çekirdekli işlemciye uygunmu olacak
  • Asus Zenfone 5 View Flip Cover



    ASUS Zenfone 5 : Full HD 1080p Video Sample




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 9 Ağustos 2014; 20:33:42 >




  • arkadaşlar zaten snapdragon 400 lerde gerçekte çift çekirdelte sanalda 4 çekirdek gözüküyor. İntel atom z2560 ta öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökay9U45 kullanıcısına yanıt
    Evet doğru




    Asus Zenfone 5 - Gaming test




    HTC Desire 816 vs ASUS Zenfone 6






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 9 Ağustos 2014; 20:34:07 >




  • Arkadşlar asus a attığım ilk mailde asus zenfone 5 in gelecek modelinin özelliklerini sormuştum türkiyeye gelecek modelinin özellikleri : rocessor Intel Atom Z2560 Processor 2X2 Processor (running at 1.6GHz)

    Modem Intel XMM 6360

    OS Latest Android OS

    Display 5, 1280 x 720 (HD), 294PPI, IPS panel with Corning Gorilla Glass 3 (450 nits) (TBD)
    Support glove touch
    Scratch resistant glass with anti-fingerprint coating

    Main camera 8M, F/2.0, 5-element lens (Sony Sensor)

    Front camera 2MP

    Storage / Memory 8GB eMMC Flash, 1GB LPDDR2 RAM
    ASUS WebStorage 5G/Lifetime
    Micro SD card (up to 64GB)

    Wireless 802.11 b/g/n, WiFi Direct, Bluetooth 4.0(EDR+A2DP)

    Connector & Input / Output 3.5mm audio jack, dual Micro SIM slot
    Support Micro-USB 2.0

    Location GPS, A-GPS & GLONASS

    Sensor Accelerator/Motion/E-Compass/Proximity Light/Hall Sensor

    Battery 2110mAh; Min. 2030mAh, irremovable polymer battery
    Talk time: up to 18.67 hours on 3G (TBD)
    Browsing time: up to 6.3 hours on 3G / 8.7 hours on Wi-Fi (TBD)
    Video play back time: up to 3.99 hours on 720p (TBD)
    Standby time: Up to 398.11 hours on 3G (TBD)

    Video Video playback: MPEG-4 up to 1080p
    Video recording: MPEG-4 up to 1080p at 30FPS, 720p at 60FPS
    H.264 video decode at 1080p 30FPS, video encode at 1080p 30FPS
    MPEG-4, H.264, Ogg, 3GP

    Audio MP3, 3GP, AAC, AAC+

    Color Black / White/ Red/Gold/Purple

    Dimension: 148.2 (L) x 72.8 (W) x 5.5~10.34 (H) mm

    Weight: 145g


    böyle ikinci mailde ne zaman gelecekğini sordum zenfone 4 ve 5 in temmuz ayının ikinci haftasında zenfone 6 nın ise ağustos ayının ilk haftasında türkiyede satışa sunulacağını söylediler. Bugün yine mail attım biraz sitem ettim hala gelmediği için zira Bora Aras en geç haziranda zenfone ların geleceğini söylemişti. İnşallah çok çabuk ve uygun fiyatlı çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gökay9U45 kullanıcısına yanıt
    Zenfone 6 daha sonra geliyor demek. 3Modelde aynı anda tanıtılsa daha iyi olurdu. Rakipleri oldukça sağlam.
  • Gladiotürk kullanıcısına yanıt
    satışa sunulması demek istedin herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökay9U45 kullanıcısına yanıt
    Tanıtılması Lanse edilmesi Satışa sunulması ne anlarsanız artık :) Ben en çok Pixel Master özelliğini merak ediyorum. Sıfır ışıkta Fotoğraf çekiminden bahsediliyorki. Cep telefonlarında çekilen fotoğrafların düşük ışıkta verdiği performans gerçekten vasat oluyor.
  • zf6 2gb ram ile öne çıkıyor f/p olursa iyi olur
  • darkcald kullanıcısına yanıt
    Yabancı İncelemelerde gayet akıcı olduğu görülüyor Zenfone 6'nın. Bakalım nasıl olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 13 Temmuz 2014; 14:34:36 >
  • Arkadaşlar asus a tekrar mail attım geliş tarihi ile ilgili cevap şu :
    Zenfone modellerimiz Türkiye'ye gelecektir fakat kesin bir tarih verilmez.

    KVK (Turkcell kampanyası) aracılığıyla Zenfone4 - A400CG model, Temmuz ortası itibariyle satışta olması planlanıyor.
    Bilkom aracılığıyla Zenfone 5 ve Zenfone 6 - A501CG ve A601CG modeller, 6 Ağustos itibariyle satışta olması planlanıyor.

    Tarihler kesin olmamakla birlikte takibinizi Asus Türkiye Facebook üzerinden yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaayyy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökay9U45 kullanıcısına yanıt
    Kesin tarih verilemez denmiş ancak Ağustosun ilk haftaları gibi görünüyor satışa sunulması
  • Asus Zenfone6 modelini takip ediyorum bende hocam. Şuan GMD Discovery kullanıyorum 750 - 800 civarı olursa çıktığında almayı düşünüyorum. ZenUI arayüzü hoşuma gidiyor Asusun.
  • İzmir media markt Asus sorumlusu 6' olan için 700 tl civarından gelir demişti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    İzmir media markt Asus sorumlusu 6' olan için 700 tl civarından gelir demişti.

    Çıktığında açıkçası düşünüyorum o fiyata f/p ürünü olabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.