Şimdi Ara

Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
5.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme


    Bu incelemeyi okuyorsanız muhtemelen Zenfone 5 modeli size tanıdık gelecektir. Asus’un 2014 yılında piyasaya sunduğu ve ülkemizde de kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen Zenfone 5 modelinin yeni versiyonunu bu yazımda detaylı olarak inceleyeceğim. Telefonu Zenfone 5 (2018) olarak adlandırmak yanlış olmayacaktır. Samsung’un Galaxy A serisine benzeyen adlandırma tekniği bu modelde de cihazları birbirinden ayırmak için iyi bir tercih olacaktır. Bu arada cihazın model kodu ise ZE620KL olarak geçiyor.

    Asus, Zenfone 5 (ZE620KL) modelini MWC 2018 fuarında duyurdu. Ülkemizde de yakın zamanda piyasaya sunulacak olan modeli inceleme şansı yakaladım. Cihazla geçirdiğim zaman diliminde deneyimlerimi sizinle paylaşıp cihaz hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olmaya çalışacağım.

    Kutudan Çıkanlar
    -Asus Zenfone 5 (ZE620KL)
    -Slikon kılıf (saydam)
    -Şarj başlığı
    -Şarj kablosu
    -Kulaklık
    -Yedek kulaklık uçları
    -Kullanma kılavuzu
    -Garanti belgesi

    Kutu Açılış Videosu


    Asus Zenfone 5 (ZE620KL) İnceleme Videosu


    FİYAT VE KULLANILABİLİRLİK
    Cihazın ülkemizde Asus Store üzerinden satış fiyatı 2099 TL olarak görünüyor. Aynı zamanda Teknosa mağazalarında ön siparişle 1999 TL’ye alınabiliyor. Cihazın donanımsal özellikleri ve performansı hakkında deneyimlerimi sizlerle paylaştığımda fiyatını hak edip etmediğini beraber öğreneceğiniz.

    Asus’un ZenFone 5Z ve 5 Lite adında 2 modeli daha olduğunu ve bu model piyasaya çıktıktan sonra raflarda yerini alacağını sizlerle paylaşalım. Bu iki modelden hangisinin ülkemize geleceği ve fiyatının ne olacağı henüz belli değil ama yakın zamanda Zenfone 5 (2018) ailesinin genişleyeceğini söyleyebiliriz.

    TASARIM VE DİZAYN
    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme


    Çentik tasarım son zamanlarda birçok marka tarafından kullanılmaya başlandı. Xiaomi Mi Mix modeli çerçevesiz ekranlı tanımına en yakın modeldi nitekim Apple iPhone X modeli ile bu tasarımı değiştirerek kamerayı ve sensörleri ortaya aldı. İlk başlarda hoş karşılanmasa da zamanla sevilen bir tasarım haline geldi. Asus Zenfone 5’te modellerden bir tanesi görüntü olarak iPhone X’e benzetilse de içerik ve kalite olarak çok farklı bir model olduğunu çok rahat söyleyebilirim.

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme


    6.2 inçlik ekranı telefonun ön yüzünün %90’nını kaplıyor. Çentik ise bu tasarımda çok az yer kaplıyor ve zamanla varlığını hissettirmiyor. Ekranı ince ve metal bir çerçeve koruyor. Ekranın ötesinde telefonun arka kapağı parlak bir tasarımla şık duruyor. Arka kapakta çift kameranın altında çift tonlu LED bulunuyor. Orta kısımda parmak izi sensörü son derece ulaşılabilir bir konumda yer alıyor. Asus parmak izi sensörü haricinde yüz tanımayı da yazılıma dahil ettiğini burada belirteyim. Telefonun genel olarak ön ve arka tasarımı çok şık duruyor.

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme

    Zenfone 5’in kenarları oval bi tasarıma sahip ve tasarım olarak son zamanlarda popüler olan oval kenarlar telefonun kullanılabilirliğini daha iyi seviyelere getirdiğini söyleyebilirim. Telefona ekran tarafından bakarsak sağ tarafta ortada güç tuşu yer alırken hemen üstünde ses arttırma ve azaltma tuşları yer alıyor. Alt kısmında ise ortada USB Type-C girişi yer alırken sağında hoparlör solunda3.5mm kulaklık girişi yer alıyor.

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme


    Bütçeden dolayı bazı imtiyazlar da yok değil. Örnek verecek olursak cihazda kablosuz şarj özelliği yok ve tamamen su geçirmez değil. Başlangıçta ZenFone 5 iki renkte sunulacak: Gece Mavisi ve Meteor Gümüş. Telefonu tasarım olarak genel anlamda ele alacak olursak iPhone X’ e çok benzetilen model tasarım olarak benzese de fiyat olarak iPhone X’in üçte biri fiyatına satışa çıkıyor. Bu da cihazı fiyat/performans anlamında öne çıkarıyor.

    ÖZELLİKLER
    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme


    İlk olarak cihazın ekranından söz edecek olursa 6.2 inç FHD+ olarak geçen ekran 1080×2246 çözünürlüğe sahip. Bu ekran 402 PPI piksel yoğunluğuna sahip. Cihazın ekranı IPS LCD olmasına karşın bu fiyat içn son derece tatmin edici diyebilirim. ZenFone 5, aynı zamanda FHD + ekranlar için destek sunmak üzere tasarlanan Qualcomm’un yeni orta sınıf çipi Snapdragon 636’yı kullanan ilk telefonlardan biridir. Telefon 4 GB ram ve 64 GB depolama ile geliyor. Depolama seçeneğini dilerseniz 2 TB’ a kadar destek veren MicroSD girişi ile arttırabilirsiniz.

    Kameralara gelince, telefon arkada çift objektife sahip: Sony’nin yeni amiral gemisi IMX363 sensörü ile çalışan ana kamera, 12 megapiksel çözünürlüğe ve F/1.8 diyaframa sahipken ana kamerayı 8 megapiksel F/2.2 diyaframa sahip ikinci kamera destekliyor. Asus bizlere daha önce düşük ışıkta daha iyi portre çekimi yapabilmemizi sağlamıştı şimdi ise zum yapmamızı ve geniş açılı fotoğraf çekmemizi sağlayan yeni özellikler ile kamera konusunda kendisini geliştirdiğine şahit oluyoruz.

    Asus Zenfone 5 (ZE620KL) kamera ile çekilmiş örnekler
    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme


    Orijinal Fotoğraflar için Tıklayın (Daha Yüksek Çözünürlük)

    Ön tarafta 8 megapiksel çözünürlüğe ve F/2.0 diyaframa sahip selfie kamerası bulunuyor. Bu kameralar, çekimlerinizden daha iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayan yazılımlara da sahip. Telefonun kamera performansını ayrı bir yazıda detaylı olarak ele alacağımdan şimdilik çektiğim fotoğrafları eklemedim. Kamera konusuna önem verdiğimden ayrıntılı bir kamera incelemesi kullanıcılar açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

    Telefonun dahili hoparlörü önceki modellere göre daha iyi ve daha yüksek ses çıkışı sağlıyor. Telefon Bluetooth 5.0 ve 802.11 a/b/g/n/ac WI-FI kanallarına sahip.

    YAZILIM
    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme


    Bu çentikli ekranın ötesinde, ZenFone 5 ile ilgili en heyecan verici şeyler yazılımla ilgili. Android’in en yeni sürümü olan Oreo, Asus ZenUI 5 arayüzü ile hayat buluyor. Gerçek iyileştirmelerin olduğu yer bu kısım çünkü birincisi çentik var ve Google’ın bir sonraki Android sürümüne çentikler için resmi destek eklemesi bekleniyor. Ancak o zamana kadar Asus kendi çözümlerini ZenUI arayüzüne kurmuş.

    Arayüz bir bütün olarak toparlanmış ve saf Android sürümüne biraz daha yaklaşmış. Örneğin varsayılan klavye olarak Gboard var; yinelenen tarayıcı, e-posta veya mesajlaşma uygulaması yok. Facebook ve Instagram önceden yüklenmiş olarak gelen tek üçüncü parti uygulamaları.

    Asus ZenFone 5 (ZE620KL) Detaylı İnceleme


    Ayrıca, diğer Android telefonlarda olduğu gibi yüzünüzle telefonun kilidini açma seçeneğine de sahip oluyorsunuz. Bu nedenle-iPhone X’in kızılötesi TrueDepth kamera teknolojisine dayanmadığı için- aynı düzeyde bir güvenlik beklemeyin. Tek bir dokunuşla, telefon baktığınızı algılayabildiği sürece ekran kilidini açabilirsiniz.

    Asus ZeniMoji ile Apple’ın Animoji teknolojisini ödünç almış. Bunu test etme imkanım oldu ancak TrueDepth kamera olmadığı için Animoji kadar iyi çalıştığını söyleyemem. Ancak görüntülü sohbetlerde ve canlı yayınlarda kullanılabilir olma avantajına sahipler.

    Tüm bu yazılım özelliklerinin dışında 2018 yılında yapay zeka bildiğiniz gibi trend oldu. Fotoğraf makinesinden şarj cihazına, bildirimlerden zil sesine kadar Asus, deneyiminizi geliştirmek için yapay zeka teknolojisini bu modelde kullanmaya başladı. Örnek verecek olursak kamera sahneleri ve nesneleri tanıyarak birbirinden ayırıp ayarlamaları otomatik olarak yapıyor. Ayrıca daha sonra sahne ve nesneleri birbirinden ayırdığı için fotoğrafları ona göre sıralama şansına sahip oluyorsunuz.

    Dahası telefon kullanımınızı öğrenip rutin olarak fotoğraflara uyguladığınız ışık seviyelerini düzeltmek veya bir filtre eklemek için gibi telefon seçimlerinizi hatırlar ve gelecekteki fotoğrafları kendi zevkinize göre otomatik olarak düzenlemek için elinden gelenin en iyisini yapar. Dışarıda bir yerde telefon, zil sesi düzeyinizi ortam gürültüsüne uyacak şekilde değiştirmek için elinden gelenin en iyisini yapar.

    Bu özellikler dışında dikkatimi çeken diğer bir özellik AI Boost teknolojisi oldu. başka bir isimle overclock yapıyor, bu da yoğun görevler için işlemciyi çalıştırıp performans kaybı yaşamamanızı sağlıyor. Son olarak, uzun vadede bataryayı korumanıza yardımcı olmak için telefonunuzu nasıl şarj edeceğinizi öğrenecek olan AI Charging teknolojisi var.

    GENEL YORUM
    Asus bu modelle akıllı telefon piyasasına önem verdiğini ve kullanıcıların sürekliliğini sağlamak amacıyla cihazlarını hem donanımsal hem de yazılımsal olarak geliştirdiğini gösteriyor. Zenfone 5’i tasarım olarak çok şık bulduğumu ve kullanmaktan zevk aldığımı söyleyebilirim. Bu fiyat aralığında çentikli tasarımı, yazılımsal özellikleri onu tamda fiyat/performans cihazı yapıyor. Cihazın en başta şık tasarımı ve kamerası benim açımdan ilk fark edilen detaylardan bir tanesi. Yazılımsal olarak ZENUI arayüzü dahada iyileştirilmiş ve kullanımı daha kolay hale gelmiş.

    Bazı kullanıcılar tarafından iPhone X çakması gibi bir tanım kullanılıyor lakin bir üretici ilk kendi kullanıyor diye o özelliğin sahibiymiş gibi lanse edilemez. Kaldı ki bahsedilen model 5000-6000 liraya satılırken bu model 2000 liraya satılacak.

    Her yıl tasarımda yeni trendler ortaya çıkıyor. Asus firması da bu trendleri takip edip kullanıcısına en iyi deneyimi yaşatmak istiyor. Bu yüzden Zenfone 5 benim açımdan bu fiyat aralığında Android işletim sistemine sahip bir telefon olarak alınabilecek ve memnun kalınabilecek bir model. Telefonun her yönüyle iyi olduğunu söyleyemem o yüzden avantaj ve dezavantajları da aşağıda belirttim.

    Avantajlar
    -Fiyat
    -Kamera
    -Tasarım
    -Yapay Zeka Teknolojisi
    -Yazılım

    Dezavantajlar
    -Kablosuz Şarj
    -Tamamen Su Geçirmez Değil
    -Bazı Uygulamalar Stabil Değil (Zenimoji)

    Asus Zenfone 5 hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Telefon hakkında merak ettiğiniz her türlü soruyu yorum olarak iletirseniz cevaplamaya çalışacağım. Teknik işlemler için aşağıdaki linkleri kullanabilirsini.z

  • Asus Zenfone 5 [ZE620KL] Bootloader Unlock
  • Asus Zenfone 5 (ZE620KL) Orijinal Rom yükleme
  • Asus Zenfone 5 (ZE620KL) Root Yapma



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bypangea -- 10 Ağustos 2018; 18:34:54 >







  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, öncelikle bu güzel incelemenizden dolayı teşekkür ederim. Sizden ricam cihazın kamerası hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? cihazı almayı düşünüyorum fakat kamera benim için önemli bir etken.
  • Cok guzel bir inceleme olmus emeginize saglik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için tşkler. Kemara için ayrı inceleme yapmadan önce kısaca değerlendirirseniz, beklentisi ortanın üstünde olan biri kameradan tatmin olur mu. Sürekli fotoğraf paylaşan kişileri mutlu eder mi?

    Bir de ekran süresi paylaşır mısınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakankaran kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazın en hoşuma giden tarafı kamerası oldu. Kamera ile çektiğim video ve fotoğrafları birazdan bu yazıda paylaşacağım.
  • Çağatay39 kullanıcısına yanıt
    Cihazın kamerasını genel olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim. Kamera ile çekilmiş fotoğrafları şimdi siteye atacağım.
  • bypangea B kullanıcısına yanıt
    Eline emeğine sağlık arkadaşım gerçekten güzel kareler yakalamışsın.
  • note fan edıtıonmu yoksa bu telefonmu arada kalıyor ınsan karar vermek zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.