Şimdi Ara

Asustor Nas Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
22
Favori
12.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AS-302T modeli uygun gibi. Kampanya takibindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 2 Haziran 2015; 13:41:05 >
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Her bütçeye uygun model var asustorda. İnşallah gönlünüze göre bulursunuz. :)
  • Modemde AKK yi aşmak için kullandıgımız MTU ayarlarını degiştirdikten sonra NAS cihazı degişikligi tanımıyor. yani yine düşük hızda devam ediyor. Bunu aşmanın yolu var mı
  • karadurak kullanıcısına yanıt
    Ben böyle bir şey yapılabileceğine inanmıyorum ...
  • onkal kullanıcısına yanıt
    virtualbox ile windows 8.1 kurdum. Internet download manager ile 7/24 download yapabiliyorum ama AKK engeline takıldıgım için hızım düşüyor. Onu da aşmanın bir yolu vardır elbet hocam :)
  • karadurak kullanıcısına yanıt
    Virtualbox ile win 8'i asustora kurmadınız sanırım? :D
    AKK atlatabiliyorsanız bizimlede paylaşın ben pek ihtimal vermiyorum ama varsa öyle bir şey bizde faydalanalım. ;)
  • Asustor üzerinde sanal makina performansı nasıl?
  • Akk'yi atlatmanın illaki bir yolu vardır. Ankara'daki teknik servise sordum ama MTU nun kullanım amacı farklıdır dediler yani baya anlıyorlar bu işten.

    Benim makinada 8 gb Ram yüklü, pefformans windows XP de normal bir bilgisayar gibi her işi yapabiliyorsun sadece oyun ve multimedya amaçlı kullanamıyorsun çünkü virtualbox'un grafik destegi malesef sıfır..
    Asustor Nas Kullanıcıları




  • karadurak kullanıcısına yanıt
    Huhuuu o zaman iyiymişti demekten başka bir şey bulamıyorum diyecek.
  • RAMleri çiftli olarak 1+1 2+2 4+4 şeklinde takmaya mecbur kılan nedir? 2+4 taksak sıkıntı nedir?



    --------------------

    @karadurak Winrar yüklü ise tek/çok izlek olarak bencmark çalıştırabilir misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 17 Haziran 2015; 20:35:36 >
  • @interwap Bir mecburiyet yok ramleri çift olarak kullanma konusunda. :)
    Ancak bazı anakartlar dual ram özellikli oluyor. Bu özellik de aynı ram kullanıldığında daha yüksek performans alınıyor bu nedenle dual özelliğini kullanmak için bu şekilde kullanılması gerekiyor onun haricinde ben dual istemiyorum 4+2 şeklinde kullanacağım derseniz de kullanabilirsiniz.

    @karadurak hocam burada şöyle bir konu açılmış belki işine yarar ;AKK İsyan Platformu




  • As5002t as5120t bunların anakart Ram dual mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @onkal
    kardeş teşekkür ederim yalnız bu çözüm üreten bir konu degil. Bence sorun cihazın işletim sisteminden kaynaklı. Mesela Windows yüklü PC MTU dan etkilenirken android yüklü bir telefon etkilenmiyor. Yani ben virtualbox ile sanal windowsta kursam ana makina linux türevi oldugu için MTU dan etkilenmiyor.

    @interwap
    5002t dual kardeş, denemedim ama 4+1 şeklinde taksaydım çalışırmıydı bilmiyorum. Ben samsung marka ram taktım 4+4 şeklinde gayet güzel çalışıyor.

    istedigin ss'ler bunlar mı?

    Asustor Nas KullanıcılarıAsustor Nas Kullanıcıları




  • @karadurak Çok teşekkürler. Sanıyorum sanal makina işlemcisini tek çekirdek/izlek ayarladın. O yüzden tek/çok çekirdek farkı olmamış.
    AS5102T kullanan var mı? farkı görebilsek keşke.
  • @karadurak konu isyan konusu da içerik olarak belki aralarda çözüm olabilecek bir şeyler vardır diye ekledim linki. :)
    Konuya hiç hakim değilim o yüzden hiç bir fikrim yok :)

    @interwap maalesef AS5102T kullanıcımız yok. Siz ilk olursanız deneyimlerinizi burada paylaşırsanız potansiyel alıcılar için faydalı olur. :)
  • Bir sürü harici HDD de saklı yüksek çözünürlüklü film, dizi dosyasını evdeki Wi-Fi özellikli TV, Laptop ve PClerde sorunsuz izlemeki evin her odasında müzik dinleyebilmek için 100 Mbps bir internet bağlantısı olan D-Link AC3200 router ile eve network kurmaya karar verdim. D-Link routerin ve Harmon Kardon OMNI 20 starter KIT siparişini verdim. Sıra evdeki aletlere router üzerinden film ve dizileri aktaracak, oynatacak NAS server işine geldi. Konunun cahiliyim. Kağıt üzerinde 4K görüntü için 7004T bana uygun gibi geldi. 4xWD Red 4 GB HDD ile maliyeti 5000 TL nin çok üzerine çıkacak gibi görülüyor. 2-3000 TL olsa alacaktım ama aldığım diğer pahalı oyuncaklardan sonra 7004T bana çok pahalı geliyor. Ne yapmamı önerirsiniz.
    Meret ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeretX -- 29 Temmuz 2015; 21:14:07 >
  • Ortalama ev kullanıcıları için Asustor bence tam bir fiyat/performans ürünü. Hatta bir çok profesyonel bilişim firmasında da kullanıldığını biliyorum. ;)
    Öncelikle şuna karar vermek gerek sanırım film ve müzikleri nas üzerinden mi oynatacaksınız yoksa nas üzerinde sadece dosyaları bulundurup bir player ile mi oynatacaksınız?
    Eğer player kullanacaksanız hdmi çıkışlı bir asustor almanıza gerek yok. Sonuçta nas'tan ethernet yada wifi üzerinden oynatıcınıza gelecek ve oynatıcının hdmi'ndan görüntü alacaksınız.
    Eğer oynatıcı olarak nasıl kullanacaksanız 4k ihtiyacınız varsa ona göre hareket edebilirsiniz. Yanlış bilmiyorsam @eraycelik80'in kullandığı 5004 modeli de 4k destekliyor. Ona da bakabilirsiniz.

    Bilmiyorum kullanım şekliniz nasıl olacak ama wifi üzerinden yüksek çözünürlüklü film izleme ihtimaliniz düşük. Aktarım esnasında donmalar olacaktır. Ama müzik dosyalarında dsd haricindeki formatlarda çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.




  • onkal,
    İlgin ve vakit ayırıp yazdığın mesaj için çok teşekkür ediyorum. Asustor'un sitesinden gördüğüm kadarıyla 5xx serisi 13.2 KODI desteklemiyor ve 4K görüntü şimdilik mümkün değil, Sadece 7xx serisi destekliyor.
    Meret ;)
  • MeretX M kullanıcısına yanıt
    Olaya çok yanlis yerden girmiş sınız ustat

    4k destekle se ve destekleme se ne olur once bunu bir dusunun cunku nas in asıl görevi içerisinde dosya barındırıp bunu media playerler Ler vasıtası ile izlemek siz 4k player alın eve nas a bağlanın istediğiniz film i izleyin

    7000 le 5000 serisi arasında 4k diye fark dediğiniz sey xbmc yani kodi Programı'nın 4k video dosyası açıp açmaması zaten 4k izleyecek adam da akıl sahibi adamdır detay ister i detayda kodi xbmc de yok zaten 4k iyi bir player alıp onunla izlemek dogrusu

    Nas i da sadece dosya download ve dosya barındırmak için kullanmak en dogrusu Uzerinde kodi nin ne oldugu çok bir önemi yok
    Zaten yeterli seviyede açmadığı video gormedim ben birde bahsettiginiz butce 2500 3000 zaten sadece 4 tb 4 adet disk fiyatı

    Yani üzerine 3000 Tl Yada 2000tl daha Asustor 5000 Yada 7000 için gerekli butce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar uygun fiyatlı multimedya özellikli asustor öneriniz varmıdır ?
    2x3 TB HHD var PCmde eğer düzgün birşey bulursam ona takmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.