Şimdi Ara

Asustor Nas Kullanıcıları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
22
Favori
12.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm üstadlar kuzenim ve ben evimize hem iş hem ev amaçlı bir nas sistemi kurmak istiyoruz
    kullanım amaçlarımız veri depolama arşiv yedekleme tv telefon media player ve pc den verilere ulaşıp film müzik gibi dosyaları kesintisiz kablolu ve kablosuz oynatmak vs yani çoğu özelliğinden yararlanmak istiyoruz hatta ikimiz ürünlerimizi birbirimize tanıtıp üzaktan arşivlerimizi paylaşmak, iş yerinde belirlediğimiz dosyaların otomatik yedeklenmesi gibi işlemler yapılacak uzaktan ve ev içi bağlantılarda sıkıntısız çalışan bir ürün istiyoruz

    Asustor AS-204TE ve Synology DS414 modeli arasında kaldık açıkası ben biraz asustorcu o ise ds414 çü iki ürününde çok bi fiyat farkı yok fiyat farkınında çok bir önemi yok açıkçası bu nedenle hangisinden uzun ömürlü bir kullanım ve etkili bir verim alırız
    kasa ve malzeme kalitesi iki üründe nasıldır asustorda ürün 3,5 kilo iken synology de 2 kilo niye bukadar fark ettiğinide anlamış değilim biz hifi severler genelde ağır kilo takıntılarına sahip olduğumuz için burdada bu biraz ilgimi çekiyor :)

    yardımlarınız ve bilgilendirmelerinizi rica ediyoruz.




  • K@FKASYALI kullanıcısına yanıt
    Merhabalar :)

    Modeller aynı olmasa da asustor ve synology arasında kalıp ben de asustor tercih etmiştim. Benim tercihimde işlemci ve fiyat etken olmuştu. Okuduğum yorumlar genel olarak atom işlemcinin marvell'den daha iyi olduğu yönündeydi. Artı incelediğim bir kaç hız testinde bariz asustor üstünlüğü vardı. (Modelleri hatırlamıyorum şimdi test konusu olan o yüzden bu yazdığımı göz ardı da edebilirsiniz)

    Uzaktan bağlanma, senkronizasyon, server uygulamaları vs herhangi bir eksisi olacağını düşünmüyorum asustorun. Ama hep dediğim gibi iki olumsuz tarafı var birincisi kullanıcı çok olmadığı için forum desteği konusu biraz sıkıntılı (sadece biz varız grup olarak :D ) ama resmi destek olarak oldukça başarılılar. Diğer konu ise (bir avantaj da olabilir) synology'nin arayüzü daha profesyonellere dönük, asustorun arayüzü daha ev uygulamaları gibi. :)
  • arkadaslar asagıdaki 3 cihaz arasında kaldım

    1-Asustor 204te atom işlemcili intel CE5310

    2-synology ds414 marvel işlemcili

    3-synology ds415 play atom işlemcili intel CE5335


    ıncelediğim testlerde ds414 asustor dan cok daha ıyı yazma ve okuma hızları sunuyor

    ds 415 ıle ılgılı bır ınceleme en azından asustor karsılastıracak skeılde bulamadım ama 414 daha ıyıyse 415 daha da ıyıdır dıye dusunuyorum sımdı sız ne onerırsınız yada benım atladıgım bısıler mı var?
  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Şu an işyerinde olduğum için bir çok siteye giremiyorum ama bulabildiğim şöyle bir performans test tablosu var, buradan incelerseniz bir fikir verebilir;

    http://www.smallnetbuilder.com/tools/charts/nas/bar/1-filecopy-write
  • Merhabalar,bende yurtdışından Asustor AS5002T aldım ve aranıza katılmış bulunuyorum.

    Cihazı 2 gündür kullanıyorum,2 tane 5TB WD Red disk takılı cihazda. Cihazı ilk kurduğumda XBMC kurulu idi fakat kurulumun hemen arkasından ADM güncellemesi olduğunu yazdı sitem ve güncelleme yaptım. Ardından XBMC eski dir diye KODİ kurayım dedim ve XBMC sistemden kaldırıp KODI kurdum.

    şimdi elimde asustorun kumandası var fakat garip bir durum var kumanda sadece Asustor Portal sayfasında işe yarıyor kodi ye girince kumanda çalışmıyor. Sanıyorum bu kumanda kodi ile değil XBMC ile uyumlu,kodi yi kaldırıp xbmc ye döneyim dedim fakat yeni ADM de xbmc kalkmış sadece kodi var.

    Tekrar xbmc ye dönme şansım varmıdır,neler yapılabilir bilgisi olan varmıdır?
  • Merhaba,
    Öncelikle 5002t hayırlı olsun güle güle kullanın. Listeye eklendiniz. :)

    Kumandayla ilgili hızlı bir araştırma yaptım. Herhangi bir yerde kodi ve kumandanın uyumsuz olduğuna dair bir şey okumadım. Uyumludur diye de okumadım ama. :D
    Asustor resmi olarak xbmc yerine kodi desteklemeye başlamış haklısınız. Dolayısıyla da kumandanın çalışması lazım. Kodinin ayarlarında atladığınız bir şey olabilir belki. Tuğrul hocam kumandayı kullanıyor bir sıkıntı yaşadığını hatırlamıyorum. İsterseniz Asustor desteğe bir çağrı açın, size adım adım yardımcı olurlar. Eğer desteği yoksa da kısa zamanda bir beta fw çıkartıyorlar problem çıkartacak sonra stabil fw'ye dönüştürüyorlar.
  • umit34 U kullanıcısına yanıt
    Dostum son versiyon bende yüklü Kodi de yüklü kumanda da var cihazsa 5004 hiç bir sorun yok normal çalışıyor basit diye salonda hanım TV de kullanıyor hiç bir sorun yok

    Acaba Kodi içerisinde bir yerde ayarlarda kumada kullan diye bir yer var omu yanlışlıkla kapattınız

    Tekrar kaldırıp kurun olmadı Bi mouse falan takın deneyin kumanda da sorun varmi diye muhakkak kontrol edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkürler,evet Kodi yi kaldırıp tekrar kurduğumda düzeldi,fakat ne hikmetse bir süre sonra yine gitti. çok garip bir durum,anlam veremiyorum. Başta çalışan şey durup dururken neden kesilir,şimdi mous la kullanıyorum mecburen onda sorun yok şükürki.

    şimdi bir sorun daha geldi başıma onuda yazayım. Yurtdışından Asustor ile beraber 2 tanede 5TB WD Red almıştım onlarla kullanıyordum,3-4 gün sonra 2. hdd SMART bozuk hatası verdi,diski değişmem gerektiği bir mesajla beraber. Bende o diski çıkardım evde daha önceden kullandığım 1.5TB Seagate hdd yi taktım,o diskte 2-3 gün sorunsuzdu fakat sonrasında aynı SMART bozuk hatasını bundada verdi ve yine 2.diskte.

    Bu kadar tesadüf olurmu bilmem canımı sıktı budurum,şimdi elimdeki başka bir 1TB disk vardı onu taktım birkaç gün bekleyecem bakalım,yine bundada aynı hata olursa ya cihaz yada yazılımla ilgili bir sorun var diye düşünmeye başlıyaca. işin kötüsü 5TB lıkilk hdd yi iade için işlemlere başlıyordum şmdi bu olaydan sonra kararsız kaldım,bakalım neler olacak.




  • Aynı hatayı bende aldım, tarama yaptım smart hatası veriyor ama disk sağlıklı gözüküyor kullanmaya devam ediyorum. Zaten diskim eskiydi ömrünü tamamlamıştır diye düşündüm, çok düşmedim üzerine. İşletim sistemi hatası aklıma gelmedi açıkçası.
    Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.
  • Merhabalar, AS-304T modelini almayı düşünüyorum, üzerine 4x4 tb disk takıp raid-5 ile 12 tb aktif olarak kullanmak istiyorum. Aranızda bu cihazı kullanan var mı? veya fiyat performans açısından bu cihaza denk başka bir cihaz Önerir misiniz?
  • Merhaba Benide ailenize kabul ederseniz sevinirim

    AS5002T
    wd red 6X2 12 TB
    hdmi cec Adaptör ile kulanıyorum Tv de aynet+ dan direktv kumandasından çalışıyor ekstra kumandaya ihtiyaç yok
    Nisan ayından beri kulanıyorum çok memnunum

    Saygılar...
  • @firaz Hoşgeldiniz, güle güle kullanın. :) Listeye eklendiniz.

    Merhabalar @BlackWhite79,
    Aramızda henüz 3xx serisinden kullanıcı yok. Umarım ilk siz olursunuz. :)
    Raid şeklinde kullanmıyorum. Kullanan arkadaşlar daha iyi cevap verirler. Bu fiyat seviyesinde bu özelliklerde ürün yok maalesef. Biraz daha amatör ev uygulamalarına yönelik cihazlar bakarsanız bir çok marka var en bilindikleri de wd ve seagate.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 27 Kasım 2015; 10:42:34 >
  • bende 4 diskli olanında almak istiyorum ama çok pahalı abicim yaa..
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Benim gibi iki diskli olanından başlayın. :)

    Benim de bütçemi aştığı için 2 diskli olanını alabildim. Daha sonra önce tek disk ekledim öyle kullandım. Daha sonra eski seagate nasımı söküp içindeki diski de asustoa taktım.
    Dün sayfaya baktığımda 8tb diskdesteği gelmiş. İleride disk boyutlarını büyütebilirim yada 4 diskliye geçebilirim. Bütçe hepimiz için kıstas maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onkal

    Benim gibi iki diskli olanından başlayın. :)

    Benim de bütçemi aştığı için 2 diskli olanını alabildim. Daha sonra önce tek disk ekledim öyle kullandım. Daha sonra eski seagate nasımı söküp içindeki diski de asustoa taktım.
    Dün sayfaya baktığımda 8tb diskdesteği gelmiş. İleride disk boyutlarını büyütebilirim yada 4 diskliye geçebilirim. Bütçe hepimiz için kıstas maalesef.

    2 diskli alırsam benim işime yaramıyor benim 4 diskli almam lazım başka markaları 1000 civarı bulabiliyorum.
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    204 modeli 1500 liralarda başlıyor gördüğüm belki 1004 modeli daha uygun olabilir ama sanırım henüz gelmemiş buraya.
    Teknik özelliklerine bakmak lazım bulduğunuz markalarınkiyle karşılaştırmak lazım. Normal şartlarda asustor diğer markalara göre daha uygun oluyor genelde ama son zamanlarda takip de etmedim piyasayı değişmiş de olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onkal

    204 modeli 1500 liralarda başlıyor gördüğüm belki 1004 modeli daha uygun olabilir ama sanırım henüz gelmemiş buraya.
    Teknik özelliklerine bakmak lazım bulduğunuz markalarınkiyle karşılaştırmak lazım. Normal şartlarda asustor diğer markalara göre daha uygun oluyor genelde ama son zamanlarda takip de etmedim piyasayı değişmiş de olabilir.

    1000 tl ye qnap bile buldum 4 diskli.
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur vardır ama işte özelliklerine bakmak lazım nuh nebiden kalma qnap'ı 1000 liraya satıyorlarsa bir anlamı yok.
  • Merhabalar,

    Bende uzun zamandır bir arayış içerisindeyim. İhtiyacıma en uygun çözümü bulmaya çalışıyorum.

    Benim karar verdiğim çözümler, bu konuda adı geçen cihazlardan biraz daha basit cihazlar.
    1)Seagate My Cloud
    2)WD My Cloud 4tb

    Bu kararı vermemde en büyük neden tabiki maliyet. Bu cihazlar ile yapmak istediklerim: Depolama,uzaktan erişim ve infuse gibi app ler ile evimdeki medya oynatıcıda film izlemek.

    Bu ekonomik çözümleri, işlemcisi olan bir nas server'a tercih ederken büyük bir hata yapıyor muyum? Bir miktar para kazanırken kayıplarım nedir?
    Bu konularda azıcık bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

    Sevgiler
  • ambiante A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Aslında sizin seçtiğiniz cihazlarda nas yani network attached storage tanım olarak bu özelliğe giriyor. Yine bunlarında içlerinde işlemcileri var vs.
    Aradaki farkı anlatmak için neye benzetebilirim diye baya bir düşündüm ve sanırım tablet ve bilgisayara benzeterek gidebilirim.
    Yapacağınız işlerin derinliğine göre, ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz ben sadece internete, facebooka, youtuba gireceğim derseniz table size yeterli olur ama ben program yüklerim, internetteki hız önemli, istediğimi yapabilirim diye düşünüyorsanız bilgisayar seçmek daha mantıklı.
    Nas seçimi de buna benziyor. Tüm cihazlar veri yedekleme üzerine özelleştirilmiş linux bilgisayarlar.

    Amaç verileri depolamak, oturduğumuz yerden bunlara ulaşabilmek, medyalara network üzerinden ulaşmak ve bunları yaparken program kurmakla falan uğraşmadan basitçe yapmak ise wd gibi cihazlar basit kullanıcı arayüzleriyle oldukça kullanıcı dostları. Bunu kazanırken bazı kayıplar var ilk aklıma gelenler veri aktarım hızı, kullanacak programlar (uygulama merkezlerindeki uygulama çokluğunun yanında kendiniz de kurulum yapabiliyorsunuz), web site/mail server işlemleri, vs.

    Benim bir önceki cihazım seagate goflex home'du. Aktarım hızı oldukça iyiydi ancak uzaktan erişim seagateshare.com üzerinden çok yavaştı. Program kurulumu falan mümkündü ama bir nevi hackleyerek yapabiliyordunuz. My cloud serisi kullanmadım ama bir arkadaşım kurulumu yapıp veri aktarımı yapmam için vermişti bir haftalığına veri akarım hızı çok yavaştı usb 3.0 bile yanında uşuyordu hız olarak. Hatta 3d filmlerde takılma bile yapıyordu. Cihazda sorun var diye düşündük ama internette araştırdığımda arkadaşın aldığı wd modelinden herkes şikayetçiydi. Arkadaşta hangi model vardı hatırlamıyorum şimdi ama siz araştırmanızı o yönde yaparsanız daha garanti olur.

    Bu arada şu an kullandığım asustor 202te'de seagate ve wd'den çok çok üstün değil. Evet aktarım hızı oldukça iyi, network üzerinden ulaşım oldukça hızlı ama benim modemimden/superonlinedan kaynaklı network dışından ulaşamıyorum maalesef.

    Umarım yardımcı olabilir yazdıklarım, sizi mutlu edecek cihazı seçer ve kullanırsınız. :)




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.