Şimdi Ara

Asustor Nas Kullanıcıları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
21
Favori
11.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1800 tl 5104 ve yanında 2 tb red hdd var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerde bu fiyat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archieduke

    Nerde bu fiyat

    Hocam fiyat Hong Kong ta idi. Ama dondum. Alamadan dondum. :((((
  • Arkadaşlar,
    Yeni ASUSTOR AS6102T NAS server ve 2 Adet WD Red 4 TB WD40EFRX HDD aldım. Evde aşağıda listelediğim cihazlarla bir sistem kurmak istiyorum.
    Amacım tüm verilerimi saklarken PC, Laptop ve cep telefonlarıyla evde ve dışarıda dosya alışverişi yapabilmek. TV'lerde HD film-dizi izleyebilmek, her odada DNLAN özellikli hoparlörler ile müzik dinleyebilmek istiyorum.
    Daha sonra sıkıntı yaşamamak için sistemi kurmadan önce kullanıcı arkadaşların tavsiyelerini iletmelerini rica ediyorum.

    Saygılarımla,
    Meret ;)

    Superonline 100Mbps fiber bağlantı
    1 ASUS RT AC5300 router (Henüz kurulmadı)
    3 Adet PC (Win7 ve win 10 işletim sitemi kurulu)
    3 adet Laptop (Dell XPS 15 9550 (win10), MSI Daragon Gamer (win10), Apple Macpro retina)
    2 Adet TV (Samsung LN46C650 LCD, Sony 40" LED)
    2 Adet Harmon-Kardon OMNI 20 Hoparlör
    3 Adet Cep telefonu (Samsung S6 Edge, Samsung S6, LG G4)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meretten -- 25 Şubat 2016; 1:02:03 >
  • Meretten kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın, listeye eklendiniz.

    Herhangi bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Routerınız desteklenen sayfasında yok ama sıkıntı yaşamazsınız sadece otomatik tanımaz o kadar. Benimkini de tanımıyor bir sorun yaşamıyorum ben. :)
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bu router çok yeni olduğu için listede olmayabilir.

    Henüz hiç bir şeyi kurmadım. Router cuma veya pazartesi elimde olacak. Önce onu kuracağım. Sanıyorum routerin 2 ethernet bağlantısını AS6102T için ayırmam gerekecek. İlk defa NAS server kuracağım umarım bir salaklık yapmam. AS6102T nin dokümanları çok iyi hazırlanmamış. Tavsiyen olursa yararlanmak isterim.

    Meret ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meretten -- 26 Şubat 2016; 2:59:32 >
  • Meretten kullanıcısına yanıt
    Doküman olarak evet çok bir şey yok ama arayüzünden kolayca halledebilirsiniz herşeyi. Zorlanacağınızı düşünmüyorum. Çift ethernet girişi varmış, arayüzde muhtemelen networkun altında aggregation özelliğini açtığınızda (belkide iki ethernet kablosu taktığınızda otomatik olarak devreye bile girebilir :) ) kullanabiliyor olacağınızı düşünüyorum.
    Sadece sizin diskleri nasıl kullanacağınıza karar vermeniz gerek şu anda; raid mi yapacaksınız, diskleri ayrı mı tanıtacaksınız. Buna karar verip nasın açılışındaki yönergeleri bu tercihinize göre takip ederseniz herhangi bir sıkıntıya düşmezsiniz. Yine de takıldığınız bir konu olursa elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
  • Toplam 2 adet HDD olduğu için;
    Raid 0 yaparsam performans artacaktır, yazma hızı iki katına çıkacaktır ama dataları saklaması güvenli olmayacaktır.
    Raid 1 yaparsam dataların saklanması güvenli olacaktır ama toplam kapasite tek HDD kapasitesine düşecektir.
    Zaten bu yüzden AS6104T ile AS6102T arasında seçim yapmakta çok güçlük çektim. 4 adet HDD olsa data güvenliği yönünde karar verirdim. Ama başka bilgisayar parçaları ve birde üzerine Dell XPS 15 9550 Laptop alınca bütçe zaten delinmişti 6102T almak zorunda kaldım. Denizi geçip derede boğuldum yani iyi yapmadığımı düşünüyorum :(

    TVlere HDMI ile bağlanmak yerine ASUS RT-AC5300 router üzerinden kablosuz bağlanmayı istiyorum. Kablo döşemeye başlarsam hanımla papaz olacağız. Bu yüzden servet yatırıp bu routeri aldım.
    Elimde WD Elements 2TB, My Book 1TB ve Samsung 1TB harici 3.5" HDDler var. Bunlardan yeni sistemde en verimli şekilde nasıl yararlanabilirim?
    Şimdilik bu kadar sistemi kurmaya başlayınca ilave sorularım olacaktır. Böylece benim gibi konunun cahili arkadaşlara da yardımcı olduğumu düşünüyorum.
    Meret ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meretten -- 26 Şubat 2016; 12:55:56 >
  • Meretten kullanıcısına yanıt
    Hep bütçe kıstaslarına takılıyoruz. :)
    Ben de aynı nedenlerden dolayı iki harddiski de ayrı tanıttım. Volume 1 ve volume 2 olarak. En azından diskin biri bozulsa bile diğeri sağlam kalır.

    Asus oldukça yetenekli gözüküyor umarım bağlanacağınız tv'ler de aynı şekilde yetenekli olurlar ve sıkıntısız bir kablosuz ağ kurarsınız.
    Wdler ve Samsungta esata çıkışı varsa o şekilde bağlayarak harici olarak asustorun hacmini genişletebilirsiniz, en verimli şekilde böyle kullanabilirsiniz.
    Eğer esata yoksa usb girişleriyle aynı şekilde hacmi arttırabilirsiniz.
  • Herkese selamlar.

    Ben de Geçenlerde 202t modelini aldım. Network konusunda sıkıntılıyım biraz ama böyle böyle öğreneceğim inşallah.

    Sıkıntım şu: 1. diski taktım biçimlendirdi gördü. hatta doldurdum bile. ama 2. diske sıra geldi bir türlü tanıtamadım. Diskleri raid olarak kullanmayacağım için, single disk olarak tanıttım. tabi bu tercihi bana bir tek ilk diski taktığımda yaptırdı. 2. diski taktığımda bana ne yapalım diye sormadı hiç. bende kurcalarken BELLEK YÖNETİCİSİ/ DİSK BİRİMİ altındaki oluştur metoduyla ekleyebildim. şu an aynı sayfada volume 1 ve volume 2 olara disklerim gözüküyor. ama DOSYA GEZGİNİ ne girdiğimde 2. disk gözükmüyor. nedenini anlamadım. aklıma gelen tek şey. diskleri birbirinin devamı gibi görüyor oldu. ama bundan da emin olamıyorum. Disk boyutunu vs göremeiğimden. eğer yanlış şekilde eklemişsem nasıl düzeltebilirm bunu.

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • MSE®dem kullanıcısına yanıt
    Networkle ilgili nasıl bir sıkıntı yaşıyorsunuz?

    Disklerle ilgili herşeyi disk yöneticisinden yapıyoruz. Aklıma gelenler diskin paylaşımda olmaması yada girdiğiniz kullanıcı için izinli olmaması. Onları kontrol eder misiniz?
    İki yardı disk olarak görüyorsa yani volume 1 ve 2 diye diskler birbirinin devamı olarak gözükmez. Ben o şekilde kullanıyorum. Disk yöneticisinden girdiğiniz zaman sol üstte diskleri değiştirerek disklerin hacimlerini, ne kadarı kullanıldığını görebilirsiniz.
    Aynı şekilde mobil cihazınıza AiMaster uygulamasını indirerek de görebilir tüm ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.
  • Selam Arkadaşlar, virtualbox ile sorun yaşıyorum kullananınız var mı?, Laptoğumda kurduğum vhd sanal diski nastaki virtualboxta açtığımda mavi ekrana düşüyor.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Sizin cevabınızı görmeden önce asustor için kendi sitesinden yardım istedim. Attığım maile sağolsunlar ertesi gün döndüler. Ve sorunum giderildi.

    ERİŞİM DENETİMİ \ PAYLAŞILAN KLASÖRLER sekmesine gidip, EKLE diyerek yeni bir kasör oluşturunca, klasörün hangi disk birimi içinde olacağını seçtiğimizde diğer diski de kullanıma açabiliyormuşum. Halletim. Şu anda içine atacağım dosyaları düzenliyorum.

    Tek bir sorunum kaldı. Bilgisayardan diske film atmaya çalışınca aktarım hızı saniyede 5 MB oluyor. Bu hız bildiğim kadarıyma TTNET in verdiği modemin aktarım sınırından kaynaklı. O da sanırım gigabit eternet desteği olan bir modem ve bilgisayarıma da bağlayacağım gigabit destekli bir wifi alıcısı ile olacak. Bu hızla kabataslak bir hesapla bir diski doldurmam 5-6 gün arası, o da elektrikler kesilmezse sürecek :) NAS üzerindeki USB olmasa bittim ben :)
  • MSE®dem kullanıcısına yanıt
    Kablosuz aktarım yapıyor bile olsanız bilgisayarınızın wifi ayarlarından maksimum ayarlara çıkartırsanız biraz daha artabilir hızınız.
    Tb diskleri kablosuz aktarmakla uğraşmayın üstad aktarım sırasınca ethernet ile bağlayın. Gece yatarken kopyalanacak dosyaları ayarlasanız sabaha bitmiş olur. Garanti olsun derseniz hepsini birden aktarmak yerine daha küçük parçalar halinde kopyalayabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum mesela 200-300gb bir kopyalıyorum daha sonra bir daha...
    Modemin aktarımın sınırı olacağını tahmin etmiyorum. Sonuçta internet üzerinden birşey indirmiyorsunuz yerel ağ üzerinden aktarım yapıyorsunuz ttnet'i ilgilendiren bir durum yok burada.
  • 54 Mbit ile 6MB, 100Mbit ile 11MB, 1Gbit ile 110MB hızları görülebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar pc den asportalı nasıl yönetiyoruz. ultravnc ile baglantı yapamadım.

    forumda konusu var videosu da var ama ben yapamadım.

    http://forum.asustor.com/viewforum.php?f=157

    Desktop_Engine yi kullanan var mı?

    http://forum.asustor.com/viewtopic.php?f=154&t=7637




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadurak -- 26 Mayıs 2016; 17:33:53 >
  • Merhaba Arkadaşlar
    yaklaşık 1 yıldır nas serverler ile ilgili araştırma yapıyorum. Nas sisteminden beklentim ve kullanım şartlarım dan kısaca bahsedeyim. Öncelikle ev kullanıcısıyım ve nası filmlerimi saklamak, HDIM dan izlemek, ıp kamera bağlamak ve aynı zamanda da torrentten indirme yaparak arşivlemek yönündedir. Asustor da yaptığım incelemelerde AS3102T - ve AS6102T modelleri istediğim özelliklere sahip gibi görünüyor. yanılıyor isem düzeltiniz. şuanki tvim LG lw5500 olduğu için dts ses formatlarını ve yeni versiyon codec formatları oynatmıyor. alacağım cihazdan ses ve görüntüyü elimde bulunan Pioneer VSX-522-K ses sistemine bağlayarak sinema keyifini yaşamak istiyorum. ilerleyen dönemlerde 4k formatında bir tv almayı planlıyorum bu neden ile de nas cihazınıda en azından 4k destekli olması ileriye yönelik mantıklı bir karar olacak diye düşünüyorum.
    Asus un nas cihazlarını aldığımızda içerisinde ne hdd nede ram çıkmıyor sanırsam. Nas lar için üretilen ramlar normal ramlardan oldukça pahalı keza hdd lerde aynı şekilde öyle ortalama 2x2 tb hdd + 4 gb ram + nas cihaz dediğimizde ortalama minimum 2500 - 3000 tl yi gözden çıkarmak gerekiyor.
    Asus un naslarının media player performansını İnternete bulabildiğim videolardan azda olsa gözlemledim ancak oynattığı video boyutu, video çözünürlüğü ve oynatabildiği video formatları hakkında çok bir bilgiye sahip değilim. Bu cihazı aldığımda istediğim video formatları oynatabilecek miyim?
    uzak bağlantı ile cihaza torrent linklerini eklemek ve nas cihazı yönetmek ne kadar verimlidir ?

    Bu beklentileri karşılamak için daha uygun bir yöntem mevcutmudur. örneğim toplama bir pc yaparak aynı verimlilik alınabilinir mi ?

    konu hakkında tecrübe sahibi olanların yorumlarını bekliyorum. :)

    @
  • hayaligolge H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sorularınıza bildiklerim çerçevesinde yardımcı olmaya çalışayım.
    Öncelikle şunu düzeltmek isterim seçtiğiniz modellerde ram üzerinde geliyor. Hatta bildiğim kadarıyla asustorların hepsinde ram üzerinde geliyor. Hem 3102 hem de 6102 üzerinde 2 gb ram bulunuyor. 6102 modelinde isterseniz 8gb kadar ram artışı yapabiliyorsunuz. Hdd ise isteğe bağlı olarak alınabiliyor ve maalesef fiyatları yüksek. Ben 4tb wd red kullanıyorum nas hdd'si ancak yeni disk alırken muhtemelen red serisi almam green yada blue alabilirim. Çünkü ev kullanıcıları olarak nas sürekli açık olsa bile 7 gün 24 saat işlem yapılmadığı için nas hdd'lerine gerek olmadığı kanısına vardım. Tabi ki şahsi görüşümdür. :)
    Bu hdd seçiminde de eğer raid yapmayacaksanız 2+2 yerine 4tb alıp ileri de tekrar hdd eklemek sizin elinizi daha kuvvetlendirebilir. :)

    Medya player özelliklerine gelince xbmc kurulumu yapılarak playera dönüştürülüyor. Önceki mesajlarda 4k kullanan arkadaşların yorumları vardı diye hatırlıyorum. Ben test için bir kaç kez kullandım o kadar başka bir kullanımım olmadı.
    Yine şahsi görüşüm 4k tv'niz ve elinizde arşiviniz yoksa şimdiden fazla para (4k destek modellerle arasındaki fiyat farkını bilmiyorum çok bir fark yoksa düşülebilir) vererek yatırım yapmayın. 4k'nın yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı gibi soru işaretleri var. Artı şu an yeni teknoloji sayıldığından fiyatlar yüksek. Daha fazla medya çıkmaya başladığında 4k bir medya player almak daha ucuza gelip nas üzerinden 4k almaktan daha işlevsel olarak kullanılabilir. ;)
  • onkal kullanıcısına yanıt
    görüşleriniz için teşekkür ederim. 4k dışında media player kullanımı açısından verimliliği nasıldı yada nasıldır. piyasada blu ray plkayerler mevcut 200 tl ye lakin yazılım güncellemeleri sıkıntı olabiliyor, xbmc sürekli güncellediği için oynatamadığı ve açamadığı video formatı yok diye biliyorum. birde bu cihazın AS6102T veya AS6202T modelini Türkiye de satan yerler varmıdır ?
  • hayaligolge H kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi xbmc'yi kullandım diyemem sadece bir kaç kez deneme yaptım. Denediğim kadaıyla bir problemle karşılaşmadım. Önceki sayfalarda daha ayrıntılı kullanan arkadaşların yorumları olması lazım onlar sizin açınızdan daha açıklayıcı olabilir. :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.