Şimdi Ara

Asustor Nas Kullanıcıları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
22
Favori
12.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bende 1 yıldır Asustor 3104T kullanıcısıyım. 2 adet wd 2Tb disk ile kullanıyorum şuanda.

    Sizlere bir sorum olacak. 1 yıldan fazladır nas cihazım uydunetin verdiği netmaster modeme bağlıydı. Uzaktan erişim sağlıyabiliyordum, herşey yolundaydı. Fakat 1 hafta önce router alma ihtiyacı doğdu ve Tp-link archer c9 modelini aldım. Fakat uzaktan erişimi açamadım. Port yönlendirmeleri vs vs denemedim.Sadece lan üzerinden ip adresi yazıp girebildim.

    Sitesine baktım archer c9 modelini desteklemiyor gözüküyor acaba problem bumudur. Nesmaster modemde hiç hir ayar yapmadan, Asustor portalda ayarlarda ez_router kısmında Otomatik yapmıştı kendisi. Şimdi ez_router bölümünde bazı portlarda kırmızı çarpı işareti var. Web servers, Ftp gibi portlar. Archer c9 da o yazılan portları yönlendirmelerini açtım olmadı. Ne yapacağımı bilemedim acıkcası.




  • download kısmı torrent vs indiriyor da, tokenli, ya da çerez gerektiren indirilen yere login olunmasıyla indirilen linkleri indirmekte sorun yaşıyor mu?
  • Merhaba,

    Download centerda tıklayıncada hata veriyor bazende vermiyor. Tp link ile iletişime geçtim. Port yönlendirilmesi yapılması lazım dediler. Yaptım ama olmadı. İş yerimdeki bilgisayardan ulaşamıyorum yada uzaktaki farklı bir pc den. Evin içindeyken bağlanabiliyorum. Çok basit bir hata yapıyorum gibi geliyor ama ne. Ayrıca archer c9 gibi bir routerin bu kadar yormaması gerekiyordu insanı. Netmaster modemde modemin içine bile girmemiştim. Her ayarı asustordan yapmıştım.

    Ayrıca uzaktan xxxxx@myasustor.com diye girdiğim zaman aşağıdaki hatayı alıyorum

    rejected request from rfc1918 ip to public server address

    Araştırmaya devam :D
  • 2ceahmet kullanıcısına yanıt
    hocam uzaktan bağlanırken direkt modeminize bağlanıyordur localdeki herhangi çihaza değil. dmz ayarı yapıp dış bağlantıların tümünü lokalde belli bir cihaza (mesela asustor unuza) yönlendirmeyi deneyebilirsiniz
  • Çok teşekkürler. Dediğinizi yapınca oldu. Nas cihazına sabit yerel ip verdim. Dmz bölümüne o ip yi yazınca ulaşmaya başladım. O kadar teknik bilgim yoktu basit bir çözümü varmış.Baya uğraştırdı çok teşekkür ederim tekrardan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2ceahmet

    Arkadaşlar merhaba bende 1 yıldır Asustor 3104T kullanıcısıyım. 2 adet wd 2Tb disk ile kullanıyorum şuanda.

    Sizlere bir sorum olacak. 1 yıldan fazladır nas cihazım uydunetin verdiği netmaster modeme bağlıydı. Uzaktan erişim sağlıyabiliyordum, herşey yolundaydı. Fakat 1 hafta önce router alma ihtiyacı doğdu ve Tp-link archer c9 modelini aldım. Fakat uzaktan erişimi açamadım. Port yönlendirmeleri vs vs denemedim.Sadece lan üzerinden ip adresi yazıp girebildim.

    Sitesine baktım archer c9 modelini desteklemiyor gözüküyor acaba problem bumudur. Nesmaster modemde hiç hir ayar yapmadan, Asustor portalda ayarlarda ez_router kısmında Otomatik yapmıştı kendisi. Şimdi ez_router bölümünde bazı portlarda kırmızı çarpı işareti var. Web servers, Ftp gibi portlar. Archer c9 da o yazılan portları yönlendirmelerini açtım olmadı. Ne yapacağımı bilemedim acıkcası.

    Uydunet modemin ucuna archer taktın, onun ucunada bunu taktıysan ona double nat denir.
    uydunet modemden archer ın IP adresine DMZ vermen lazım. Yada archer ı router değilde access point modunda kullanacaksın yani sadece kablosuz, böylece bütün işi uydunet modemi yapacak ve port yönlendirmelerin vs çalışacak.




  • 2ceahmet kullanıcısına yanıt
    Uydunet 100lü ip bloğuna geçmiş olabilir (double nat sıkıntısı yaratır), modem arayüzünden onu kontrol edin, geçmişse eğer müşteri hizmetlerinden değişim talep edin.
    Ayrıca router kullanıyorsanız, uydunet modemde DMZ'yi router ip'sine, routerdan da DMZ'yi NAS ip'sine ayarlayın. En azından ben böyle çözmüştüm aynı sıkıntıyı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrim3 -- 19 Aralık 2016; 14:11:0 >
  • Merhaba,
    Sorularınza tek tek cevap vermeye çalışayım.

    Uzaktan erişim konusunda herhangi bir sıkıntı çekmezsiniz. Hem mobilden hem de pc üzerinden gerekli portları açark ulaşım sağlayabilirsiniz.


    Torrent indirme programı fotoğraftan gördüğünüz download center yapılan güncellemelerle gayet başarılı hale geldi. Son 1 yıldır bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.

    Full kapasite kullanımında iki seçen vardı hatırladığım; tüm disklerin kapasitelerini toplam olarak gösteriyor 4x4tb ise 16tb gözüküyor. Ancak bu durumda bir disk gittiğinde tüm veri uçuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yada her diski ayrı ayrı görüp kullanabiliyorsunuz. Ben ikinci seçeneği kullanıyorum. Bir diskin uçması hepsinin uçmasından daha iyiydir. :)

    Diski taktığınız zaman format atıyor diye hatırlıyorum. Şimdi baktım format ext4 olarak kurulum yapmış. Sorduğunuz usb üzerinden taktığınız disklerse eğer ben şu ana kadar okumadığı disk görmedim ntsf, exfat, fat32, vs...

    Kodi 4k dahil bir sıkıntı yaşatmıyor ancak kullandığınız pc ile karşılaştırmak gerekir ona ezber bir şey söylememek lazım :)

    Sanal makina kurulur mu açıkçası hiç araştırmadı gerek de duymadım. Ama asustor desteğe mail atarsanız çok ilgileniyorlar. Ben cihazı almadan önce baya bir soru yağmuruna tutmuştum özellikle raid konularında çok yardımcı oldular.

    Ups konusunda çok sık olmasa da arada elektrik kesintisi yaşıyorum. Disklere bir şey olmadı ama bu olmayacağı anlamında gelmez, garantisi yok yani. Eğer imkan varsa bence ups kullanılmalı. Asustorun tüm fonksiyonlarını desteklediği cihazların bir listesi var sitesinde almadan önce bir inclerseniz daha yararlı olabilir. :)

    Umarım dilediğiniz gibi bir cihazınız olur.
    Saygılar.




  • Batarya konusunu bilmiyorum açıkçası araştırmak gerek.

    Ups elzem değil ama olması iyi olur. Bana sorarsanız ben de kullanmıyorum hem yerden dolayı hem de bütçede sıra ona gelmiyor. :)

    Disk fiyatları kurla birlikte uçtu gitti, arşivlediğimiz şeyler tuttuğumuza göre önemli ki oradalar. İmkan olsa hem raid hem ups eklerdim sisteme ama her zaman ideal şekilde davranamıyoruz. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Torrent konusunda problem yaşamazsanız sorunsuz indiriyor.

    4K denemedim gerçi benim cihazım desteklemiyor zaten ama @eraycelik80 daha önce test etti, başlıkta vardı diye hatırlıyorum 4k videoları açabiliyordu cihaz.
  • Asustor AS3104T kullanıyorum evde. Torrenten indiriyorum. Nas cihazı Samsung 65JU7000 tv ye bağlı hdmı kablo ile. 4k filmleri rahatça izleyebiliyorum bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.
  • selam arkadaslar as6202 alarak bende furyaya katıldım ama bir sorum var http ve ftp bağlantılarını indirmeye çalışırken hata veriyor torrent i denedim sıkıntı yok ama http ve ftp bağlantılarında bir sıkıntı var Hatalı link diyor ama synology herhangibi bir hata olmuyor normal indiriyor böyle bir sorunla karşılaşan oldumu acaba yardımcı olabilecek varmı

    Kendin Pişir kendin yee hatayı buldum 2 lan ı da birleştirmiştim ilk kurulumu yaparken şimdi ayırdım indirmeye başladı ama indirdiği dosyalar bozuk oluyor

    özellik bakımından çok iyi bir çihaz ama download kısmı çok zayıf bende synology 1813 bide 213j var indirmelerde çoğunlukla 213 kullanıyorum mesala 213j de mega.nz sınırsız indirme var asustorda meganın içindeki dosyaları indiremiyor belki ilerleyen zamanlarda bu sorunuda çözerler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casusnet -- 11 Haziran 2017; 15:5:33 >




  • Beyler ben ttnet fiber internet kullanıyorum. Fiber modem var 100mbps destekliyor. Bilgisayarımın Ethernet de gigabit. Yalnız bilgisayara direk bağladığımda asustor saniye de 100mb aktarırken modemden bağlanınca 10mb lara düşüyor. Bunun sebebi nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasıl konu. Cevap veren Yok?



    Kullanıcıları kullanmaktan vazgeçti galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @casusnet hayırlı olsun yeni cihazınız. Güle güle kullanın.



    @_ELNINO_ Öncelikle burası forum ortamı teknik servis hizmeti vermiyoruz. Probleminizle ilgili olarak bir fikri olan vakti olan cevap verecektir. Kimse forumda yatıp kalkmıyor.
    100mbs bağlantının teorik veri hızı 10-12mb diye hatırlıyorum. Yani bir problem yok gibi gözüküyor. Fiber modeminizden sonra gigabit bir switch ekler tüm cihazlarınızı ona bağlarsanız gigabit ağ elde edebilirsiniz.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    @onkal teşekkür ederim
  • selam asustor ile google photos a fotoğraf ve videoları sınırsız senkronize ya da upload edebilir miyim?
  • Arkadaşlar
    Synology 8 slot ile asus 8 slot arasında gidip geliyorum.Şu an synology 4 slot kullanıyorum ve synologyden memnunum,alalı çok oldu ama sürekli güncelleme alıyor.Asustorda durum nedir?Film oynatma gibi özelliklere ihtiyacım yok,çünkü oynatıcıda bu işi yapıyorum,filmleri torrentden indiriyorum.Güncel Tecrübelerinizi merak ediyorum
  • Merhaba arkadaşlar
    ..
    ASUSTOR AS-6204T alarak aranıza katılmak istiyorum.
    ..
    Bunu da alma hikayem şu . Elimde 8 tane 4 tb harici hdd var. Hangi filmi izleyeceksem sürekli tak çıkart. hdd ler elimde çok geziyor. hassas aletler. en son bilgisayara takılı halde ikien 2 yaşındaki kızımın ayağı takıldı. düşürdü. "bak baba, düştü" :) dedi bide. gitti 4tb. disk kurtarma ile hiç uğraşmam. filmin 1 bir saniyesi bile bozuk olsa o film çöp benim için. bu ikinci 4tb lık hdd çöp oldu. bu sebepten dolayı NAS almak istiyorum. bu sebepten dolayıda Nas alınır mı bilmiyorum.
    ..
    ..
    bu cihazla ilgili sormak istediğim bir kaç soru var
    1- bluray ve 4k film arşivim var. özellikle bu cihazın 4k performansı nasıl. aslında şunu da ekleyeyim. bende ZİDOO-X9S 4k mdedia player var. cihaz zaten çok başarılı (ERAYCELİK BEY sağolsun. tavsiyesinden dolayı). NAS cihazının 4k konusunda iyi olup olmaması beni etkiler mi?
    2-bu cihazı en güvenilir ve en uygun nereden alabilirim. taksit seçeneğiyle. bir sitede fiyatı 2629 tl. uzmanlar bilgisayar. eğer bu siteyi biliyorsanız bu sitenin güvenilir mi. Bu fiyat uygun mu. Daha uygun bir fiyata nereden bulurum. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
    ..
    ..
    Diğer sorum HDD ler hakkında. klasik bir soru olacak . en güvenilir fiyat performans açısından en uygun harddisk nedir.
    ..
    wd red veya wd red pro ?
    seagate ironwolf veya segate ironwolf pro ? .. bunun haricinde başka marka var mı bilmiyorum.
    ..
    son sorum
    ..
    bu HDD lerde önbellek/cache, RPM özelliklerinden sadece film izlemek için (4K FİLM İZLEMEK İÇİN) en uygum hangisidir.
    ..
    demek istediğim
    5400 RPM 64 ?
    5400 RPM 128 ?
    7200 RPM 128 ?
    7200 RPM 256 ?.
    ..
    yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
    Hayırlı günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remains81 -- 1 Şubat 2018; 12:55:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: remains81

    Merhaba arkadaşlar
    ..
    ASUSTOR AS-6204T alarak aranıza katılmak istiyorum.
    ..
    Bunu da alma hikayem şu . Elimde 8 tane 4 tb harici hdd var. Hangi filmi izleyeceksem sürekli tak çıkart. hdd ler elimde çok geziyor. hassas aletler. en son bilgisayara takılı halde ikien 2 yaşındaki kızımın ayağı takıldı. düşürdü. "bak baba, düştü" :) dedi bide. gitti 4tb. disk kurtarma ile hiç uğraşmam. filmin 1 bir saniyesi bile bozuk olsa o film çöp benim için. bu ikinci 4tb lık hdd çöp oldu. bu sebepten dolayı NAS almak istiyorum. bu sebepten dolayıda Nas alınır mı bilmiyorum.
    ..
    ..
    bu cihazla ilgili sormak istediğim bir kaç soru var
    1- bluray ve 4k film arşivim var. özellikle bu cihazın 4k performansı nasıl. aslında şunu da ekleyeyim. bende ZİDOO-X9S 4k mdedia player var. cihaz zaten çok başarılı (ERAYCELİK BEY sağolsun. tavsiyesinden dolayı). NAS cihazının 4k konusunda iyi olup olmaması beni etkiler mi?
    2-bu cihazı en güvenilir ve en uygun nereden alabilirim. taksit seçeneğiyle. bir sitede fiyatı 2629 tl. uzmanlar bilgisayar. eğer bu siteyi biliyorsanız bu sitenin güvenilir mi. Bu fiyat uygun mu. Daha uygun bir fiyata nereden bulurum. bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
    ..
    ..
    Diğer sorum HDD ler hakkında. klasik bir soru olacak . en güvenilir fiyat performans açısından en uygun harddisk nedir.
    ..
    wd red veya wd red pro ?
    seagate ironwolf veya segate ironwolf pro ? .. bunun haricinde başka marka var mı bilmiyorum.
    ..
    son sorum
    ..
    bu HDD lerde önbellek/cache, RPM özelliklerinden sadece film izlemek için (4K FİLM İZLEMEK İÇİN) en uygum hangisidir.
    ..
    demek istediğim
    5400 RPM 64 ?
    5400 RPM 128 ?
    7200 RPM 128 ?
    7200 RPM 256 ?.
    ..
    yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
    Hayırlı günler


    Bende benzer cihaz düşünüyorum ama AS-620T ile AS-6302T arasında ne gibi farklar var çözemedim




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.