Şimdi Ara

Atak Helikopteri’nin satışında soru işaretleri: ABD’den izin gerekli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten savunma sanayi adına üzücü ve hayal kırıklığı içeren bir haber,motoru dışarıdan alıp altına imza attığın hükümler elini ayağını bağlıyorsa boşa kürek çekmişiz uzun vadeli planlarımız hep karavana ve attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor harcanılan paralar havaya uçuyor !!
  • Saldırı helikopteri veya savaş uçağı motoru üretmek o kadar basit ve kolay şeyler değil,o yüzden dışardan almamız normal.

    En hızlı çözüm (daha önce bir çok defa başka savunma sanayii ürünlerinde yaptığımız gibi)motor üreten firmalar ile anlaşıp lisans haklarını alarak burda üretmektir tabi bize verirseler lisansını....
  • teknoloji bilim ureten ulke olmadan gelismis silah ureten ulke olmaya kalkarsan her seferinde onun lisans iznime, bunun politik sartlarina boyle takilir kalirsin. atak gibi projeler cok onemli buna karsi degilim yada kucumsemiyorum ama gercekden buyuk devlet olmak istiyorsan once universitelerinin arastirma kurumlarinin bilim ve teknoloji uretebiliyor olmasi gerek. yoksa ben 10bin muhendisi topladim hadi ucak, helikopter yapin demeyle olmuyor o isler. olanida boyle oluyor.

  • Buğday bile ithal eden bir ülkenin yerli helikopter yapacağına inanan %1 milyon saftır.

    Sosyal medyadaki yorumlara bakınca aynı ülkedemi yaşıyoruz diye düşünüyor insan.

    Hayallerle yaşıyoruz resmen.

  • Anlaşıldı bunlar bize helikopter motoru yaptıracaklar.

  • Geçmişte %100 yerli ve milli denilmiş ise yanlış ve/veya yalan olmuş. Fakat moturun yerli olması ile ilgili geçtiğimiz günlerde karşımıza çıkan TAI'nin geliştirdiği ve ilk başarılı ateşleme videosu linkten izlenebilir.https://www.youtube.com/watch?v=QjADekdW3AI bu motorun gelişmiş versyionları ileride Atak helikopterleri ve Hürkuşta kullanılacak. Eğer eleştirileriniz tamamen %100 milli ve yerli olması yönünde ise azıcık daha sabır. Değil ise yorum yapan yapıyor zaten )

  • ATAK'ın motoru, iniş takımları ve aktarma organları doğrudan yurt dışından geliyor. Geriye kalan yerleri TR'de üretiliyor/geliştiriliyor. Evet içindeki bir kondansatör Çin'den gelmiş olabilir,ekran da keza öyle ama bu önemli değil. Biri size bunu satmazsa başkasından rahat alabilirsiniz. O nedenle bu parçalar stratejik öneme sahip değildir. Neden biz üretmiyoruz kısmı da yatırımla ilgilidir. Kaç adet ekrana ihtiyacınız olacak. 100. Yedek parça da olsun 100. Toplamda 200. 200 ekran için fabrika kuramaz arge yapamazsınız bu ekonomik değildir. Bu işlemci için de geçerlidir. Zaten işlemci tek başına bir işe yaramıyor. Önemli olan kodlarıdır. Nitekim ATAK'ın ekranında her şey Türkçe'dir. Asıl önemli olan nokta budur.

    Gelelim motor kısmına. Evet maalesef yerli değil. Olabilir mi evet. Ama kolay değil. Bugün ne rolce royce ne de diğerleri elindeki motorları bir günde geliştirmedi. Yıllar süren arge ve tecrübeleri söz konusu. Bir sürü de patentleri var. Bizde bunu yapacak firma henüz yok. Çalışmalar devam ediyor. Ama öyle 3 yılda 5 km irtifada sorunsuz çalışırken 1300 beygir güç üreten motoru yapamazsınız. İHA'lar için başlandı. 130 bg yapıldı. Ona yetiyor ne güzel. Yarın öbür gün 280 beygir olur Hürkuş a takarsın. Ondan sonra T-Jet olur Hürjet e takarsın, ondan sonra en iyisiyle özdeş olur TFX'e takarsın. Bence nereden baksan 20-30 yıl alır. Önemli olan süresi değil planın programın doğru çizilmesi, istikrarlı çalışma ve kararlılıktır. Nitekim piyasadaki motorları yapan da insan evladı biz de insan evladıyız.

    Bizim bir hatamız var. Hemen istiyoruz. O nedenle de yöneticiler "hemen" tepkisini veriyor. Bu yanlış. Şimdi çıksa hükümet dese "t-jet motor geliştirme çalışmaları hareket planı hazırladık, planlara göre 20 yılda hazır hale gelecek" muhalefet ne yapacak???!!!! Birbirimizin ayağına taş koyarak yol alamazsınız. İktidar da (hangisi olursa olsun fark etmez) oy kaybetmesin diye çok kısa süreli plan çizer. TFX e 2023 deniyordu. Şimdi oldu 2033. 2023 olamayacağı aşikar zaten. 2033 bile ?. Burada asıl sorun bilinç, eğitim. İnsanlara anlatamıyorsunuz çünkü bilmiyor. Bu da hepimize zarar veriyor. Toplumsal bir eğitim hareketiyle bir çok sorunu aşıp, azim ve kararlılıkla birleştirdiğimizde ciddi yol kat edebiliriz.
  • 15 yılda 14 kez eğitim sistemi değiştiren bir ülkede, bırak helikopter motorunu, elektrik süpürgesi motoru yapabiliyorsan şükret.
    Daha önce eline hiç tornavida almamış, yanıma staja gelen mühendis gördüm ben.

  • Slaved by makarna S kullanıcısına yanıt
    yerli yerli.. ülkesini amariga olarak görenlere yerli. :)
  • Yerli denilmesine bende karşıyım ama eskiden bu da yoktu? Birazda bardağın dolu tarafına baksanız? Eleştirmeyin demiyorum ama yerin dibine geçirmenin de alemi yok. 2025 yılına kadar motoru da yerli atak 2 yapılacak bakalım ona ne bahane uyduracaklar?
    İlla ona da bir şeyler uydurup yerin dibine geçirirler. Türkiye de yerli uçak fabrikası kapatıldı, devrim otomobilleri yerin dibine geçirildi aşağılandı? Biz bu aşağılık duygusundan ne zaman kurtulacağız? Yapılan işlere sevinmek yok hep aşağıla hep aşağıla?

  • Benim için gayet yerli. %100 yerli kelimesine bende kızıyorum. Fakat bundan öncesinde elimizde doğru düzgün bişey yoktu. Birden %100 üretmesi imkansıza yakın bir oran. Benim için %60 ının yerli olması sevindirici keza motorun %50 lik kısmının amerikandan diğer kısımlarının başka ülkeden alınmasına karşı tamamı yerli yeni motor geliştirmeleri daha bi sevindirici haber. Bu yüzden Kim ne derse Desin bizim gibi teknolojinin üretim bandında geri kalmış bir ülke atak veya hürküş gibi azami oranda da parçalarını üretmeye başlaması o malı benim için yerli yapar. Destek olacağımıza yok o şurdan bu şurdan diyoruz. %50 oradanında Türkiye de üretilen bir ürün yerlidir Şahsi görüşüm.
  • Yerli değil diye eleştirince "istemezükçü" olduk. İtalyan-ABD ortak üretimi, Türk montajı helikopter.
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Birebir aynı helikopter değil. Silah sistemleri, aviyonikleri, radar vs bir çok bileşeni ülkemizde tasarlanıp monte edilen parçalar. Objektif eleştiri yapılsa bile sizin gibi skolastik düşünenlere göre herkes şucu bucu. Ben bildiğim kadarını yazıyorum. Yazdığım mesajda ne kimseye övgü var ne başka bir şey. Ama kafalar skolastik olunca objektif eleştiriden bir haber oluyor. Ben herşeyi bildiğimi idda da etmiyorum. Siz de herşeyi bilmek zorunda değilsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında halkı kandıran şişirme tv haberleri ve gazla çalışan bilgisiz insanlar. Savunma sanayini yakından takip edenler zaten bu helikopterin %50 yerli olduğunu biliyor. Bu yerlilikte silah sistemleri, aviyonikler, radarlar, elektronik kontrol sistemleri, yazılımlar vs. Helikopteri üreten TAI hiçbir zaman bu helikopter %100 yerli milli demedi. Ama milletimiz üretenden çok başkalarının uydurma haberlerini takip ettiği için sonra hayal kırıklığı oluyor. Önemli olan bir kaç tıklama daha yapıp doğru kaynaktan bilgi edinmek.

    https://www.tai.com.tr/urun/t129-atak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tarlabasi kullanıcısına yanıt
    Haklısın mühendisliği eline tornavida almak, harç karmak olarak gören insanlarla zor. Eğitim şart. İnsanların kafası karışık. Ustayı mühendis olur sanan çok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atak helikopterinin gövdeside zaten italyan Agusta A129 CBT helikopterine ait
  • classf2re kullanıcısına yanıt
    Benim bakış açım bu. Söylediğimi sadece tornavida tutsun, harç karsın olarak görüyorsan bakış acıma yaklaşımın art niyetli. Uç nokta örnek vermiyorum. Bilgisayar mühendisi adam format atmayı bilecek, elektrik elektronik mühendisi sadece priz tamir etmeli demiyorum. Elektrik Elektronik mühendisliği son yılında olup kontrol kalemini karıştıran adamın mühendis olmasının benim gözümde hiç bir değeri yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.