Şimdi Ara

Atak Helikopteri’nin satışında soru işaretleri: ABD’den izin gerekli mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Ulusal basın yani bu bunlar bilinçsiz yapılmıyor tesadüf değil hiç boşunuza kandırmayın kendiniz. Halk kendi kendine uydurmadı birileri pompaladı %100 yerli muhabbetini. Böyle prim yapılmak istendi yanlıştı. Bunu kabul etmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

    Ulusal basın yani bu bunlar bilinçsiz yapılmıyor tesadüf değil hiç boşunuza kandırmayın kendiniz. Halk kendi kendine uydurmadı birileri pompaladı %100 yerli muhabbetini. Böyle prim yapılmak istendi yanlıştı. Bunu kabul etmek lazım.
    Ulusal basın olması neyi değiştirir ki. Yalan yanlış yayınladıkları bir sürü haberden sadece biri bu da. Teknoji konusunda ekstra cahiller. Askeri teknoloji konusunda ekstra+ cahiller. Adam bir şey bilmiyor. Konu hakkında hiçbir bilgisi uzmanlığı yok. Mesela spor haberi yapan adamın genelde spor geçmişi vardır. Başka tür haber yapmaz ama bu her konuda haber yapan düz muhabir. Sağdan soldan topladığı bilgilerle haber yapmış işte.
  • Biz o ülkelerden bu tasarımı satın almadık mı. Satın alındıysa bir hak talep edememeleri gerekmezmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Kimse bunlara %100 yerli demedi ki. Ortaya çıkan her üründe sırf muhalefet olmak için bunlar %100 yerli değil ehehuehe diyen geri zekalılar yüzünden çıkıyor bu tartışmalar. Dünyada hiçbir ülke herşeyi kendi ülkesinde yapmaz. Normalde parçaların tamamını dışardan bile alsan kendine ait bir tasarımla birşey yapmak bile çok önemlidir. Ama parçayı aldığın ülke ile çıkarların çatıştığı zaman böyle ortada bırakıyorlar adamı. Alternatiflere de yönelemiyorsun çünkü kalanını ona göre tasarladın. Bu motor olmadı başka motor takayım diyemezsin. Aynı şekilde Almanya da tank motoru satmadı.

    Bize iha satmayanlara inat kendimiz yaptığımız gibi belki motor konusunda da bir şeyler yaparız diyeceğim ama motor işi zor be yav.

    Kimse dememiş mi? Emin misin? Bu ne? Tamamen Yerli'den ne anlıyorsun sen? link]https://www.ntv.com.tr/video/turkiye/tamamen-yerli-uretim-atak,oEpEDbe4D0Gq56b8rqNldQ[/link]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • motorda amerikan patenti çok o bakımdan o motoru kullanmak zor şu aşamada.abd ile aranı düzeltmeden bir şey yapamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Slaved by makarna

    Yerli değil miydi bu yaww?

    Samsung yerli mi diye sorarlar adama??

    Ben ne zaman Samsung yerli demişim? Makarnayı fazla kaçırma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarlabasi kullanıcısına yanıt
    Ben de toplumda genel bir yanılgıdan bahsediyorum. Eğitim sistemimizde yetişen mühendislerin uygulamaya yönelik eksikliklerini inkar edemem. Ama hesap yapmasını bilmeden mühendis olunmaz. Mühendislik kaynakları hesaplar doğrultusunda sistemlere dönüştürmektir. Hesap yapmasını bilmeden uygulama yapanlara usta denir. O işin pratik kısmında çalışarak zamanla hesap kriterlerini bilmeden, deney ve gözlemlerine dayanarak küçük işleri becerisiyle yapar. Ama hiç bir şekilde mühendis sayılmaz. Bu ikisi karıştırılınca sonra kalıpçılar inşaat mühendisi, torna tesviyeciler makine mühendisliği zannedilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E zaten konuyu bilen, ya biz helikopter yapabiliyor muyuz? diye sorgulayan araştıran adam maalesef atağın %100 yerli olmadığını bilir. Tıpkı Altay tankları için yaşanan motor sorunu da böyle.

  • helikopteri italian mangusta firması üretiyor. motoru İngiliz rols roys eee iki tane dandik devşirme roket taktın diye mi bu helikopter milli oluyor? fiat, Renault ne kadar yerli ise bu helikopter de o kadar yerli. milleti kadırıyorlar, at arabası üretemeyen Türkiye helikopter mi yapabilmiş. çin seddinin çinde olduğunu bilemeyecek kadar cahil bir milletin mühendisi bırakın helikopter yapmayı, saç kurutma makinesi yapamaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.Rodriguez

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Bana diyene bak Apple üretse 14 bin tl olur diyor biz sanki üretemeyiz istesek kasadan at 50 milyar doları ar ge yap olsun bitsin senin ülkende bunu yapamayacak mühendis bilim adamı mı yok var eğer yok diyorsan ülkesini aciz gören birinden bir farkın yoktur ama bizim ülke de Atak 'ı daha uyguna getirmek için bu duruma el atmıştır ve başarmıştır da daha motoru verilecek mi verilmeyecek mi diye bir durumda ortada yok verilmez izin o zaman çıkar konuşuruz ama doğmamış bebeğe don biçmenin de anlamı yok.. Suriye 'lilere 30 milyar dolar harcamış bu ülke 50 milyar dolar a da gerek yok ama ben fazladan salladım 5 10 milyar dolara o Atak 'ı istesek ayağa kaldırırız zaten Atak 2 tamamen yerli olması üzerine planlandı ve projelendirilip devletimiz tarafından mühendislerimizle çalışmalara başlandı o yüzden bekleyip göreceğiz..




  • Salın lan artık ülkeyi yerli hainler, elalem yapar gere göğe sığdıramaz biz yaparız yerden yere vurur sizi ithal mallar sizi bu ülkenin en büyük parazitleri sizin gibi kronik sıfatsız niteliksiz güruhlar. Beğenmiyosun eline bir top al sektir git bu ülkeden kardeşim yapanlara da mani olmayın yeter ki. Sanırsın yıllar yıllar önce uçan araba üretiliyodu da bunlar geldi hepsi bitti. Beşiktaş bel başkanı adayı çıkıp merak etmeyin her köşe başına bir tulumba koyacam su sorununu halledicem dediğini unutmadık kenegiller sizi bu milletin aklıyla alay etmeyin yerli köpükler sizi

  • nekadar cok vatan perver varmış (ortadoğu şurası nelazım ucak gemisi)

  • Kendim de sanayide hep benzer şeylerle karşılaştım bildim bileli, hele ki bu devlet işi. Hemen yapıverelim, alıverelim, kopyalayıverelim, ter dökmeden sonuca ulaşalım, çok zorda kalırsak şu salağa he he diyelim, işimiz bitince tekmeyi basıverelim vb. vb. İşte böyle ahlaksız, bilgisiz, bilinçsiz bir millet olmuşuz ya da böyleleri başa gelmiş hep. Eee başı neyse kuyruğu da o olacak. Kuyruğu neyse başı da o olacak ! Sanmayın ki bu bir kesimde. Bu her kesimde. Dolayısıyla suçu kendimizde arayalım. İşin kötüsü sefayı bunlar sürüyor cefayı biz çekiyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.Rodriguez

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Mantıksız düşüncelerin, neyse çok zorlamama gerek yok..
  • Biraz ciddiyeti olan haberler yapın. Motoru abd liymiş. İyi o zaman reno motor tedariğini yaptığı diğer firmaların araba satışınıda engellesin ozaman varmı böyle bir mantık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Mantıksız düşüncelerin, neyse çok zorlamama gerek yok..

    Alıntıları Göster
    He mantıksız öyle kalırsın işte cevap veremezsiniz. Normalde sen sataşırdın haksız olsan bile. Düzgünce açıkladım sen bile anladın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.