Şimdi Ara

Atilla Yeşilada ve Ali Tezel'in emeklilik, işsizlik fonu ve ekonomi üstüne konuşması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Atilla Yeşilada'yı dönem dönem takip ederdim, fakat youtube tarafına gelince daha sık takip etmeye başladım. BENCE ülke ekonomisi adına güzel objektif bakabilen kişilerden birisi, mevcut ekonomik durumlar ve olasılıklar üzerine bilgilendirici yada farklı fikirler sunan birisi, takip etmenizi öneririm.

    Bu videoda Ali Tezel ile gayet güzel bir sohbette bulunmuşlar, açıkçası ülkemizin bulunduğu durumu ve saçmalıkları açıklayıcı dille anlatmışlar.







  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:12:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200

    silindi.
    Aynen öyle hocam, fakat kötü niyetli siyasetçi ve vatandaş işin içine dahil olunca bütün sistemler düzenler bozuluyor. Her biri diğerini onarmak için feda ediliyor, günün sonunda elde çalışan bir sistemde kalmıyor. Yarım saate yakın çekilen videoda öylesine detaylar var ki, konuşulan rakamlar milyar liralar ve her biri vatandaşımızın cebinden çıkanlar yada alması gerekenler fakat günün sonunda hepsi hesapsız sorgusuz dağılmış.

    Kime hesap soracağız ? kimseye, kimi kime şikayet edeceğiz ki ?
  • Atilla kaliteli adam direk olarak hukumete gommuyor , dogrulari konusuyor fakat ne de olsa bizdeki baskan herseyden anladigi icin ne kadar konussanda davul zurna saz. O kadar yaninda danisman diye tasidigin adamlar var hicbir ise yaramaz 600 milletvekikinin hic bir ozelligi kalmadi tek adam rejimi geldi muhalefet yok ulkede , bosuna besliyoruz bu altiyuz tane semantali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 11 Eylül 2020; 0:13:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt_tkmk

    Atilla kaliteli adam direk olarak hukumete gommuyor , dogrulari konusuyor fakat ne de olsa bizdeki baskan herseyden anladigi icin ne kadar konussanda davul zurna saz. O kadar yaninda danisman diye tasidigin adamlar var hicbir ise yaramaz 600 milletvekikinin hic bir ozelligi kalmadi tek adam rejimi geldi muhalefet yok ulkede , bosuna besliyoruz bu altiyuz tane semantali.
    Katılıyorum hocam, eleştirisinin genelde altını doldurarak eleştiriyor. Başta sıkıntıyı verilerle anlatıyor, sonra ne yapılması gerektiğini izah ediyor. Genel izlenimim, ne gerektiğinden fazla karamsar oluyor ne pozitif tamamen gerçekçi bakıyor.

    600 millet vekiline gelecek olursak, onlar bir şekilde meclise geleyim gerisi önemli değil durumunda, zaten oraya gelen insanların büyük kısmı maddi durumu sayesinde geliyor. Oraya sadece düşünceleri ve vizyonuyla gelebilen insan yok denecek kadar az...

    Al bu adamları mevcut siyasilerle oturup tartışsınlar, eminim siyasilerin yarısı tartışmanın ortasında bırakır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200

    silindi.
    Hocam mevcut iktidarı geçtim genel olarak hepsinin 10 yıl ömrü var desek, 10 yıl sonra sistemi değiştirsin diye bekleyeceğimiz kişilerde aynı sistemden çıkmış olacaklar. Konuşurken bile sıkılıyorum, en az 10 yıl diyoruz 10 yıl ne demek ya...
  • "BAKIN NE DİYOR ALİ TEZEL, EMEKLİLİK YAŞINI IMF DAYATTI DİYOR, EEE HANİ İMF BORCUMUZU BİTİREN AKAPA NEDEN IMF NIN DAYATTIĞI ŞEYLERİ İPTAL ETMİYOR, NEDEN EMEKLİLİK YAŞINI DÜZENLEMİYOR, IMF İYİ BİR ŞEY Mİ YAPMIŞ, YANİ AKAPANIN HOŞUNA GİDİYOR DEMK Kİ!"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merkur

    "BAKIN NE DİYOR ALİ TEZEL, EMEKLİLİK YAŞINI IMF DAYATTI DİYOR, EEE HANİ İMF BORCUMUZU BİTİREN AKAPA NEDEN IMF NIN DAYATTIĞI ŞEYLERİ İPTAL ETMİYOR, NEDEN EMEKLİLİK YAŞINI DÜZENLEMİYOR, IMF İYİ BİR ŞEY Mİ YAPMIŞ, YANİ AKAPANIN HOŞUNA GİDİYOR DEMK Kİ!"
    Mevcut iktidar akp fakat bütün mevzuyu akp üzerinden ele almamak lazım, devletin yönetilme sisteminde sıkıntılar var. Şimdi milyonlarca insanı ilgilendiren bir durumu sorgusuz sualsiz siyasiler değiştirebiliyor ve bunun hesabını vermiyorsa o noktada x y z parti olmasının bir manası yok...Emeklilik mevzusu bugün herkesi ilgilendiren, en kritik mevzulardan birisi fakat her hükumet kendi lehine avantaj sağlayacak şekilde emekliler üstünden tuhaf işler yapmışlar. Diğer bir saçmalık işsizlik fonu ve bu fondaki paraların oraya buraya aktarılması, hiç bir hesap ve denetim yok. Kimi kime şikayet edeceğiz o da ayrı bir durum...

    Fonlarda biriken kağıt üstündeki parayı karşılıksız olarak yatırımlara veya şirketlere aktarmak bence çok ağır bir durum, üstelik bu paraların devlete dönüşü sıkıntılı...

    Bütçemiz çok tuhaf yönetiliyor, sürekli bir noktada delikler sızıntılar oluyor ve diğer kaynaklardan orası kapatılıyor. Günün sonunda sızıntı öyle güçlü bir noktadan patlıyor ki zoraki tasarruf ve ekonomik önlemler alınıyor, hesabı kim ödüyor ? Tabi ki bizler...

    Ali Tezel gibi adamları artık büyük kanallara çıkartmıyorlar, adam aslında siyasette yapmıyor olanı olduğu gibi anlatıyor ve sıkıntı orada başlıyor. Birileri uyandığı anda hakkını arayacak diye tuhaf bir korku var.

    Bugün hükumet değişsin bu devlet işleri yine değişmeyecek, aynı şekilde devam edecek bu belli...




  • 2006 yılından sonra çalışmaya başlayanlar ayvayı yedi mezarda 70 yaşında emekli oluyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200

    silindi.
    Birilerinin menfaati ve çıkarı zarara göreceği için iş yapan yok yoksa düzen oldu mu pek alası kurulur fakat şuanki çarpık düzenden ekmek yiyen çok godaman var ve bu hoşlarına gitmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.