Şimdi Ara

Aux ve Usb Bağlantısı Hakkında Teknik Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba , açtığım konuya göz atan herkese baştan teşekkür ederim . Öncelikle yapmak istediğim şeyi , sonra sorunun kaynağını ve en son sistem hakkında bildiklerimi sizinle paylaşacağım . İnşallah birlikte bir çözüm üretebiliriz :) .

    Ford focus 2015 trendx paketli bir araca sahibim . Bu araçta herhangi bir şekilde aux girişi bulunmuyor . Orjinal teypte usb ve cd çalar mevcut . Oto teypçilerle görüştüğümde aux bağlantısı eklenemediğini belirttiler . Bu yüzden basit bir şekilde sorunumu çözemiyorum. Benim talebim usb girişine takacağım herhangi bir ses kartı veya mini cihaz ile usb girişini aux girişine çevirmek .

    Aux'un analog usb'nin dijital veri aktarımı yaptığını , basit bir kabloyla bu sorunu çözemeyeceğimizi biliyorum . Ama piyasada illaki benim sorunumu giderebilcek bir cihaz veya kart vardır diye düşünüyorum henüz bir çözüm bulamasamda . .

    *Usb girişinden iphone telefonumu taktığım zaman sesi sisteme aktarıyor fakat randımanlı bir şekilde çalışmıyor , müzikleri atlıyor bazı müzikleri çalmıyor vb sorunlar yaşıyorum . ( Çeşitli uygulamalardan yürütme yapmayı denedim. )

    *Usb girişine taktığım flash bellekteki şarkıları oynatabilmesi için flash belleğin fat32 olarak biçimlendirilmesi gerekiyor .

    *Aradığım çözüm olmasada
    Aux ve Usb Bağlantısı Hakkında Teknik Yardım
    Bu ürünü usb girişine taktığımda bu ürüne bluetooth ile bağlanıp müzik dinleyebiliyorum . ( fakat randımanlı değil ses gecikmeli ve ses kalitesi bozuk şekilde çıkıyor ve zaten benim istediğim bluetooth çözümü değil direk aux çözümü :) )

    *Oto teypçilerle görüştüğümde tek çaremin multimedya cihaz taktırtmak olduğunu söylürlar fakat ben uzun süredir buna muadil çözümler arıyorum . Umarım birlikte bir çözüm bulabiliriz . Bu arada İzmir'de ikamet ediyorum . Teşekkürler ...







  • USB bellek neden kullanmak istemiyorsunuz? FAT32 olarak biçimlendirilmesi gerekiyor demişsiniz... Bunun sizce bir sakıncası var mı?
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler , usb bellek şuan zaten kullanıyorum . Usb bellek kullanmak açısından herhangi bir sıkıntım da yok . Fakat benim aradığım çözüm aux ile yapılan bağlantı ile alakalı . Hali hazırda kullandığım Fat32 olarak biçimlendirilmiş usb bellekleri okuyabilen usb girişim üzerinden aux ile işlem sağlamak istiyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliylmzr

    Öncelikle cevabınız için teşekkürler , usb bellek şuan zaten kullanıyorum . Usb bellek kullanmak açısından herhangi bir sıkıntım da yok . Fakat benim aradığım çözüm aux ile yapılan bağlantı ile alakalı . Hali hazırda kullandığım Fat32 olarak biçimlendirilmiş usb bellekleri okuyabilen usb girişim üzerinden aux ile işlem sağlamak istiyorum .
    İstediğiniz alet usb çıkışı olan analog-to-digital converter... Hiç görmedim böyle bir alet...
    Bulsanız dahi cihazınızın bunu destekleyip desteklemeyeceği meçhul.
    Desteklese, sorununuzu çözseniz bile dinlediğiniz dijital ses sinyalinin önce analoga, sonra tekrar dijitale, ve sonra yine analoga çevrilmesi pek randımanlı bir çözüm olmayacaktır.

    USB bellek ile sorun yaşamıyorsunuz...
    Sorun iPhone'unuzu USB veya bluetooth üzerinden dinlemek istediğinizde çıkıyor. Sorun iPhone'unuzda olmasın?




  • Aslına bakarsanız iphone'umda herhangi bir sıkıntı yok , sıkıntı şuradan kaynaklanıyor ;

    Cihaz normalde iphone'un kitaplığına bilgisayar aracılığıyla yüklenmiş müzikleri düzgün bir şekilde çalıştırıyor. Fakat İphone üzerinden youtube veya çeşitli müzik programlarından oynatarak bir müzik açıldığında afallıyor ve müzikleri kesiyor , atlıyor , durduruyor tarzı sıkıntılar çıkıyo :)

    Çin'den getirttiğim 10 TL'lik cihaza bluetoothla bağlandığımda cihaz usb aracılığıyla sıkıntısız çalışıyor fakat burda kullandığım cihazın kötülüğü nedeniyle kopmalar ve yükses seslerde cızırtılar yaşanıyor . Ve asıl önemli olan ben aux bağlantısı kurma işlemine kafayı takmış bulunmaktayım. Multimedya cihazlar biraz daha uygun fiyatlı olsa inanın sırf bu yüzden alacağım . :) 2015 yılında bir araba üretiyorsun ve bu arabaya sadece usb girişi koyuyorsun ???




  • aliylmzr A kullanıcısına yanıt
    Bence oto cd çalarınızda analog aux girişi olmayışından ziyade kendinden bluetooth'u olmayışı eleştirilebilir.

    Eleştirilecek çok husus var. Sizin de belirttiğiniz gibi sadece fat 32 desteği söz konusu. Tamam, ama hiç biri sorunsuz desteklenen maksimum usb bellek kapasitesini teknik özelliklerinde vermiyor.

    Flac desteklemeyen cihazlar da var. Destekleyenler ise ne tür flac (kaç bit, kaç kHz) desteklediklerini yine teknik özelliklerine yazmıyor.

    Esasında oto müzik sistemleri halen taş devrini yaşıyor. Zira bu cihazlar artık müzikseverler için değil telefonseverler için üretiliyor.
  • ''Zira bu cihazlar artık müzikseverler için değil telefonseverler için üretiliyor.'' Bu cümlenize katılmıyorum . Bu cihazlar hiç birşey sevmeyenler için üretiliyor , ekstra sevgi için ekstra donanımlara ihtiyaç duyuluyor . :) Önceki arabamda da usb ve bluetooth yoktu sadece aux vardı . Bu arada sorunumla alakalı bugün 2 adet farklı ses kartı alıp deneme yaptım . Yine çözüm olmadı :) Usb girişini aux girişine çeviremiyecekmiyim ...
  • Sorunuma hala bir çözüm bulabilmiş değilim ..
  • Aynı problemi yaşıyorum şuan 2013 style focusum var çözüm bulabildiniz mi?
  • Çözüm multimedya cihaz taktırtmak ve 1600 tl civarında maliyet , malesef başka bir alternatif çözüm bulamadım . Yinede sizin model yılınız farklı olduğu için araştırmanızı tavsiye ederim . Teyp üzerinde veya teyp arayüzünde aux ibaresi bulunmuyorsa işiniz zor gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliylmzr -- 5 Eylül 2019; 9:29:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.