Şimdi Ara

Av Tüfeği Önerisi | Avcı Abiler Bekleniyorsunuz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
22.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Abiler kardeşler 13.11.18 Tarihinde Av Tüfeği evraklarını teslim ettim ve 23.11.18 Tarihinde belgeyi alıp tüfek alabilir hale gelicem inşallah ama tüfek konusunda kararsızım. Yarı-otomatik düşünüyorum.

    Genel olarak birçok avda kullanacağım. (Ördek,Tavşan,Domuz)

    Domuz avı da istediğimden şevrotin atabilmesi için slug namlu bakıyorum ama aramızda hali hazırda kullanan abilerimizden kardeşlerimizden tavsiyeleri bekliyorum.


    Not: 2.000 TL civarında bütçem var.



  • Huğulu renova ya bakabilirsin fiyat performans ola ak gayet güzel bir tüfek. Ata arms ve sarsılmazında güzel tüfekleri var onları da incele istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidayet güneşi

    Huğulu renova ya bakabilirsin fiyat performans ola ak gayet güzel bir tüfek. Ata arms ve sarsılmazında güzel tüfekleri var onları da incele istersen
    Hocam 2 Tüfek arasındayım şuan typhoon f12 ve HUĞLU GX-512
  • Skillet_41 kullanıcısına yanıt
    Renova gx512 den daha iyi bir tüfek bence. Şarjör lü tüfeklerin namluları genelde kısa oluyor. Av için biraz ağır da kaçabilir. Domuz için super poze veya tüplü yarı otomatik daha iyi. Yinede şarjörlü alocam derseniz derya mk12 ye bakabilirsin. Kanada ya bile satış yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slug namlu, şevrotinden(9lu) ziyade; tek kursun atmak icin daha uygundur. Domuz tüfeği tanimina en uygunu bu tip namlulu olanlardir. Genelde 47-61 cm arasi olurlar. Bununla saçma atılır ise, hedefe pek azı ulaşır dagilacagindan. Bu arada domuza şevrotin atarsaniz, işler karisabilir. Koltuk alti veya kafadan tek kursunu yiyince bile 100metre daha kosabilen bir hayvan bu; eger azılı ise


    Isin icine saçma girerse(uçar veya tavsan avı), mobil şoklu yani genelde bantlı namlulu tüfek bakmaniz, ya da combo modelleri(2 ayri namluyla gelen) tercih etmeniz gerek. Mobil şoklardan 5 numara olan ile tek kursun atılır ama bir slug namlunun attığı kursun adetine ulasamayabilir. Slug namlular, bantlilara gore daha etli olur; dolayisiyla daha saglam imaji var. Bantlilar ise yapilacak ava gore 76cm bile olabilir. Hem namlu uzunluğu, hem de mobil şoktan dolayı sacmayi hedefe toplu gonderirler; amaclarina uygun olarak.

    Yani slug namluyla uçar avı olmaz, bantli namluyla da domuz avi slugtaki gibi olmaz.



    Otomatiklerde de sistemler ayrilir; kinetik ve gazli olarak.Bunda da tercih yapmaniz gerek.



    Marka olarak sarsılmaz önermem; zira forumlara be kullanıcılarına(ozellikle avcilara) sorarsanız ayni kanıya varırsınız. Hatsan da önermem.


    Size tavsiyem, bulunduğunuz il hangisi ise, fabrikası orada olan firmaların modellerine oncelik verin. Yerli tufekte, servise uğramak çok abes degil( eski yeni farketmeden)


    Mesela ben Istanbul'dayım ve Hatsan marka yeni tüfeğimi üç kez servise Izmir'e yollamıştım; toplamda bir aydan fazla tufeksiz kaldım. Şimdiki aklim olsa; Armsan, Istanbul silah san, Akkar, Stoeger, Ata arms modellerine bakardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 22 Kasım 2018; 1:39:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşin içinde ördek varsa ve nişan kabiliyetiniz yüksekse armsan phenoma şiddetle tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selamlar bende ata venza ve sarsılmaz magic var 2 yıl önce atlantis marka bir otomatik tüfek daha aldım.saçma gurupmanı çalışması tek kurşun atışları hepsinde on numara 5 yılda garantisi var hem ekonomik hemde kaliteli kesinlikle tavsiye ederim pişman olmassın reklamı bol marklara faiş fiyatlar vermene gerek yok bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.