Şimdi Ara

Aynı Sunucu ve ip üzerinden birden fazla domain yayınlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba şöyle bir sorum var patronum ofise bir sunucu aldı ben tam bilmesemde windows server 2012 r2 kurdum ftp server ve diğer bazı ayarları yaptım Türk Telekomdan sabit ip satın aldık, sunucunun yerel ip sini sabitledik ve gerekli portları açtık sunucu çalışıyor güzel sıkıntı yok ancak biz aynı sunucu üzerinden birden fazla web sitesi yayınlamak istiyoruz bu mümkün mü bunu nasıl yapabiliriz?



  • Öncelikle web sitesi yayınlayabilirsiniz tabiki ama LAN dışına çıkması eğer metro ethernet kullanmıyosanız imkansız gibi birşey çok yavaş olur ve bağlanamaz çoğu kişi. Ayrıca web server kurcaksanız. Asp olmıyacaksa linuxe geçin. Debian veya centos kullanabilirsiniz. Yada daha mantıklısı. Esxi veya proxmox yazılımlarını kullanarak Servera hem windows hemde linux kurabilirsiniz. Diyelim bi kısma linux kurdunuz. Debian veya centos üzerine bir web server yönetim paneli kurmanız gerekir. Çünkü zaten öbür türlü tek tek kod yazarak yapmanız hem çok zor hemde bilginiz yok. VestaCP kullanabilirsiniz ücretsiz ve hafif bir panel kullanımı kolay ama biraz yetersizdir. Webmin panelde kullanabilirsiniz daha komplikedir ama herşey bulunur içinde. Sıkıntı falan yaşamassınız. Domain konusunda zaten LAN da kullanacaksanız. her 192.168'li ipye .com domain almak gibi bi saçmalık yapmayın. .local gibi domainlere atayın sunucuları.



    Birde youtubeda çok video izleyin. Bu server konuları hakkında ingilizce olsun vidyolar. Açın altyazıları izleyin öğrenin. Zaten izledikçe herşey kafanıza oturacaktır. Açın kurulum vidyosu izleyin. (Debian nasıl kurulur, nginx nedir, php fpm nedir, apache nedir, web cache server nedir, vestacp kurulumu, webmin kurulumu )falan gibi tabi bunları ingilizce aratın türkçe kaynaklar çok amatör ve sadece sizi bi noktaya odaklayıp o çözümü sunuyor birşey anlatmıyor. En azından basit terimleri bu şekilde öğrenirsiniz. Sonrasında zaten merak ettiğiniz şeyleri googleda aratma aşamasına geçersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.