Şimdi Ara

Back squata kaç kilo ile başlamalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir ağrıdan dolayı uzun süredir back squat yapmıyordum. Hep front yaptım. Şu anda 90 kilo ile 8 tekrar yapıyorum. Tekrar back squata geçeceğim ama kilomu belirlerken çok yormak istemiyorum kendimi. Sizce ortalama kaç kilo ile başlamalıyım ısındıktan sonra?



  • Back squat front squattan daha ağır girilebilir her zaman hocam. 90kg 8 tekrar Front yapıyorsanız 110kg 8 tekrara yakın bir back squat yaparsınız. Kendinizi denemek için 60kgx5 75x5 90x5 vs. diye her set yükselterek deneyin bence. Set aralarında 3-5dk dinlendinizmi bişey olmaz yorulmassınız. Hiç güvenmiyorsanız daha hafif deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 14 Kasım 2018; 15:4:57 >
  • back squatta daha yüksek ağırlık kaldırmak mümkün ama front squatta 90 yapıyorsanız oradan başlayın her antrenman 2.5 kg arttırın, o şekilde ilerleyin sakatlık olma riski azalır.

    ısınma setlerini unutmayın.
  • Bir çok kriter var, 90 kilo az bir ağırlık değil formu düzgün yaparsanız size yetecek bir ağırlık olduğunu düşünüyorum.Vücut tipiniz çok önemli tabi bu konuda, ağırlık arttırmak sakatlıkları da beraberinde getirebilir, tekrar sayısını arttırıp daha iyi pump yakalayabilirsiniz.Back squat yaptığınız zaman değişimli olarak hack squat - leg press ekleyebilirsiniz.Kası şaşırtmanız gelişiminiz ve sakatlanmamanız için yüksek kilodan daha elzem olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.