Şimdi Ara

Back To The Future - Geleceğe Dönüş Fan Club (478 ÜYE) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.816
Cevap
38
Favori
149.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuraya Bi Video Eklemek gerek artık
  • Yeni Videolar eklendi
  • burada bir aralar soundtrackler vardı isteyen pm atabilir çeşitli johnny b. good versiyonları ile birlikte

    bunlarda birinci part a ait çeşitli bilgiler

    *michael j. fox marty için ilk seçimmiş fakat o zamanlar family tiesda oynadığından programıma uymuyo diyerek rolü reddetmiş. bunu üstüne rol eric stoltza gitmiş.hatta birkaç sahnede çekmişler(dvdde special featuresda var) fakat heralde kimsenin içine sinmemiş olacakki, bir şekilde fox'u oynamak için ikna etmişler. o da dizinin çekimleri bitince sete geliyor toplam 1-2 saat uyuyarak filmi çekiyormuş. böylece diziyi de aksatmadan filmi bitirmiş.(helal olsun).

    * michael j. fox'un şarkı seslendirmelerini müzisyen mark campbell yapmış.

    *michael j. fox film için kaykay yapmayı ögrenmiş.

    *michael j. fox filmde annesini oynayan lea thompsondan sadece 10 gün küçükmüş, babasını oynayan crispin gloverdan ise 3 yaş büyükmüş. (oha)

    * filmde zaman makinası ilk önce evin içine kurulan bir lazer aleti olarak düşünülmüş, akabinde buzdolabı olmasına karar vermişler en sonunda delorianda karar kılmışlar.

    *delorean ın lastikleri "good year" markaymış. normalde goodyear birleşik yazılıyor.

    *the delorean markasının seçilmesinin sebebi yukarı doğru açılan kapılarımış. böyle 1955teki insanlar arabayı görünce yukarı doğru açılan kapılardan dolayı onu bir uzay gemisi sanacaklarımış.

    * demin de dediğim gibi zaman makinasının bir buzdolabı olmasını düşünmüşler ama steven spielberg buna karşı çıkmış. karşı çıkma sebebi de, çocukların buzdolaplarına tırmanmaya başlayıp içerde kilitli kalabilme olasılıklarıymış.( ben pukumanım diye camdan atlayan bi sürü çocuk görmedik mi, çok isabertli bir karar olmuş)

    *filmdeki saat kulesi to kill a mockingbird filmindeki saat kulesiymiş. hatta o bölgeye mockingbird meydanı derlermiş.

    *doktorun gelecekten döndükten sonra martye gösterdiği çöpten enerji yaratma makinası "mr. fusion home energy converter" bir krups kahve değirmeninden yapılmış.

    *aslında senaryoda marty'nin kafasını arabanın açılan kapısına vurması gibi bir sahne yokmuş. çekim sırasında kapı bozulunca olay doğaçlama gelişmiş.

    *martynin doktorla ilk deneyi yaptığı yerdeki mallun adı "twin pines mall". marrty geçmişe döndüğü zaman ağaçlardan birine çarpıp yıkıyor o yüzden tekrar geleceğe döndüğü zaman görüyoruz ki mallun adı "lone pine mall" olmuş.

    *filmde silinen bir sahnede marty annesini sınavda kopya çekerken yakalıyormuş.

    * saat kulesinin çanıh.g. wellsin 1960 yapımı the time machine filmindeki çanla aynı çanmış.

    *robert zemeckis filmi satmaya çalıştığı sırada gittiği şirketlerden birisi disneymiş. fakat disney, annenin oğluna aşık olması fikrinin son derece müstehcen oldugunu söyleyip teklifi reddetmiş. diğer şirketlerde aksine , o dönemlerde çekilmiş olan fast times at ridgemont high ve revenge of the nerds gibi filmlerle kıyaslanınca müstehcenliğinin az oldugunu söyleyip filmi reddetmişler.

    *emmett ismi time(zaman) kelimesinden gelmekteymiş. (em-it).

    *doc brown'ın 2. isminin baş harfi "l" . lnin açılımı "lathrop"muş. ("portalın tersten okunuşu). yani doktorun adı aslında "time portal"mış ya yaaaaaaaa.

    * 1955de araba stop edince marty arabayı çalıştırmaya çalışıyo, o sırada arabanın farları yanıp sönüyo, mors alfabesinde sos mesajı veriyomuş meğersem.

    * ronald reagan, doc brown'ın kendisi gibi aktör olan birinin amerikan başkanı olabileceğine inanmaması sahnesini çok begenmiş hatta 1986da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında* back to the future'da da söylendiği gibi, gittiğimiz yerde rollara ihtiyacımız olmayacak (where we're going, we don't need roads) diyerek filme gönderme yapmış.

    *billy zane'in oynadığı ilk filmmiş. filmde biff'in bir arkadaşını canlandırıyor.

    *orjinal senaryoda, marty'nin dansta rock n roll çalması arbede yaratır ve dansı polis basar, diğer yanda marty zaman makinasının coca colayla(oha) çalışıtıgını keşfedip doktora söyler ve sonra 1980lere geri döner. döndüğünde herkes uçan arabalarda gezmekte ve benzin olarak coca cola kullanılmaktadır! bu arada marty rock n roll diye bir müziğin asla icat olmadıgını farkeder ve kendini rock n rollu yaymaya adar. (çok boktanmış yaw)

    *eskiden "giga" kelimesinin jiga olarak telaffuz edilmesi daha yaygınmış, o yüzden doc brown'un jigawatt demesi doğruymuş.

    *filmin fransız versiyonunda marty 1955'te uyandıgında annesi ona calvin klein yerine pierre cardin, italyan versiyonunda ise levi strauss diye hitap ediyormuş.

    *universal pictures'ın o zamanki başkanı sid sheinberg filmin adının "back to the future" olmasını istemiyormuş çünkü içinde future geçen bir filmi kimsenin görmek istemeyeceğini düşünüyomuş. bu yüzden robert zemeckise bir not göndererek filmin adı "spaceman from pluto olsun ve"i'm darth vader from planet vulcan" repliği yerine "i am a spaceman from pluto!" repliği kullanılsın demiş. bunun üzerine steven spielberg kendisine, onlara yolladığı "şaka notu"na set olarak çok güldüklerini söyleyen, sen bizi güldürdün allahta seni güldürsün içerikli bir not gönderince, sid sheinberg, rezil olmamak için ben ciddiydim diyememiş ve film aynı isimle kalmış.(isabet!!!)

    *bob gale, birgün evde babasının yıllıgını bulmuş ve "ulan acaba babamla gençken arkadaş olsak ne olurdu" diye düşünürken filmin senaryosunu oluşturmuş.

    * filmde kullanılan special effects sayısı 32. (the return of the king'de kullanılan special effects sayısı 1488)

    *filmde 3 ayrı delorean kullanılmış.

    *23-yaşındaki lea thompson'ı 47 yaşına getirmek için 3 saat makyaj yapılmış.

    *hill valley sinema salonunda oynayan film cattle queen of montana başrollerde tabiki barbara stanwyckve ronald reagan var.

    *marty adlı film 1955 yılında en iyi film oscarını almış. robert zemeckis and bob gale kahramanlarına marty ismini verirken bundan haberleri olmadığını söylemişler.

    *yine marty filminde kafe sahibinin adı lou'ymuş, back to the futureda da cafenin sahibinin adı lou.

    * komik universal picture başkanımız sid sheinberg, "professor brown"ın "doc brown" olmasına ve doktorun şempanzesi shemp'in, einstein adlı bir köpek olmasına karar vermiş.marty'nin annesinin ismini de, karısının ismi olan lorraine yapmış.

    *marty'nin film boyunca kullandığı gitarlar: - erlewine chiquita ,ibanez black strat copy - gibson 1963 es-345td

    * christopher lloyd doc brown'ı canladırırken albert einstein ve şef leopold stokowskinin karışımı olan bir karakter yaratmaya çalışmış.

    * 1955 yılı einstein'in ölüm yılıymış.

    *filmin başında marty okulda gurubu için seçmelere girerken jüride kendisi için the çok gürültülü diyen kişi huey lewismiş. kendisinin film soundtrackinde ‘the power of love’ adlı parçası mevcut.

    *bob gale'in dediğine göre,saat kulesindeki fırtınayı yaratmak için bir mcbride kullanılmış bu mcbride dedikleri şey vinç üzerine yerleştirilmiş bir uçak motoruymuş." aktörlerden baya uzağa koymalarına rağmen alet o kadar çok ses yapıyomuşki daha sonra tekrar seslendirme yapma kzorunda kalmışlar çekimler bitince.mcbride, michael j. fox'un saglıgını da etkilemiş. martynin, doktora gelceği hakkında bagırdığı sahnenin çekiminden sonra fox öksürünce agzından kan gelmiş.

    * açılış sahnesinde doktorun evinde asılı olan saatlerden (önde duranlardan) bitanesinde doc brown'ın yelkovana asılmış küçük bir figürünü görebilirmişiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.fusion -- 2 Aralık 2008; 16:30:19 >




  • @mr.fusion
    kardeşim rapid linklerini kaldırırsan sevinirim konu silinir yoksa illegal paylaşıma girebilir
  • mr.fusion tşk ederim
  • http://www.youtube.com/watch?v=VCmeX_4FFME
    Marty nin sahneye cıktığı bölüm Johnnny B. Goode
  • [center][image]http://img379.imageshack.us/img379/8708/martykv0.png[/image][/center] 
    [center][url=http://forum.donanimhaber.com/m_28152176/tm.htm][color=#990000][b]Geleceğe Dönüş Fan Club[/b][/color][/url][/center]


     Back To The Future - Geleceğe Dönüş Fan Club (478 ÜYE)


    Geleceğe Dönüş Fan Club


    @georgemcfly arkadasım senin resmide ekliyorum

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/67/55/4a/67554ad0757731d39feb1fd8d73d5c45.gif[/image][/center] 
    [center][url=http://forum.donanimhaber.com/m_28152176/tm.htm][color=#990000][b]Geleceğe Dönüş Fan Club[/b][/color][/url][/center]




    Geleceğe Dönüş Fan Club



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanschen -- 2 Aralık 2008; 19:20:38 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: wanschen


     Back To The Future - Geleceğe Dönüş Fan Club (478 ÜYE)


    Geleceğe Dönüş Fan Club

    @georgemcfly arkadasım senin resmide ekliyorum

    />


    Geleceğe Dönüş Fan Club

    Eline sağlık çok teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronon Dex -- 2 Aralık 2008; 19:24:41 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KinGaSSaS

    quote:

    Orjinalden alıntı: wanschen


     Back To The Future - Geleceğe Dönüş Fan Club (478 ÜYE)


    Geleceğe Dönüş Fan Club

    @georgemcfly arkadasım senin resmide ekliyorum

    />


    Geleceğe Dönüş Fan Club

    Eline sağlık çok teşekkür ederim


    rica ederim dostum




  • Ekle benide
    sevilmezmi bu film, bıkmadan sıkılmadan tekrar tekrar izlerim.
  • [center][image]http://img87.imageshack.us/img87/5936/animation5rb6.gif[/image][/center] 
    [center][url=http://forum.donanimhaber.com/m_28152176/tm.htm][color=#990000][b]Geleceğe Dönüş Fan Club[/b][/color][/url][/center]




    Geleceğe Dönüş Fan Club






  • En çok sevdiğim filmlerden benide ekle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wanschen

    [center][image]http://img87.imageshack.us/img87/5936/animation5rb6.gif[/image][/center] 
    [center][url=http://forum.donanimhaber.com/m_28152176/tm.htm][color=#990000][b]Geleceğe Dönüş Fan Club[/b][/color][/url][/center]



    />

    Geleceğe Dönüş Fan Club




    eline sağlık kardeş pm attım bu koyduğunla ilgili bir sorun varda
    ekledim arkadaşlar üyelikleri




  • imzalar güzel devamını bekliyoruz ben de 1 tane daha eklemeye çalışacağım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: georgemcfly

    imzalar güzel devamını bekliyoruz ben de 1 tane daha eklemeye çalışacağım

    daha iyileri olursa çok güzel olur
  • arada uplamak lazım
  • elimde imzalık çok resim yok güzel giff ler var onların da boyutu büyük
     
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/12/5c/b4/125cb46fb0d4dfe5ca48f50871d2eb35.gif[/image][/center]
    [center][url=http://forum.donanimhaber.com/m_28152176/tm.htm][color=#990000][b]Geleceğe Dönüş Fan Club[/b][/color][/url][/center]







  • Bu topiği görünce çok sevindim. Bu filmi yüzlerce kez izledim. Biraz çılgınlık belki ama çok beğendiğim bir film. Şimdi 3 serisini de ezbere bilirim. Her bölümü ayrı bir keyif.
  • daha yeni dvd box setini yazdırdım
  • İmza yapmayı becerebilecek olan varsa yapsın şöyle güzel birşeyler benim elimde program yok
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.