Şimdi Ara

Bağ evine trafodan elektrik çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Köyde tarlamıza bağ evi yaptık. Elektrik 100m ilerideki sondajda var. Oradan eve elektrik kablosu çekmek istiyorum. Şimdilik 100mt. 3x3.5 elektrik kablosu satın aldım ve onu 3 lü priz yaptım. Bu şekilde idare ediyoruz.

    Elimde bulunan 3x2.5 kabloyu direkt olarak toprağa gömüp eve getirme imkanım var. Toprağa gömsem uzun ömürlü olur mu? Yoksa toprak altı kablo mu almam gerekir. Bu da çok maliyetli olur.

    Evin elektrik sarfiyatı ise şöyle. 2 adet tasarruf ampulü. Evde olduğum zamanlar 1 no frost buz dolabı. (Haftada 2 gün geliyorum). Tuplu TV. Yaz aylarında ise vantilatör.

    Elektrikli ısıtıcı vs. kullanılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 20 Mayıs 2018; 12:22:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • toprak dış etkenlere karşı korumalı gibi görünse de bilinen en çürütücü ortamdır. bu yüzden yeraltı kabloları, kalın ve çok katmanlı olarak üretilirler. ama senin asıl sorunun, yapacağın işin proje dışı olmasıdır. yapılacak bir denetimde, çektiğin hat kaçak kullanım olarak değerlendirilir.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Sanırım yapılacak bir denetimde bağ evi de proje dışı olacaktır. Bahsettiğim sondajın trafosu arazim içinde, halihazırda Tedaşa faturasını ödediğim bir elektrik saati de var. Onun trifaze çıkışı da sondaj motoruma bağlı.



    Oradan aldığım elektriği evime yürütücem. Kaçak olarak kullanım yok tabiki. Elektrik kablosunu plastik su borusunun içine döşeyeceğim, oradan da 100 metre boyunca evime gidecek. Toprağın plastik su borusunu çürüteceğini sanmıyorum. Üzerinden ağırlık da geçmeyecek. Sanırım bir sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.