Şimdi Ara

Balkona Derin Dondurucu Konur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
40.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar delta marka derin dondurucum var. Kis aylarinda tasarruf amaciyla balkona koydum malum elektrige iyi zam geldi ama simdi aklima takildi acaba cok soguk havalarda sorun olur mu. Balkon cam balkonla kapali 0 derece altina dusecegini sanmiyorum. Klavuzda 16-38 arasi yaziyor mekan sicakligi ama pek mantikli bulmadim. Doğrudan güneş ışığı görmüyor zaten kış aylarındada güneşin pek etkisi olmayacaktır.



    Sizden gelen cevaba gore tekrar iceri alabilirim fikir verirseniz sevinirim.



  • Benim ugur dondurucu balkonda duruyor 4 yıldır. balkon pimapen ama balkonun uzantı kısmı var. yani içerden ısı alacak hiçbir penceresi falan yok. ayrıca konyada oturuyorum. -24 leri falan gördüğümüz oluyor. balkon o soğuğu görmese bile -3 -5 i falan rahat görmüştür. bir problem olacağını düşünmüyorum. tabi bunu teknik bilgiye dayanarak değil mantıken ve deneyimime dayanarak söylüyorum.
  • Eyvallah hocam sizin verdiginiz bilgi cok daha onemli. Servisi aradim - olursa gazlarda sorun olabilir dedi. Benim balkonda sanirim - olmasi zor gibi
  • Arkadaşlar ben de simfer marka bir derin dondurucu aldım,güneş görmeyen cam balkona koymayı planlıyorum,kışın bir sıkıntı olur mu acaba ,yaşadığım yer marmara bölgesi,kışın dışarısı ara ara - değerleri görebiliyor,kullanma klavuzu 10 ile 43 derece arası ortam sıcaklığı diyor.
  • bende terasa koydum ortamala -2 leri görmüştür maksimum herhangi bır sorun yasamadım güneş görmüyor tabıkı
  • teşekkür ederim,biz de şansımızı deneyeceğiz artık.
  • Arkadaşlar biz de 3 kapılı bir derin dondurucu aldık da. Evde başka uygun yer olmadığından balkona koyduk. Balkonda koyu renk cam balkon var ama yine de doğrudan güneş alıyor. Bu sıkıntı yaratır mı? Servisten gelen arkadaşlar motorun sürekli çalışacağını, dolayısıyla ömrünün kısalacağını söylüyor. Sizce ne yapayım?
  • Balkonda veya sundurmada yüklü olan dondurucunun normal çalışmasını etkileyen diğer birkaç olumsuz faktör vardır:

    Yoğuşma - Bu fenomen kışın ısı yalıtımı yetersiz olan balkonlarda görülür. Kışın, eğer balkon doğru şekilde ısıtılmazsa, camın ve duvarların yanı sıra dondurucunun metal kısımlarında yoğuşma olabilir. Nem, dondurucunun ve elektrikçinin metal parçalarını hızlı bir şekilde devre dışı bırakır ve bu da genellikle kısa devre ile sonuçlanır.
    Aşırı nem, dondurucunun kaplanmasını olumsuz yönde etkiler ve kademeli olarak emaye tabakasını tahrip eder.
    Ultraviyole radyasyon - dondurucu hareket eden güneş ışığı, yavaş yavaş, kapının rahat uyum sağlamayan kurudukça lastik contalar, yok eder. Ünite güneş ışınları tarafından aşırı derecede ısıtıldığında çok hızlı bir şekilde başarısız olur. Kışın, UV ışığına maruz fark edilemeyebilir, ancak yaz aylarında balkon perde ya da kapatıcı engellemeyecek, azaltmak için kolaydır.
    Balkon açıksa
    Kışın balkonda dondurucu - koyabilir miyim

    Dondurucunun açık balkonda yeri yoktur.

    Isıtılmamışsa veya hiç açılmamışsa, kışın soğuk bir balkonda bir dondurucu koymak mümkün mü? Eksi sıcaklıkta, çoğu soğutma ünitesi açılmaz ve çalışmayacaktır. Her durumda don, derin dondurucunun bütünlüğünü güçlü bir şekilde etkileyebilir, bu yüzden şansı kullanmayın.

    Kışın balkondaki dondurucu olumsuz etkilere maruz kalır - teknik, yüksek nem oranı için elverişsizdir. Açık bir balkon, soğutma ünitesini yağış, toz ve nem etkilerinden korumaz.

    Ayrıca, dış kaplama ile etkileşime girdiğinde yoğuşma yavaş yavaş yıkımına ve aynı zamanda korozyon odaklarının ortaya çıkmasına neden olur. Negatif faktörlerin kombinasyonuna dayanarak, ısıtılmamış balkon alanlarına bir dondurucu yerleştirmemek en iyisidir, bu nedenle makinelerin ciddi arızalarına kadar birçok sorundan kaçınılabilir
    Alıntı ı abstinencedu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirkuza -- 22 Ocak 2020; 23:27:48 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.