Şimdi Ara

Bankalar Kredi Faizlerini Düşürmeye Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkesin büyük bir heyecanla beklediği bankalarda kredi faiz indirimi nihayet kendini gösterdi. Bankalar kredi faizlerini düşürmeye başladı. Ekonomi alanında olumlu gelişmelerin görülmesi ile hem dövizde gerilemeler görülmeye başlamış hem de tahvil faizlerinde hızlı bir geri çekilme gözlenmişti. Bu gelişmelerin olumlu etkileri bankalarda da görülmeye başladı ve tüketiciye yansıyan kredi faizlerinde düşüş görülmeye başladı.

    Bankalar Kredi Faizlerini Düşürmeye Başladı
    Bankalarda yükselen kredi faiz oranları halkın finans kaynaklarına ulaşmasını zora sokmuş, özellikle kredi ile ev ya da otomobil satışlarında büyük bir durgunluğa sebep olmuştu. Ev satın almak isteyenlerin en büyük problemi olan konut kredisi faiz oranları bu hafta gerileyerek % 2 ’nin altına düştü. Önümüzdeki haftada da kredi faizlerindeki aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi bekleniyor.

    Konuta erişimde tüketicinin son aylarda en büyük problem olan yüksek konut kredisi faiz oranları nihayet düşüş trendine girdi. Özellikle 120 ay (10 yıl) vade seçeneğinde % 3’ün üzerine çıkarak % 3.24’ü gören faiz oranları; % 2 ’nin altına indi. Yeni haftada düşüşün devam etmesi, bankaların büyük çoğunluğunda konut kredisi faiz oranlarının düşmesi bekleniyor.

    Geçtiğimiz hafta konut kredilerinde yaşanan gerilemenin ardından, en düşük konut kredisi faiz oranı % 1.89 ‘a gerilerken, en yüksek % 1.97 ve % 1.98 faiz oranı aralığına geriledi. Sadece aylar önce % 2’nin üzerine çıkan konut kredisindeki faiz oranı düşüşü tüketicinin cebine olumlu yönde yansıyor.

    Kredi Faiz İndirimlerinde Özel Bankalar Önde
    Geçtiğimiz aylarda en düşük konut kredisi faiz oranı % 2.10 olarak uygulanıyordu. Düşen faiz oranlarına çeşitli konut kampanyalarında öncülük eden kamu bankalarının ardından bu sefer özel bankalar öne geçti. Düşük konut kredisi faiz oranlarını uygulayan bankaların çoğunu özel bankalar oluştururken, bu hafta kamu bankalarının önemli bir atak yapması bekleniyor. Bu sayede konut alıcısı yıl sonuna kadar daha uygun faiz oranlarından kredi çekerek, uygun bir geri ödeme imkanına kavuşabilecek.

    Kaynak;https://www.banka-kredileri.com/bankalar-kredi-faizlerini-dusurmeye-basladi/


    Bankalar Kredi Faizlerini Düşürmeye Başladı







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.