Şimdi Ara

BAYMAK KOMBİ'den KESİNLİKLE UZAK DURUN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar.

    Ocak ayında evime yoğuşmalı model bir kombi takıldı. Takıldığı günün ertesi günü E07 arıza kodu ile bir sorunla karşılaştım. Düşünün 3bin lira verip bir cihaz aldınız ve takıldığının ertesi günü E07 koduyla hata alıyorsunuz. 1 hafta uğraşmama rağmen evime gelip bu arızayla ilgilenmediler. Bir hafta boyunca(kış ayı) kullanım yapamadım ve bir hafta sonunda geldiklerinde "sıfır cihazın" içinden bir parça değiştirdiler.

    Tam 5 aydır 4 kere aynı kod ile defalarca problem yaşamama rağmen her seferinde 10 günün sonunda gelinip ilgilenildi.

    Baymak'ın şu meşhur "7/24 hizmetinizdeyiz" reklamını düşünüp müşteri hizmetlerini arayıp şikayet kaydı oluşturmama rağmen 2 hafta gibi bir sürede tarafıma dönüş yapıldı. Kendi firmalarını ve bayiilerini korumacı bir politika izliyorlar. Diğer şikayet yollarını aradığımda aynı firmayla ilgili bu problemi yaşayan bir çok kişi olduğuna da şahit oldum.

    Problemim hâla devam ediyor yaklaşık 14 gün oldu ve hâla ilgilenilmiyor. Garantili üründen teknik servis ücreti alamayacakları için olsa gerek yetkili servisi aradığımda "elimizde öncelikli 4-5 tane montajımız var(klima vs). Sıraya aldık sizi, gün sonuna doğru gelinecektir." şeklinde 13 gündür oyalanıyorum.

    Bu hafta tüketici hakem heyetine başvuracağım.

    Baymak'tan uzak durmanızı öneriyorum. Saygılar, iyi forumlar.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.