Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
27.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşte MAC Pro nu en üst konfgürasyonu.

    Two 3.2GHz Quad-Core Intel Xeon
    32GB (8x4GB)
    Mac Pro RAID Card
    1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s
    1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s
    1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s
    1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s
    NVIDIA Quadro FX 5600 1.5GB
    Two 16x SuperDrives
    Apple Cinema HD Display (30" flat panel)
    Apple Cinema HD Display (30" flat panel)
    Apple Mighty Mouse
    Apple Wireless Keyboard (English) + User's Guide
    AirPort Extreme Card (Wi-Fi)
    Apple USB Modem
    Quad Channel 4Gb Fibre Channel PCI Express Card

    Fiyat: $23,627.00 bu usa satış fiyatı. apple dan özel sipariş ile getirdiğinde gümrük ve vergiler ile çıkacak fiyat $50,000 dır.

    2. Surface in multitouch dan daha önce lanse edildiğini bilmiyorsan ona birşey söylemicem. daha önce tanıtan microsoft nasıl oluyorsa apple dan çalmış oluyor?

    3. steve jobs ı takdir edenler gözü kara apple kullanıcılarıdır. ortada başkalarının yapamadığı bir teknoloji yok. aşırı bir tekelleşme söz konusu. bunu microsoft yapınca millet ayağa kalkıyor ama apple yapınca adam yapıyor diyorsunuz.

    4. tarafsız olmazsanız birşey tartışamazsınız. ben microsoftu savunmuyorum çünkü şirket politikası bana ters geliyor. ms i mecburiyetten kullanıyorum. apple a geçmek isterim ama fahiş fiyatlar ile cihaz almak bana ve birçok kişiye uymuyor.
  • Verdiğim linkleri iyi incelememişsin sanırım. O sistemde yükü çeken kasadır ve Apple'ın kendi sitesinden aynı işlemcinin kurulu olduğu kasa için verdiği fiyat 10.133,09 YTL+KDV'dir. Kasanın içini bir ton HDD ve dünya kadar Ram'le doldurmuşsun fiyatı arttırmak için ama buna da gerek yok çünkü ben PC fiyatını kasa bileşenleri bile dahil etmeden verdim (istersen 3 milyar ekle dedim hatta) bunu da atlamışsın. MAC'e dünya kadar RAM ve HDD ilave etmişsin o halde bunları PC'ye de ekle bakalım fiyat kaça çıkacak. MAC'e 2 tane monitör koyman da çok anlamsız olmuş zira o zaman ben de iki tane Eizo koyayım PC'ye. Hatta varsa 30 inch Eizo koyayım o zaman sırf iki monitör fiyatı 40 milyarı geçer. Senin MAC sistemine direkt eşitlenir. Mac donanımına mouse pad eklemeyi unutmuşsun bu arada gözüme çarptı, 40 dolar da ona yazalım

    Microsoft'u sevmiyorum çünkü sürekli daha hızlı daha güvenli diyerek yıllardır insanların sırtından dünya para kazandılar. Vista tutmadı şimdi Windows 7 ile dokunmatik ekran masalını (sanki çok yeni bir olay) birleştiririp az biraz süsleyip alın size yüzyılın işletim sistemi demeye hazırlanıyorlar. OS X her zaman hızlı ve güvenlidir çünkü Unix üzerine kuruludur. Ufacık cihaz iPhone'da bile adamlar harikalar yaratmıştır kendim kullandığım için bizzat test ettim ve söylüyorum. Yıllarca PDA de kullandım ama Windows Mobile kadar hantal ve işe yaramaz bir işletim sistemi görmedim. Microsoft her alanda batıyor ve anca taklit ediyor. Apple yaptığı her işte kendini ispatlamıştır. Sofistike ürünler yapar, farklıdır, fiyatı yüksektir. Bu bedeli ödeyen insan kalite alır. Herkesin sattığı fiyattan satarsa bu kaliteyi çoluk çocuğa meze olur.

    Bu 50bin dolarlık cihazın linkini atarsan bir de biz görelim bakalım hangi komponent ne kadarmış.
  • apple ın sitesine gir ordan map pro yarat bulursun neye ne kadar istemiş. sadece ram bile binlerce dolar.

    iphone ile harikalar yaratmış demek. mac os x i küçültüp iphone sokmaktan başka ne yaptı? he bide surface den multitouchu çaldı. donanım olarak beş para etmeyen bir cihaza yine fahiş fiyatlar. şu yaptığı sofistike ürünleri bi ben mi göremiyorum ya. apple ın tek önde olduğu şey yazılımdır. onunda sebebi tek konfigürasyon olmasıdır. bilgisayar donanımları belirlidir kullanıcı tarafından değiştirilemez ekleme yapılamaz. bu nedenle desteklediği donanımlar sınırlıdır. windows un desteklediği donanımlar tüm pazardaki donanımlardır. ama mac in destekledikleri sadece apple ın cihazlarda kullandığı donanımlardır.

    mac hayrına hızlı açılmıyor. bios gibi konfigüre edilebilen sistemi yok. kullanıcı hiçbirşeye müdahale edemiyor. bu mu yani bilgisayar?
    apple kendimi üretiyor herşeyide bu kadar methediyorsun? mac proda kullanılan donanımları apple kendi bünyesindemi üretiyor?
    apple üretsin kendi işlemcisini,grafik kartını,belleğini o zaman tamam. yazmışlar bi işletim sistemi ona buna laf atarak yükseliyorlar.
    apple corp. un her yıl kaç ms yazılım mühendisini bünyesine aldığını biliyormusun?
    microsoft firmaları satın alıyor. fikri çalmıyor. apple fikri ve üreteni çalıyor.
    senin şirketin olsa karşına rakip çıksa işi senden iyi yapsa gidip onu tebrik edip kendini sıfırlıcanmı? tabikide ya onu bünyene yada yanına katacaksın. ama ms bunu yapınca taklitçi oluyor.
    apple ı alanların %10 u performans için alıyor. bu %10 unda para derdi olmadığı için apple ı tercih ediyor.
    ergonomisi ve rahatlığı sıfır olan Mighty Mouse dan neden apple vazgeçmiyor?
    vazgeçerse görsele önem veren müşterileri kaçıracakta ondan.

    pda lardaki wm lerden bahsetmişsin. evet wm o kadar hantalki insanı süper bi pda dan soğutabiliyor. ama adam komplike bi sistem sunuyor sana. herşeye uyum sağlayıp her uygulamayı yükleyebiliyorsun. iphone a herşeyi yükleyebiliyormusun? palm kullandım oda aynı apple gibi herşeyi kendi sistemine çevirmiş piyasa ile uyum yok.

    cebimde ipod um var içine şarkı atmayı unutmuşum uzun bi seyahate çıkıcam arkadaşımın bilgisayarındaki arşivi atacağım. oda ne? itunes yok. napıcaz? iki saat nete bağlanıp itunes çekicez kurucaz pc yi yavaşlatıcaz. bumu ?

    apple ps yi alt etmek için xbox çıkardı onada laf etmişsin. tabi çıkarıcak yıllardır hakim olduğu piyasayı boşmu bırakıcak? xbox iyiki çıktı. xbox olmasa wii olmasa rekabet nasıl olcak biz nasıl ucuza kaliteye sahip olacaz? xbox ve wii ps nin fiyatını düşürdü bu kime yaradı? bize tabiki

    microsoft un yaptığı sistem kötü dünya devi şirketlerin desteklediği linux,ubuntu ve türevleri kötü bi mac os x iyi. vay be steve e bak devrim yaratmış.
  • Valla sessiz , stabil düzenli bir bilgisayar istiyorsan mac kullanırsın .
    Ben imac'i ilk gördüğümde bir gün bunu alıcam dedim ve 2 sene sonra da aldım (Anca para biriktirebildim)
    Almamla birlikte de eski bilgisayarımda bir türlü verimli kullanmadığım 3D yazılımları kullanmaya başladım.

    Windows'da sistem zırt pırt kitlenir genelde , daha yeni XP kurmuştum açılışta dondu kaldı.
    Ayrıca windows'da bir program donduğunda genelde sistemi de beraberinde alıp götürüyor , yani bir sorun olunca her şey gidiyor.
    OSX'de ise öyle değil.Örneğin bir yazılım takıldıysa ve cevap vermiyorsa , sen sistem içinde başka işlerini yapabilirsin , yani sistem bağımsız çalışıyor.Bu bence en önemli özelliği OSX'in
  • os x sistemi gerçekten güzel. ama ms inde yaptığı sistemler kötü değil. vista ultimate 64bit kullananın sonra gelin bana bu sistem kötü deyin diyebilirseniz. (3.parti yazılım sorunlarını söylemeyin onlar microsoftla ilgili değil)
    os x sistemini kursta kullanıyorum arada problem çıkartıyor ama yinede işimizi görüyor. virüs yok diyorsunuz. virüs linux tada yok. windows ta varda noluo? 10 yılı aşkındır kullanıoyorum pcyi bi gün virüs yüzünden bilgisayarım çökmedi (antivirus kullanmam) neden? bilmediğim b.ku yemedimde ondan.

    o kadar para yatırıyorsun bilgisayara autocad yok 3dsmax yok. alternatif var demeyin bana türkiyede autocad 3dsmax kullanılıyor nerdeyse her alanda.

    @jinxy iyi oku

    Microsoft Surface Projesi'ne 1982 yılında başlanmıştır[1]. Multi-Touch alanında ilk araştırmalar Toronto Üniversitesi ve Bell Labaratuvarlarında yapılmıştır. İlk konzept Microsoft çalışanları Steven Bathiche ile Andrew D. Wilson tarafından oluşturulmuştur. 2001 yılı Ekim ayında bu kişiler öncülüğünde proje gurubu kurularak ilk konzept üzerinde çalışmalara başlanmıştır.

    Projenin ilk tanıtımı 2003 yılında Microsoft Başkanı Bill Gates tarafından yapılmıştır. Daha sonra bu projede ki geliştirme ekibi sayısı artırılmıştır. İlk prototip IKEA firmasının ürettiği sehba ile geliştirilmiştir. 2005 yılına kadar 85 adet prototip geliştirilmiştir.

    Surface'in 30 Mayıs 2007'de Steve Ballmer tarafından "All Things Digital" sloganı ile Kaliforniya Carlsbad'da yapılan bir konferans ile tanıtımı yapıldı. 2007 yılı sonlarında ilk olarak firma müşterileri için satışa sunuldu. Satış fiyatı 10.000 Dolar civarında olan Surface'e ilk talepler restoranlar ve oteller tarafından gelmiştir.[2].


    demekki neymiş? apple multi-touch kelimesini öğrenmeden gates amcamız napıyormuş?
  • Yazdıkların çelişkilerle dolu. Cihaza tutup 32 GB RAM takıp dünya kadar TB'lık HDD ilave edersen o cihaz tabiiki dünyanın en pahalı cihazı olur. Gereksiz işlere girmişsin. Bana Wiki'den aldığın bilgileri de satmaya çalışma. İşe kimin başladığından çok işi kimin bitirdiğine bakarım ben. Almışmı patentini MS madem önce başlatmışsa bu işi? Patent numarasını ve belgesinin linkini gönder de bilgilenelim. Kullanmış mı bir projesinde endüstriyel anlamda seri olarak ?

    10 senedir bilgisayar kullanan birinin bilgisayarının çökmemesi külliyen yalandır. Sana şöyle söyleyeyim. Çıplak bir PC'nin nete girdiği andan itibaren infekte olma süresi en fazla 10 dakikadır. Cihazında Anivirüs de kullansan Deepfreeze de kullansan hiç bir bilgisayar bırak 10 seneyi 10 saat bile nette olduğunda infekte olmadan çıkamaz. Artık virüsler Deepfreeze gibi uygulamaları da aşıyor. İnsanlara bilgi verirken önce dürüst olmanı öneriyorum sana.

    Apple'ın sofistike ürünleri göremiyorsan gözlerin dünyaya MS logosu ile bakıyor demektir. iPhone diye bir cihaz çıkardılar dünyayı sarstılar. 1997 senesinde yılın icadı seçildi. Bunu duymadın sanırım kulaklarda MS kulaklığı var. Onun da öncesine iPod çıkardılar, sildiler süpürdüler. Sonradan çıkan her ürün (Zen, Zune vs...) iPod'u taklit etti. Cebinde iPod'un varsa 2 dakikalık bir işe üşeniyorsan sen hiç bu işlere girme git kendine Zune al. Hem Apple'ı yermek hem de gidip ürününü almak, bu ne yaman çelişkidir??? "apple ps yi alt etmek için xbox çıkardı onada laf etmişsin." demişsin. Yazdıklarını okumadan, düşünmeden yazdığına kanaat getirdim. Xbox gibi aslında içi tamamen PC olan bir konsol'la PS'ın karşısına çıkmış ve tabiki başarısız olmuştur Microsoft. X360'ı sırf daha popüler kılmak için oyun sitelerine para pompalamakta, video review'lerde PS3'ü kötü göstermektedir kasti olarak. Bunlardan haberin var mı acaba senin? Apple TV, Mac Mini vs... daha hangisini sayayım sen bu ürünleri hiç görmedin galiba. 64 Bit konusuna gelirsek. 64 bite ilk kim ne zaman geçmiş sen bence bunu da bir araştır.

    Hayatta bazı şeylere kolay, bazı şeylere zor ulaşılır. Bir Porsche'ye sahip olmayı herkes ister ama fiyat engeli vardır. Onu belki alamazsın ama bir Mercedes alırsın o da fazlasıyla işini görür. İşte bu noktada Porsche, MAC'tir. Tasarım işini profesyonel olarak yapan pek çok insanın içinde MAC kullanma isteği yatar ama bunu engelleyen faktörler vardır. Bunları da biliyoruz. Konunun başlığına dönersek neden bazı ajanslar MAC kullanır denmişti. Çünkü MAC bu alanda ulaşılabilecek son noktadır. Kişisel bazda orta halli bir insan gidip sırf eğlence olsun diye MAC almaz. Ama çok rahat şekilde bir PC alabilir. Porsche'yi alamamış olmak o aracı insanların önünde kötülemeni gerektirmez. Dünyanın sayılı ajanslarına git bak. PC ile mi karşılaşırsın yoksa MAC'le mi?

    Bu sorunun yanıtını kendi içinde yanıtla. Bana burada bunun cevabını vermek zorunda değilsin.

    Bu konuyu da daha fazla uzatmanın anlamı yok bu noktadan sonra. İsteyen istediğini alsın, kullansın, takdir etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxy -- 8 Ocak 2009; 18:06:15 >
  • Kimisi donanımdan anlamadığı için kullanıyor...
    Kimisi para battığı için...
    Kimisi batı özentiliğinden kullanıyor çünkü yurt dışında korsan yazılım bulamadıklarından PC'ye göre MAC daha ucuza geliyor...
    Kimisi ise sadece MAC için olan bazı yazılımları kullandığı için MAC'i tercih ediyor...
    Tükiye'de MAC kullanan ve ünlü grafiker olan kişi sayısı çok az.

    Nilüfer Druna, Ruhi Yapıcı, Emre Gören, Aydın Uluç ve Kerem Beyit Mac kullanmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GARYOSAVAN -- 8 Ocak 2009; 18:08:33 >
  • Valla şunu söyleyebilirim, İstanbul'daki büyük ajansların hiç birinde (özellikle creative ekiplerinde) tek bir PC görmedim. PC'yi genelde Web'ciler ve IT'ciler kullanıyor doğal olarak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jinxy

    Valla şunu söyleyebilirim, İstanbul'daki büyük ajansların hiç birinde (özellikle creative ekiplerinde) tek bir PC görmedim. PC'yi genelde Web'ciler ve IT'ciler kullanıyor doğal olarak.

    Büyük dediğin ajanslarda küçük adamlar çalışır. Büyüdüklerinde saydığım isimler gibi olurlar. Şekil olsun diye MAC kullanıyorlar. Görünüşe aldanma. O ajansların yaptıkları işleri bu adamlar tek başlarına yapıyor.www.google.com dan bu yazdığım isimlerin portfolyo ve geçmişlerini araştır.
  • E tabi dediklerinde haklısın. Bu işi kaymağını yiyen insanlar da kullanıyor MAC'leri ama yine de genelleme yapmayayım. O kadar para kazanıp PC kullanmak olmaz tabi bir yerden sonra. Kazandığın parayla yaşam tarzı ve alışkanlıklar da değişir. Normal bir şey bu. Benim demek istediğim Freelance olarak eşe dosta çalışan bir insan tutup da kolay kolay MAC alamaz. Alamadığı için de veryansın etmemeli. Hayatta herkes her istediğini elde edemez. Edemediği için de sistemi suçlamamak lazım. Aksi taktirde herkes herşeyi alırdı, bu da mantığa uymaz. Ama sağlam bir ajansın varsa, sağlam bir müşteri portföyün varsa istediğini alır, istediğini kullanırsın.
  • hala multi-touch apple dilorsun çıldırıcam. su an kullunımda surface sadece kurumlara satılıyor.

    pff mercedes ve porsche demissin. ikiside bambaska arac.

    xbox microsoftun yaptığı kalıcı ve iyi işlerden biri onada laf at sen devam et.

    +++ sanırım sen okumuyı bilmiyorsun. pc kullandığımdan beri 1 kez olsun virus yuzunden sistem cokmedi. son 2 yıldır hala aynı kurulumla devam ediyorum.

    son olarak PC kullunmusını bilene güzeldir
    MAC işi bilmeyene, parası b.k olana, ve gösteriş düşkünlerin
    e
  • Arkadaşım benim senin yaşın kadar bilgisayar geçmişim var. Bir kere önce bunu bil. Seninle polemiğe girmeyeceğim. Yanlış bilgiler veriyorsun, çelişkilerle dolu yazıyorsun, yazdıklarını ispat edemiyorsun, kendi yazdıklarını okumuyorsun, forum kurallarını bilmiyorsun, argo sözcükler kullarak seviyeyi düşürme çabaların var. Seni bazı konularda ikna etmek için değerli vaktimi harcamayacağım. Ben yazacağımı yazdım, vereceğim mesajı verdim. Sen anlamadıysan o da senin sorunun.

    Kolay gelsin.
  • nedense iş sıkıya gelince zaman değerli olur. işi bilenlerle tartışmak zor geliyor tabi.
  • Güldürme beni. Bu işler senin gibilere kaldıysa vay halimize
  • Cevap basit;

    Mac kullanıcları genellikle profesyonel ve özel şirkette çalışan grafik tasarımcılarıdır.

    Mac kullanmayanlar ise profesyonel tasarımcı olabilir,mac hakkında bilgi sahibi olmayabilir ya da mac için ayıracak bütçesi yoktur hatta özel bir şirkette çalışmıyor olabilirler.

    Ayrıca Macler sadece işletim sistemleri nedeniyle tercih edilmez,tasarımcılar için yeterli renk derinliği sağlayan monitörlerini de bu konuya dahil etmek gerekli.

    Mac kullanmazsınız,oyun vs gibi daha farklı işlerle ilgileniyorsunuzdur,paranız da cebiniz de kalır.Tasarımla ilgileniyorsunuzdur,programınızın çökmesinden veri kurtarmaktan artık saç baş yolma durumuna gelirsiniz,monitörünüzdeki renk derinliği matbaada kendini göstermez Mac alırsınız sorunlarınızın büyük bir kısmını çözmüş olursunuz.

    Bundan sonra da tartışmaya gerek kalmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jinxy

    Güldürme beni. Bu işler senin gibilere kaldıysa vay halimize



    evet iş benim gibilere kaldı. küçük düşürmeyer çalışma kimse kimin ne olduğunu bilmiyor burda. sana kendimi anlatacak tanıtacak değilim.
    gözünü apple beyazıyla boyamışsın dünyayı görmüyorsun piyasada ne kullanılıyor bilmiyorsun. animasyon grafiğin en büyük alanındandır. animasyon için en iyi program 3dsMax dir. 3dsMax PC platformunda çalışır.

    Demek autodesk firmasının kafası basmıyorki tasarımcıların tercihi MAC i seçmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaYC -- 8 Ocak 2009; 22:55:11 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    quote:

    Orjinalden alıntı: jinxy

    Güldürme beni. Bu işler senin gibilere kaldıysa vay halimize



    evet iş benim gibilere kaldı. küçük düşürmeyer çalışma kimse kimin ne olduğunu bilmiyor burda. sana kendimi anlatacak tanıtacak değilim.
    gözünü apple beyazıyla boyamışsın dünyayı görmüyorsun piyasada ne kullanılıyor bilmiyorsun. animasyon grafiğin en büyük alanındandır. animasyon için en iyi program 3dsMax dir. 3dsMax PC platformunda çalışır.

    Demek autodesk firmasının kafası basmıyorki tasarımcıların tercihi MAC i seçmiyor.




    Animasyon için en iyi program Mayadır tartışmasız.En iyi kemik oluşumu Maya ve softimage'dir.Bina vb yapımı ve görselleştirilmesinde 3D Max diğer programlara göre daha iyidir.Bu alanda çalışmıyorsanız bilmediğiniz konuda yorum yapmayın ki sizin yanlışınız başka birinin doğrusu olmasın.
  • Adobenin hemen tüm eğitim cdlerinde ( eğitim videolarında ) Mac ler kullanılıyor. Demek Adobe de salak bir firma olsa gerek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Knisath


    quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    quote:

    Orjinalden alıntı: jinxy

    Güldürme beni. Bu işler senin gibilere kaldıysa vay halimize



    evet iş benim gibilere kaldı. küçük düşürmeyer çalışma kimse kimin ne olduğunu bilmiyor burda. sana kendimi anlatacak tanıtacak değilim.
    gözünü apple beyazıyla boyamışsın dünyayı görmüyorsun piyasada ne kullanılıyor bilmiyorsun. animasyon grafiğin en büyük alanındandır. animasyon için en iyi program 3dsMax dir. 3dsMax PC platformunda çalışır.

    Demek autodesk firmasının kafası basmıyorki tasarımcıların tercihi MAC i seçmiyor.




    Animasyon için en iyi program Mayadır tartışmasız.En iyi kemik oluşumu Maya ve softimage'dir.Bina vb yapımı ve görselleştirilmesinde 3D Max diğer programlara göre daha iyidir.Bu alanda çalışmıyorsanız bilmediğiniz konuda yorum yapmayın ki sizin yanlışınız başka birinin doğrusu olmasın.


    hayır yanıldınız bu alanda çalışıyorum. inşaat ve mimarlık firmasında bilgi işlem sorumlusuyum. office bir tane bile mac yok ve işler mükemmel şekilde tıkırında ilerliyor. bir kez olsun sistem çökmedi yada kullanıcılar sistemden şikayet etmedi.

    crytek e oyun grafikleri üreten yerli firmada çalışan arkadaşımda PC kullanıyor. Vestel AR-GE merkezinde yapılan oyun geliştirmelerindede PC kullanılıyor. Türkiye'deki inşaat sektöründede PC kullanılıyor.

    bana adobe dan bahsetmeyin adobe microsoft karşıtı bir firmadır. web altyapısında önce microsoft live ile anlaşıp sonra google a geçmiştir. bunun tek sebebi apple ın baskısıdır.

    bu tartışmayı uzatmaya gerek yok. nedense herkes apple taraftarı olmuş. amd-intel olayına çevirdiniz iyice. Windows 7 gelince görürsünüz işletim sistemi ne demek.

    (hee bu arada apple önümüzdeki sene içerisinde yüz yüze konuşma teknolojisini çıkarıcakmış. nedense microsoft bu araştırmaya 2001 de başladı. acaba neden apple daha önce çıkartıyor?)
  • Bir bilgi işlem cinin Microsoft u bu kadar sevmesine şaşırdım doğrusu. :D

    Microsoft Türkiye ve Microsoft Müşteri Hizmetleri ( Almanya ) benimle tam 6 kez Müşteri Memnuniyeti ve Ar-Ge kapsamında telefon ile ve yazılı olarak anket yaptı. acaba nedendir :) Karşılığında da hatırı sayılır bir miktar da bir alışveriş mağzasında kullanılabilen hediye çekleri gönderdi.

    Hala bazı şeyleri çarpıtmanın ve ısrar etmenin anlamı yok. Grafik alanında Mac PC den daha iyidir. Pc üzerinde Windows un bir işletim sistemi olabileceği gibi gerek Solaris gerekse Linux ( daha doğrusu diğer Unix tabanlı ) işletim sistemleri olabilir.

    Her platformun ayrı bir pazarı vardır. Sizin yaptığınız kıyaslamalara göre hatta grafik bakımından bu işe oyun konsollarını sokmak bile mümkün. Daha geçende Ekran Kartı bölümünde Workstation Grafik Kartları ile Gaming dediğimiz oyun için yapılan ekran kartları bile karşılaştırılıyordu fiyat/performans açısından. Hatta bir ara bunun içine Cuda platformunda kullanılan Tesla serisi kartlar bile dahil edilmişti.

    Hemen her şirketin ilk olarak uzmanlaştığı bir dal vardır. Apple ürünleri Forbes gibi yada buna benzer tipteki dergilerde "Dünyanın En Prestijli Markaları" içerisine hemen her zaman bir çok ürünlerini sokmayı başarabilmiştir. Mesela bu sıralamalada Absolute, Volvo gibi markalar bulunurken bilişim dünyasından ilk 10 larda Apple ın ürünlerini görmek çokça mümkün idi.

    Microsoft a gelince, izlediği politikaları ve ürünleri zaten çok fazla beğenmiyorum ama buna rağmen emeklerine saygısızlık edebilecek birisi değilim ve ekmeğimin çoğunu Microsoft ürünleri sayesinde kazanan biriyim bende senin gibi. Evimde XP SP3 kullanıyorum bende. Belki Open Office te kullanmıyorum ama sap ile samanı da ayırt etmesini biliyorum.

    Param olsa dahi hiç bir zaman Apple Mac almam sanırım. Çünkü işim bunu gerektirebilecek bir dalda değil. Kaldı ki Sony Vaio da almam ama kesinlikle profosyenel bir grafiker olsam veya buna benzer bir işletmem olsa Apple Mac kullanacağımdan da şüphem yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.