Şimdi Ara

/// BEKLENEN YENİ KIA CERATO 2016 /// ANA KONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
12
Favori
60.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olabilir doğrudur ama her halukarda sonuç değişmiyor çelik motor ve bayiler her Halukarda bu durumu fırsata çeviriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv zammından once aldım lansman paketi 1,6 benzin manual arkadaşlar şehiriçi 268 km yol yaptım çok sakin bir kullanıcıda deyilim buna ragmen 100 tl yakıt sarfettim piyasadaki bütün dizellerden daha makul bence araç süper her yönüyle
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bende Kia Cerato Dizel DCT Şanzıman almayı düşünüyorum. aracın ses izolasyonunu merak ediyoum. Özellikle uzun yolda yüksek hızda aracın konforu içeriye teker ve rüzgar sesi alma özelliği nasıl acaba. Kullananlar bu konuda fikirlerini yazarsa, mukayese yapabilirlerse çok sevinirim. Bi arkadaş yorumunda Octavia ile kıyaslamıştı. Bende Octavia aracımı satıp bunu almak istiyorum. Yüksek hızda aracın içindeki ses konusunda octavia ile mukayese edebilrimisiniz.
  • Ses izolasyonunun octaviadan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Octavianın lift bag olması bagaj açısından avantaj fakat izolasyon açısından dezavantaj yaratıyor. Önceki aracım 2011 ceed olduğu için arasında dağlar kadar fark benim için😄 arkadaşımın octaviası ile kıyasladığımda cerato izolasyon olarak bir adım önde. Hele sıcak asfalta aracın gittiğini anlamazsınız. Geçen 170 ile giderken yanımda eşimden sürati tahmin etmesini istedim 130 dedi, kendini ceed'de sanıyor hala 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aquarius173 A kullanıcısına yanıt
    Sağolun , benim için çok değerli yorumlar. Bagaj hacmi ve start-stop özelliği harici kafama çok yatıyor bu araç.
  • mahmutkopuz M kullanıcısına yanıt
    Ben de başta çok düşündüm ama aldıktan sonra iyiki almışım dedim. Tabiki ufak eksikler var ama taktir edersinizki o özellikleri de bu arabaya eklerseniz bu fiyata satılmaz. Bu donanım ve konforda en uygun alınabilecek ve iyiki almışım denilecek tek araç cerato olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu aracın uzay mavisi rengini takip eden oldu mu hiç burada? Hangi bayiye gitsem uzay mavisi hakkında bilgi veremiyorlar. Türkiye'de bu renkten bulabilmek mümkün mü?
  • Bu sitede bulunan, kia cerato için toplu alım başlıklı konuda yorum yapan bir kullanıcı uzay mavi rengini aldığını söylemişti. Yanılmıyorsam 4-5 gün önce yazmıştı. Konuyu bi inceleyerek bu kişi ile iletişime geçebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ceratonun bagaj hacmi katalog da 482 lt yazmakta amahttp://www.kia.com/au/cars/cerato-sedan/specification.html adresinde 421 lt gözükmekte arac sahiplerinden özel bir isteğim olacak bagaj boyutlarını kontrol edebilir misiniz. Bu benim için önemli bir kıstas ona göre almaya karar vereceğim. şimdiden teşekkür ederim.
  • melih3313 M kullanıcısına yanıt
    hocam şehiriçi olmasına rağmen çok güzel değerler kazasız belasız binin inşallah
  • Merhabalar arkadaşlar 2016 Cerato Dizel DCT plus paket ile aranıza katılmış bulunmaktayım aracı tam olarak test edemedim ancak 180 km hızda yaklaşık 10 dk kullandım ve gerçekten yol ve rüzgar sesi alma konusunda önceki aracım 2011 punto evoya göre ciddi fark var
  • Progressivity kullanıcısına yanıt
    Kaça ve ne zaman aldınız acaba?
  • 10 gün önce aldığım Kia Ceratodan gayet memnunum. Nokian WR D4 205/55 R16 91H kış lastikleri taktırdım bu karda buzda vızır vızır geziyorum banamısın demedi. Sadece bagaj kapanmıyor çok sert vurmak gerekiyor sizdekilerdede öylemi merak ettim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abyk

    Arkadaşlar ceratonun bagaj hacmi katalog da 482 lt yazmakta amahttp://www.kia.com/au/cars/cerato-sedan/specification.html adresinde 421 lt gözükmekte arac sahiplerinden özel bir isteğim olacak bagaj boyutlarını kontrol edebilir misiniz. Bu benim için önemli bir kıstas ona göre almaya karar vereceğim. şimdiden teşekkür ederim.


    Hocam biri yedek lastikli diğeri tamir kitli olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeryil

    10 gün önce aldığım Kia Ceratodan gayet memnunum. Nokian WR D4 205/55 R16 91H kış lastikleri taktırdım bu karda buzda vızır vızır geziyorum banamısın demedi. Sadece bagaj kapanmıyor çok sert vurmak gerekiyor sizdekilerdede öylemi merak ettim?

    Bende nokian wr d4 taktırdım. Karda efsane gerçekten. ara sokaklarda bana mısın demiyor.
  • Arkadaşlar cerato nun tuş aydınlatması sizi de rahatsız ediyor mu. Test sürüşlerinde alt geçide girince karanlık ortamda tuş aydınlatmalarının kırmızı ışığı neon gibi geliyor bana ve görüntü bulanıyor. Aynı şeyi sportage da da yaşadım. İlk defa bir markada bunu yaşadım.
  • arkadaşlar merhaba Kia cerato consept plus bende de mevcut bugun aracın kullanım klavuzu karşıma çıktı bi bakim dedim güzel bi özellik gözüme çarptı bilgisi olan paylaşsın lütfen akıllı bagaj kullanım klavuzu sayfa 4-25 4-26 4-27
    link :http://media.kia.com.tr/Manual/10ace9c3-61ab-4824-a953-873f68c26069/YD(PE)_2016_kk_tr_web.pdf
    incelieyin lütfen iyi günler

    http://media.kia.com.tr/Manual/10ace9c3-61ab-4824-a953-873f68c26069/YD(PE)_2016_kk_tr_web.pdf
  • Arabayı Aralık başı aldım, ilk başlarda acayip yüksek yakıt tüketimi oldu eyvah dedim 11 litre civarı soluğu serviste aldım baktılar bi sıkıntı yok 3000 km den sonra düşecek vs deiler, neyse önce 8,3 lere şimdi 7,5 7,8 litre arası iş saati trafiğinde kısa mesafe (5,5 km) başlangıç 1,5 km dik rampa ve bol dur kalkli bir rampa sonra hep dur kalk 35 40 dakikada gidiyoruz bu mesafeyi, ısıtıcı ve koltuk ısıtıcı hep açık. Bence henüz 1800 km de soğuk+istanbul+kış lastiği vs iyi bir değer ki biliyorum eski araçlarımdan 4 5 bin km lerden sonra daha da düşecek. Konforu harika bagaj büyük arka çok rahat çok sessiz, 125 ten sonra az bir rüzgar sesi var ki dinlediğim için duydum. Motor zaten sessiz yol sesi goodyear ug8 lerle vatan caddesi boyunca hiç teker sesi yok 120 km lere kadar 130 dan sonra biraz duyuluyor radyo vs hiç açmam arabada sevmiyorum yinede ses yok. Eğer yol boş ise eve yaklaşık 6 dakikada dönüyorum ışınlanmış gibi oluyor. Motor iyi çok iyi hızlanıyor ama hızlanırken hizlandığını o ivmeyi hissettirmiyor. tek şöför depo 3/4 dolu 10,6 sn de, 2 yetişkin 2 çocuk bebek arabası vs varken depo 3/4 dolu 11,4 sn de 100 km/s a çıkıyor bu motorun yüktende pek etkilenmediğini gösteriyor. Xenon yok lakin aydınlatma iyi eksikliğini pek hissetmedim. Ovtavia 1,6 tdi dsg7 2014 aracım vardı, onu satıp bunu aldım, daha atak ve en önemlisi ondan ciddi anlamda sessiz bir araba ve konforu daha iyi, o kadar geniş değik arka ama pekte bir fark yok. Onun arka koltuk oturma yeri bundan 4.5 cm kısa bu yüzden bunun koltuklarında oturmak daha rahat birtek bagajı çok iyi ve açılma şekli çok kullanışlı oluyordu bunun bagajda epey bir büyük ama o açılış şekli iyi oluyordu. Ben çok memnun kaldım fe 14 şubatta izmitten 1800 km de aynısı concept plus dizel 2. El birtane eşime aldıp onun emektarı değiştirdik sedan kullanamam vs diyordu ama alıştı bir haftada geri görüş olunca kolay alıştı. Tavsiye ederim tabi bir kendiniz deneyin elbet. Yağmur sensörü yok ama sıkıntı olmuyor far vs diğer leri var 2 ön cam tam otomatik arkalar elektirikli. Camlarda anahtardan kapatma modülü yok 300 liraya takılıyor gerek görmedim ekran küçük ama gayet yetiyor navigasyon octavia da vardı ama otoların zaten çok iyi olmuyor ben navitec kullanıyorum igo nun eksiklik değil bence olmaması vs vs deneyiniz ihtiyacınız varsa tavsiyem. Kazasız belasız yooculuklar herkeze. Bende birde focus mk3 var o arabada iyi bir araba bakabilirsiniz bunuda not düşeyim. Otomatik değil diye ve fuar aracı olduğundan birşey olur diye onu pek kullanmıyorum ama tam bir sürüş makinesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatlı22 -- 6 Mart 2017; 22:46:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle belirteyim, 13 yıllık aktif sürücüyüm ve değişik markalarda araçlarım oldu.
    4 aydır cerato sahibiyim ve severek kullanıyorum. Yol tutuşu, hızlanması, beygir gücü, yakıt tüketimi ve donanımıyla kesinlikle düşünülmesi ve tercih edilmesi gereken c+ segmenti bir araçtır.
    ARACIN İÇİNE DAHİ BİNMEDEN kötüleyenleri anlamıyorum.
    Denediniz mi? Test sürüşü yaptınız mı?
    Diğer markaların aynı segmentteki araçlarıyla donanım kıyaslaması ve f/p analizi yaptınız mı?
    5 yıl 150bin km garanti aynı segmentte hyundai hariç hangi markada var?

    Ben mühendisim, amortismandan, fayda maliyet analizinden... iyi anlarım.
    10 dan fazla markanın dizel otomatik sedan aracını kıyasladım tablo halinde; + ve - lerini kendimce tarttım.
    (Hazırladığım bazı tablolar ekte mevcut, sadece teknik özelliklerin olduğu kısmı ekledim, fiyatlara ve donanımlara takılmayın 5 ay önceye ait)

    Concept Plus donanım olarak çok dolu; f1 vites, cruise control, far sensörü, ısıtmalı koltuk, ısıtmalı ve otomatik katlanır aynalar, elektrikli bel desteği, sunroof, soğutmalı torpido, çift taraflı otomatik klima, orijinal jantlı ve ebatlı stepne....Ama en önemlisi 7 ileri otomatik vites ve 136 beygir gücünde motor.
    Karşılaştırma tablosundan da göreceğiniz üzere fabrika verisi ortalama yakıt tüketimi rakiplerine kıyasla 136 beygir motor için çok çok iyi.

    136 beygir aynı segmentte sadece astra ve elentra da var, onlarında aynı donanımda olanı fiyat olarak çok yüksekti ben alırken.
    İşyerinde bazen 2016 dzel otomatik focus titanium kullanıyorum, direksiyon, vites topuzu ve ön konsol derisindeki kalite hissi kesinlikle focusa göre ceratoda daha iyi, yol tutuş olarak bariz bir fark olmayıp ses yalıtımı ve amortisör konforunda bence yine cerato daha önde.
    Focus ve Astranın yol tutuşu benzerdir, çok beğenilir ve diğer araçlarla kıyaslanır. Yol tutuş olarak altta kalmayan cerato ile aynı donanımdaki astra veya focusa marka algısı için 15- 20 bin lira fazladan verebilecek olan buyursun alsın.
    Rapid b segment, Octavia ve Superb de güzel ve geniş araçlardır fakat dsg şanzımanın güvenilirliği, garanti süresinin az oluşu bir de bana göre kalite algısı Kia nın çok altında bence.
    Yeni Megane ve Egea ya hiç yorum yapmıyorum, evet çok satıyorlar ama kesinlikle fiyat etiketlerini haketmiyorlar.
    Corolla daha iyi diyenlere; aynı donanımda ama 90 beygir ve cvt saçmalığına fazladan 10-15 bin verene çok kötü gülesim geliyor ki corolla sahipleri de zaten yokuş çıkarken araç bayılınca sinirden gülecektir ve sövecektir.
    Devlet memuruyum Passata zaten gücüm yetmezdi ve Jetta için dizel otomatik yok artık, dsg şanzımanın arıza stresi ve 2 yıl garanti komedisine karşılık ceratoda tok kapı sesi ve sağlam yol tutuş ekstralarıyla mevcut.
    Hyundai ve Kia aynı grubun markalarıdır ANCAK Kia da işçilik daha iyidir.

    2. elde değer kaybı çok olur diyenlere sıfır araba almak en kötü yatırımdır, araba ihtiyaç için alınır diyorum. Her aracın 2. elde değeri düşer, sadece bazı markalar daha kolay satılır. Korkusu olan, sıfır araç keyfinden feragat eder ve 2. el peynir ekmek markalarından araç alabilir.

    Çok uzattım, zevkler ve renkler tartışılmaz. Cerato için şahsi fikrimdir; ARACI BEĞENDİYSENİZ ve kısa sürede satma niyetiniz yoksa ki sürdükçe vazgeçemeyeceksiniz DÜŞÜNMEDEN ALIN DERİM.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi statiker -- 9 Mart 2017; 16:9:59 >
  • statiker S kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun.elantra cerato arasında kalmış biri olarak kararsızlık yaşıyorum.ikisinin de avantajları var dejavantajları var.ikisi de beğendiğim araçlar.sunduklarına bakılırsa fiyatları avantajlı.cerato da güzel fakat burun farkıyla elantraya yakınım.bir ay vaktim var karar vermek için.bakalım artık.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.