Şimdi Ara

/// BEKLENEN YENİ KIA CERATO 2016 /// ANA KONU (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
12
Favori
60.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    dün 2016 dizel otomatik cerato denedim arkadaşlar. araç genel anlamda gayet iyi. zaten fiyatına göre de fiyat performans aracı.
    hoşuma gitmeyen 2 durum farkettim, fikirlerinizi merak ettim:
    1- vites değişimleri yavaş gibi. hızlanma ve devirlenme gayet güzel, geçişler sarsıntısız ama yavaş. tak tak atmıyor yani.
    2- araç sahibi nedenine bir açıklama yapamadı. yakıt tüketimi 11.2 gösteriyor. niye böyle dedim, bir göstermek lazım bilmiyorum dedi. bu kadar olmaması lazım diye biliyorum.
    (çok fazla youtube videosu bulamadım, şehir içi ve dolu bagaj şehir dışı tüketimlerinizi paylaşırsanız memnum olurum)
    3- baktığım araç 1 aydır satıştaymış. böyle şeyler kısmettir tabi ama aracın satış kabiliyeti de önemli diye düşünüyorum. memur insanız, ihtiyaç olduğunda paraya dönüşmeli. gerçi iş arkadaşım da octaviasını ilana koydu, 1 ay oldu satamayınca kaldırdı:)

    gel gelelim en önemlisi, rakiplerinden 10-15 bin daha ucuz.
    Merhaba,

    1. Ben epey kullandım, bence vites değişimleri gayet iyi, geçişleri hissettirmiyor ve değişik yol şartlarında saçmalamıyor. Yavaş dediğiniz vites oranları DSG li arabalara göre uzun olabilir.
    2. 11.2 çok fazla, ben olsam şüphelenirim. Şehiriçi en fazla 8 olur ki o da sürekli kısa mesafelerde kullanırsanız. Onu da Eco modda kullanırsanız 8 bile olmaz. Şehir içi ortalaması 6.5 litre kadar olmalı. Şehir dışında kullanıma göre değişir tabii ama performanslı kullanımda bile 6 ila 6.5 litre civarı yakar. 120 yi geçmezseniz 5.5 litre olur, ama 75-90 beygir dizeller gibi 3-4 litrelere düşürmek mümkün değil. Sonuçta 136 beygir ve otomatik vitesli bir araba.
    3. Fiyatı abartmazsanız alıcısı her zaman var.
  • invisible kullanıcısına yanıt
    Yeni Cerato için kesin bilgi mi Türkiye ye gelmesi. Ben de hayret ediyordum araba çıkalı bir yıl oldu hala gelmedi diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lektonstar kullanıcısına yanıt
    ceed falan geliyor. Hazirana kadar gelir yeni cerato
  • Park sensörü kendi kendine kapanıyor yokmu bir yolu sürekli açık kalmasını sağlayan her seferinde açmak zorunda kalıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2017 modellerin broşürünü bulamadım. Paketler arasında ne değişiyor? Concept Techno bir araç bakiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 Consept Techno 2 motor seçeneği var.Benzinli olan 6 ileri tam otm.şanzıman, 130 Hp. ekran var. 2 hava yastığı var. Deri direksiyon ve piyano black kaplama yok..Aynısının dizeli var. 136 Hp 7 ileri DCT şanzıman (çift kavrama). Gündüz farı var. Klima Manuel

    2017 Consept Plus sadece dizel 136 Hp. 7 ileri DCT şanzıman..6 Hava yastığı deri direksiyon ve vites topuzu piyano black kaplama var. Ekran var, otm katlanır ayna var, ön koltuklarda ısıtma var, üç sürüş modu var, sunroof var, karartmalı dikiz aynası var. Gündüz farı var. Klima çift böl. dijital..
  • şahinaliural Ş kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Bi Kia bayisinin websitesinde paketlerin karsilastirmasini buldum. 2017'lerde concept plus hariç hepsi 2 hava yastıklı görünüyor. Bu devirde 2 hafta yastığı var diye poloyla dalga geçiyorduk ama anlaşılan kia da aynı durumdaymış. Ayıptır, yazıktır, günahtır bunu layık görüyorlarsa millete. Sırf hava yastığı için de concept plus bulmak gerekiyor. Bu sebeple son anda almak üzereyken concept techno'dan vazgeçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • false6 kullanıcısına yanıt
    http://kia.nazer.com.tr/modeller/cerato/donanim/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Cevap için teşekkür ederim. Bi Kia bayisinin websitesinde paketlerin karsilastirmasini buldum. 2017'lerde concept plus hariç hepsi 2 hava yastıklı görünüyor. Bu devirde 2 hafta yastığı var diye poloyla dalga geçiyorduk ama anlaşılan kia da aynı durumdaymış. Ayıptır, yazıktır, günahtır bunu layık görüyorlarsa millete. Sırf hava yastığı için de concept plus bulmak gerekiyor. Bu sebeple son anda almak üzereyken concept techno'dan vazgeçtim.
    Cerato ne ki, 2017 yilinda Sportagelarında Comfort Consept Consept Plusları 2 airbagli geldi.
    Birtek Consept Plus (GP) ve Premiumlar 6 airbagliydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2016 consept plus otomatik alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

    Eski bir cee'd kullanıcısı olarak zaten bu markaya aşinayım cerato bambaşka bence.1 aydır focus astra ikileminde kaldım cerato aklımdaydı tam bir fiyat performans aracı olduğunu biliyorum lakin 2.el kaygısı yüzünden yine de astra focus dedim(focusun darlığı ve trendx bomboş,astra keza aynı) ama gönlüme söz geçiremedim🤗

    Boş astra focus alınabilen bu paraya bu araç çok çok iyi konfor,sessiz ve güçlü motor,gırtlak dolu denilebilecek donanım...daha ne olsun.

    Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    2016 concept pluslarda mı 2 airbag ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirtualWorld

    2016 concept pluslarda mı 2 airbag ?
    6 airbag

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 2013 ceed satıp 2016 cerato concept plus dct aldım.
    Henüz çok yeni ama memnun kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinbaran -- 22 Eylül 2019; 23:41:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aracın bakımlarından kimse bahsetmemiş. şanzıman bakım peryodu nasıldır, triger kayışı ve diğer masraflı değilmesi gereken parçalar nedir kaç kö de ağır bakıma giriyor. 2016 consep plus dizel otomatik 60.000 km de alsam en yakın ağır bakımı ne zamandır bilen varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • liberta50 L kullanıcısına yanıt
    15'er bin km aralıklarla bakımları yapılıyor Cerato'ların. Triger değişimi yok.
    https://www.kia.com/tr/kia-sahipleri/servis-ve-bakim/periyodik-bakim/cerato.html

    bu sayfadan inceleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlar 63.000 km de 2017 Ocak çıkışlı Ceratom var. Fabrikanın taktığı akü kaç km ya da yıl gidiyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 2016 Model 2017 çıkışlı Concept Plus 1.6 Dizel DCT otomatik şanzımanlı 64.000 km'de Cerato aldım.

    Araç ararkenki kriterlerim yüksek model olması (en az 2016), düşük kilometre olması (en fazla 65.000), yüksek donanım olması idi.
    Fiyat, km ve yaş kriterlerime göre sorguladığımda Cerato dışında boşun da boşu jant kapatlı, sis farsız Jetta ile orta dolulukta Astra J ve Focus seçenekleri önüme çıkıyordu.

    Ama her zaman içimden Cerato geçti. Hem tasarımını beğeniyorum hem de bir kaç detay dışında tam donanımda bir araç.
    Aracı Koaelinden buldum. Ankara'dan Kocaeli'ne gidip Tarcanlar Ekspertiz'e gösterip aldım. Herhangi bir sıkıntı, boya, değişen yok araçta. 3 kez serviste bakıma girmiş. Garantisi 2022 Ocak ayına kadar devam ediyor.

    Araçla ilgili gözlemlerime gelince, bir kere araç çok yeni olmasının da etkisiyle araç çok sessiz, yumuşacık, tısır tısır. Üzerinde sıfır kışlık Falken lastiklerle geldi. Sanırım bu da çok etki ediyor konfora.
    İlerleyen kilometrelerde ve yıllarda ne olur gözlemleyeceğim. Ama gördüğüm kadarıyla 120.000 binleri devirmiş arabalar da aynı dirilikte duruyor.

    İlk kez dizel otomatik bir araç sahibi oluyorum. Kısa süreli kullandıklarım oldu ama uzun süreli kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım. Benim gördüğüm geçişler hızlı, sarsıntısız ve kararlı. Hızlanması, ivmelenmesi güzel. 136 beygir ve 300 torkun hakkını veriyor.

    Malzeme kalitesi güzel görünüyor. Kokpitin ön kısmında yumuşak-sert plastik karışık. Ön kapılarda yumuşak plastikler ağırlıkta. Ama arka kapılar tamamen sert plastik. Ama kullanılan sert plastik Renault ve Fiat'taki gibi çok dandik gözükmüyor. Herhangi bir trim sesi gelmiyor araçtan.

    İnsanlar Kia'ya karşı biraz mesafeli. Kia Cerato aldım diyince keşke o paraya 8 yaşında 200.000 KM'ye yaklaşmış Passat alsaydın yeaaa diyen çok oluyor. Buna karşı hazırlıklı olun.

    Dediğim gibi benim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. Sunroof çok önemliydi benim için. Katlanır ayna ekstra oldu. Onun dışındaki çift yönlü dijital klima, koltuk ısıtma, geri görüş kamerası, sürüş modları, kararan dikiz aynası, otomatik far, mercekli far, gündüz ledi gibi ve aklıma gelmeyen bir sürü ekstra var.

    Yakıt tüketimi olarak da Ankara trafiğinde şu an yol bilgisayarı 6,7 litre gösteriyor. Çok aşırı durk kalk trafiği değil ama. Bakkal hesabı yapınca 42 kuruş yaktı araba. Yol bilgisayarı ile uyumlu bu tüketim. Az da değil çok da değil. Normal sayılır. DCT şanzımanların rakiplerine göre ortalama 0,8-1 litre kadar fazla yaktığı bilinen bir şey.

    Sonuç olarak iyi ki almışım diyorum. Fiyatlar biraz yüksek ama hangi araba ucuz ki? İlgilenenlere şiddetle tavsiye ederim.
  • arkadaşlar merhaba 2016 model dizel otomatik kia cerato sahibiyim 2017 çıkışlı aracımı 3 senedir kullanıyorum araç ısınırken aşağıda linkini attığım videodaki gibi bir ses geliyor teknik servise sordum volandan geliyor ısınınca bu ses kesiliyorsa normaldir dediler, evet gerçekten bu videoda farkedeceğiniz tak tak ya da çat çat şeklinde bir vurma sesi geliyor araç ilk çalıştığında 2-3 dk kadar daha sonra o ses kesiliyor, mesela sabah işe giderken motor soğuk olduğu için o ses 2-3 dk kadar çıkıyor akşam işten çıktığımda ise bazen o ses çok kısa çıkıyor 30 sn kadar bazen de hiç çıkmıyor ben bu aracı 3 yıldır sanırım bu şekilde kullanıyorum ama bu durumun bir sorun olabileceği aklıma gelmemişti bu durumu yaşayan ve yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim herkese hayırlı forumlar

    Video linkihttps://www.youtube.com/watch?v=HGJPp3f8nPk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Progressivity

    arkadaşlar merhaba 2016 model dizel otomatik kia cerato sahibiyim 2017 çıkışlı aracımı 3 senedir kullanıyorum araç ısınırken aşağıda linkini attığım videodaki gibi bir ses geliyor teknik servise sordum volandan geliyor ısınınca bu ses kesiliyorsa normaldir dediler, evet gerçekten bu videoda farkedeceğiniz tak tak ya da çat çat şeklinde bir vurma sesi geliyor araç ilk çalıştığında 2-3 dk kadar daha sonra o ses kesiliyor, mesela sabah işe giderken motor soğuk olduğu için o ses 2-3 dk kadar çıkıyor akşam işten çıktığımda ise bazen o ses çok kısa çıkıyor 30 sn kadar bazen de hiç çıkmıyor ben bu aracı 3 yıldır sanırım bu şekilde kullanıyorum ama bu durumun bir sorun olabileceği aklıma gelmemişti bu durumu yaşayan ve yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim herkese hayırlı forumlar

    Video linkihttps://www.youtube.com/watch?v=HGJPp3f8nPk
    Merhaba. Kesinlikle normal değil. Servis yalan söylüyor.
    Benim aracım da 2017 çıkışlı 2016 model dizel otomatik. Ben aracımı ikinci el aldım. Tüm servis kayıtlarını kontrol ettim. 50.000 kilometrede iken "şanzımandan ses geliyor" şikayeti ile servise gitmiş. Netice olarak da volan garanti kapsamında değişmiş.

    Gerizekalı servis ısınınca kesiliyorsa normaldir nasıl diyebiliyor aklım almıyor. Bence ısrarla değişim talep edin.
  • arkadaşlar selamlar, aracım kia cerato concept plus 2016 dct şuan 85binde araç kalkarken 1den2'ye geçişte hafif bir sallantı oluyor servise sorduğumda dct şanzımanın bir parçası değişebilir 30-35bin tl civarı bir masrafı oluyor dediler sizlerden böyle bir sorun yaşayan oldu mu servis dışında bursada bu işi yapabilecek iyi bir şanzımancı var mıdır teşekkürler

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.